http://www.futbol.malopolska.pl/news.php?id=11600
-
-
Sparingi zimowe 2007 [temat zbiorczy]
Pasiak12 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No napewno brawa za ten mecz dla trzech
> zawodnikow:
> Klusa - duzo walczyl mial duzo przechwytow ogolnie
> naprawde duze wzmocnienie
> Dudzica- duzo biegal jest bardzo szybki i strzelil
> sprytnie bramke z glowy,mozemy miec z niego duzo
> pociechy
> Pączka - bardzo dobrze dyrygowal gra obroncow byl
> 3 razy glosniejszy niz w 1 polowie
> Olszewski,bardzo odwaznie i skutecznie gral na
> przedpolu i raz wyciagnal bardzo mocny trudny
> strzal w samo okienko!!!Brawo tak dalej!!!!
Co do Klusa to na innym meczu byles chyna Pasiak12 ,Kosturbala byl duzo bardziej pozyteczny, rowniez Baliga nie zagral slabiej od bylego zawod lksu.
Ciekaw jestem co będzie z naszymi sparingami podczas zgrupowania na Cyprze ,jak UEFA zawiesi Polskę za wprowadzenie kuratora do PZPN.
Ze sparingami drużyn raczej nic się nie zmieni, bo sparing to możesz grać i z reprezentacją niedźwiedzi z Białowieży, to nie są oficjalne mecze i FIFA UEFA czy inne mafijne organizacje nic do nich nie mają.
ma ktos info czy jutrzejsze sparingi sa na wielickiej o 11 i 13 czy cos sie zmienilo ??
2-0 do przerwy z Piastem ( 2x Bania) :-)
Baniowy poczuł konkurencje z Kamerunu?
a czy ja nie mówiłem że będzie eksplozja ?:)
.
Dziwie sie czemu Pączek nie bronil przynajmniej 2 polowki!!!???
I polowa ze wskazaniem na nas
II polowa z mniejszym wksazaniem na nas
gra czesto chaotyczna, warunki ciezkie - snieg, szybka murawa, podmuchy wiatru, brakowalo generalnie spokoju. Obie druzyny caly czas graly do przodu.
Z nazwisk: (ciezko oceniac ze wzgledu na te warunki)
Dudzic (gral w ataku z Bania) bardzo waleczny, może wiele nie pokazał w tych ciezkich warunkach ale widać ze jest ambitny i szuka gry, bardzo dobra decyzja trenera żeby ogrywał sie w sparingach bo jestem pewny ze z meczu na mecz będzie tylko lepiej.
Kłus tez dosc dobrze sobie radził, malo strat, pare akcji w ofensywie, jednym z nich wypracował karnego. waleczny, w sposobie gry bardzo podobny do Arka Barana, (choc bardziej ofensywny)
wyrózniłbym też Jao Paulo, szczegolnie w 1 polowie dobrze chodizl prawą strona, czesto stał niepilnowany niedostrzeżony przez partnerów
Co do Baniowego to chyba faktycznie poczul konkurencje, nie tylko zastawiał się ale i biegał(!!) no i strzelał bramki
in "-" bramka Cabaja, który spóźnił sie do wyjścia do piłki, jak juz wychodzisz z bramki to piłka MUSI być twoja
kilka spostrzeżeń z Piasta:
- bardzo odbry mecz Bani.. oby forma snajperska mu wróciła.. naprawde bardzo ładna pierwsza bramka, swietne wejście i ze wślizgu uderzenie w okienko.. druga to pewnie wykorzystany rzut karny.. sporo walczył, co znając jego styl gry, trzeba zapisać na plus..
- Kłus zagrał przywoicie.. taki Arek Baran.. nie wiem jak widzi to Majewski.. czy będzie chciał zestawić razem z Arkiem w pierwszym składzie.. ale stylem gry przypominają siebie..
