to jest dopiero donosicielstwo
gdzie Siła i Honor?
wstyd
-
-
WISLA - CRACOVIA
donosicielstwo donosicielstwem - napisano pismo do UEFA zgodnie z jej dyrektywami - przepraszam dlaczego mamy wiecznie dać sobą pomiatać?
w imię honoru?
w imię honoru od lat 40tych jesteśmy w głębokiej dupie za przeproszeniem - bo my jesteśmy ci honorowi a oni ci sprytni
upadła komuna która ich żywiła i co?
i dalej opłaca się honor trzymać na boku a lustra w domu wszystkie stłuc bo chyba wstyd w nie spojrzeć takim ludziom jak JJ
nie opłaca się być honorowym...
jeśli mamy przetrwać i konkurować to niestety musimy stosować powszechnie akceptowane metody
a Kibice i Działacze Wisły winni zamilknąć bo to oni wyznaczyli standardy używane w tej rozgrywce
nie wiem czy śmiać się, czy być przerażonym czytając komentarze w internecie po ukaraniu (rzekomo za surowym) Wisły po skandalicznych derbach - nie wiem czy kibice Wisły mają zachwnianą już moralność, czy po prostu dali się kompletnie omamić swojemu rzecznikowi prasowemu - panie JJ chylę czoła przy panu Jacek Kurski to mały pikuś...
tylko dalej nie wiem jak pan w lustro patrzy...
Nie podoba mi się ten świat - ale najbardziej nie podoba mi się że chcących to zmienić opluwa się najbardziej...
Czy to jest donos? Jak by nie było nie jest to nic anonimowego.
Może to tylko poinformowanie UEFA o pewnych praktykach na , które PZPN nie zwraca uwagi.
W efekcie jeden klub jest karany znacznie mocniej niż drugi.
Ja jednak uważam że to "one" zaczęły a my w pewnym momencie odpowiedzieliśmy tym samym.
Na pewno nie jest to szlechetne ale ta walka jest brudna od dawna.
Więc nie udawajmy świętych bo nimi nie jesteśmy.
"One" nie zawachają się przed niczym aby nas ustrzelić.
CRACOVIA była dla "Onych" drugim krakowskim klubem ale w trzeciej lidze, teraz to realne źródło zagrożenia.
CRACOVIA PANY!!!!!
To sie UEFA dowie, ze jest jeszcze jakis drugi klub w Krakowie.
szczescie Cracovia to nie Blackburn wiec pismo pojdzie w jedyne sluszne miejsce - do kosza.
Kemych chyba czekałeś w blokach startowych ze swoją błyskotliwą ripostą.
CRACOVIA to nie Blackburn ale Wy też nie co widać po tym jak Was UEFA potraktowała.
Zapewne nie masz poczucia krzywdy i nie dostrzegasz że PZPN po Derbach zachował się jak UEFA.
CRACOVIA PANY!!!!!
Mało tego .
Może ma ktoś jakieś fotki z derbów na Reymonta ?
W poprzednich derbach były jakieś transparenty anty jude.
Taka fotka była by niezłą gratką dla UEFA.
Może ktoś ma (osławioną przez RoMana) vlepke.
Można to podesłać do klubu lub samemu wysłąć gdzie trzeba.
Jak coś macie to dajcie tutaj - można coś z tym sensownego zrobić.
I zaraz obrońcy zwierząt zaczną nam wypływać na Forum i szczekać że jesteśmy niehonorowi.
Jedni otwarcie inni pod pozorem troski o zasady i w przebraniu.
CRACOVIA PANY!!!!!
