Racja, jeszcze Paweł.
-
-
były wątek o sezonie 2007/08
Z tej listy pozostawił bym Hartmanna,Piekarskiego i Kozendrę (bo jest tani i do tego swój).Za Kachniarza poszukał bym lepszego bramkarza.Reszta czyli pijak,pinc,rencista i pozostali won.
Piekarski grał bardzo...bardzo przeciętnie.Albo go do galopu albo jak ujął potter:won!
Za Kachniarza moglby byc mlody i rozwojowy bramkarz....znam takiego
Cracovia - 16 kontraktów
"Tego jeszcze nie notowano w ponad 100-letniej historii Cracovii. Na początku kwietnia (!) działacze podpisali już 16 kontraktów z zawodnikami m.in. z: Mariuszem Dulębą, Rafałem Radziszewskim, Aleszem Czernym, Marianem Csorichem, Danielem Galantem, Grzegorzem Pasiutem, braćmi Danielem i Leszkiem Laszkiewiczem czy Michałem Piotrowskim. Działacze są też zainteresowani obrońcą Patrykiem Noworytą, prowadzą rozmowy z Richardem Hartmannem oraz Romanem Tomasem. Ten ostatni był przymierzany już w poprzednim sezonie. Kto wie czy w Cracovii nie wyląduje Zdzisław Zaręba, który zakończył sezon w Landshut Cannibals. Rok temu o tej samej porze w klubie było trzech może czterech zawodników z kontraktami.
Działacze będą również poszukiwali drugiego trenera, bo Mieczysławowi Nahunce podziękowano za dotychczasową pracę. Na pytanie dlaczego - wszyscy wzdychają i wzruszają ramionami." - Sport
niech też szukają trenerów dla młodzieży bo Jaracz ma modzików,żaków,grupe naborową i szkółkę.
P.Noworyta ostatni sezon chyba nie mial zbyt rewelacyjny plus do tego kontuzje(jesli sie nie myle to tylko 2 bramki ?) R.Tomas i Hartman napewno byliby wzmocnieniem sporym ,ciezko ocenic Zarębe ,wolalbym kogos pewnego (Zapała albo Rozański )mysle ze cenowo podobni?
jesli chodzi o Nahunke to chyba byl z niego za duzy "LUZAK" Ja bym dał na 2 trenera Romana Stebleckiego przynajmniej mógłby swietowac mistrza lub chocby medal z Cracovią
Naprawde super ze szybko podpisali kontrakty z najlepszymi zawodnikami z ostatniego sezonu bo w minionych latach tracilismy najlepszych i puzniej bralismy pod końiec kogo się udało
Własnie Romka na II Trenera!!!!!
Revenator -skąd masz te nazwiska ?Noworyty ,Zaręby+Hartmann i Tomas?.Nie wierzę w cuda że bylibyśmy w stanie ściagnąć reprezentanta Słowacji?.To byłby cud i absolutny hit transferowy.On teraz po zebaniu doświadczenia byłby MVP całej PLH.Co do Noworyty i Zaręby to zawodnicy niczym się nie wyróżniający od tych co w składzie mamy.Ot takie średniaki.Z oświęcimia wolałbym niepokornego Jarosa i Wojtarowicza.
potter-http://www.dzienniksport.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1715&Itemid=69 tam tez mozemy wyczytac ze starmy sie tez o Jarosa ,a jestem wrecz pewny ze przy Rohaczku byłby u nas gwiazdą a i inni tez go chcą miec Tychy i Podhale
ja chcę Jarosa i Tomasa ..............ale by był wypas :]
ze dwóch obrońców, zmiennika dla Radzika i golimy wszystkich.
no i jeszcze Jarka Drozdowicza - niech se chłopak zdobędzie złoto ze swoim klubem .
Ja też chce Jarosa .Musimy mieć w drużynie zabijakę i rogatą duszę.A że przy okazji gracz świetny brać go do Cracovii.Lepiej mieć go u siebie niż u konkurencji.Jaros,Tomas,Hartman ,Zareba to byłyby wzmocnienia.Jeszcze 2 obrońców ,drugiego bramkarza i 2 stranieri i jesteśmy wg poza zasięgiem konkurencji.
