Ja sie boje jedynie, ze zespol z ME powielajac "schematy" Majewskiego zapomni po roku czy dwoch o grze ofensywnej. A raczej zostanie tego oduczony.
Mecz juz za 2 i pol godziny.. Do boooju Cracovia!
-
-
Młoda Ekstraklasa - temat zbiorczy.
wie ktoś może jaki wynik na Kałuży?
0:1
www.cracovia.pl
nie wiem co my mamy z tym gornikiem - nawet mlodzi ich nie pykną :?
Wodecki kolejne 2 bramy, szkoda że na Nas :(
Przyklad idzie z gory. Zalewski tak tanczy, jak Majewski mu zagra.
Chyba im wszystkim powinnismy juz podziekowac.
Po powrocie. Nasi zupelnie nie radzili sobie z Gornikiem. Czolowi do tej pory zawodnicy jakby przycmieni. Gdyby nie poprzeczka i slupek, moglaby byc tragedia.
Co sie dzieje z Dudzicem?
:( straszna rąbanka. Na tle Górnika wypadliśmy bardzo blado. Zero dokładności, żadnych wypracowanych okazji do strzału. mogło skończyć się jeszcze wyżej. Nie mam pewności że z tej mąki będzie chleb.
Nie mogę już patrzeć na ten zjebany system z 3 obrońcami!! Bronimy sie i nagle naszych jest 6 w okolicach pola karnego i jak trzeba przejść szybko do ataku to długa pila poprzedzona głośnym wyyyyyyyyyyyyyyyyyyyjazd!!!!!!!! Później 2 podania miedzy napastnikami i tracimy piłkę. Żenua.
Słaby mecz MCracovii. Graliśmy bez Dudzica w ataku i od razu powiało obrazkami z gry I drużyny. Nie grał Kostrubała, a Szczota od II połowy (dlaczego nie wiadomo). Szkoda, że na ważny dla układu tabeli mecz nie wzmocniono ofensywy zespołu np. Bojarskim. Ogólnie duże rozczarowanie, bo nasi grali strasznie chaotycznie, samolubnie (wieczne kiwki) a jak już podawali to do nogi przeciwnika. Odwrotnie Górnik - dokładnie, szybko i z pomysłem na grę. A paru ich graczy mogło naprawdę zaimponować.
meezeck Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie mogę już patrzeć na ten zjebany system z 3
> obrońcami!! Bronimy sie i nagle naszych jest 6 w
> okolicach pola karnego i jak trzeba przejść
> szybko do ataku to długa pila poprzedzona
> głośnym wyyyyyyyyyyyyyyyyyyyjazd!!!!!!!!
> Później 2 podania miedzy napastnikami i tracimy
> piłkę. Żenua.
Tak wyglądał dokładnie wczorajszy mecz w Zabrzu. Widać praca z młodzieżą skutkuje :) już grają jak 1 drużyna.
Kur.a !!!!!! zaczyna mnie naprawde ten system 3 obronców wk...
