dla mnie im większe tempo to tym więcej przebiegnę, zawsze biegam godzinę i im szybciej tym dalej, proste
to jak jak gada sobie dwóch gości:
- czy zabolały pana podwyżki paliwa?
- nie, bo i tak tankuje zawsze za 50 zł.
-
-
Bieganie
staban Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A.W.B w ile pokonałeś 20 km ? i jaki miałeś
> mniej więcej czas po połowie dystansu ?
Akurat tym razem słabo bo szedłem z dziewczynami i nie mogłem narzucić swojego tempa. Pod górę przechodziliśmy około 4 km na godzinę , w dół - wiadomo więcej.
Mój rekord to ( około 35% trasy przebiegłem ) 13,5 km na Mogielicę w niecałe 2:15.
Tu masz trasę ( od punktu 0 do 4 ).
http://i45.tinypic.com/2dqjd69.jpg
A.W.B. Napisał(a):
> Mój rekord to ( około 35% trasy przebiegłem )
> 13,5 km na Mogielicę w niecałe 2:15.
czyli średnio 6,28 km/h :) ... powiem tak jak idę na bieżni z prędkością 6,5 km/h to nie męczę się jakoś specjalnie przy 6,28 km/h przypuszczam że z nudów mógłbym usnąć ... w każdym razie "rekordu" gratuluję, tak trzymaj :)
Znowu oszczerstwa ( a bardzo mnie bolą bo prawie jakby je ktoś z ŁKS-u pisał ) ale po kolei:
1. Na bieżni nie idziesz pod górę ani po kamieniach.
2. Po drugie te 13,5 to ordynarna linia prosta, w terenie przypuszczam, że to około 17-18.
3. Nie klimatyzowana sala tylko lipiec i upał.
4. Normalnym tempem tą trasę pokonuje się w 5 h.
5. Nie robiłem ani jednego postoju nie licząc kilkuminutowych odpoczynków po odcinkach przebiegniętych.
6. Znowu daję się podpuścić El Duce.
Ja tam wolę sztafetę ... 4 x 100 g lub 8 x 50 g, jak kto woli ! :D
A.W.B. Napisał(a):
> 1. Na bieżni nie idziesz pod górę ani po
> kamieniach.
Ja mam zawsze ustawione na max pod górkę i kamyczek raz na tydzień też się trafi jak ktoś przyjdzie z buciorami z pola, dodatkowo ta cholerna guma na bieżni jest śliska - tutaj więc punkt dla mnie
> 2. Po drugie te 13,5 to ordynarna linia prosta, w
> terenie przypuszczam, że to około 17-18.
bez przesady 18 km to prawie 50 % więcej, takie wydłużenie to 20 %, max 25 %, no chyba że zabłądziłeś i biegałeś w kółko. Być może tak było i dlatego narobiłeś tych kilometrów, nie wnikam. Jak się przyznasz że zabłądziłeś to w 18 km mogę uwierzyć.
> 3. Nie klimatyzowana sala tylko lipiec i upał.
Tutaj cię zaskoczę, moja sala też nie jest klimatyzowana, a w każdym razie nie tak jakby było potrzeba, tylko jakieś jebitne wiatraki - ten argument odpada.
> 4. Normalnym tempem tą trasę pokonuje się w 5
> h.
Do tego nie będę się odnosił, bo nie widzę wniosku z zależnością czas i dystans.
> 5. Nie robiłem ani jednego postoju nie licząc
> kilkuminutowych odpoczynków po odcinkach
> przebiegniętych.
:) no to robiłeś czy nie robiłeś ? czy to jakaś nomenklatura z wokandy ? postój to nie odpoczynek ? :) no chyba że przez postój rozumiesz samo zatrzymanie się bez odpoczywania, a za odpoczynek zatrzymanie się i odpoczywanie :)
> 6. Znowu daję się podpuścić El Duce.
Tutaj przyznaję 100% racji, bardziej podpuściłem tylko Amoka jak gadaliśmy o najnowszym Rambo i mu wkręcałem że ten film ma ciekawą fabułę :)
"A sam se biegam, ciągle biegam, biegam. Jak się coś przyklei do łapy to sprzedam."
6km 200m w 28 min jak dla mnie wynik przyzwoity tempo wydawało mi sie nie najgorsze.
2 x 30 minut za piłką na margarynie (ze zmianami) :)
12 dni później
Wątek się stacza, więc trzeba go podnieść do góry. Za tydzień Jurajski Półmaraton, biegnie ktoś?
6km wczoraj wieczorem poszło
Uwaga, idę się ważyć i mierzyć obwody nóg.
idziesz na wagę? tzn. na sprawę ?:)
Uwaga , zmierzyłem.
Waga 82 kg.
Łydka 39 ( same mięśnie jak w udzie )
Udo 56 ( same mięśnie jak w łydce )
Słabiutkie te udka...
Bliżej pachwiny 60 ( oczywiście same mięsnie ).
Gdzie mierzyć udo ? Pod pachwiną czy pośrodku uda ?