Szkoda mi Nahuńki -uważam że ,,prezesom''musiało coś spaść na ich pusty łeb.Na pytania dlaczego nie potrafią nic powiedzieć. Nie sądzę że pensja była wygórowana i tniemy koszty.
Proponuje w ramach oszczędności by 2 trenerem pozostał ktoś ze sprawdzonych czyli prezes Tabisz bądź Wysocki,maczugowska lub cieć pilnujący wielickiej.I tak klub im musi płacić a dodatkowa fucha to dla nich bułka z masłem.
Dla mnie Jaros to chyba na dzis najbardziej realne wzmocnienie z Polskiej ligi dla Cracovii,choc ryzyko napewno tez istnieje (ale mozna się zabezpieczyc n,p. kontrakt na 4-6 miesiący na początek??)
Revenator Jaros ma kilka ofert i myślisz że pójdzie na kontrakt na 4-6 miesięcy?.Kpisz sobie???.Musiałby być skończonym idiotą ,a na takiego nie wygląda.
potter jesli ma się kase to warunki tez się ustala i wcale sobie nie kpie tylko wiem ze trzeba sie zabezpieczyc by nie bylo powtorki z ubieglego sezonu jak chocby z naszymi obcokrajowcami !!!!!!a obcji moze byc jeszcze kilka i dlatego warto to dobrze przemyslec bo naprawde chcialbym by zawodnicy byli dla Cracovii ,a nie Cracovia dla zawodników!
A co ty myślisz że zapłacimy Jarosowi kontrakt dużo lepszy od konkurencji?Wątpię będzie to kontrakt zbliżony.Diabeł tkwi w szczegółach czyli w premiach.Zapytam ciebie wprost ty na jego miejscu poszedł byś na takie ryzyko?Musiałbyś być ciężkim idiotą.Zejdź na ziemię revenator nie mamy aż tak dużej przewagi jesli chodzi o kasę by sobie robić jaja z reprezentanta Polski i podpisywać na 4 miesiące.Jak by Tabisz sobie wziął twoje słowa do serca to nie tylko Jarosa nie będzie ale nikogo kto potrafi grać w miarę dobrze.
ok- potter ale ja bym tylko nie chciał by powtarzano błedy z ubegłego sezonu(Puchar Polski ,SAFARIK ,PINC czy PROKOP) .Jesli by grał dobrze w co wierze (chyba byłem pierwszy ,który go widziałem w Cracovi),to napewno by nic nie ryzykował .Dobrzy zawodnicy bardzo chętnie podpisują umowy z Cracovią i są bardzo zadowoleni i vice versa
Tylko mi nie mów ze nasi sternicy liczą się z tym co piszemy na tym forum????przeciez każdy widzi to troche inaczej ,a nie mylą sią tylko Ci którzy nic nie robią, wazne by tych samych błedów nie robić ponownie !!!
By nie popełnić błędu musimy mieć więcej obcokrajowców niż przewiduje limit.Tylko konkurencja o miejsce w zespole może spowodować że nie trafimy tak jak z pincem lub prokopem.Jak byśmy mieli 6 ,7 obcokrajowców to w tym sezonie mielibyśmy MP.A tak stranieri czuli sie jak gwiazdy NHL.Kontrakt z prokopem powinien być rozwiązany dyscyplinarnie po tym jak przyszedł pijany .Co do graczy krajowych revenator niestety musimy podjąć ryzyko .Jaros ma tą cechę że grac potrafi i jest reprezentantem Polski.Popyt na takich zawodników znacznie przewyższa podaż.Także albo zaryzykujemy damy mu dobry kontrakt i przebijemy konkurencje ,ALBO nie mamy szans na niego.
Jaros - zgniłe jabłko.
Nie z takimi sobie ,,jabłkami ''Rohaczek dawał radę.Umiejętności Jaros posiada ponad przeciętne.To hokeista nietuzinkowy a takiego lubią tłumy,a nienawidzą wręcz kibice rywali.
Ja osobiście zawsze specjalnie robiłem pielgrzymkę (nieraz przez pół lodowiska)jak jaros grając w unii jechał na karę.Zawsze mógł na mnie liczyć i dowiedzieć się ode mnie jak się nazywa ,albo jak ma na imię.To mój ulubieniec zdecydowany lider.Niestety nie mogłem się doczekać na niego w tym sezonie.Pozostał mi towarzysz judasz wożnik.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)