Ja tez popieram deva!
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
Pan Osuch podgrzewa atmosferę.
==
W najbliższym czasie Cracovia ma złożyć Jagiellonii ofertę opiewającą na milion złotych za rosłego obrońcę 20-letniego Marka Wasiluka.
- Nie chcę podawać konkretnych klubów, ale rzeczywiście zainteresowanie w naszej lidze Markiem Wasilukiem jest ogromne - problemem pozostaje zaporowa cena dyktowana przez Jagiellonię. Mogę tylko zdradzić, że na początku była to kwota 4 mln złotych, co na nasze krajowe podwórko jest sumą szaloną - powiedział menedżer zawodnika, Radosław Osuch.
Młody defensor jest wychowankiem białostockiej Jagiellonii, z którą w minionym sezonie udało mu się awansować do Orange Ekstraklasy. Wasiluk w pierwszej drużynie zadebiutował dopiero półtora roku temu, a po przyjściu do klubu trenera Artura Płatka na stałe wskoczył do podstawowego składu, w którym do tej pory spisywał się znakomicie. Dobra forma spowodowała, że zaraz po zakończeniu minionych rozgrywek chęć jego sprowadzenia wyraziło kilka czołowych pierwszoligowych klubów - Legia Warszawa, Zagłębie Lubin, czy Lech Poznań. Ci ostatni byli nawet skłonni pozyskać utalentowanego zawodnika, który miał zapełnić lukę na lewej stronie obrony i trafić na Bułgarską zamiast Ivana Djurdjevicia. "Kolejorz" nie zdecydował się jednak na spełnienie żądań finansowych szefów "Jagi", którzy za transfer definitywny oczekiwali miliona złotych. "Słyszałem o zainteresowaniu ze strony Lecha, ale do konkretnych rozmów nie doszło. Ja również nie paliłem się odejścia z klubu, ponieważ w Białymstoku miałem możliwość gry i dalszego rozwoju" - mówił na łamach GOOOL.pl Wasiluk.
20-latek pozostał zatem w Białymstoku gdzie miał możliwość debiutu w najwyższej klasie rozgrywkowej. W siedemnastu rozegranych dotąd kolejkach ligowych mierzący blisko dwa metry defensor rozegrał łącznie piętnaście spotkań z czego trzynaście w podstawowym składzie. Młody wiek, panowanie nad piłką, dynamika i dobra koordynacja spowodowały, że zainteresowanie Wasilukiem nie zmalało i zaraz po zakończeniu rundy jesiennej i otwarciu okienka transferowego chęć jego sprowadzenia wyraziły kolejne pierwszoligowe kluby.
Jak udało nam się dowiedzieć najbardziej na pozyskaniu Wasiluka zależy Cracovii, która po słabej jesienni chce znacznie wzmocnić skład i w nowym roku powalczyć o wyższe miejsca w tabeli. Prezes Janusz Filipiak odbył już wstępne rozmowy z włodarzami Jagiellonii i w najbliższym czasie należy spodziewać się oferty "Pasów", która opiewać ma na kwotę miliona złotych. Byłby to kolejny rekord transferowy krakowskiego klubu, który przed kilkoma dniami pozyskał Piotra Polczaka za 800 tys.. Drużyna prowadzona przez Stefana Majewskiego nie jest jednak jedyną, która widziałaby w swoim składzie Wasiluka. Do walki o 20-latka włączyli się także szefowie GKS Bełchatów, którzy są gotowi przebić ofertę rywala i objąć przodownictwo w rozmowach z białostocczanami.
Sam zainteresowany nie ukrywa, że bardzo chętnie opuściłby Jagiellonię i przeniósł się do klubu, w którym miałby szanse gry o wyższe cele. Może się jednak okazać, że oferty złożone przez Cracovię i GKS będą niewystarczające, bowiem szefowie "Jagi" mimo kłopotów finansowych klubu żądają za swojego piłkarza horrendalnej kwoty.
Nie oznacza to jednak, że sprawa pozostania Wasiluka w Jagiellonii jest już przesądzona - "Myślę jednak, że w końcu z jednym z czterech potencjalnych nabywców władze Jagiellonii się porozumieją i to na dużo niższym poziomie" - dodał Osuch. Okazuje się bowiem, że prócz Cracovii i GKS-u możliwość pozyskania utalentowanego zawodnika rozważają także Legia Warszawa i Zagłębie Lubin.
Źródło: Goool.pl
Ta milion zł za kolejnego obrońce a na środku pomocy luka. Obrońców mamy, jak juz to bocznego obrońce kupić. A na teraz najważniejsze jest wzmocnienie środka pomocy.
