[b]Borecki został trenerem piłkarzy ŁKS Łódź[/b]
Wojciech Borecki został w środę trenerem drugoligowych piłkarzy Łódzkiego Klubu Sportowego. Zastąpił na tym stanowisku Włodzimierza Tylaka.
Borecki będzie trzecim trenerem, który poprowadzi ŁKS w bieżącym sezonie. Od początku rozgrywek szkoleniowcem łódzkiej drużyny był Bogusław Pietrzak, którego po pięciu kolejkach zmienił Tylak.
Nowy trener ŁKS propozycję pracy w Łodzi otrzymał we wtorek.
"Wieczorem zdecydowałem, że przyjadę do Łodzi. Już jestem po rozmowach z działaczami i zdecydowałem, że będę pracował w ŁKS. Na razie skupiamy się na trzech najbliższych meczach, ale rozmawialiśmy o dłuższej współpracy" - powiedział Borecki, który w środę rano poprowadził trening piłkarzy ŁKS.
Dodał, że niewiele wie o swoich nowych piłkarzach. "Wiedzę o ŁKS czerpałem jedynie z prasy. Zaraz po treningu zamierzam usiąść przed telewizorem i obejrzeć kilka ostatnich meczów łódzkiej drużyny" - wyjaśnił.
Borecki ostatnio pracował z piłkarzami Podbeskidzia Bielsko- Biała. 13 października złożył dymisję, która została przyjęta.
Piłkarze Łódzkiego Klubu Sportowego po 14 kolejkach obecnego sezonu zajmują 15. miejsce w tabeli z dorobkiem 12 punktów.
źródło:Onet
-
-
ŁKS ma nowego trenera
ten sam Borecki, dla którego Cracovia to "największe rozczarowanie tej rundy" a który przegrał następnie z Pasami prowzadząc Podbeskidzie aż 0:3???
he he he.. czyli w Łodzi będzie tzw "przewaga psychologiczna"..
pzdrw
o ILE PAMIĘTAM TO PO MECZU Z NAMI POWIEDZIAŁ "cRACOVIA TO NAJLEPSZA DRUŻYNA JAKA TU GRAŁA" - CHYBA, ŻE SIĘ MYLĘ Ro Man?
Nie mlisz się. Trener Borecki zmienił w 90 minut zmienił zdanie.
na marginesie:
Trener Piasta - Dankowski - po meczu Piast - ŁKS (4:0) powiedział: "ŁKS - [b]po Cracovii[/b] - to najlepsza druzyna jaka grała w Gliwicach.
Podsumował tym: Radomsko, Jagiellonię, Ceramikę, Podbeskidzie i.. Ptakovię :)))))
Na marginesie. ŁKS wcala nie jest taki słaby jak wskazuje pozycja w tabeli. Tyle, że w każdym meczu grają tak jak my z Arką. Ostatnio moze grają trochę słabiej, bo działacze zapowiedzieli, że premia będzie jak zdobędą w jesieni 24 pkt - co jest już fizyczną niemożliwością. A pensje w ŁKS to 800 zł na rękę
To nie za dobra wiadomość, zwykle po zmianie trenera drużyna się mobilizuje i wygrywa...
Leoncio to co piszesz to jakieś stereotypy - nie przejmuj się !!!
ŁKS - CRACOVIA 0 - 3
No wiadomo, że tym razem reguła się nie potwierdzi :), ale może być ciężkawo
cytuje : "Wiedzę o ŁKS czerpałem jedynie z prasy. Zaraz po treningu zamierzam usiąść przed telewizorem i obejrzeć kilka ostatnich meczów łódzkiej drużyny" .
Trener obejmuje zespół nic nie wiedząc o tym zespole , poprostu został zatrudniony z dnia na dzień , nie powinno byc źle , oczywiście dla Cracovii :).
z drugiej strony gracze mobilizują się, żeby się pokazac nowemu trenerowi.Takie zmiany pomagaja na jeden dwa mecze. Tyle tylko ,że z nami to bedzie ten jeden
Warszawiaku,
Borecki PRZED meczem powiedział, że Cracovia to największe rozczarowanie rundy a PO meczu stwierdził, że to najlepszy zespół jaki przyjechał do Bielska.. :) 90 minut wystrczyło na polaryzację zeznań o 180 stopni.. (jaki okrągły wyniczek:))..
zresztą od sierpnia przyzwyczaiłem sie, że po każdym meczu Cracovii trener przeciwnej druzyny stwierdza, że to najlepszy zespól z jakim dotychczas grali..
na tym między innymi opieram swój rosnący optymizm..
pzdrw
fenix - trener Podbeskidzia objął te drużynę po Boreckim - w [b]identyczny sposób[/b]. A zatem przestrzegam przed hurraoptymizmem i przypominam, że ŁKS u siebie (nawet z Tylakiem) nie przegrał, a gral i z Ptakovią, i z Ruchem i z Arką
dotorze , ostatnie 1,5 roku sprawiło , że już chyba do końca życia będę optymistą :).
fanix - nikt Ci nie broni :)))). Ale hurraptymizm jest ponoć bardziej szkodliwy dla zdrowia niż nadmierny pesymizm :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)