Majewski to tuman. Piszę to z pełną odpowiedzialnością. Pozbywa się (tak właśnie to jego wina) najlepszego zawodnika tej drużyny i jedynego w zasadzie naprawdę kreatywnego. I my mieliśmy walczyć o mistrza?? Tak Panie Majewski?! Załosne.
A do tych co wyzywają Piotrka po prostu nie mam słów..! Piotrek bardzo długo nie myślał nawet o opuszczeniu Pasów. Chciał grać tu dalej, nie chciał się nigdzie przenosić. Bardzo przywiązał się do Cracovii. Ale w końcu zobaczył, że u tego trenera nie pogra, to co ma robić? Taki zawodnik ma siedzieć na ławce rezerwowych albo nie daj Boże na trybunach??!! Nie obrażajcie go. Piotrek postąpił słusznie. I mam nadzieję, że po okresie wypożyczenia wróci do Pasów. Może bedzie inny trener...
-
-
Giza...
I mecz z Widzewem też nam wygrał. Policzcie sobie ile punktów bysmy mieli gdyby nie on.
na cmentarzu leżą niezastąpieni.
Biznesowo dla klubu nieźle,
Finansowo dla Piotrka też,
Mentalnie dla kibiców jest źle,
Psychologicznie dla Gizy też.
Strategicznie dla Cracovii zgroza,
Dla wietrzenia składu dobrze jest,
Z "eLką" na piersi głupia poza,
Ale mógł być przecież gts.
Za Lecha, Polonię, baraże,
Szacunek, podziw, uznanie,
Inkasuj godziwą gażę,
Lecz mistrza w Legii - niedoczekanie!
smutno mi
jako kibicowi Pasów
ja nie mam się martwić o rozwój "jednego pilkarza" (choćby takiego, ktorego również osobiście lubię), dla mnie ważna jest Cracovia. A to dla mojej Drużyny TO JEST STRATA - w dodatku wzmacniająca rywala.
A że nie było "chemii" między Trenerem a Pilkarzem...
Piotrze dziękuję za wszystkie pozytywne emocje!
KOSTEK teraz TWóJ CZAS - pokaż co potrafisz i nie bój się tej OE!
Wszystkiego najlepszego Piotrek. Dziękuję za emocje i nie zapomniane chwile na Kałuży. Powodzenia, chociaż akurat w zespole z Warszawy będzie o to trudno. Pamiętaj o Pasach i o tym, że dzięki Cracovii doszedłeś do sukcesu. Wróć, gdy zatęsknisz do pieleszy...
Co za bzdura! GIZA jest wychowankiem nieistniejącego już Kabla Kraków..!!
panie kracy... pierdolisz!
jak siem nie znasz, to milcz!
Panie kracy, coś ci się pokićkało. Giza nie ma nic wspólnego z gts.
Sytacja w ktorej Piotrek nie ma miejsca na boisku w meczach sparingowych
wiele mowila o tym co mysli o jego grze Strafan Majewski
W tej rundzie z Gizy nie mielibysmy pozytku bo Stefan nie dał by mu szansy na gre
Albo wogole nie bylo by miejsca dla Piotrka
albo tez mialby takie zadania ktore czynily by go trybikiem w machinie
Naprawde trudno mi ocenic na ile Pioterk gral slabiej bo byl slaby
(to ze mu sie nie chciqalo a wielu tak uwazalo wogole uwazam za absurd)
A na ile gral slabo bo system gry w jakim musial funkcjonowac
zupelnie pozbawil go mozliwosci kreowania gry
Pilkarze obdarzeni iskra boża to rzadki skarb
Osobiscie uwazam ze Giza to jest zawodnik takiego formatu
ze to wlasnie pod niego powinno sie przemodelowywac taktyke druzyny
Wrecz ustalac sklad i sposob grania druzyny od tego na co Giza ma ochote
Niestety Stefana filozofia futbolu wogole nie dopuszcza czegos takiego...
Odejscie Gizy nie byloby mozliwe bez wyraznego sygnalu od Stefana
do Tabisza a mysle ze w takiej sprawe do profesora
ze Stefan go nie chce czyli nie potrzebuje...
Osobiscie uwazam ze to smutne i ze jest to ze strata dla Cracovii
ale pod wodza Stefana Piotrek nie ma szansy na gre
bo wymagalo by to zmainy calej filozofii gry
Nie wiem jak bedzie mu w Legii
Ma chlopak u mnie ogromna sympatie i szczerze bede za niego trzymal kciuki
Wcale nie zdziwie sie tez jesli Piotrek tam rozblysnie
i pokaze ze z calego biegania przez 90 minut niewiele wynika
a to co wazne w pilce to te pojedyncze genialne zagrania
ktore otwieraja droge do bramki innym...
