Kosturbała świetnie, Jeleń bardzo dobrze, po chłopakach nie było widać, że grają z I składem Korony. Tylko gdzie był Kurowski?? Szkoda, że ten skład nie grał w sobotę.
I Olszewski fenomenalnie. Po błazenadach Cabaja w ostatnim meczu Olszewski pokazał siłę spokoju. Mamy bramkarza na Legię!
Zwycięstwo grającej o nic Korony w Łęcznej i nasze dwie wygrane z Widzewem to jedyna szansa by pozostać w PE. Podziękowania dla sobotnich sabotażystów.
-
-
Puchar Ekstraklasy - temat zbiorczy
Panowie wszystko ok.Dudzic bramke walnął lecz trza coś zauważyć. Chłopak wg mnie troche słabo biega.Pare startów do piłki oraz ścigań sie z obrońcami przegrał gdy był bez piłki.Z piłką pod nogami duż lepiej sie prezentuje.
A czy, że podam taki niesmaczny przykład Frankowski jest sprinterem, czy często zdarzało mu się skutecznie ścigac z obrońcami. Napastnik ( snajper) to nie tylko pojemne płuca i kopnij - biegnij, czasem wystarczy mieć piłkarski nos i dobrze się ustawiać. Od szarpania obrońców jest Moskała.
a co oni sie tak ślizgali??? w trampkach biegali???
Dudzic fajno no i Olszewski , ale i tak zobaczycie ze Cabaj zagra
Kosturbała to mi się bardziej podobał w tym meczu niż Giza.Jeleń ok.Dobre wejście Dudzica i piękna bramka głową,później zrobił bardzo ładną akcję, w której był faulowany,widać ,że ten chłopak ma instynkt strzelecki, ale sporo jeszcze pracy przed nim,powinien dostawać szanse gry w lidze.Bardzo pewny Olszewski,słaby Karwan.Dobrze się stało ,że grała młodzież ,ta nauka na pewno nie pójdzie w las
Stefan Majewski, trener Cracovii:
- Ten mecz był okazją do sprawdzenia jak wygląda nasze bezpośrednie zaplecze dlatego zawodnicy, którzy grali mniej w ostatnich meczach mieli dzisiaj okazję pokazania się na boisku.
Myślę, że mecz zakończył się zasłużonym zwycięstwem Korony. Gratuluję trenerowi i zawodnikom. [b]My też mieliśmy kilka dobrych momentów w grze. Młodzi zawodnicy pokazali, że przy odrobinie szczęścia mogą rywalizować o miejsce w podstawowej jedenastce.[/b]
Sławomir Olszewski, bramkarz Cracovii
- Trener Majewski w zasadzie wszystko już powiedział. Przy odrobinie szczęścia mogliśmy ten mecz zremisować. Młodzież stanęła na wysokości zadania.
źródło: www.teraz.pasy.net
Ps.Trnerio błagam o Olszewskiego w bramce w meczu z Legią!!!!
"JAK SIĘ TRAFI TAKI FRAJER TO GOLIMY FRAJERA" wypowiedź komentatora o Pasach po utracie drugiej bramki....gościu powinien dostać zakaz komentowania meczy na długi okres....
Karwan....odejdź
Kurowski....pomyśl czasem
Baster...wroć do formy
Olszewski...do bramki wracaj
Bania...hmmm :-)
Giza...chciej
Szwajdych....popraw się
11.08.2005 na tym forum blagalem o powrot do bramki Slawka O.
ech ciezkie jest zycie kibica. Slawek jestesmy z Toba!
po tych dwóch meczach mogę powiedzieć że jestem już za Sławkiem :) nigdy nie byłem do niego przekonany bo stał na lini ale dzisiaj wychodzi i naprawdę najjaśniejsyz punkt naszej drużyny oby grał z Legią...
co mamy dalej Dudzic mi się bardzo podobał bramka cudo :) Jeleń tez dobre wejście i Kosrubała też sobie nieźle radził aczkolwiek za dużo piłek niedokładnych... bał się wziąć odpowiedzialności na siebie i grał b. szybko co sprawiało że duuużo długich piłek było niedkoładnych ale przy jakimś słabszym przeciwniuku by pewnie mieażdżył...
