Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Drużyna hokejowa - aktualny status

• Hokej
    • Rozpoczęto 08.10.2006 o 19:27
      Ostatnia aktywność 27.10.2014 o 23:38
      451998 wyświetleń
    • lolipop

79
      0
    • 26.04.2012 o 14:11
      Post #824259 26.04.2012 14:11
    sterby Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Zastanawia mnie co sanockich kolegów tak ciągnie > do naszego forum? > Czyżby shoutbox na hokej.net nie spełniał ich > wysublimowanych potrzeb? :D jeżeli chodzi o mnie to nigdy nie udzielałam się na shoutbox'ie na hokej.net. Widzę, że kolega lubi wrzucać wszystkich do jednego wora...
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 26.04.2012 o 14:27
      Post #824262 26.04.2012 14:27
    Ale koleżanka nie odpowiedziała na pierwsze pytanie :D Mnie to tylko zastanawia, ja na przykład, nie mam w zwyczaju codziennie wpisywać się na forum hokejowym, dajmy na to GKS Tychy.
    • lolipop

79
      0
    • 26.04.2012 o 14:48
      Post #824264 26.04.2012 14:48
    sterby Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ale koleżanka nie odpowiedziała na pierwsze > pytanie :D > > Mnie to tylko zastanawia, ja na przykład, nie mam > w zwyczaju codziennie wpisywać się na forum > hokejowym, dajmy na to GKS Tychy. w takim razie przepraszam, więcej już tu nie napiszę. :)
    • qsss

2.3K
      7
    • 26.04.2012 o 14:49
      Post #824265 26.04.2012 14:49
    lolipop Napisał(a): ------------------------------------------------------- > w takim razie przepraszam, więcej już tu nie > napiszę. :) to pa :)
    • Islander

862
      514
    • 26.04.2012 o 20:42
      Post #824319 26.04.2012 20:42
    a ja myślę, że lizaczek coś tam jeszcze skrobnie :)
    • agent44

6.1K
      1.7K
    • 28.04.2012 o 13:12
      Post #824624 28.04.2012 13:12
    [url=http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/patryk_wajda_zawodnikiem_ciarko_pbs_bank_sanok][b][u]Już oficjalnie - Wajda u Bankowców.[/u][/b][/url] Żegnam, powodzenia nie życzę.
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 28.04.2012 o 18:54
      Post #824749 28.04.2012 18:54
    a jednak...myślałem że zostanie ze względu na fakt iż chyba kupił u nas mieszkanie i żona też tu pracuje.
    • diesel

109
      1
    • 28.04.2012 o 19:37
      Post #824757 28.04.2012 19:37
    halo przeciez to wlasnie ty pisales ze obnizyl loty to czego ci zal
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 28.04.2012 o 19:53
      Post #824766 28.04.2012 19:53
    a gdzie ja napisałem że mi żal ?
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 28.04.2012 o 20:34
      Post #824773 28.04.2012 20:34
    Dziękuję za grę. Sportowych sukcesów nie życzę.
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 01.05.2012 o 02:07
      Post #825258 01.05.2012 02:07
    http://www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/recap/6720.html?tx_ttnews A w międzyczasie Nicolas w szerokiej kadrze Francji na MŚ. Warto zauważyć, że jest to jeden z ledwie dwóch zawodników PLH, który może wystąpić na Skandynawskich Mistrzostwach (obok T. daCosty z Tychów). Jako, że Francja nie obfituje w graczy NHL, którzy mogą dołączyć podczas trwania imprezy, a poadto regulamin w tym roku wyjątkowo upraszcza proces spadku do Dywizji IA i wydaje się, że pierwszy z decydujących o tym meczów Francja rozegra w drugiej kolejce, już trzeciego dnia imprezy - 6 maja z Kazachstanem, można zaryzykować stwierdzenie, że kadra o ile od początku nie będzie pełna, to będzie bardzo bliska pełnej. Powodzenia Nicolas. Oczywiście, z całego serca życzymy zajęcia w grupie miejsca w pierwszej czwórce, na co z pewnością Was stać i co udowodniliście już w zeszłym roku. Jednak należy też pamiętać, że wg rankingu IIHF drużyny bezpośrednio powyżej Francji znajdują się w grupie "Sztokholmskiej" i walka z Kazachtanem i Białorusią to podstawowy cel Nicolasa i jego Kolegów.
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 01.05.2012 o 19:15
      Post #825498 01.05.2012 19:15
    Islander Napisał(a): ------------------------------------------------------- > a ja myślę, że lizaczek coś tam jeszcze > skrobnie :) No i miałeś rację :) (w innym wątku skrobnął, a raczej podał link).
    6 dni później
    • agent44