Szkoda ze go oddalismy to wina i zasluga Stefana Majewskiego
W sytuacji kiedy chcialy go Legia, Wisla, Lech, Korona i kto tam jeszcze
a Stefan go sadzal na ławie
to mysle sobie ze jedyne co Cie moze obronic Stefan to wyniki...
I biada Ci jak ich nie bedzie, biada.
dodam jeszcze jedno spostrzeżenie. Obecnie w Polskiej lidze są tylko 3 klasowi gracze na pozycji rozgrywający ofensywny pomocnik. Mam na myśli Gizme Gargułe i Iwańskiego.
Wniosek jest taki: Gizmy transferem krajowym NIE DA SIE ZASTĄPIĆ :( Trzeba albo ściągnąć "jakiegoś Maticia" ;) albo wychowac sobie nowego Gizmę a to trwa... Gizmę "hodowaliśmy" 2 sezony zanim naprawdę błysnął.
Niestety obecnie jesteśmy bez jednego ofensywnego gracza w środku pola . Tą pozycję będzie Stefan obsadzał albo Pawka albo Barankiem. Z młodych zobaczymy....może któryś błyśnie w młodejOE
Jak powiedział raf_jedynka Stefana2 mogą obronić tylko wyniki [czego zresztą z całego serca życzę]
Nie przesadzajmy z tym Gizą, chłopak ma taleny, ale od roku się cofał. Transfer to najlepsze rozwiązanie. Przypominam, że 4 miejsce z zeszłego sezonu to niestety lub stety w niewielkim stopniu "obciąża" Giżę. Poprpstu był bez formy.
Dzięki Piotrek za grę w Pasach i powodzenia !
Panowie spokój - nadchodzi czas Kosturbaly :-) Za dwa lata będziecie mowić ,że to był dobry ruch.Pomocników mamy sporo i czas wpuszczać na boisko młodych .....
Kosturbala....Twoj czas nadchodzi :-)
Tomasz Sikorski:
Czy Giza będzie pasował do drużyny Jana Urbana i stylu gry, kreowanego przez tego szkoleniowca?
Wojciech Stawowy:
- Jestem przekonany, że tak. W lidze hiszpańskiej bazuje się na technice, a Piotrek to wyśmienity technik i kreator gry. Szuka piłki, umie się odnaleźć na boisku i nie bez powodu trafił do reprezentacji Polski. Myślę, że gdyby grał w Cracovii, nadal regularnie występowałby w kadrze. Legia to dla niego wyzwanie, ale sądzę, że po roku obydwie strony będą zadowolone z tego wypożyczenia.
Tomasz Sikorski:
Wiele się mówiło ostatnio o konflikcie pomiędzy Gizą, a Stefanem Majewskim. Czy ten pomocnik ma faktycznie trudny charakter?
Wojciech Stawowy:
- Tak spokojnego i łagodnego człowieka, jak Giza jeszcze w swojej karierze trenerskiej nie spotkałem. On miałby być konfliktowy? To tak, jakby powiedzieć, że nie mamy teraz końcówki lipca, tylko połowę stycznia (śmiech). Piotrek jest kontaktowym, ale równocześnie ugodowym i zdyscyplinowanym zawodnikiem. Pamiętajmy, że w I lidze gra od niedawna. Zanim zaczął występować na pierwszoligowych boiskach w barwach Cracovii grał w IV, III i II lidze. To nauczyło go skromności, a poza tym został bardzo dobrze wychowany. Ma ambicję, żeby walczyć o najwyższe cele, a w Legii będzie mieć okazję zdobycia mistrzostwa Polski.
Tomasz Sikorski:
Kiedy pracował pan w Cracovii, nie było z Gizą żadnych problemów? Dobrze się dogadywaliście?
Wojciech Stawowy:
- Mogę nawet powiedzieć, że bardzo dobrze. Nasza współpraca przebiegała bez żadnych zgrzytów. Zapamiętałem Piotrka jako świetnego reżysera gry i bardzo ambitnego człowieka. Chętnie widziałbym go w swojej drużynie, ale - tak na marginesie - jeśli ja chciałbym ściągnąć Gizę, na pewno spotkałbym się z zaporową ceną.
Tomasz Sikorski:
Przejście dla Legii to dla niego dobry ruch?
