tak samo jak z Kłusikiem :) podwyższyli mu zarobki 3x i zwariował :) a teraz Witkowski przychodzi jeszcze do czołowego klubu więc wogole powinien być w niebowzięty :)
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
cosi sie mi zdaje ze on i nas i Gornika wyrucha...
Legia chce się pozbyć Edsona- ja bym go wziął
Największy problem warszawiacy mają z Edsonem, za którego klub nie chce nawet odstępnego: - Proponuję menedżerom, by zatrzymali sumę odstępnego, jeśli tylko będą potrafili go sprzedać - mówi Mirosław Trzeciak.
Więcej w "Sporcie".
No to bierz :D.
Wyraźnie jest napisane że jest za friko, wal do Trzeciaka i po sprawie. Pozostanie Ci tylko wykołować jakieś 200-300 tys. ojro na jego roczne uposażenie...
Po rocznym wypożyczeniu do trzecioligowej Stali Rzeszów wraca Łukasz Szczoczarz. I zapowiada się, że wraca jako król strzelców.
[img]http://www.stalrzeszow.internetdsl.pl/zdjecia/2007_wiosna/2007.05.26_stal_sanok/mstal-rzeszow-sanok7-05-26-047.jpg[/img] [img]http://www.stalrzeszow.internetdsl.pl/zdjecia/2007_wiosna/2007.05.26_stal_sanok/mstal-rzeszow-sanok7-05-26-112.jpg[/img] [img]http://www.stalrzeszow.internetdsl.pl/zdjecia/2007_wiosna/2007.05.26_stal_sanok/mstal-rzeszow-sanok7-05-26-017.jpg[/img] [img]http://www.stalrzeszow.internetdsl.pl/zdjecia/2007_wiosna/2007.05.26_stal_sanok/mstal-rzeszow-sanok7-05-26-049.jpg[/img]
- Zupełnie inaczej wrócić z koroną najlepszego strzelca. Na razie mam na koncie trzynaście bramek, ale przed nami ostatnia kolejka i może coś jeszcze dorzucę - zapowiada Szczota, który z perspektywy czasu uważa, że dokonał właściwego wyboru decydując się na powrót do macierzystego klubu. - Przez ten rok ograłem się, zamiast obijać w piątej lidze. Mam nadzieję że to teraz zaprocentuje. Po to gram w piłkę, aby grać jak najwyżej. Po powrocie do Krakowa chcę powalczyć o miejsce w składzie Cracovii. Gdy za trenera Białasa odchodziłem z Krakowa byłem tylko trzecim napastnikiem, wierzę, że teraz będzie inaczej. Chcę grać i strzelać bramki, a jak się znów nie załapię, to postaram się o kolejne wypożyczenie, może tym razem do drugiej ligi - dodaje Łukasz.
[img]http://www.stalrzeszow.internetdsl.pl/zdjecia/2007_wiosna/2007.06.02_wisloka/ma5.jpg[/img] [img]http://www.stalrzeszow.internetdsl.pl/zdjecia/2007_wiosna/2007.06.02_wisloka/ma8.jpg[/img] [img]http://www.stalrzeszow.internetdsl.pl/zdjecia/2007_wiosna/2007.06.02_wisloka/m2.jpg[/img] [img]http://www.stalrzeszow.internetdsl.pl/zdjecia/2007_wiosna/2007.06.02_wisloka/ma15.jpg[/img]
A na koniec zdradza tajemnicę skuteczności: - Zmieniłem fryzurę. Ściąłem włosy bardzo krótko i wygląda, że przynosi mi to szczęście. A skoro tak to na razie nie zamierzam nic zmieniać - śmieje się Szczota.
Źródło:
Kamil Witkowski będzie grał w Cracovii
Kamil Witkowski został zawodnikiem Cracovii. "Pasy" pozyskały 22-letniego napastnika Górnika Polkowice za darmo, gdyż z końcem czerwca wygasa mu umowa z drugoligowcem.
W tym sezonie Witkowski zdobył 13 goli w 32 meczach ligowych. Zimą zawodnika testowało Zagłębie Lubin, a kilka dni temu był bliski podpisania umowy z Górnikiem Zabrze.
Z Cracovią na turniej do USA nie pojedzie natomiast Marek Baster, który nie wyklucza rozstania z klubem.
źródło: Przegląd Sportowy
Wie ktoś coś o tym? Jeszcze dojdzie Szczoczarz (oby grał tak jak w Stali Rzeszów) i bedzie dobrze :)
Tak Rys wiemy ze Przeglad Sportowy gowno wie zreszta troche postow o tym jest zagladnij strone wczensiej.
Ryś :-) :-)
Prawie jak ten gość co po 19 latach ze śpiączki wyszedł:-)
Kordyl twierdzi, że Cracovia chce Witkowskiego i podaje kwoty
Niespełna 23-letni napastnik Górnika Polkowice jest bliski przejścia do drużyny "Pasów". W minionym sezonie był najskuteczniejszym piłkarzem swojego zespołu (13 goli w II lidze i dwa w Pucharze Polski).
Młodemu piłkarzowi kontrakt z Górnikiem kończy się 30 czerwca, ale nie skończył jeszcze 23 lat (9 grudnia) i Cracovia musi za niego zapłacić. W kontrakcie napastnik ma zapisaną kwotę 100 tys. zł odstępnego, w pertraktacjach ustalono, że krakowski klub zapłaci polkowiczanom 40 tys. zł.
Szczegóły kontraktu już ponoć ustalono, ale brakuje podpisu piłkarza.
