Jak pisałem w poście o tyransferach, który w sposób niewytłumaqczalny przerodził się w dyskusję na temat cen biletów i drutu kolczastego proponuję wyrażanie opinii na ten temat w tym miejscu. Osobiście jestem za wprowadzeniem tańszych biletów dla młodzieży szkolnej i studentów i wydzieleniem dla nich specjalnego sektora, chyba, że idą w toważystwie rodziców. Ale uważm, że frekwencję na stadionie mogą poprawić wyniki sportowe, na przykład udział w PUEFA. Musimy walczyć o tak tutaj krytykowanych "kibiców sukcesu". Sektor rodzinny wydawał się dobrym pomysłem lecz moim zdaniem sprawdza się średnio, ale dobrze, że jest. Ujemnie na frekwencję wpływają zadymy na trybunach, bo wielu ludzi uważa, że to dominujący element kibicowania i wielu moich znajomych robi wielkie oczy jak im mówię, że chodzę na mecze. Dlatego proponuję rozwinięcie akcji "zabierz kumpla na pasy". Proponuję, by ktoś kto ma identyfikator i powiedzmy 35 lat mógł na mecz przyprowadzić kolegę bez identyfikatora. Może jeszcze pojawią się jakieś propozycje, które potem potter będzie mógł przekazać swoim kolegom w zarządzie:)
-
-
Frekwencja i kibicowanie -[temat poważny , prywatne pogaduchy będą kasowane]
1. Ulgowe dla studentów i uczniów - nie na wszystkie sektory oczywiście
2. Utrzymanie jednego sektora droższego od pozostałych - wiem to kontrowersyjne, wielu się B7-B10 nie podoba ale równie wielu jest bardzo zadowolonych z tego ,że taki sektor jest.
3. JEDNORAZOWE IDENTYFIKATORY !!!!!!! - naprawde nie rozumiem dlaczego na stadion konkurencji może wejść każdy człowiek mający dokument i dodatkowe 5 złotych a My zaś tych ludzi odstraszamy... naprawdę w ten sposób nie walczy się z chuligaństwem tylko odstrasza od pierwszej wizyty na Pasach tysiące osób.
Frekwencja jest pochodną wielu czynników - cena to tylko jeden z nich. Wystarczy spojrzeć na sektor rodzinny, gdzie dzieciaki do lat 12 mają wstęp za free, a jednak jest ich mało.
Ulgowe dla uczniów i studentów jak najbardziej.
Studenci: wykupiłbym reklamy w pierwszych jesiennych numerach gazetek studenckich. Mozna by sie np dogadac w barterze - np karnet na siłownie dla redakcji. ;)
Można propagować w radiu studenckim (myślę, że jeszcze działa) piosenkę ze stulecia klubu "A będzie więcej, a będzie ludzi masa". Może ma ktoś jakieś dojścia do redaktorów tego radia? A może klub zasponsoruje?
Prosze o kontakt na priva kogos kto bylby zainteresowany i chetny pomoc w reklamie naszej Cracovii w prasie studenckiej
Mozna by porozmawiac z jakims radiem tez by zareklamowali mecz KSC !
http://tiny.pl/trb9
Według mnie chcąc przyciągnąć studentów na stadion, to na początku pasowało by jakieś ulgi na bilety wprowadzić.
rysmis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Według mnie chcąc przyciągnąć studentów na
> stadion, to na początku pasowało by jakieś ulgi
> na bilety wprowadzić.
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2007-03-07 14:43 przez
> rysmis.
jeszcze ulgi dla:
- kobiet
- matki z dzieckiem
- samotnych ojców
- emerytów i rencistów
- kombatantów
- i honorowych dawców krwi
może jeszcze ktoś chce mieć zniżkę a najlepiej to zniżki dla kibiców Cracovii:))
Gdybym odpowiedal za ceny biloetow byłoby tak:
C- 15zł
B1-B6- 20zł
B7-B10- 20zł
A- 25zł
-----------------------------------------------
dla uczniów- 5zł rabatu
studenckie- 5zł rabatu
dla seniora- 5zł rabatu
panie- 5zł rabatu (najlepiej wstęp wolny!!!)
