Problem polega na tym, że najlepsze alibi do takich działań Profesorowi dajemy my sami poprzez frekwencję na trybunach. Z przykrością, ale trzeba jednak przyznać, że w pewnym sensie jego działania są racjonalne i porządnie uzasadnione. Do tego hokej jako sport w mediach tak naprawdę nie istnieje, czasem enigmatyczna wzmianka na interii po jakiejś kolejce ligowej przez jeden wieczór na piątej czy siódmej pozycji w dziale sport o zerowej sile przebicia i to wszystko, a my jakoś nie bardzo się przyczyniamy do tworzenia pozytywnej otoczki społecznej czy medialnej. Taka prawda...
Żal ogromny jest tego, że mieliśmy chyba najlepszy kontakt w całej lidze (chodzi mi o Rafalo). Odkładając na bok to, że wypowiadał się na forum w sposób jaki przystoi kibicowi, ale na pewno nie menago reprezentującymu interesy zawodników wobec klubu (co w sumie miało też pewne pozytywne aspekty), to trzeba przyznać, że na warunki plastikowe ten kontakt i jego długie przywiązanie do interesów tylko z nami były trudne do przecenienia. Koszty kosztami, ale uważam, że tej straty szybko nadrobić się nie da i dlatego to należało kontynuować, bez względu na ograniczenia budżetowe. Był to prosty i doskonały sposób na uzyskanie wyraźnej przewagi konkurencyjnej wobec innych drużyn. Był i niestety przepadł.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Rafalo (Rafał Omasta) teraz sprowadza dla Katowic.
Toruń(teoretycznie najsłabsza drużyna ?) ale już na lodzie i mają ustalone ceny biletów na nowy sezon-http://www.sport.pl/sport/1,78989,12188654,Nesta_Torun_woli_stawiac_na_Polakow_niz_obcokrajowcow.html
a u nas sternicy na wakacjach, brak lodu ,brak obcokrajowców ,,brak drugiego konkretnego bramkarza brak konkretnego sponsora(Który nawet może i by nie wzmacniał ,ale choć utrzymał mocną ekipę )I bardzo szkoda rafaelo tracenie takich kontaktów jak dla mnie to sabotaż !
Jedno pewne ze kibiców przez takie ruchy w hokejowej Cracovii nie przybędzie !.
Może Stasiu Malec odwiedziłby hokeistów podczas treningu !!!
he he he, dobry dowcip:)
Podczas meczu Hokeiści - Piłkarze w drużynie hokeistów grał nowy zawodnik - Demkowicz - prawdobodbnie Hubert z SMS
Na dzisiejszym meczu zawiodła mnie jedynie ... frekwencja ! :( Zastanawiam się czy tylko przedmeczowa pogoda wystraszyła kibiców Cracovii, czy też był inny powód takiego stanu rzeczy ? Podobno nawet w krakowskich tramwajach był emitowany spot reklamujący dzisiejszy mecz piłkarze - hokeiści i szczytny cel, na który został przeznaczony dochód z dzisiejszego meczu ! W mojej ocenie, patrząc po twarzach, większość obecnych kibiców na dzisiejszym meczu, to kibice ... hokejowi ! Widowisko świetne, oby na stałe wpisało się w coroczny kalendarz naszego Klubu ! A Radzik jako bramkarz piłkarski też pierwsza klasa ! Liczyłem na remis ale za rok będzie lepiej ! :)
Ja na powąznie licże na rewanż przy Siedleckiego.
i jeden Seba, ktOry potrfi sie poruszać na lodzie. :)
torreador Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja na powąznie licże na rewanż przy
> Siedleckiego.
Trenerzy również na to liczą :)
[url=http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/pilkarze_cracovii__hokeisci_cracovii_31][/url]
I pewnie nie tylko Oni ;)
Jak będzie spot to dajcie znać :D
Chciałbym oczywiście rewanżu na lodzie ale to nierealne. Ciekawe ilu z kopaczy umie jeźdźić na łyżwach. A poza tym - wyobrażacie sobie takiego Suvorova przypartego do bandy? :D
Wracając do tematu statusu drużyny hokejowej - we wczorajszym meczu grali m.in. [b]Jarosław Kłys, Piotr Kmiecik, Sebastian Mrugała i Hubert Demkowicz[/b] o którym wspomniał wyżej Wojtek74C. Rozumiem, że fakt iż nie podpisali oni jeszcze kontraktów z Cracovią jest spowodowany oszczęnościami ale sie na to zgodzili i podpiszą przed początkiem rozgrywek. Potwierdzi ktoś?
