tytus smarka to sobie szukaj wsrod swoich kolegow. skrzynski to wislak z krwi i kosci do tego nei umie grac w pilke
wczoraj wyszlo jak nie potrzebny nam jest Giza. Szybki lopez o takich akcjach mozesz zapomniec bo nowak sie nei nauczyc grac w pilke nigdy
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
Sebastian Sepiol jest pilkarzem Kmity.
TSanto, nie masz racji
Skrzyński jest zawodnikiem Cracovii,
grać w piłkę umie,
dopóki nie mamy lepszego, lepiej żeby nie miał kontuzji
napisz cos jeszcze cwaniaczku bo to dla mnie za mało hahahaha gratki
Jak to się stało, że oddaliśmy Sępioła do Kmity? Tak łatwo pozbyliśmy sie utalentowanego zawodnika? Czy jakiś konflikt między nim a klubem?
To juz nie ode mnie. Sepiola nie oddalismy do Kmity tylko w ogole oddalismy, ale zakotwiczyl w Kmicie.
moim zdaniem wydatnie grę Naszej obrony wzmocniłby Grzegorz Baran :] idealny zawodnik do systemu, który preferuje Majewski :] szkoda, ze Baliga gdzieś obniżył loty i nie dostaje szansy :] poza tym jest Marcin Nowak do wzięcia za darmo, ten z Widzewa, którego Probierz nie docenia bo mu nie pasuje do koncepcji, ale jakby się przyjżeć jego grze w tamtym sezonie to nie miał słabych punktów, tyle, że coś Probierz się na Niego uwziął :] może w końcu Bojarski wybiegnie w podstawowym składzie ;)
Tomek Baliga nie obniżył lotów, jest po prostu po kontuzji w meczu z Ruchem w Młodej Ekstraklasie (noga w gipsie)
To, że młodszy z Baranów nie gra w Cracovii to zasługa wuefisty. Nie pasował mu do koncepcji, jak zresztą wielu zawodników, którzy błyszczą teraz w innych zespołach. Cieszmy się, że tego pseudotrenera nie ma już w Cracovii.
To, ze mlodszy Baranek nie gra zawdzieczamy komus kto zawieral umowe z Gornikiem Wieliczka. Dwa lata temu Grzesiek mial wrocic z "wypozyczenia", ale Gornik zazadal kasy, a Cracovia nie zaplacila.
SL ma racje...z tym ,że to juz nie było wypozyczenie. Sprzedano go po roku wyporzyczenia (nie można drugi raz wypozyczyć) ale bez opcji odkupienia na życzenie (nie wiem zreszt ą czy takie kontrakty sa legalne dla PZPN.
Myślano ,że z zaprzyjaźnionym Górnikiem zawsze się dogadamy ale w międzyczasie działacze Wieliczki obrazili się (jak zresztą wielu innych) "na Wielicką"... i jak nam brakło stopera latem 2005 zarządali dość pokaźnej kwoty za Baranka.
Herostrates 21-bzdury piszesz.Zapytam czy Stawowy kazał G.Barana sprzedawać?.
On chciał go wypożyczyc żeby grał ,a nie grzał ławy.W tym czasie jak sie to działo Grzesiek Baran to był inny piłkarz i nie miał szans na wygranie rywalizacji z Węgrzynem czy Skrzyńskim.To pseudo-dzialacze zadecydowali o sprzedaży G.Barana.Stawowy spraw transferowych nie prowadził.
Dalej piszesz ,,cieszmy sie że tego pseudo trenera nie ma w Cracovii''.
Z czego niby mamy się cieszyć?Z tej totalnej padaczki ,którą gramy teraz w której kopaczom nawet biegac sie nie chce.Majewski wpoił drużynie dramatycznie brzydki styl ,którego ludzie nie chcą oglądać.Normalnie chciało sie rzygać w Chorzowie i z wściekłości cisnąć czymś na tych nieudaczników.Niech to 4 miejsce zrobione na wykorzystaniu limitu szczęścia na następnych parę lat nie mydli ci oczu.Nie ma najmniejszych szans na powtórzenie tego wyniku ,a bajeczki o ,,graniu ''o puchary to marzenia ścietej głowy.
Ja wolałem ofensywnie grającą Cracovię Stawowego do tej przeraźliwej nudy (defensywnych szachów)Majewskiego.Mam serdecznie dośc tej kichy i wielu innych też.Karnet kupiłem z obowiązku ,ale nie mam żadnej przyjemności jak widzę tą bezładną kopaninę.Frekwencja na stadionie to w równej mierze wykładnik pseudoreform Filipiaka jak i nudnej gry.
z tego co wiem Stawowy nalegał na to, żeby Baran Grzegorz przyszedł do Pasów, ale tak jak było już pisane sprawa rozbiła się o kase, a to znaczy, że ktoś nieumiejętnie managerował temu wszystkiemu :] Marcin Nowak jest do wzięcia za darmo, a uważam, że ostro podniósłby poziom gry naszej obrony :] a o Grzesia warto powalczyć moim zdaniem i ściągnąć Go z Cichej :]
stawowomania widze powraca;-)Ciekaw jestem w czym jest on lepszy od Majewskiego?miejsce w lidze pomine,jednak po jego pucharowych ,,wystepkach,,mozemy obu panow porownac...
Jako menadzera tez chyba nie ma w czym porownywac...