Karwan do rezerw... Luczaktko to wogole jest ??
co do Gizy to miał udział przy bramce i parę fajnych piłek zagrał... rzeczywiście się wydaje że jest bez formy ale to nieprawda... bo zauważyłem że teraz gramy przekątne piły i naprawdę żadko kiedy Giza dostaje piły żeby mógł coś z tym zrobić a jak juz to jest tyłem do bramki... Wojciechowski raczej tak sobie
jestem dobrej myśli przed Legią. wróci Wacek i Radwański do środka Baran i Kłus na prawą koniecznie Bojar na lewą Plastik(bo Szwajdyszek jeszcze słaby...) i do przodu Moskit i oby Dudzic. w bramce oczywiscie Olsza i jedziemy z nimi ciężkoo
jeszcze słowa o komentatorach. nie wiem kim był ten drugi ale jeden to Bilski były piłkarz Korony i rzeczywiście kurwy dopingowały Korone cały czas szło się wku.rwić
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Karwan do rezerw... Luczaktko to wogole jest ??
VOILA!
http://www.cracovia.pl/gracz.php?grid=237
tomecki Napisał(a):
> A czy, że podam taki niesmaczny przykład
> Frankowski jest sprinterem, czy często zdarzało
> mu się skutecznie ścigac z obrońcami. Napastnik
> ( snajper) to nie tylko pojemne płuca i kopnij -
> biegnij, czasem wystarczy mieć piłkarski nos i
> dobrze się ustawiać. Od szarpania obrońców
> jest Moskała.
Mnie tu nie chodzi o sprintera.bardziej o start i dobieg do piłek prostopadłych oraz wyprzedzenie obrońców kiedy dostają piłe ze plecy.To narazie przy dość dobrze poukładanej i solidnej obronie mu nie wychodzi najlepiej. Ale...
Ale kiedy nabierze doświadczenia,obra się i zdobędzie troche boiskowego cwaniactwa to wróże mu nie lada sukcesy bo to że piłka go szuka w polu karnym to da sie zauważyć.
Pozatym musi sie chłopak przestawić z grania juniorskiego na poważne bo nikt minie powie że to sie niczym nie różni. A no i niech jeszcze troche masy nabierze co by sie umiał przepchnąc w polu karnym.
Mnie osobiście podobał sie bardzo jeszcze Jeleń.Widać ż chłopak chce i co jest najlpsze wychodzi mu to w miare przyzwoicie.Za jakieś 2-3 no może 4 lata jesli mu sie w głowie nie powali będzie podstawowym motorem napędowym drużyny.
No i nie zapomne tu wspomnieć o Sławku, który wg mnie bezwzględnie wygrywa konkurencje z Cabajem na chwilę obecną.
In minus napewno Giza, który jakby zatracił swoją dynamike oraz jakąkolwiek chęć do powalczenia o piłke, pozatym wydaje mi sie że coraz mniej wykorzystuje swoje nieszablonowe podania.
Łuczak chłopak póki co bardzo zagubiony, nie wiem czym jest to spowodowane ale daje sie wozić okrótnie,często bardzo złe ustawienie.No jakoś tak mnie nie przekonał.
O Bani nie będę już wspominał.
Reszta jak na swoje możliwości przyzwoicie ale bez rewelacji.
A no i widać że Baster wraca do formy chociaż pewne przyzwyczajenia mu zostały i ciągle sie zapędza do przodu co powoduje powstanie "dziury" na lewej stronie.
To taka moja mała ekspertyza.