- Nie mogę niczego potwierdzić, ale być może w czwartek będzie w tej sprawie konferencja - odpowiada rzecznik Cracovii Marek Mazurczak.
Urodzony w Lublinie Witkowski jako dziecko wyemigrował do USA z rodzicami, gdzie grał w Syracuse Blitz SC. Po powrocie do kraju w 2003 roku grał m.in. w Motorze Lublin, Wiśle II Kraków (ściągnął go tam Henryk Kasperczak) i Orlętach Radzyń Podlaski.
W sobotę można go było zobaczyć w Zabierzowie, gdzie Kmita podejmował Górnika. Wszedł na boisko dopiero w 81. min, ale kilka razy szarpnął grę do przodu, a najbardziej zaimponował szybkością. Ojciec Kamila Krzysztof też był napastnikiem, grał kiedyś w pierwszoligowym Motorze w latach 1983-87.
Wczoraj do grona sponsorów Cracovii dołączyły firmy New Men oraz Badura, które ubiorą ekipę "Pasów" na podróż do USA.
Źródło: Gazeta Wyborcza, Kraków - wak
Bardzo tez możliwe ,że zwleka menager zawodnika bo wiadomo ,że już zima próbował Szarmach "upchnąć" chłopaka nad Loare. (nic dziwnego zresztą , na pewno prowizja byłaby "zacniejsza";) )
Szczota wraca to możnaby wypozyczyć Kurowskiego do Stali.Ogra się i może spokornieje :P
?wiem z Rzeszowa że Stal jest w "organizacyjnym nieładzie"
jak ma gdzieś iśc lepiej niech będzie gdzieś pod ręką - Kmita?
albo go dać Lenczykowi do Bełchatowa?
moze by wlosy zgolił jak szczota i spokorniał :P
masz jakiś problem z włosami? łysiejesz? siwiejesz?
wrecz przeciwnie mi żel w grze nie przeszkadza ale jak widać szczotce fryzjer pomógł może kurosawa wziąłby z niego przykład
no właśnie, mnie też to j*bie co kto ma na głowie
i z kim sypia
ale uważam że jak ktoś się do treningu nie przykłada
to mu nawet grzeczna fryzurka go nie uratuje,
Stefan tym laserem w oczach wyczuje że klient jest słaby i go wy*upczy na pysk
kiedys Franek Smuda powiedział, że zawodnik "kończy sie" jako piłkarz w dniu w którym przychodzi na trening w nowej fryzurze ...
facet ma doświedczenie w tej kwestii bo nie jedna młoda gwiazdke prowadził ...
skoro Szczota zrezygnował z zelu to nalezy domniemywać, że w Jego przypadku nastapiła reakcja odwrotna ...
i "zaczął sie" jako piłkarz ...
trzymamy kciuki aby tak było ...
A może Frankowi żal, bo jego możliwości modelowania na głowie są mocno ograniczone ;)
W dzisiejszym PS pisze ,że Górnik nie będzie się licytował z Cracovią o Witkowskiegop i skupia się przede wszystkim na transferze Zachorskiego
W Kolporterze Koronie Kielce na razie wyjaśniła się dwie niewiadome. Dyrektorem sportowym został były selekcjoner reprezentacji Polski Paweł Janas.
Z kolei nowym prezesem jest Adam Żak. "To były dyrektor oddziału Kielce w Kolporterze. Z piłką, poza tym, że jest wielkim kibicem Korony, nie miał wcześniej do czynienia, jednak przez ostatnie tygodnie w tajniki nowej funkcji wprowadzał go poprzedni prezes Wiesław Tkaczuk" - przedstawił nowego szefa Krzysztof Klicki, właściciel klubu, cytowany przez "Przegląd Sportowy".
Wciąż natomiast nie wiadomo, kto będzie nowym trenerem. Janas zaproponował, aby Koronę prowadził jego dobry znajomy z czasów pracy we Wronkach Mirosław Jabłoński. Wydawało się, że tę kandydaturę "przyklepie" właściciel kieleckiego zespołu Tymczasem mówi się, że szef Klicki ma swojego kandydata, który związany jest obecnie kontraktem z zespołem pierwszej ligi.
Kto nim jest? Mówi się o [b]Stefanie Majewskim[/b], z którym Janas także ma dobre relacje. W ciągu najbliższych godzin odpowiedzi, czy interesuje go praca w Kielcach, ma udzielić Orest Lenczyk.
Ostatnim kandydatem, co wcale nie oznacza, iż najgorszym, na tej trenerskiej karuzeli jest Jacek Zieliński, który po przyjściu do Legii Warszawa Jana Urbana, musi szukać nowej pracy.
Jeśli nie uda się zatrudnić szkoleniowca z nazwiskiem, to za wyniki Korony dalej będzie odpowiadał Arkadiusz Kaliszan, który będzie miał doradcę w osobie dyrektora Janasa.
Nie tylko jednak obsada szkoleniowca jest dyskutowana w Kielcach. Do Kolportera Korony prawdopodobnie trafi jeden z dwójki bramkarzy - Arkadiusz Onyszko lub Grzegorz Szamotulski, a także obrońca Krzysztof Ratajczyk i pomocnik Piotr Świerczewski. Ten ostatni we wtorek negocjował w siedzibie klubu warunki ewentualnej umowy.
Działacze Korony prowadzą także rozmowy z Łukaszem Madejem z ŁKS-u oraz Sławomirem Peszką z Wisły Płock.[b] Nowym pomysłem jest także pozyskanie pomocnika Piotra Gizy z Cracovii.[/b]
INTERIA.PL
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)