6.1K
      1.7K
    • 08.05.2012 o 10:43
      Post #827363 08.05.2012 10:43
    W dzisiejszym DP długi i ciekawy artykuł o naszej sytuacji kadrowej. Poniżej wklejam cały. [quote="DP - Andrzej Stanowski"] Wczoraj przygotowania do nowego sezonu rozpoczęli hokeiści wicemistrza Polski Comarch Cracovii. W zajęciach uczestniczyło 13 zawodników, w tym czterech nowych. Pierwsze zajęcia odbyły się na siłowni, ćwiczono na urządzeniach TRX, które wzmacniają mięśnie głębokie, doskonalą koordynację ruchową. - Przed nami dwa miesiące bardzo intensywnych zajęć, będziemy ćwiczyć do 7 lipca, często dwa razy dziennie. W planie obok siłowni mamy jazdę na rowerach, biegi w terenie, basen, gry zespołowe. Wszystko to ma wypracować siłę i kondycję. Na lód będziemy chcieli wyjść pod koniec lipca, w sierpniu planujemy rozegranie od 8 do 10 sparingów - powiedział nam trener Rudolf Rohaczek. W zespole "Pasów" zajdą bardzo duże zmiany, wręcz można mówić o rewolucji personalnej. Z zespołem rozstało się wielu zawodników, w tym reprezentacyjny obrońca Patryk Wajda, który przeniósł się do Sanoka. Nie ma już czterech Kanadyjczyków: Rafała Martynowskiego, Nicka Sucharskiego, Joela Leniusa i Davida Kostucha. Pierwszych trzech na pewno nie wystąpi już w krakowskim zespole, sprawa Kostucha nie jest jeszcze zamknięta, choć sam przed wyjazdem z Polski mówił, że raczej zakończy karierę sportową. Pożegnali się z Cracovią czeski obrońca Patryk Prokop, drugi bramkarz, z podwójnym polskim i czeskim obywatelstwem, Ondrej Raszka, obrońca Łukasz Kulik. Definitywnie zakończył karierę hokejową 37-letni Mariusz Dulęba. Na wczorajszym treningu było czterech nowych zawodników - dwóch to reprezentanci Polski, obrońcy Jarosław Kłys i Patryk Noworyta. Są dobrze znani krakowskim kibicom, bowiem przez parę lat występowali w zespole "Pasów", w minionym sezonie grali w Aksam Unii Oświęcim. - Obaj z Patrykiem mieszkamy w Oświęcimiu, stąd m.in. decyzja, by grać w Aksam Unii. Teraz jednak klub wypowiedział nam dwuletnie umowy. Dostaliśmy wolną rękę w poszukiwaniu klubów. Zdecydowaliśmy się na powrót do Cracovii, bardzo mile wspominamy czas spędzony w Krakowie. Jeszcze nie jesteśmy zawodnikami Cracovii, nie mamy podpisanych kontraktów, ale sprawa jest na dobrej drodze - powiedział nam Jarosław Kłys. Miniony sezon Jarosław Kłys miał praktycznie stracony. - W październiku 2011 roku doznałem poważnej kontuzji, zerwałem wiązadła krzyżowe w kolanie. Przeszedłem zabieg, jestem po rehabilitacji, od dwóch miesięcy już regularnie ćwiczę, myślę, że z nogą wszystko jest w porządku - mówi Kłys. We wczorajszych zajęciach uczestniczyli Piotr Kmiecik i Robert Kostecki. Ten pierwszy ma 22 lata, w minionym sezonie grał w MMKS Podhale, 29-letni Kostecki był zawodnikiem Zagłębia Sosnowiec. Obaj są napastnikami. Kmiecik jest już w zasadzie dogadany z Cracovią, ale