A jak jeszcze słysze że niema szans na zwolnienie Majewskiego/fumfle z Filipiakiem/ to
..... eh chyba nie nie jeszcze tylko do meczu z Groclinem poczekam
bardzo słaby występ naszych:(
Najgorzej w pierwszej połowie kiedy atak Kaszuba(straszliwie dzis wolny)+ Dzwonek nie istniał na boisku
OBIEKTYWIZUJAC:
- skład z poczatku rozgrywek a dzisiejszy, to wielka różnica
Kostek jest w I drużynie w wyjściowej 11. Dudzic kontuzja - a w dodatku wielu z nas widzi go też w wyjściowej 11. w OE
Czyli: cieszmy się, że drużyna ME spełnia ważne zadanie dla drużyny OE... Następny może być Jeleń (choć nie wiem, czy zbyt wielkiego "parcia do przodu" nie ma)
- może i dobrze, że przegrali
bo może w końcu przestanie się niektórym roić w głowach, że I drużyna ma być "średniakiem", a ważniejsze wygranie rozgrywek ME
- gra drużyny (system)
conajmniej od "juniorów starszych" obowiązywać winien (tak jak w profesjonalnych klubach) taki sam system gry... mnie się on nie podoba, ale... "jaki pan, taki kram" i musze się z tym zgodzić
- cenzurki indywidualne
przemilczmy
- prośba do "statystyków" o porównanie wieku "młoldych Zaboli" z naszymi młodymi (bez uwzględniania wzmocnień)
- UWAGA: Kibice zaczynają ironizować. To bardzo niebezpieczny znak! Natomiast prośba do bardzo głośno nap.ierd.alających: to nie do końca wina MLODYCH piłkarzy i na niektóre bluzgi (nie te puszczane pod nosem, ale te głośno wykrzykiwane) doprawdy nie zasłużyli
I W DUCHU JAK POWYZEJ: Drużyna się nie spisała dobrze, bo nie udalo się utrzymac wyniku z 1. połowy
a w ogóle :(:(:(
Juz sie robi. Faktycznie nasz sklad (jesli chodzi o zawodnikow u21) jest mlodszy, ale to nie powinno miec az takiego znaczenia. Oczywiscie Gornik zagral 4 obroncow..
CRACOVIA
Olszewski 73
:
Wacek 76
Urbański 90
Uszalewski 88
:
Wojciechowski 84 (46. Dynarek 89)
Szlęzak 86
:
Jeleń 88 (75. Kubica 88)
Karcz 86 (88. Sacha 88)
Tatara 88 (67. Snadny 90)
:
Dzwonek 89
Kaszuba 88 (46. Szczoczarz 84)
GORNIK ZABRZE
Slawik 80
:
Marciniak 88
Jarczyk 80 - to ten krzykacz (46. Krzysztoporski 88)
Pazdan 87
Dębowski 87
:
Rucki 88
Popiel 88 (46. Madejski 83)
Furczyk 87
Maciejewski 87 (46. Ambroziak 88)
:
Wodecki 88 (76. Gancarczyk 88)
Ruszkul 85 (46. Stachowiak 84)
Na pilce znam sie slabo.. ale czy wam tez sie wydaje, ze Jelen ma przy trzech obroncach za duzo zadan defensywnych, zeby w pelni wykorzystywac, pokazywac i rozwijac swoj talent na boisku? Przeciez dzisiaj, pomimo kilku klasowych zagran, to byl cien zawodnika z pierwszych meczy.
Dziękuję za zestawienie.
Przy założeniu "normalnego, równego rozwoju"
Jeżeli dziecko ma 2 lata a inne 1 roczek.. wyraźnie widać róznicę
Jeżeli młodzieniec ma 15 lat a inny 14... można znaleźć róznicę
Jeżeli młodzienie ma 21 lat a inny 20... specjalista znajdzie różnicę
Jeżeli przejrzały męzczyna ma 70 lat a inny 69.. to i dla specjalisty wskazanie różnic jest niemożliwe..
Nasi jeszcze rosną :):):):)
Do Twego pytania: owszem.. ale w pierwszych meczach byli i Kostek (prawie obok) i Dudzic (z przodu... często w parze ze Szczoczarzem)
Pasiasty - nie chce sie czepiac, ale bede :) to Ty uporczywie mi wmawiasz, ze 11 miesiecy miedzy 23 latkami to ogromna roznica. A przy 19-21 latkach tego nie widzisz?
Nie. Ja sie upieram przy fakcie, ze Szczoczarz (lat 23) jest starszy od Witkowskiego (lat 22). I chocbys nie wiem, jak bardzo sie staral, nie jestes w stanie temu zaprzeczyc.
Tak, jak ja nie zaprzecze, ze sie czepiasz. ;p
:) A pozniej piszesz, ze ma to wplyw na jego gre:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)