Realne, realne. Kiedyś był mecz na lodowisku Naprzód Janów - Ruch Chorzów (piłkarze oczywiście) w ramach WOŚP. Więc i u nas się pewnie uda, tylko trochę chęci.
agent44 Napisał(a):
> Wracając do tematu statusu drużyny hokejowej -
> we wczorajszym meczu grali m.in. Jarosław Kłys,
> Piotr Kmiecik, Sebastian Mrugała i Hubert
> Demkowicz o którym wspomniał wyżej Wojtek74C.
> Rozumiem, że fakt iż nie podpisali oni jeszcze
> kontraktów z Cracovią jest spowodowany
> oszczęnościami ale sie na to zgodzili i
> podpiszą przed początkiem rozgrywek. Potwierdzi
> ktoś?
Z Kmiecikiem i Mrugałą jest chyba ten problem, że zanim się z nimi podpisze trzebaby ich wykupić, nie wiem jak jest z Demkowiczem, ale bardzo prawdopodobne, że tak samo. Natomiast tak długie podpisywanie umowy z Kłysem, choć na 100% nic nie stoi na przeszkodzie to jest już standardowa parodia u nas. Ciekawe co będzie jeśli ktoś inny mu wyłoży konkretną kasę na stół i da papier do podpisu. Chyba potrzebujemy (a raczej nasi włodarze potrzebują) jednej - dwóch takich sytuacji na otrzeźwienie, żeby powróciły elementarne symptomy normalności...Kwiestii pt. jak można oczekiwać od zawodnika pełnego zaangażowania na treningach, jeśli jego główną myślą jest nie nadwyrężyć się albo nie złapać kontuzji, bo wtedy z umowy nici a pewnie i z ubezpieczeniem krucho oraz etyczny problem ewidentnej w tym przypadku pracy na czarno nie będę nawet poruszać, bo to wstyd jest i tyle.
*REVENATOR* Napisał(a):
- "Od najbliższego poniedziałku musimy
> koniecznie trenować na lodzie. Zatem przez kilka
> dni będziemy prawdopodobnie gdzieś dojeżdżać
> na treningi, chyba na Śląsk - dodaje Rohaczek..."
>
Czyli taniej wychodzi przez tydzień wynajmować lód (plus płacić za dojazd) niż zamrozić tydzień wcześniej taflę....?
Po tym co mówi wiceprezes GieKSy, to chyba nie taniej: "Pojawiły się problemy z remontem na naszym lodowisku. Stąd konieczność wynajęcia obiektu w Sosnowcu. [b]Nie jest to dla nas zbyt korzystne, bo przecież tracimy pieniądze i czas na dojazdy[/b]." - cytat stąd: http://www.sport.pl/sport-slask/1,121859,12218911,Desant_amerykanskich_hokeistow_na_Katowice_trwa_w.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Sport_Slask
No chyba, że zamrożenie lodu na Siedleckiego jest droższe ! :(
Po prostu wszystkie kluby poza Cracovią korzystają z miejskich lodowisk.
Skoro "MKS Cracovia SSA otrzymała lodowisko [b]odpłatnie[/b] w użytkowanie na 30 lat ..." od Urzędu Miasta Krakowa, to czy mrozimy lód czy nie, wychodzi na to, że i tak płacimy za jego użytkowanie ! http://www.cracovia.pl/hokej/klub/lodowisko
A czy zamrożenie i utrzymywanie zamrożonej tafli jest droższe od korzystania z miejskich lodowisk ?
Takie np. Podhale ma lód za 1 zł. Myślę że wiele innych drużyn ma lód za śmieszne kwoty.
No i jak ? Zaczęli te treningi na lodzie gdziekolwiek ?
Z czystej ciekawości: czy koszt utrzymania zamrożonego (kosztu zamrożenia nie liczmy, bo jego i tak trzeba będzie ponieść) lodowiska jest naprawdę tak duży, że pokryje koszty dojazdu (chyba, że chłopaki mają tzw. "dojazd we własnym zakresie"?) i wynajmu lodu na Śląsku (Katowice? Sosnowiec?) oraz zostaje na tyle dużo nadwyżki, że kalkuluje się tracić czas i siły? Pytam, gdyż mam pewne obawy, że mogło się np. komuś zdarzyć wpisać jakąś złą formułkę w excelu przed podjęciem decyzji...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)
Goście (8)