Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Frekwencja i kibicowanie -[temat poważny , prywatne pogaduchy będą kasowane]

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 07.03.2007 o 09:46
      Ostatnia aktywność 30.05.2007 o 19:29
      19899 wyświetleń
    • Pavele

736
      0
    • 28.03.2007 o 10:09
      Post #341732 28.03.2007 10:09
    meezeck Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Pavele Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > > może np przy wejściu na każdy sektor > jakieś > > widoczne info zamieścić, że flag kraść > nie > > wolno? [...] > > Troszkę mnie ten tekst zdezorientował. To ze > kraść NIE wolno wie każdy 5 latek, wiec tablica > to bezsensowny wydatek. Chyba ze na stadionie jest > wielu kleptomanów i dla nich byłaby przeznaczona > ta tablica. doprecyzowuję - chodziło mi o info w stylu: prosimy NIE zabierać flag ze stadionu. Dziekujemy - Opravcy niby 5 latek wie, ze jak coś nie jest jego to nie nalezy tego zabierać ale z drugiej strony sytuacja z flagami nie była w pelni jasna - pojawienie sie takich tablic w widocznych miejscach z pewnościa odniosłoby własciwy skutek - głupio jest wyjść z flaga obok takiej tablicy, nieprawdaż?
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 28.03.2007 o 10:12
      Post #341734 28.03.2007 10:12
    Hmmm.... Chyba Cie Pavele nie zaprosze do domu na herbatke, skoro masz w takich sprawach jakies niejasnosci... :P
    • Dementor

10.2K
      2
    • 28.03.2007 o 10:30
      Post #341735 28.03.2007 10:30
    jeżeli doprecyzować to pojechać po całości i dać info w stylu: prosimy NIE zabierać flag ze stadionu ponieważ będzie to traktowane jako KRADZIEŻ, a drodzy kibice wy nie jesteście ZŁODZIEJAMI. Uprasza się wszystkich kibiców, którzy zauważą próbę wyniesienia flagi po za el Paso lub będącą już po za stadionem - o jak najszybszą interwencję celem przekazania/dostarczenia/pozostawienia flag Oprawcom. Dziękujemy - Opravcy
    • Pavele

736
      0
    • 28.03.2007 o 11:10
      Post #341740 28.03.2007 11:10
    Demek - Twoje doprecyzowanie jest lepsze niż moje, przyznaje ;) W tą stronę trzeba iść. Bergman - dla mnie to jest jasne jak słońce - ale przedmiotowa dyskusja o ginięciu flag pozwala na stwierdzenie, że ta jasność nie wszystkim jest dana
    • dolfuss

1K
      0
    • 28.03.2007 o 12:31
      Post #341744 28.03.2007 12:31
    Dementor. Ja nie twierdzę, że wszyscy oddali tylko z tego co pamiętam to trochę zostało. Sam kładłem flagę na krzesełku i moi znajomi też. Co do sprzedawania flag to jest fajny pomysł. Generalnie to szkoda, że w naszym sklepiku nie można nawet jakiejś małej flagi nabyć. I Dinth ma też dobry pomysł. Ostatni na Zagłębiu nie było ani jednej flagi. Wyglądało to koszmarnie. Pamiętam, jak jeszcze w latach 80-tych na stadionie była wielka szachownica. Gigantyczna i piękna. Naprawdę fajnie by było aby ludzie mieli te flagi i przynosili je na stadion.
    • BartAcid

14.5K
      5.5K
    • 28.03.2007 o 15:22
      Post #341759 28.03.2007 15:22
    temat flag na kijach opuszczających stadion byl juz wielokrotnie poruszany po meczach gdy byly one elementem opravy. Bylo pisane i na tym forum i innych i na stronie opravców wiec chyba juz temat informowania kibicow mozna odpuscic. zreszta jesli flagi sa wykorzystywane kibice sa informowani o ty ze po meczu flagi wracaja do opravcow.
    • Pavele

