Byłem na meczu Polonia - Lech.
Poziom mizerny - niestety!!!
Cracovia ze swoją grą lekko ograła by obie jedynastki!!!
Mam nadzieję, że i Polonia i Kolejorz utrzymają się i nie będziemy sami w I lidze w przyszłym sezonie!!!
CRACOVIA PANY!!!
-
-
CRACOVIA W I LIDZE!!!
Spoko, spoko...
Nie takie spoko,spoko! Oby nie spotkać się ani z POLONIĄ, ani z KOLEJORZEM w barażach o 1 ligę!!!
Spoko, spoko... wchodzimy z premiowanego bezpośrednim...
[img]http://www.szymciu.republika.pl/amalk.jpg[/img]
Nie no chlopaki nie załamujcie mnie wy w pierwszej lidze hahaha i co jeszcze?? :)
Nie wiem czy Ptakostwo nam na to pozwoli?!(patrz czerwień dla WACKA, kilka ustawionych meczów- sędziów np. mecz z Jagiellonią!)
Ale myślę, że damy radę!!!!!!
WSZYSCY DO ŁODZI! HEJ PASY WSZYSCY DO ŁODZI!!!!
do wisła_pany(?)_: załamujesz sie już jak jesteśmy w drugiej... z przyjemnością cie załamie jak będziemy w pierwszej... do zobaczenia we wrześniu 2004 na derbach...
"DAMY RADE"
te! "zwisła pany" pytanko: co robisz na tym forum?! i drugie pytanko: jaki był wynik w WODZISŁAWIU "mistrzu polski"???!!!
Już za niedługo: DERBY BĘDA NASZE!!!!
TYLKO PASY!!!!!!!!
Tak, ja też czekam na derby i myślę, że jesienią 2004 się doczekam jeżeli tylko ..... Wisła sie utrzyma.
za te czterdzieści smutnych lat,
za gorzki trzeciej ligi smak,
na mistrza przyszedł czas!!!
PASY!!!PASY!!!PASY!!!
hehe te 40 lat to troche przesada !!!! po drodze bylo sie w ekstraklasie !!! stłukło dupe "pieskom" {kto pamieta 2:1 na Kałuży} ale faktem jest iz mam nadzieje ze tym razem bedzie to powrót na zawsze!!!! PASY DO EKSTRAKLASY,PASY DO EKSTRAKLASY,PASY DO EKSTRAKLASY !!!!!
No i 3:1 z Legią i transmisja w TV wtedy była i to w ogólnodostępnej, bo innej nie było zresztą.
I tytuły w gazetach "Janikowski rozstrzelał legia" a legia miała wtedy pakę (np Buncol)
A pamietacie w tym samym sezonie .... 0 : 9 w Zabrzu dla Górnika ????
Wiadomość zmieniona (27-10-03 20:07)
To chyba było sezon wcześniej, W tym sezonie było 0-2 dla Zabrza i polecieliśmy!!!
Hehe oby derby były!! Ptak niepomyslala ze KSZO moze przewiezc pogon i nie kupil sedziego i widac!! :) pozdro
Wracajcie do 1 ligi. Kraków zasługuje na dwie drużyny w ekstraklasie. A derby to derby prawda;) Do zobaczenia na Reymonta.
Korba. U siebie przegraliśmy wtedy 0:1.
0:2 w Zabrzu (czyli 2:0) dla nas w tymże sezonie 83/84 było w Zabrzu do 68 minuty (bramki: Kubisztal i śp. Jacek Bzukała). Ten wynik dawał nam utrzymanie. Tylko że potem (trzymając się wersji oficjalnej) nasi "spuchli" i zrobiło się 2:3. Ale jeszcze mogliśmy się utrzymać. Wystarczylo wygrać u siebie z Bałtykiem. Tyle, że (trzymając się wersji oficjalnej) na przedmeczowej rozgrzewce Koczwara doznal kontuzji i grając z kontuzją wpuścił dwie bramki.
A wynik podany przez kolegę pieska o kojarzącym się z nadchodzącym Świętem nicku ([b]dziennikarzom czytającym to forum i lubującym się w wyszukiwaniu sensacji uświadamiam, że "Śmierć" to kibic gts[/b] - był w roku 1962. To były wariackie rozgrywki, bo przechodzono z wiosna-jesień, na jesień wiosna
Cracovia wówczas "musiała" zaprezentować się w ZSRR i podczas tego tournee zawodnicy sie (trzymajmy się dalej wersji oficjalnej) zatruli. Pierwszy mecz po przyjeździe wypadł w Zabrzu. Grały praktycznie nasze rezerwy, a (i tu przestaniemy się trzymać wersji oficjalnej) Rewilak nie chcial postawić zaległego ponoć piwa Szołtysikowi. Zyga strzelił w tym meczu 6 bramek, w tym jedną głową (choć miał 1,50 w kapeluszu:). Swoje dołożyl śp. Pol, ktory też miał smaka na to piwo (bodaj 2 bramki) i chyba (nie pamiętam, musiałbym sprawdzić) - Musialek
W innych meczach tez nie poszło dobrze wtedy, bo tournee trwało podczas rozgrywek, i Cracovia musiała odrabiac w środku tygodnia mecze. A to nie byli zawodowcy jak teraz tylko dzieci (Tabor - 16, Kowalik, Rewilak, Hausner - po 17-18, Mikołajczyk, Zuśka-19, Poprawski-20, Szymczyk-24). Starsi byli jedynie Antczak-26, Michno-27 i Malarz -29.
Nota bene w tym meczu z Gornikiem (0:9) bronił nie Michno, a Henryk Stroniarz, którego nazwisko koledze pieskowi obce być nie powinno
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)