Szkoda że Cracovia przegrała ale była za słaba w tym meczu.Widać było że jak Korona przycisnęła ro robiła co chciała na połowie Cracovii.Napewno nasi nie chcieli wygrać za wszelką cenę dlatego puścili tą bramkę by nie wygłądało to że chcą pogrążyć przeciwnika.Ale dobrze się stało że u was zagrało kilku młodych zawodników przyda im się takie ogranie.Ja myślę że jeśli Cracovia wygra ten zaległy mecz z Widzewem to Korona wygra z łęczną by wam pomóc.A jeśli nie to wystawi rezerwy.W zasadzie dzisiaj też nie grała połowa pierwszego składu a i tak to nie miało znaczenia bo ma 2 równorzędne jedenastki>Życzę wam powodzenia w następnym meczu
W meczach z Widzewem powinni zagrać młodzi + 2-3 z ławki rezerwowych. Nie ma żadnego sensu forsować podstawowych graczy w trakcie ligi i PP.
http://s005.wyslijto.pl/index.php?file_id=81135468046525275057&act=&down=1172614452&gk=kredyt
nasi mlodzi:)
Majewski odwala kawał dobrej roboty znaczy sie stawia na młodych których mamy bardzo dobrych, ale młodzi na lige to za mało... Dobrze że ich mamy ale w lidze trzeba grac tymi którzy nie tylko mają talent w nogach ale mają tez troszkę w głowach i doświadczenie na ligowych boiskach... Giza ewidantnie"olał" mecz Bania się starał ale to za mało Karwan dobrze Olszewski bdb... zobaczymy co Stefek przygotuje na Legie mam nadzieję że coś wymysli bo w końcu to on naucza trenerów na posiedzeniach i kursach PZPN-u
SaNtO Napisał(a):
> jeszcze słowa o komentatorach. nie wiem kim był
> ten drugi ale jeden to Bilski były piłkarz
> Korony i rzeczywiście @#$%& dopingowały Korone
> cały czas szło się wku.rwić
Bilski to akurat był z tych dwóch bardziej neutralny. :) Prostował Pana Komentatora, gdy ten co akcję chciał gwizdać karnego dla Korony ([i]"gdyby takie karne gwizdano mecze kończyłyby się wynikami 9:8"[/i]), to także Bilski zauważał, ze chyba jednak był ten spalony co to Pan Komentator mówił, że go nie ma.
Pan Komentator był jednak dramatycznie stronniczy. Facet chyba myślał, że w Krakowie nikt go nie ogląda. I niekompetentny był bardzo, opowiadał coś o Cabaju, któremu nie wyszedł ostatni mecz z Widzewem, o biednym Dudzicu, który dotąd nie dostawał szans w Pasach.
awaria Napisał(a):
> a co oni sie tak ślizgali??? w trampkach
> biegali???
> Dudzic fajno no i Olszewski , ale i tak
> zobaczycie ze Cabaj zagra
To był pierwszy mecz na nowej murawie więc nie zdążyła się jeszcze ukorzenić...
A czy pamiętacie kto zawalił jesienny mecz z legia???? bo moim zdaniem był to Olszewski. Wtedy też był w świetnej dyspozycji i co z tego wyszło ......
Ja byłem w Kielcach . Niestety dojechalismy dopiero na koncowke pierwszej połowy. Patrząc na skład Naszych i Korony trzeba być zadowolnym z wyniku. Wydaje mi się że szanse na gre z Legią ma od pierwszej minuty tylko Giza. Warunki do gry były dramatyczne szczególnie w środku pola gra wygladała komicznie . Największy minus dla Wojciechowskiego i Łuczaka ( kto to jest ??) . Najlepiej Dudzic , chłopaka bez kitu szuka piłka a to dar dla napastnika najważniejszy . Był dwa razy przy piłce , dwa razy było grożnie .Baliga też duzy plus. Ogólnie fajnie zobaczyć jak sobie nasze juniorki radzą sobie z klasowym przeciwnikiem. Berdziemy mieli z nich jeszcze pocieche.
Maciek Luczak to Mistrz Polski z 2006 roku. Chlopak z rocznika 89.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)