Przed okienkiem transwerowym,praktycznie kazdy pisal ŻE WZMOCNIEN NIE BEDZIE PONIEWAZ NIKT NIE PRZYJDZIE DO STEFANA a tu taka niespodzianka;-)
Jak wzmocnienia przyszly to prawie kazdy pisze ze są słabe(choc jeszcze nikt owych graczy w Pasiakach nie widzial).
Jednym jak widac strasznie przeszkadza ze przyszli nowi,a ich idole beda musieli zasiasc na lawce(bo prawda jest taka ze nikt ich nie chce,a Filipiak darmo nie pusci),a inni sobie marudza,no bo jakby to wygladalo ze Stefan jak narazie do klubu w przeciwienstwie do innych trenerow w Cracovii,jak kogos sciaga to tylko i wylacznie lepszego od tych ktorych dotychczas mielismy.
Cholera co my samych obrońców będziemy sprowadzać.A środkowego pomocnika i napastnika jak nie było tak nie ma :(
akurat napastników to my mamy , jak mogą sie oni wykazać skoro praktycznie nie dostają żadnych podań? Potrzebny nam jest nie żadne dodatkowy obrońca , a prawdziwy rozgrywający !!! i od tej pozycji działacze powinni zaczynać poszukiwania wzmocnień, no chyba , ze Wegier ma predyspozycje żeby wziąć sie za rozgrywanie.
kurka wodna, ale obrońców, a ja sie ciesze,jedna formacja bedzie konkretna
a przynajmiej konkretnie utalentowana
z ataku tez jestem zadowolony, Dudzic eksploduje w końcu, Witkowski to też dobry
do pomocy nikogo na siłe, mozemy poczekac na jakąs okazje do lata, moze jest ktos na oku
poki co wystarczy za podstawe Kłus, Baranek, zdrowy Bojar i Pawlusiński, sami przyznajcie ...
Ale jak już dostają to skutecznością też nie grzeszą..
Druzyne buduje sie od tylu malkontenci. Skoro wzieli sie za transfery, beda i pomocnicy, spokojnie.
Tupalski i Wasiluk ligi nam nie uratują. Jak narazie cieszę się tylko z Polczaka. Potrzeba nam środkowego pomocnika i lewego skrzydłowego oraz napastnika strzelającego dużo goli (wtedy można sprzedać Moskałe).
http://www.cracovia.pl/main_index.php
No i zaczyna się robić naprawdę dobrze ;) Wszysycy wreszcie poszli po rozum do głowy
Wielkie mi wzmocnienie ten Tupalski... Dobrze że kupujemy, ale powinno sie to robić z głową, a nie jak inne kluby np. Odra Wodzisław kupować odpady. Dobrze że Polczak przyszedł.
Miszczu pierdolisz cos o jakims spadku,ze zle wzmocnienia.Napewno lepiej wzmocnily sie druzyny z konca tabeli jak Bytom,oba Łodzkie czy Sosnowiec.Gdzie Ty tego Tupalskiego widziales ze twierdzisz ze on taki slaby???Bo jak dla mnie na chwile obecna to sie zdaje ze gosc bedzie sporą podpora Naszej obrony...
Zamiast sie cieszyc,ze cos sie zaczelo dziac,ze w koncu wydajemy zawrotne pieniadze,walczymy o zawodnikow z najwiekszymi w naszej lidze to Wy placzecie jak baby,juz nie wiem jak Wam dogodzic dramat!Zarzad potwierdza ze to dopiero poczatek,wiec nie marudzic,ocenimy Filipiaka i jego podwladnych po zamknieciu okienka transferowego!!!!
Tupalski będzie konkurencja dla Radwańskiego .Kosztował grosze bo nie całe 100 tys. W ubuegłym sezonie ten gracz był PODSTWAWOWYM zawodnikiem w Groclinie ,który dobrze grał.Myslę że to może być wzmocnienie ,a jeśli nie to przynajmniej Radwański będzie musiał grać LEPIEJ -DUŻO LEPIEJ.
NAJBARDZIEJ CRACOVIA POTRZEBUJE DOBREGO ROZGRYWAJĄCEGO I wysokiego napastnika o warunkach fizycznych takiego Ujka.
Widziałem Tupalskiego w Groclinie. Niczym sie nie wyróżniał. A najlepsza była asysta przy bramce dla wisły :(
Wydaje mi sie Miszczu że tylko ten mecz widziałeś...
Rozumie Miszczu, że oglądałeś go w tym meczu na żywo. I jeszcze gdzieś go widziałeś w akcji?
Ciekawy jestem, czy m-c temu wiedziałeś, że ktoś taki jak Tupalski biega po boiskach Ekstraklasy.
Jak na razie Majewski ma rękę do transferów, wierzę, że Tupalski i Polczak to będą wzmocnienia i życzę im sukcesów w Cracovii.
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2229&x=0
Chłopy jak dęby.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)