I mysle ze jakby przyjal oferte z gts-u i wrocil na stare smiecie gdzie jego miejsce,temat WOJCIECHA.S pewnie by bezpowrotnie zamarl...
Żeby temat Stawowego przestał powracać, to musilibśmy mieć trenera co miałby wyniki lub styl. W zeszłym sezonie mieliśmy wynik, co prawda bez stylu, ale dobry wynik. Z tym że, jak pisze potter to był wynik osiągniety na maksymalnym farcie, bo gdyby nie wygrana w ostatniej kolejce to mogliśmy skończyć ligę na 8 miejscu. W tym sezonie póki co nie ma ani wyniku ani stylu.
Stawowy miał swoje wady, miał swoje zalety, ale graliśmy taką piłkę którą się chciało oglądać. Ludzie rwali włosy z głowy pod wpływem emocji, teraz mogą się co najwyżej zerzygać.
Daleki jestem od pomysłów zwalniania trenera po 2 czy 3 meczach - takie ruchy powinno sie wykonywać po sezonie lub po rundzie - ale oceniać na bierząco mi wolno. I wielke gówno na razie widzę.
Tylko z ktorego miejsca Stawowy wystartowal a z ktorego Majewski??
Tylko jaki poziom owa liga miala za Wojciecha.S a jaki ma za Majewskiego?
Oczywiscie liga zweryfikuje kto ma racje,ktory trener jest lepszy
Mam tylko gleboka nadzieje ze gts-owiec nie wroci do Pasow i juz NIGDY W ZYCIU NIE ZNISZCZY TALENTU ZADNEGO MLODEGO ZDOLNEGO PILKARZA PASOW,wysylajac go na wieczne wypozyczenie by sie ,,ogrywal,,jednoczesnie robiac miejsce dla swoich ,,bialych gwiazdek,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marianwieliczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tylko z ktorego miejsca Stawowy wystartowal a z
> ktorego Majewski??
> Tylko jaki poziom owa liga miala za Wojciecha.S a
> jaki ma za Majewskiego?
No zdaje się, że Stawowy wystartował z 3 ligi.
Maryjan ochlon, bo z ktorego miejsca wystartowal Stawowy w ekstraklasie wiemy, z dokładnie takiego samego jak Majewski w tym sezonie. Obaj rozpoczeli od falstartu i najblizsze 2 mecze pokaza co jest wart Majewski ze swoja wizja murowania bramki + wizja na chuja nam rozgrywajacy.
spokojnie spokojnie... pozwolę sobie się wtrącić... 2 połowa z Legią pokzała, że można grać dobrze nawet z 3 obrońcami ;) chyba, że relacja Canal + zamydliła mi oczy, ale nie sądzę ;] po prostu trzeba wzmocnić kadrę i prowadzić politykę taką jak Korona Kielce... wydajemy kasę, nawet dużą, ale piłkarz jest nam potrzebny do tego tego i tego i wiemy na co Go stać, a nie po prostu kupujemy byle taniej a nóż się trafi ktoś dobry ;) z tym, że wyników to Oni nie mają, ale nigdy nie byłem zwolennikiem Zielińskiego i Janasa ;) myślę, że najbliższy mecz pokarze, czyto wina Majewskiego, transferów, czy piłkarzy bo mają tam jakiś niby spisek... Filipiak powinien powiedzieć otwarcie, że prędzej wywali całą kadrę niż zmieni trenera i żadnego tematu spisku by nie było :] Majewski ma twardą rękę, ale to dobrze :] niektórzy mowią, ze niszczy piłkarzy (Dawidowski, Burkhardt, Giza), no ja raczej wolałbym żeby Giza grał w Pasach, Dawidowski jest po prostu słaby, a Burkhardt to chłopak z Elbląga i niestety sympatyk imprez i piwkowania... ale zbaczam z tematu :] Grzesiek Baran, Marcin Nowak, może też Robert Łakomy lub Łukasz Tupalski, do tego Sławek Peszko, Dariusz Zawadzki (podobno zbyt wolny i mało widzi - tak mówił Globisz, ale ja mam inne zdanie ;) ) i jakiś napadzior dobry co gryzie trawę, problem w tym, że ja takiego nie widzę, a nie sądzę aby Profesor wysypał z kiesy jakąś potężną sumę na chodźby Adriana Sikorę... przykład Radka Majewskiego z Dyskobolii pokazuje, że w niższych ligach też są swietni piłkarze, a uważam, że bez znaczenia jest czy piłkarz ma 21 czy 34 lata, byle dobrze grał :] co do rozgrywającego, to nie jest tak, że Majewski nie potrzebuje, mógłby postawić oczywiście na Kostrubałę skoro nie ma Gizy, ale widać po prostu uważa, że nie ma takiego co by potrafił narazie pociągnąć drużynę, więc skoro chce grac 3 w obronie, to niech atakuje skrzydłami (Szwajdych, Jeleń, Nowak, Bojarski, Pawlusiński) i w ataku wystawi 3 napastników, system 1-3-4-3 byłby lepszy niż 1-3-5-2 i wystawianie Nowaka na środku byle zaklepać wakat... nic na siłę... możnaby też spróbować Pawlusińskiego jako rozgrywającego :] lub po prostu wydać kasę na Majewskiego z Groclinu, ale to chyba nierealne :(
Ja proponuje pozyskać Mirka Szymkowiaka. Kogoś takiego nam brakuje. Problem tylko w tym, czy chciałby przyjść do naszego Klubu po grze w towarzystwie...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)