736
      0
    • 29.03.2007 o 09:35
      Post #341851 29.03.2007 09:35
    ok - jednakowoż myślę, że flagi glownie zabieraja przygodni kibice - a ci moga być albo moga udawać, że są 'niekumaci'. Takie tablice raczej drogie by nie były a likwidowałyby ew. wymowki typu 'nie wiedzialem'...
    • meezeck

1.2K
      0
    • 29.03.2007 o 15:07
      Post #341861 29.03.2007 15:07
    http://sport.onet.pl/0,1248713,1510708,wiadomosc.html
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 29.03.2007 o 17:25
      Post #341869 29.03.2007 17:25
    cytat: "Bezpieczeństwo zapewnia nowoczesny system monitoringu. Kosztował 1,5 mln zł. Organizatorzy chwalą się, że dzięki niemu mogą poprosić przez radiowęzeł mężczyznę na trybunach, by zdjął rękę z kolana siedzącej obok pani, jeszcze zanim zdąży się ona zorientować, że to zrobił." Poprosic mogą, ale kluczem do bezpieczeństwa jest, co sie stanie jesli nie zdejmie.
    • dolfuss

1K
      0
    • 29.03.2007 o 17:46
      Post #341870 29.03.2007 17:46
    coś z tym trzeba zrobić.
    • dolfuss

1K
      0
    • 29.03.2007 o 17:48
      Post #341871 29.03.2007 17:48
    Byłem na meczu z Armenią i mam pozytywne i negatywne myśli. I wiem, że mnie zjedziecie (choć mam nadzieję na zgoła inną reakcję) ale napiszę to co myślę. Pozytywne myśli: 1. Ładny stadion 2. Na takim stadionie nawet taki kiepski mecz ogląda się super 3. Widz siedzi tak blisko zawodników, że może się z nimi wyściskać 4. Nagłośnienie działa świetnie 5. Nie ma krat dla zwierząt z wyjątkiem oddzielonego sektora gości. Reklamy, niski płotek i nic więcej. Negatywne myśli: 1. W Kielcach, mieście uważanym przez tzw. krakowian za zapyziałą dziurę remontuj e się wszystko. Stadion stawiano tam rok! A wydano na niego tyle, ile na Wiśle na jedną trybunę. Zaczynam się zastanawiać, co tu się powoli staje wioską. 2. Nasz stadion to powiedzmy sobie uczciwie, tragedia. Stadion w Kielcach to przykład na to, że ludzie chcą oglądać widowisko w ładnej oprawie. Kielczanie to panimają, a my? To, co w Krakowie zrobiono z naszą halą na Siedleckiego to szkoda gadać. I nie jest tak w całej Polsce. To u nas tak się dzieje. Przykłady w Poznaniu, Kielcach, Gdańsku (tam jest hala przystosowana do gry w hokeja, siatki i kosza) 3. I najgorsze! Zastanawiam się czy tylko u nas gdyby zlikwidowano te kraty to zwierzęta wybiegły by na boisko? Zaczynam myśleć, że na nasz stadion przychodzą już tylko troglodyci ( Nie chcę nikogo obrazić więc dodam, że z wyjątkami oczywiście). Byłem ostatnio na kilku stadionach i zaczynam myśleć że już tylko u nas te matoły wiszą na kratach. Panowie. Większość z was jest przeciwne zadymom. Czas coś z tym zrobić. Potter, Bregmann i inni. Zamiast gadania w internecie i spierania się o pewne sprawy, zróbmy coś. Każdy z nas ma pewnie trochę racji. Dlaczego padł pomysł tego stowarzyszenia? To naprawdę dobry pomysł. Ja też nie mam wiele czasu, ale coś tam mogę i chcę zrobić. Chodzę na ten stadion prawie od urodzenia i tak źle to moim zdaniem od połowy lat 90-tych nie było. Prawda jest taka, że nie podpowiadamy, nie pomagamy klubowi tylko odwracamy się od niego plecami i ... krytykować wszyscy potrafią. Panowie. W mediach uchodzimy powoli za klub, któremu kibicuje najgorszy element Krakowa. Pokażmy, że tak nie jest. Możemy pomagać nawet w sprawa organizacyjnych. Nie tylko chodzi o kibicowanie. Przecież Cracovia to nasz dom. Posprzątajmy go i zaprośmy gości. Jak im się spodoba to będą stałymi bywalcami.
    • dolfuss