-----------------------------------------------
bilety rodzinne na sektor rodzinny:
rodzice- razem 25zł
dzieciak do 12lat- FREE
od 12-16lat- 5zł
chodzi o to, zeby premiowac promocjami wyjscie z rodzina na mecz, teraz takie wyjscie 2 rodzicow z 2 dzieciakow powyzej 12 lat, to wydatek rzedu 100zł(!!!), wg. mojego cennika - max 35zł - i o to chodzi!!!!!!
na koniec drobne obliczenia:
teraz dochody z biletów:
4000(frekwencja TERAZ) * 35zł (srednia cena biletow TERAZ)= 140 000zł
7000(frekwencja przy tanich biletach) * 20zł(srednia cena tanich biletów)= 140 000zł
*nie bralem pod uwage karnetow, ale wszyloby podobnie.
dziekuje, mam nadzieje ze ktos zwroci na to uwage.
...ale sektor C 15zł-5zł (rabat) = 10 zł kiedyś były bilety po 10 zł na trybunę E i jakoś kompletu tam nigdy nie było. Obawiam sie że to nie do końca cena jest odstraszająca tylko niestety wizerunek kibiców oraz klubu w mediach wiec 7 tys jest ciężkie do osiągnięcia.
Kompletu nie bylo,ale zawsze pojawiala sie spora grupka kibicow(glownie mlodziezy),dla ktorych wygenerowanie 10zl na mecz nie jest problemem...30zl to juz troszke wiecej.
Wolisz,zeby jeden z drugim okradl babcie na przystanku albo wyciagnal matce z portfela zeby miec na mecz?
ZNIZKI DLA:
-emerytow
-dzieciakow
-studentow
kobiety free
Nie chodzi tu o wielkie roznice,ale np wymieniona przeze mnie grupa "znizkowiczow" przy cenie biletu zalozmy 20zl placi 12zl czy minimalnie 10zl
rozrabiaka Napisał(a):
> Kompletu nie bylo,ale zawsze pojawiala sie spora
> grupka kibicow(glownie mlodziezy),dla ktorych
> wygenerowanie 10zl na mecz nie jest
> problemem...30zl to juz troszke wiecej.
> Wolisz,zeby jeden z drugim okradl babcie na
> przystanku albo wyciagnal matce z portfela zeby
> miec na mecz?
> ZNIZKI DLA:
> -emerytow
> -dzieciakow
> -studentow
> kobiety free
> Nie chodzi tu o wielkie roznice,ale np wymieniona
> przeze mnie grupa "znizkowiczow" przy cenie biletu
> zalozmy 20zl placi 12zl czy minimalnie 10zl
chcesz 10 zł może być 10 zł ale obawiam sie że nasze polemiki na forum nikogo w klubie nie ruszają: "BYŁO jak BYłO, JEST jak JEST, BęDZIE jak BYłO"
A powinno ruszac,oj powinno
Moi drodzy: ale ceny to naprawde nie wszystko.
Będzie dopuki fachowcy z zarządu nie załapią że to o czym uczyli się na zajęciach z marketingu nie przekłada się wprost na rzeczywistość kibiców i ich klubu.
|||KAZZ||| Napisał(a):
> Będzie dopuki fachowcy z zarządu nie załapią
> że to o czym uczyli się na zajęciach z
> marketingu nie przekłada się wprost na
> rzeczywistość kibiców i ich klubu.
>
Albo zrozumieją że Cracovia Kraków to nie warzywniak osiedlowy i nie każdy może tam pracować...
Ważna jest też cała "otoczka" meczu, a więc zapewnienie elementarnej rozrywki dla oczekującej na mecz publiki (np. występ jakiegoś artysty, zespołu itp.-najlepiej jeszcze identyfikującego sie z naszym klubem).
Fajnie byłoby zaprosić Maleńczuka aby wspólnie z kibicami zaśpiewał hymn Cracovii!! itd.
Maleńczuka na Derby było by miło - i wykrzyczeć psom wiślackim prosto w pyski: NIGDY NIE ZEJDZIEMY NA PSY!!!
no ostatnio rzeczywiscie poza meczem nic sie nie dzieje na stadionie, dziwic sie ze ludzie wchodza w ostatniej chwili.
zadnych konkursow, pilki w trybuny czy koszulki by rzucili a tu nic
aach , w 2 lidze to bylo fajnie :) na powaznie WIDOWISKA BYLY GENIALNE w porownaniu to szarych meczy obecnie , DZIALO SIE COS , ZAWSZE SIE COS DZIALO , PRZED MECZEM , W PRZERWIE MECZU , PO MECZU , kurnaaaa !!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)