teraz muszą się porozumieć oba kluby. Kostecki też jeszcze nie podpisał kontraktu. We wczorajszym treningu uczestniczył Daniel Laszkie-wicz, któremu wkrótce kończy się dyskwalifikacja. - Kontrakt z Cracovią skończył mi się 15 kwietnia, czekam na ruch ze strony klubu - mówi Daniel Laszkiewicz. Na razie nie trenuje z zespołem czterech reprezentantów Polski na ostatnie mistrzostwa świata dywizji 1 gr. B w Krynicy. Rafał Radziszewski, Leszek Laszkiewicz, Damian Słaboń i Piotr Sarnik dostali od trenera Rohaczka dłuższe urlopy, do treningów przystąpią za tydzień. Nie było też wczoraj Czecha Petra Dvorzaka, ale zostaje w Cracovii, jest w tej chwili jedynym obcokrajowcem w zespole. Paweł Kosidło, który studiuje prawo, ma ćwiczyć indywidualnie. Nie trenowali Łukasz Wilczek, Sebastian Biela, Łukasz Rutkowski - skończyły się im kontrakty, na razie nie doszli do porozumienia z Cracovią. Trener Rudolf Rohaczek liczy na to, że do zespołu dołączy jeszcze kilku nowych zawodników. Nie chce jednak mówić o nazwiskach. Wiadomo, że Cracovia zainteresowana byłaby pozyskaniem jeszcze dwóch zawodników z MMKS Podhale - Bartłomieja Neupauera i Piotra Ziętary, sondowane jest ściągnięcie do zespołu Kanadyjczyka Kelly'ego Czuya, dobrze znanego z występów w Podhalu Nowy Targ. - Chcielibyśmy podstawowy skład zamknąć do końca tego tygodnia. Potrzebujemy jeszcze co najmniej dwóch obrońców, rezerwowego bramkarza. Zostawiamy sobie kilka miejsc dla obcokrajowców, którzy powinni trafić do nas w sierpniu. Chciałbym mieć do dyspozycji pięć piątek, bo sezon jest długi, trzeba się liczyć z kontuzjami, chorobami - mówi Rudolf Rohaczek. [/quote] Podsumowując: Wg powyższego artykułu z Cracovią pożegnali się: - Rafał Martynowski - Nick Sucharski - Joel Lenius - David Kostuch - Patrik Prokop - Ondrej Raszka - Łukasz Kulik [b][u]- Mariusz Dulęba - koniec kariery! - czy będzie oficjalne pożegnanie i podziękowanie?[/u][/b] A to zawodnicy, którzy są bez kontraktu ale ich przyszłość nie jest jeszcze przesądzona: - Paweł Kosidło - trenuje indywidualnie - Łukasz Rutkowski - nie trenuje - Sebastian Biela - nie trenuje - Łukasz Wilczek - nie trenuje - Daniel Laszkiewicz - trenuje - Petr Dvorak - bez kontraktu ale ponoć zostaje w Cracovii Oprócz tego na pierwszym treningu pojawili się dwaj nowi zawodnicy: - Piotr Kmiecik - ponoć dogadany ale trzeba jeszcze dogadać się z MMKS - Robert Kostecki - również jeszcze bez kontraktu Kadrowicze wrócą do treningów za tydzień.
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 08.05.2012 o 11:21
      Post #827374 08.05.2012 11:21
    Cytat z głównej z wczoraj: "Patryk Noworyta zawodnikiem Cracovii" - wg. Kłysa (os obie i Noworycie): "jeszcze nie jesteśmy zawodnikami Cracovii". Sarnik - tu widzę aż trzy wersje :) - kończy karierę, gra w Sosnowcu, gra u nas. Ta trzecia mi się podoba.
    • żółta kaczka