UEFA i tak się tą sprawą nie zajmie, ponieważ będzie uważała ,że do rozpatrzenia wydarzeń jakie miały miejsce w tracie rozgrywek na szczeblu krajowym jest miejscowy związek piłkarski.Tak samo było z Kasperczakiem.To wygląda trochę na walkę z wiatrakami.Wczorajszy werdykt dowodzi ,że co by się nie działo na ich stadionie to włos im z głowy nie spadnie.Maja ubeki układy w związku i tyle.Teraz na mecz do Francji pojechał sobie ,być moze przyszły prezes PZPN pan europoseł Czarnecki.Dopiero jak coś przeskrobią w trakcie meczów pucharowych, a UEFA ich sprawiedliwie karze ,to płaczą jak to jest krzywdzony biedny klub z Polski.A poźniej takiemu kemychowi się wydaje ,że obrażanie czarnoskórych zawodników to norma na europejskich stadionach i uważa,że się nic nie stało.
To nie tak, UEFA daje wytyczne co do walki z takimi "zachowaniami"
Jeśli PZPN to toleruje to UEFA walnie karę aż się patrzy i w PZPN też
w ogóle co to za porównanie nazwac kogoś psem, a żydem...
jednak jest różnica!!
(ciekawe ile % czytających się zdziwiło...)
Sprawa wygląda tak, i podkreślmy to:
TO WŁADZE WISŁY zaczęły "skarżyć się oficjalnie" na Cracovię.
Po derbach wiosennych.
I - w odróznieniu od naszego Zarządu - pisały nieprawdę.
Prezes Filipiak mówił wtedy - było to w telewizji - "razem walczmy przeciwko bandytom". Gdzie tam. Zostało powiedziane, że po raz pierwszy KLUB występuje tak bardzo przeciw drugiemu klubowi.
No cóz... Kto mieczem wojuje...
A zauważmy przeciwo czemu jest ta skarga. Przeciwko okrzykom typu "nazistowskiego" wydawanym przez grupę debili. Skoro PZPN nic z tym nie robi...
Nie jestem Żydem, nie jestem filosemitą. Ale okrzyki typu "Żydzi do gazu" to jest skrajne wynaturzenie. Jakimkolwiek okrzyki o "czarnuchach", Arabach itp - kudy do tego!
I skoro w Polsce jest na to "przyzwolenie władz piłkarskich" to jest coś wyżej, nad nimi? Poza tym widać, że polskie władze inaczej traktują pewne kluby. Choćby z porównania kar...
Przy okazji - ja akurat uważam, że zamynkanie stadionu za wyczyny debili nie jest dobrym pomysłem. Bo ci co naprawdę cierpią to ci normalni. Za zranienie Ćmikiewicza Wisła powinna odpowiedziec z całą surowaścią. Ale akurat chyba nie zamknięciem stadionu.
A za obsceniczny gest powinien odpowiedzieć Michajlovic.
Jak pięknie być donosicielem :)
QBAS - skąd Wiesz jak pięknie. Czy masz doświadczenie w tym temacie?
CRACOVIA PANY!!!!!
QBAS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak pięknie być donosicielem
Jeszcze piękniej być donosicilem i kłamac w żywe oczy.Prawda QBAS ?
Piekne to beda derby bez kibicow gosci w przyszlym roku.
i bardzo dobrze. moze za 10 lat bedzie normalnie.
QBAS Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jak pięknie być donosicielem
nie wiem, spytaj Jurczynskiego i Miete
Brawo dla Zarządu MKS! Dość udawania,że jak psy pluły to się mówiło honorowo że deszcz pada!
ian Thorpe
popieram bez zastrzeżeń !!!!
Qbas to nie sa gangsterskie porachunki tylko biznesowe,a to troche inne zasady i inny poziom i inna kasa w gre w chodzi
Tyle w tym temacie
kemych Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To sie UEFA dowie, ze jest jeszcze jakis drugi
> klub w Krakowie.
> szczescie Cracovia to nie Blackburn wiec pismo
> pojdzie w jedyne sluszne miejsce - do kosza.
Może być problem. Wisła Cracoviae. Tak to chyba się pisze po francusku. Żeby sie nie pomylili, bo nam dowalą.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)