- Dudzic walczył, chłopak naprawde mi zaimponował.. nie pokazał wprawdzie niczego nadzwyczajnego, ale.. przypomina na pewno bardziej Moskita niz Banię.. walczy ze wślizgami, ambitny, nie odpuszcza, a w tych warunkach ciezko mu było cos pokazać..
- JP Heidemann. wogóle go nie widzieli.. JP stał na prawym skrzydle, czesto niepilnowany, a nikt go nie widział, chociaz wielokrotnie sie upominał.. i tak zagrał dobre zawody.. kilka strat, ale ogólnie szybki, dobre wymiany podań z Pawką, niezłe wrzutki w pole karne
- Cabaj dobrze w całym meczu, ale znów zawinił przy bramce.. nie musiał wychodzić do piłki bo leciała troche z boku, minął sie z piłka, najpierw był słupek, a potem z dobitki do pustej bramki gol.. podsumowaniem tej akcji niech bedzie dialog Majewskiego z Marcinem:
*Marcin, jak wychodzisz to musi być twoja'..
* ale..
* nie ma ale..
- Uszalewski dostał ze dwa razy opierd.. od Skrzni.. kilka razy źle sie ustawiał, ale ogólnie przyzwoicie..
- Wisnia, jak to Wisnia.. tu pociagnie z bara, tam wygra główke, tam wslizg, tu jakas strata, i tak to wyglada ;)..
- Szwajdyszek w drugiej połowie niewidoczny..
- gralismy trzema obroncami i wygladało to bardzo ciekawie.. z tym, że w szybkim tempie z 3 obronców robiło sie 7 jak wracali boczni pomocnicy + Wisnia i Kłus..
Cfan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dziwie sie czemu Pączek nie bronil przynajmniej 2
> polowki!!!???
może dlatego że wczoraj bronił cały mecz w rezerwach z alwernią ?
aha 2-2 z Kolejarzem Bojar 2x(jak bania z akcji i z karnego:P)
a nawet dzisiaj rano...
No i tym razem porażka z III ligowcem 2:3..
co z meny z nich... ;/
właściwie to skład był silny wiec trochę mnie to dziwi
Mecz z Piastem
Jak padły bramki dla nas:
1-0 42' - Bania swietnie uderzył na wslizgu po kapitalnej centrze Wisniewskiego
centra cos ala wrzutka na 0-2 z Widzewem :-)
2-0 44' - karny, Bania pewnie i mocno przy slupku
(Piotrek kolejny raz pokazal ze jesli jest tylko na boisku
to on jest od egzekwowania jedenastek)
Karny za faul na Kłusie, był trzymany
ale ewidentnie sie położył zeby wymusic :-)
Mecz z Kolejarzem
Jak padły bramki dla nas:
1-1 56' - Bojarski zamknął na piatce wslizgiem ni to strzał ni to centre Pawlusińskiego
2-1 62' - karny Bojarski dosc pewnie przy słupku
(ale wciaz nie jestem pewien czy to on powinien uderzac karne)
Karny za trzymanie Moskały w polu karnym
I jeszcze sytuacja na 2-3 z 89' - mocny strzał nisko tuz przy słupku.
Olszewski odbił piłke ale niestety przed siebie... Dobitka byla celna
No i warto jeszcze wpomniec ze w 90' koles majac czas i bedac sam na sam przerzucil pilke na Olszewskim i nad poprzeczką...
Po meczu trener majewski powiedział min.
"Kolejarz wygrał bo bardziej chciał wygrac, a dla naszych zawodnikow niema usprawiedliwienia, bo jak gra I liga z III liga to wynik musi byc korzystny."
Według mnie na meczu z Kolejarzem bardzo pozytywnie pokazał się Kosturbała,szkoda mi jeszcze Jelenia bo dostawał niepotrzebne zjeby od starszych.
Taka sobie zimowa kopanina. Gościom troche bardziej zależało na zwyciestwie. Bardzo słaba gra obrońców...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)