1K
      0
    • 29.03.2007 o 17:54
      Post #341874 29.03.2007 17:54
    Ja wracając z Kielc podjąłem pewną decyzję ( w samochodzie miałem trochę czasy na myślenie). Mój młodszy brat (też kibic Cracovii) od jakiegoś czasu nie był na stadionie (zadymy...). Na kolejny sezon nie dam mu wyboru i sam kupię mu karnet. I sprowadzę go na stadion nawet związanego. Jeśli chcemy coś zrobić, to trzeba działać. Trochę zaktywizujmy się jako kibice, ale pozytywnie! Potter- sądzę, że pomysł rodzinnych biletów jest ok
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 29.03.2007 o 18:19
      Post #341876 29.03.2007 18:19
    Dwie sprawy - stadion Ci sie spodobał i histeryzujesz: popatrz sobie tutaj http://www.sport.pl/sport/1,65028,3996726.html tutaj http://www.sport.pl/sport/1,65025,3993551.html tutaj http://www.astar.czest.pl/klub.php?opcja=news&id=217 to nie o Krakowie - mamy z Potterem całkiem odmienne poglądy na uaktywnienie kibicowskie: potter chce zrobic cos pomiedzy "masowką pod kratą" w polaczeniu z negocjacjami "autorytetów" ja uwazam, ze trzeba skorzystac z mozliwosci jaką dają fan cluby, jakby ich bylo duzo, to by sie z nimi MKD liczył
    • tacy dwaj

10.5K
      1
    • 29.03.2007 o 18:59
      Post #341879 29.03.2007 18:59
    tak dla rozsprzężenia :):):) [i]Autor: dolfuss (IP zapamiętane) Data: 29 mar 2007 - 17:54:00 (...) w samochodzie miałem trochę czasy na myślenie(...)[/i] np tak.. w pracy sie nie myśli, w zyciu się nie mysli.. najlepiej jeździć samochodem, bo wtedy jest czas na myślenie. [i]Zapowiadana od kilku lat historia Cracovii może by w końcu ujrzała światło dzienne, uczniów bym czegos nauczył... tylko wicie, rozumicie - za mało samochodem jeżdżę[/i] :):):):)):):):)
    • szpiglasowa

72
      0
    • 29.03.2007 o 19:43
      Post #341884 29.03.2007 19:43
    dolfuss Napisał(a): > Mój młodszy brat (też kibic Cracovii) od > jakiegoś czasu nie był na stadionie (zadymy...). No tego się nie spodziewałam. Wielki kibic, fanatyk, znawca większości problemów kibicowskich, a nie potrafi wytłumaczyć braciszkowi, że na Kałuży może nie jest kulturalnie, ale wszyscy cało i zdrowo wracają do domów. Jakie querva zadymy. Ostatnia to chyba była na Ruchu, czyli prawie 4 lata temu, a od niesławnej pamięci Lubina też juz mija 2 lata. Więc albo ten twój braciszek to jakaś wyjątkowo strachliwa panienka, albo ty jestes kibicem wirtualnym i nie wiesz co piszesz.
    • van Gerrard