Pośrodku.
7 dni później
Jurajski Półmaraton (21 km) Czas: 1:49 :)
no Pany, dziś mój rekord: po raz pierwszy w zyciu przebiegłem 20 km (czas 2h 6 minut)
cały czas w tlenie, zero zadyszki, tylko achillesy pieką... :D
W tamtym roku od sierpnia do polowy października czyli 2,5 miesiaca, spadlem z 80 do 68 kg, (12kg) zaczynalem od 4km w ok 30min sukcesywnie dochodząc do 12-13km w ciagu godziny (daje to okolo 1000 kcal mniej). Bieganie jest spoko ale szybko mi sie znudzilo... W tym roku sprobuje od poczatku lipca i zobaczymy co z tego bedzie, teraz jest 75kg ale po wczasach w czerwcu bedzie pewnie z 78kg. sprobuje dobic do 65, ale to juz moze zle wygladac :)
8 dni później
Nikt nie biega? Za gorąco? A tak serio biega ktoś w takie upały? Ja sobie na razie dałem spokój (ale to przez mistrzostwa bardziej;))
o 12 w poludnie to nie biegam ale jak slonce troche slabsze to caly czas pon-sroda-piatek...ino 6 km wiec nie ma sie czym chwalic dla dobrego samopoczucia:)
biega się, biega :) co 2 dzień minimum 8 km, czasem więcej
w upale się nie da ruszyć palcem a co dopiero biegać więc ja gonię okolo 21, dziś ide o 22
Pany uzywacie jakis aplikacji do biegania na iphona?jak sie sprawdzaja?
6 dni później
Dziś wyszedłem biegać o 7.30. Masakra! Po 7 km dałem sobie spokój. W życiu chyba nie byłem tak spocony.
Nie ma to jak Jurajski Półmaraton, gdzie strażacy polewają wodą z sikawek :D
ja ide jutro ale chyba o 12 w nocy bo nie zamierzam się zarżnąć na śmierć....
ja od jutra wracam do biegania ... i ogólnie zdrowego trybu życia :) ... ale najwcześniej tak o 20:00 ... masakra biegać w taką pogodę
ja bylem dziś( właściwie już wczoraj) po meczu i na bulwarach da się przeżyć :)
bobson Napisał(a):
> Pany uzywacie jakis aplikacji do biegania na
> iphona?jak sie sprawdzaja?
Endomondo > Runkeeper
teraz w promocji wersja pro za 1 $
nooky Napisał(a):
> bobson Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Pany uzywacie jakis aplikacji do biegania na
> > iphona?jak sie sprawdzaja?
>
> Endomondo > Runkeeper
>
> teraz w promocji wersja pro za 1 $
wlasnie bede sie przymierzał do Endomondo.Runkeeper nie jest przypadkiem za darmo?w trakcie biegu z zalaczona aplikacja przy dzwoniacym tel jest reset czy pauza?pytam o Endomondo.
a nie wiem w sumie :) zawsze zrzucam jak biegam.
ale masz autopauze więc jak staniesz to z automatu będziesz miał stop.
oba runkeeper i endo są w wersji darmowej i pro.
12 dni później
Zrobiło się trochę chłodniej więc trzeba wykorzystać ten czas na nadrobienie zaległości. Dziś rano 13 km. Całkiem przyjemnie nie za gorąco.
A ja właśnie zakupiłem nowe buty wieczorem ide sprawdzić je w terenie :)
Jeśli ktoś ma system Android na telefonie, niech sobie ściągnie darmową aplikacje na telefon 'Samsung Hope Realy'
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.torch&hl=pl więcej o tej aplikacji
biegacie i tym samym pomagacie :)
dzisiaj standardowa runda 6 km .. tempo żałosne ... a w zasadzie świński trucht :( .. muszę rzucić fajki bo to droga do nikąd przy bieganiu
To było do przewidzenia - hektolitry piwa, tłuste grille i spędzanie czasu na forum zrobiły u El Duce swoje.
A u mnie forma rośnie.
haha :) trafiłeś czasami z nudów sam sobie rozpalam 1osobowego grilla, do tego fajeczki, 3 bronki albo 200 mln, 2 kiełbaski no i jakoś się to kręci :)
Rzuciłem palenie po 10 latach :) Czekam na ten słynny wzrost 30% wydolności.
Efekty już widać :P
Przebył 8.38 km w 42m:12s.
Nowy rekord życiowy: 5 km w 24m:18s , lepiej o 1m:05s od poprzedniego.
wracajac do aplikacji to wypróbowałem Nike+running i RunKeeper ta druga opcja zdecydowanie bardziej mi przypadla do gustu.Wie ktos moze jak na Nike+ zmienic z mil na km?jeszcze mam zamiar przetestowac Endomondo...
Już to pisałem ale powtórzę: ENDOMONDO > RUNKEEPER > Inne gówna.
W sumie ostatnio testowałem jakieś pozostałe aplikacje. Wszystko gówno warte.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)