Wojciech Stawowy:
- Jest jeszcze za wcześnie na odpowiedź na takie pytanie. Wszystko okaże się na boisku, jeśli rzeczywiście będzie w Legii grał. Skoro Piotrek zdecydował się przenieść na Łazienkowską, to znaczy, że jest przekonany o słuszności swojej decyzji. Dam panu prosty przykład - mieliśmy w Gdyni świetnego fizjologa, pana Ryszarda Szula. Dostał jeden telefon z Warszawy i już przeniósł się do stolicy. Legia to klub, któremu rzadko kiedy ktoś odmawia.
Źródło:
Odejście Piotra jest bardzo smutne. Mam wrażenie, że cofnąłem się do poprzedniej epoki kiedy to dążono do kolektywizacji a wybitne jednostki skutecznie niszczono.
K...a mać !!!! ja protestuję przeciwko robieniu z CRACOVII kołchozu !!!
I wcale nie jest najważniejszą rzeczą jakie będą wyniki, ważniejsze jest to żeby drużyna grała tak żeby chciało się ją oglądać ! Futbol to sztuka, to przedstawienie to gra, w której chce się oglądać najlepszych;gwiazdy.
A nam gwiazdę zabrano......
I jak tu, w sytuacji kiedy pozbawiono nas ("dziękujemy" p.Majewski !!!) jednego z najlepszych piłkarzy w lidze lubić autora tego pomysłu ?
Jest mi bardzo smutno....
"Legia to klub, któremu rzadko kiedy ktoś odmawia." - pożyjemy zobaczymy ;) czasy się zmienią, ludzie również :)
Z komentarzy kibiców na LegiaLive.pl:
[i]- Grundol, 27.07.2007 14:59 - *0.internetdsl.tpnet.pl[/i]
No jak tam oponenci ITI? Bardzo dobry ruch. Brawo Trzeciak - mało szumu, ale jak zwykle sa efekty.
[i]- Quentin, 27.07.2007 14:59 - *pan.nat.student.pw.edu.pl[/i]
obyśmy "w ramach rozliczeń" za Gizę nie przegrali meczu w niedzielę !!!!
Źródło:
Autor: SaNtO (IP zapamiętane)
Data: 02 lip 2007 - 19:11:03
Poprostu Piotrek w samolocie czytał nasze forum zobaczył że jest potrzebny. Nastepnie uwierzyl w siebie. Potem przyzyekł sobie pełna moblizacje co zaoowocuje wspaniałą dyspozycja w nadchodzącym sezonie !! uuu
z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego Pokolenia
Takie wydarzenie a Waść na urlopie!
Bardzo dawno wpisywałem się na forum,ale to co tu przeczytałem woła o pomstę do nieba...
Ludzie opanujcie się!!!
Takiego zawodnika długo nie było i długo jeszcze nie będzie w naszym ukochanym klubie!!!
Możemy tylko podziękować Piotrkowi za lata gry w Cracovii i za zasługi dla naszego klubu!!!
W klubie zaczął grać w III lidze i razem z nami przeżywał awans aż do Ekstraklasy,ale dla niektórych może to mało?
Więc jedziemy dalej,nie dość,że awansował będąc podstawowym zawodnikiem to przez wiele rund był naszym NAJLEPSZYM ZAWODNIKIEM!!!
Dla niektórych może to jest subiektywne,ale w takim razie proszę na powrót na tym forum do ocen jakie my mu wystawialiśmy po poszczególnych meczach...
O wspaniałych bramkach jakie strzelał już niektórzy wspominali,ale dorzuce do tego,że jego bramka zostala uznana za bramke sezonu!!!
Wspomne jeszcze o takim drobiazgu jakim był wyjazd na Mistrzostwa Świata,Gizmo jest naszym jedynym Reprezentantem na MŚ po wojnie!!!
Bardzo chciałbym,żeby któryś z obecnych zawodników mógł pochwalić się chociaż jednym z osiągnięć,które wymieniłem z w dwóch ostatnich zdaniach...
Do tego dorzuce jeszcze wypowiedź Wojtka Stawowego o nim,jaka jest tu cytowana.
O Wojtku też tu czytałem wiele złego,napisze tylko tyle,że osiągnął z tym zespołem (tak a propo z zespolem który budował praktycznie z zawodników trzecioligowych) najwięcej ze wszystkich trenerów od lat!!!