1.1K
      1
    • 29.03.2007 o 20:40
      Post #341895 29.03.2007 20:40
    moim zdaniem sami robimy sobie problemy, tu na forum o naszym bezpieczenstwie pisze sie tak jakby co mecz byla zadyma i kilka przypadkowych osob ladowalo w szpitalu... przypadkowa osoba ktora zagladnie tu na forum zeby dowiedziec sie co nieco o Cracovii, z zamiarem przyjscia na swoj pierwszy mecz, takie wnioski moze wyciagnac chocby z tego tematu!! co chwile przypomina sie Zaglebie, Ruch... tylko po co? sami sie dołujemy, nie mowimy co dobre,(np od 2 meczow nie bylo na stadionie WTSK!:D), a o tym co złe...przyklad kilka postow wyzej: [i]"tak źle to moim zdaniem od połowy lat 90-tych nie było."[/i] - toż to szczyt malkontenctwa:) wolisz 1 czy 3 lige? 500 czy 5000 osob na meczu? mecz bez opravy czy z opravą? ławki czy krzesełka? informacji o Cracovii w gazetach szukac w drobnych artykułach czy w nagłowkach? na wyjazdy jezdzic do Myslenic i Wieliczki czy Gdyni i Poznania? ... a ja po raz kolejny mowie ze nasz stadion jest bezpieczny, nasi kibice w zachowaniu nie sa gorsi od innych kibicow druzyn na ktorych mecze przychodzi po 10tys widzów. Po raz kolejny podam przyklad meczu Ruch Ch - LKS przed 2 laty, awantura konkretna a teraz... frekwencja na Ruchu 7-8 tysiecy, LKS wszedzie jezdzi na wyjazdy po kilka setek! Odwiedzam czasem inne fora klubowe, takze wymienionych wyzej druzyn, nikt nie przypomina co chwile tamtych wydarzen.
    • dolfuss

1K
      0
    • 29.03.2007 o 21:44
      Post #341907 29.03.2007 21:44
    No szkoda. Ale spodziewałem się takiej reakcji. A gdzie słowo o stowarzyszeniu? Tak się to robi po krakowsku... można by powiedzieć. Szpiglasowa - nie będę ci wyjaśniał moich rodzinnych układów. Jestem wychowany w pasiastej rodzinie. Pasiastej od powstania Cracovii. To czy jestem znawcą to się dowiesz jak napiszę tą ksiażkę. Dlaczego jej nie napisałem? Czytaj odpowiedź do tacy dwaj. Moi rodzice ostatni raz razem z bratem byli właśnie na tym meczu z Ruchem. A co to wirtualności to mnie teraz obraziłeś. To już pewnie ty jesteś bardziej wirtualny kibic niż ja. Tak, jestem fanatykiem ale zdrowym. Nigdy nie brałem udziału w zadymach. ten fanatyzm to miłość a nie bijatyka. Dla mnie zadyma była już na meczu z Legią. Pisząc o matołach myślę o tych gościach, którzy w d... mieli klub w imię bijatyki z matołami warszawskimi. Zadymy były też prawie na wszystkich derbach. No - wyjątek to te na których nie było Wisły (tylko jeden troglodyta biegał po boisku). Nawet ostatnie derby. To co zrobili debile z Wisły to jedno, ale wyrywania ławek przez tzw. naszych (wielka przenośnia) to drugie. Złego złem nie usprawiedliwiaj - jak mawia moja babcia. tacy dwaj - nie mam pojęcia kim jesteś ale tak się składa, że pracuję od poniedziałku do niedzieli od rana do 22 i nie zawsze mam czas na pierdoły. Stąd ten tekst. Ci, którzy mnie znają, wiedzą dlaczego przerwałem pisanie. Nie będę ci tego wyjaśniał. Prywatne sprawy. Możesz wierzyć lub nie. Tak. Uczenie to jedno z moich zajęć. Znamy się? Uczę cię? Uczyłem? Wicie, rozumicie - nie czytacie ze zrozumieniem... i zejdźcie ze mnie panie. To taka prośba. A z książką to może tobie nie wysłałem kiedyś materiałów o Cracovii i dlatego tak się czepiasz? Jeśli tak to wybacz... ale pobiegaj po bibliotekach i nagadaj się z ludźmi którzy coś tam dla Cracovii zrobili. A potem daj to komuś kto nie kiwnie palcem. Ja mam materiałów i kaset całą szafę... A ty? Bergman - To nie histeria. Cytowałem już moją babcię i zrobię to ponownie. Złem złego nie usprawiedliwiaj. Tak, nie byłem na derbach Łodzi i mi się na ten mecz specjalnie nie spieszy. Wolę czerpać lepsze przykłady. A co do różnicy zdań z Potterem to ja też się z nim nie zgadzam, ale stowarzyszenie to demokratyczna organizacja więc można się dogadać. Jak się nie zgodzimy to się nie pobijemy. Inaczej to można gadać w internecie. Mnie też jest bliżej do twojej opini. Co do tych fan klubów to jakieś są. Wie może ktoś co robią i jak działają? Chętnie podejmę temat. Takie stowarzyszenie może działać dla dobra klubu na wielu płaszczyznach. Może nawet coś finansować. Znowu mnie zrypieć, ale podam przykład zza błoń. Oni tam takie stowarzyszenie mają i to jakoś fajnie działa. Wspierają klub i kibiców. Tylko bardzo proszę mnie nie wysyłać na tamtą stronę błoń (już to przerabiałem). Ostatni raz byłem tam w 1996 roku na derbach. I nie mam zamiaru tego kopiować. Co do sprowadzania na stadion, to co prawda brat nie chodzi (ale przysięgam że będzie- jego dziecko też wychowam na pasiaka), ale jeszcze pięć, sześć lat temu na stadion przychodziłem sam (nie licząc kogoś, z kim nie mam teraz kontaktu) a teraz jest nas średnio około 10. Na hokej przyprowadziłem kogoś, kto wcześniej nigdy na Cracovii nie był i ... może jak zakończą kiedyś remont lodowiska to się jeszcze tam pojawi. Ale uciekł gdzieś nam temat stowarzyszenia? Zamiast jechać po mnie jako przyczynie wszelkiego zła to można coś robić. A pisząc o specyficznym środowisku bynajmniej nie miałem na myśli Cracovii ale całość Krakowa. Pamiętacie przed wyborami takie fajne gazetki, które były na stadionie? Coś powstaje w Krakowie? Rozwija się Poznań, Wrocław, Gdańsk i nawet Kielce. W Krakowie nie powstaje nowoczesnego bo zaraz zieloni, ekolodzy, mieszkańcy, protesty itd. Ni pamiętacie już jaj z naszym oświetleniem? Podobno zasłaniało Wawel...
    • dolfuss

