Grac niestety musza bo przeciez nie mamy wartosciowych zmiennikow ,natomiast
w wieli fragmentach nie wygladaja lepiej od naszej 4 piatki.
Natomiast gdzie teraz sa ci wielcy znawcy hokeja co oburzali sie kiedy pisalem
ze to no moze oprocz Hartmana spady i ogorki??
Gdzie sa ci co sie oburzali na tekst ze Hartman nie moze z pewnych powodow grac
na 100% ??
Panie AjKot zamiast uczyc mnie zasad pisowni oraz ortografii niech kolega
troszke uzupelni swoja praktyczna wiedze na temat hokeja bo ja przynajmniej
moze i niedlugo i nie na mistrzowskim poziomie ale w hokeja gralem i to w kraju
ktory szkole hokejowa ma troszke lepsza od naszej....
-
-
CRACOVIA - PODHALE play off 3 : 4 - temat zbiorczy
Hartmann jest dobry ino nie rozumiem dlaczego ten typowy środkowy gra na pozycji wykańczającego akcje. Gość jest ciągnikiem, asystentem a nie snajperem.
Hartman dobry zgoda !!!ale to troche za mało!!!!ma byc jednym z liderow druzyny i jak na doswiadczonego zawodnika to zawodzi bo z Podhalem miał chyba ze 4 setki i ani jednej bramki choc gra w pierwszej lub drugiej piatce pozostali obcokrajowcy fatalnie
Jedno jest pewne: dzisiaj podobnie jak w piątek koniecznie musimy wygrać!!! W przeciwnym wypadku szanse na finał zmaleja niemal do zera.... Żeby wygrać to niestety trzeba wzneść się na wyżyny bo nie wierzę, że fortuna znowu nam będzie sprzyjać.... Na pewno za niecałe 4 godziny zapowida się pasjonujący pojedynek....
Vasago Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jedno jest pewne: dzisiaj podobnie jak w piątek
> koniecznie musimy wygrać!!! W przeciwnym wypadku
> szanse na finał zmaleja niemal do zera....
Jaką całką to obliczyłeś??? ;-)
Jak na pięciu jeden przecietny Hartman to trochę za mało nie uważacie?????
tomecki Napisał:
> Vasago Napisał:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jedno jest pewne: dzisiaj podobnie jak w
> piątek
> > koniecznie musimy wygrać!!! W przeciwnym
> wypadku
> > szanse na finał zmaleja niemal do zera....
>
> Jaką całką to obliczyłeś??? ;-)
>
>
Nie całką tylko rachunkiem różniczkowym w połączeniu z zasadami kombinatoryki rachunku prawdopodobieństwa wraz z ciągiem arytmetycznym:)
Vasago Napisał(a):
> tomecki Napisał:
> -----
> > Vasago Napisał:
> >
>
> > -----
> > > Jedno jest pewne: dzisiaj podobnie jak
> w
> > piątek
> > > koniecznie musimy wygrać!!! W
> przeciwnym
> > wypadku
> > > szanse na finał zmaleja niemal do
> zera....
> >
> > Jaką całką to obliczyłeś??? ;-)
> >
> >
>
> Nie całką tylko rachunkiem różniczkowym w
> połączeniu z zasadami kombinatoryki rachunku
> prawdopodobieństwa wraz z ciągiem arytmetycznym
>
Z "rzutu monetą" wyszło mi, że niezależnie od dzisiejszego wyniku szanse są nadal pół na pół ;-)
tomecki Napisał:
>
> Z "rzutu monetą" wyszło mi, że niezależnie od
> dzisiejszego wyniku szanse są nadal pół na
> pół ;-)
>
I tutaj się nie zgodzę.... Zakładając, że obydwie drużyny są wyrównane - w przypadku wygranej którejkolwiek drużyny jej szanse znacznie wzrastają, bo do awansu potrzebuje już tylko jednej wygranej, podczas gdy przegrana drużyna potrzebuje aż dwóch wygranych.... Zatem matematycznie szanse drużyny, która dziś wygra przedstawiają się procentowo: 66,66 %
Tu nawet nie chodzi o matematykę ;).. ale wiadomo, wystarczy spojrzeć na różneego rodzaju serie, czy to w PLH czy w NHL.. drużyna, która prowadzi 3-2 jest zmobilizowana i silna psychicznie na tyle, że rzadko się zdarza, że przegrywa serie 4-3.. mam wrażenie, żę tak będzie też tym razem.. bardzo ważny jest dziesiejszy mecz.. na pewno szanse drużyny nie będą 50/50 w ypadku prowadzenia 3-2 którejś ekip..
wiadomo, wcale nie musi tak być.. może być np. 7 meczów.. co ja gadam - będzie 4-2 dla nas :)
jakas nowa matematyka tu powstaje.
prawdopodobienstwo wygrania polfinalu Play Off przez druzyne ktora wygra dzis przy zalozeniu ze w kazdym meczu szanse rozkladaja sie 50% do 50% wynosi: 1/2+1/2*1/2=3/4=75%
Żadna tam nowa matematyka. W swoich obliczeniach przyjąłem jakże ważne dla końcowego rozrachunku założenie, że przeciez mamy kupionych sędziów ;-)
Jake Blues Napisał:
> jakas nowa matematyka tu powstaje.
> prawdopodobienstwo wygrania polfinalu Play Off
> przez druzyne ktora wygra dzis przy zalozeniu ze w
> kazdym meczu szanse rozkladaja sie 50% do 50%
> wynosi: 1/2+1/2*1/2=3/4=75%
>
> They're not gonna catch us. We're on a mission
> from God.
>
Faktycznie masz rację.... Operując matematycznym rachunkiem prawdopodobieństwa tak to niestety (lub stety) wygląda, a więc szanse drużyny, która dziś wygra teoretycznie są bardzo wysokie, a matematyka brutalna dla przegranych..... To wszystko oczywiście przy założeniu, że obydwie drużyny są wyrównane, ale niestety póki co tak nie jest, gdyż z przebiegu tej rywalizacji wydaje się lepsze Podhale... Tak więc juz nie muszę przekonywać jak ważny jest dzisiejszy mecz.....
moim zdaniem to zadna matma nie da rozwiazania , zobaczymy jak to dziasiaj bezdzie, a tak swoja droga druga bramka w piatkowym meczu dla Cracovii wpadła byc moze dlatego ze Cracovia grała w przewadze, a ogladajac fragment filmu do ktrego link jest kilka postów wyżej widac ze jedenemu z zawodników podhala tak niefartownie wypada kij ze musiał podjechac do bandy =>
5 z Cracovii na 2 z podhala to sie musiało tak skończyć :)
Bartek Piotrowski złamał kija i pojechał do boksu po nowy kij.
Bo kij był przekupiony i dlatego się złamał w takim momencie.....
1:0 dla Cracovi,Hartman
jeeeeeeeeeeessssssssssssttttttttt2:0 Słaboń
K... ale fajnie! A ja musze siedzieć w pracy.I jeszcze tyle psów do Zabrza dziś przyjechało.
piiiiiięęęęęęęęęęękkkkkkkkkkknnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee 4:0
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)