Ma ktoś danio margaritatus vel. Microrasbora sp. Galaxy lub rasbora galaxy? Opinie, wrażenia, trudności?
-
-
Akwarystyka
- Edytowany
Miałem kiedyś rasborę espei, piękna, ale delikatna rybka.
Też urocze, ale jednak coś innego. Galaxy to jednak bardziej danio niż razbora.
Ja mam od lat welonki, obecnie 2 czarne teleskopy (w tym jeden niepełnosprawny, bez przedniej lewej płetwy, nie wiem czy taki się wykluł, czy też w międzyczasie ją stracił zanim wylądował w moim akwarium, ale daje radę, po sposobie pływania nie widzę, żeby mu jej brakowało :D ), a także mam dwa zwykłe długopłetwe welony: srebrny i czerwono-złoty. Kocham welonki !
846 dni później
Mam do oddania miskę roślin. Za piwo. ok. 10 gatunków.
PW
171 dni później
Szukam czarnych gupików moskiewskich i krewetek cherry.
Ktoś coś?
22 dni później
ja wolę samoloty
[quote='hryztuz' pid='1401817' dateline='1569860267']
Mam do oddania miskę roślin. Za piwo. ok. 10 gatunków.
PW
[/quote]
spróbuj w Altum Kraków. dobre ceny mają.
na co, na skup roslin czy na piwo?
307 dni później
Do oddania miska roślin
PW
58 dni później
Przyszedł czas na zmiany. Jakie macie zdanie o zbiornikach ze szkła optiwhite? Macie, polecacie kogoś/firmę kto dobrze klei w rozsądnych pieniądzach w regionie? Może gotowca kupić, albo używkę? A może szkoda pieniędzy na opti i pozostać przy float? Chodzi o akwarium jakieś 200-250 l.
Wszelkie uwagi mile widziane.
Mam akwarium z optiwhite - 60x30x36 cm. Aranżacje (coś w stylu iwagumi, ragwork) były high-tech, czyli dużo światła, dużo roślin, CO2, nawożenie, cotygodniowe podmiany wody, czyszczenie szyb itd. Efekt był oszałamiający, szczególnie w nocy, można było się w to gapić godzinami... Duża zasługa w tym szkła tego rodzaju, którego... jakby nie było. Jest niemal niewidoczne, neutralne,. Przy niewielkiej dozie wyobraźni całość wyglądała jak precyzyjnie wykrojony, przestrzenny kawałek krajobrazu bez ram, w którym między roślinami/drzewami, nad skałami/górami pływają/latają ryby... Taki surrealizm. :)
Kupowałem internetowo w sklepie Planta Garden. Wtedy, 5-6 lat temu, mieli najtaniej. Jakość bardzo dobra.
Ze swej strony bardzo polecam optiwhite. Aha, i jest twardsze od float, czyli mniej podatne na zarysowania (a ma to znaczenie przy częstym czyszczeniu).
Ale jeśli chcesz robić aranżację low-tech, gdzie z założenia jest mniej światła, rzadziej się czyści i generalnie jest [i]mhroczniej[/i], to bym się zastanawiał...
Dzięki Sarmato. Ciekawe spostrzeżenia.
Mam ochotę na coś w rodzaju otwartego skromnego mizube, ale z generatorem mgły. Bez nawożenia i 2-3 gatunkami niewymagających niczego specjalnego roślin.
371 dni później
Hej. Planuje zbudować belkę led na diodach 1w. Czy ktoś z was ma wiedzę odpowiedzieć na klika pytań w tym zakresie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)