1K
      0
    • 29.03.2007 o 21:55
      Post #341908 29.03.2007 21:55
    Wysłałem wam wszystkim privy. pozdrawiam
    • PAS

3.2K
      2.5K
    • 29.03.2007 o 22:19
      Post #341912 29.03.2007 22:19
    Z raportu o stanie bezpieczeństwa na polskich stadionach: "...W sezonie 2005/2006 zanotowano na meczach I i II ligi 825 zdarzeń (397 w I lidze, 428 w II lidze). To wzrost w porównaniu z poprzednim sezonem o ponad dwanaście procent. Najwięcej zdarzeń wymagających interwencji służb porządkowych w sezonie 2005/2006 w Orange Ekstraklasie miało miejsce na obiektach Lecha Poznań - 45, Wisły Kraków - 41, Legii Warszawa - 37, a w II lidze Jagiellonii - 48, ŁKS - 46 i Lechii Gdańsk - 34. Najmniej zdarzeń miało miejsce w Orange Ekstraklasie na obiekcie Odry Wodzisław - 7. Na drugim miejscu są Wisła Płock i Zagłębie Lubin - po 8, a na trzecim Groclin Grodzisk Wlkp. - 13..." No i kto ma zaszczytny "srebrny medal"?
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 29.03.2007 o 22:33
      Post #341914 29.03.2007 22:33
    A slowo\o stowarzyszeniu Dolfuss? No to nie takie proste je założyc - najpierw musi sie zebrac niezobowiązująco kilkunasto/kilkudziesiecioosobowa ekipa mowiaca mniej wiecej podobnie. I nie czepiaj sie Krakowa, bo w Krk akurat bardzo duzo róznych stowarzyszeń jest. To - wbrew pozorom - społecznikowskie miasto. A inwestycje w Krk to zupełnie inna para kaloszy. Na pewno NTW.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)

Goście (4)
    • Główna
    • Działy i kategorie