Jeżeli ktoś zarzuci,że Stawowy nie umie ocenić jakości zawodnika to przypomne,że nie kupił przez te kilka lat ich za wielu,oprócz zawodników których sam znalazł w 3 lidze,wielu zarzucało mu,że nie chce nikogo nowego do zespolu w ostatnich bodajże 2 latach jego pracy w Cracovii,więc wrzuce wam jeszcze jeden kamyczek do ogródka- chciał sprowadzić do Cracovii wówczas z II ligi Iwańskiego oraz z Groclinu Sikore,ciekawe co po poprzednim sezonie powiecie?? Nie zna się??? Wątpie...
Nawet to 4 miejsce które osiągnął Majewski z tą drużyną ma inny smak...
Przypomne,że gdy Wojtek zajął 4 miejsce w lidze była to dla zespolu porażka,ponieważ w ostatnich 45 minutach sezonu straciła medal i puchary(kto był we Wronkach zna ten gorzki smak)!!!
Więc zastanawiam się,jak to ma się z entuzjazmem niektórych z osiągnięcia Majewskiego który to samo miejsce osiągnął przez przypadek(nie wspomne o STYLU,który przedtem zapełniał trybuny a teraz je pustoszy),nie majać szans na medalowe miejsce,choćby przez chwile i zdobywająć je praktycznie w ostatnich 2 kolejkach...
Mam nadzieje,żę się myle i u nas będzie inaczej,ale w wielu klubach po odejściu jest bardzo źle wspominany i wielu znanych piłkarzy próbował już zniszczyć(nie wspominająć o zdarzeniu z którego do tej pory śmieje się cała liga,gdy w Amice kazał zawodnikom przyjść w Wigilie na śniadanie do klubu i nie zastał tam oczywiście nikogo),więc dla mnie Piotrek jest kolejnym zawodnikiem którego Majewski nie potrafi lub -mam nadzieje,że tak nie jest- nie chce umiejętnie wykorzystać!!!
Czytając składy w jakich występowała Cracovia w sparingach,przed sezonem pokazuje,że on nawet Giźmie nie dał szansy!!! Nie wpuszczał go w pierwszym składzie w ogóle a w ostatnich 2 meczach nawet na minute!!! Przypomne,że sparingów pierwsza drużyna od poczatku obozu grała bodajże 3 lub 4!!!
To tak a propo tego co tu przeczytałem,że Gizmo był w słabej formie... Ciekawe kiedy Stefan miał zobaczyć jego forme,jeżeli nie w grze?!?!?
Ciekawe jest też to,że Gizmo był na wiosne naszym najlepszym zawodnikiem oraz strzelił najwięcej bramek,ale potem przyszedł Majewski...
Rozpisałem się strasznie,ale musze napisać jeszcze jedną sprawe o której wielu może jeszcze nie wie a niektórzy może już zapomnieli...
Mam nadzieje,że ona ostudzi tych którzy tu się wyżywają na Gizie,za to,że chce grać a nie siedzieć na trybunach...
Piotrek zanim zaczął grać w Cracovii przez wiele lat,gdy Pasy grały w III lidze razem ze swoim bratem oraz rodzicami chodził na mecze i dopingował Cracovie...
Wiem o tym,ponieważ wielokrotnie się z nim widziałem na trybunach...
Mam w związku z tym prośbę... Ostudźcie troche głowy pisząc coś na jego temat i wcale nie pisze o tym po to,że nie wolno go krytykować,ale SZACUNEK NALEŻY MU SIĘ BEZ DWÓCH ZDAŃ!!!
Pokażmy,że mamy klase oraz wysoką kulture jako kibice inteligenckiego Klubu i potrafimy godnie pożegnać go gdy odchodzi z naszego ukochanego klubu...
Ukochanego przez nas i przez NIEGO!!!
Dziękuje Gizmo za to co nam dałeś!!!
ja też się dawno nie wpisywałem i nawet się miałem nie wpisywać ale się wpisze, po pierwsze za stawowego zdobyliśmy 5 miejsce, poza tym jesteśmy przyzwyczajeni do tego że u nas trzon drużyny i trener nie zmieniali się przez parę lat i mało kto widział teź kogo innego jako trenera niż stawowego a jednak z majewskim osiągnęliśmy dobry wynik. ja też nie jestem zadowolony że piotrek odchodzi ale z drugiej strony nie było u nas piłkarza który dostał by więcej zjebów z trybun niż giza (no może magiera ale on był krótko) równiez i ode mnie więc chyba nie zawsze grał tak cudownie. z drugiej strony w ogóle nie ma mu się co dziwić że odszedł w takiej sytuacji. a ci co nazywają piotrka zdrajcą to powinni się leczyć na głowę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)