6.1K
      808
    • 08.05.2012 o 11:39
      Post #827380 08.05.2012 11:39
    Więc w końcu dopiero z wywiadu dowiedzieliśmy się paru rzeczy: - Dulek skończył karierę (będzie jakieś oficjalne pożegnanie?-zasłużył jak mało kto... planuje Klub jakoś wykorzystać jego umiejętności i doświadczenie, czy też stwierdzono, że jest potrzebny jak dziura w moście?) - w temacie Kostucha jest jeszcze jakaś opcja, przynajmniej teoretyczna, więc jest nadzieja - Raszka pożegnał się z Klubem - to stwierdzenie jest definitywne i bardzo szkoda...Podobnie Prokop (szkoda, chyba, że przyjdzie lepszy zagraniczniak, w co wątpię) i Kulik (to akurat może być w pewnym sensie "wzmocnieniem") - Kłys nie ma podpisanej umowy, mówi, że jest zdrowy, ale co mam mówić? powinniśmy go na dziesiątą stronę przebadać zanim podpiszemy, i umowę ubezpieczyć, lub zawrzeć opcję płaca + premie/wejściówki z naciskiem na ten drugi składnik sumy (sorry, ale ja do Jarka już nie mam sentymentu...) - w sprawie Kmiecika kluby na 99,9% do porozumienia nie dojdą, taryfikator PZHL jest jasny i skoro gość ćwiczy to rozumiem, że jesteśmy gotowi tą sumę wyłożyć - adekwatnie - Neupauer i Ziętara, skoro jesteśmy zainteresowani, ale nie ćwiczą, to rozumiem, że tu albo jeszcze nie jesteśmy z nimi dogadani rozważają swoje możliwości, albo jeśli NT nie spuści z ceny nie jesteśmy pewni czy kasę wyłożymy - oby prawdziwa była tylko pierwsza opcja - Kostecki ćwiczy, choć umowy nie podpisał, czyli jest dogadany. Wygląda to dobrze, ale oby mr T. nie pogrywał z nikim w tym roku jak z Aronem w zeszłym, bo nie każdy musi mieć taką determinację do gry u nas - Kapitan ćwiczy i wygląda na to, że grał będzie, musi się tylko "za karę" wykazać cierpliwością (oby nie za długo...) i doczekać na umowę (takie sytuacje to jest parodia, normalna żenówa i obciach, że zaczynamy znów traktować takie rzeczy jako normalną rzeczywistość, shame on us...) - Dvorzak zostaje i to jest jednoznaczne info i bardzo dobre info - Kosidło ma trenować indywidualnie, czyli jest jeszcze jakaś możliwość, że nie zakończy kariery - oby, oby!!!! - kadrowicze mają jeszcze wolne i urlopy, to jest ok, ale ciekaw jestem kto do ciężkiej ch0l3ry w Klubie udziela informacji o treści "Piotr Sarnik dostał dłuższy urlop i do treningów przystąpi za tydzień"?!?! Naprawdę bym chciał wiedzieć, bo jeśli ktoś takie info daje to albo utracił kontakt z rzeczywistością (99.99%), albo jest nagły zwrot w sprawie i będzie ok (szansa 0,01%) - w razie wątpliwości pracowników Klubu, ja służę informacją jak Sarnik spędza ten "urlop" (dla pełnej jasności - żadnego żalu do zawodnika - wszystkiego najlepszego Panie Piotrze!). I to nie wskazuje na rozpoczęcie treningów za tydzień...Jeśli natomiast dziennikarz wrzucił to "od siebie" to ja gratuluję profesjonalizmu i znajomości tematu, o którym pisze...Tak czy tak, wspaniale Klub podziękował zawodnikowi, który przejął funkcję Kapitana w trudnym momencie, wręcz zay3biście... - Wilczek, Biela i Rutkowski "na razie nie doszli do porozumienia z Cracovią" - czy to znaczy, że być może dojdą? Rutkowski też? Klub złożył im jakieś poważne oferty i czeka na odpowiedź, czy to są oferty "na alibi"? Bo skoro chłopaki nie ćwiczą, to ja marnie widzę ich pozostanie i każdego żal...Nie wiem co z Wilczkiem (nasza obrona w takim bądź razie na teraz to jest fikcja i nic więcej) i Bielą, ale informacja o tym jak Rutkowski rozważa tą naszą ofertę też jest powszechnie dostępna i przyjmuję, że to nie wina Rutkowskiego (również wszystkiego najlepszego życzę!) tylko raczej oferty... - pojawia się nazwisko Czuya, ale w kontekście "sondowania ściągnięcia" - nie podejmuję się rozszerzenia definicji "sondowania" , ponieważ obawiam się że jest ona znacząco węższa niż ja to rozumiem - nie pojawiły się żadne z nazwisk: Dutka, Różański, Drzewiecki ani Dudas na które bardzo liczyłem i to jest bardzo źle. Dutka i Różak jeszcze nigdzie nie podpisali, więc jest jeszcze czas na zadziałanie - naprawdę to jest mega okazja, żal takie przepuszczać... - pojawia się za to info o pięciu piątkach, więc rozumiem, że trenerowi to obiecano i trzymam sterników za słowo. Obawiam się jednak, że albo ktoś nie umie liczyć w zakresie do 27, albo wkraczamy na jakieś wyższe poziomy matematyki. W liczbach zespolonych istnieje coś takiego jak pierwstek kwadratowy z -1 i nazywa się to jednostką urojoną, obawiam się, że tym tropem idziemy i będziemy mieli np. "formację urojoną", albo i dwie od razu, a co!
    • Wojtek74C

70
      0
    • 08.05.2012 o 12:40
      Post #827392 08.05.2012 12:40
    a ja bym poszukał pozytywów w innym miejscu - skoro podpisali z Noworytą tzn. że odbyło się spotkanie zarządzających klubem dotyczące przyszłości drużyny i finansów na ten rok i teraz trzeba czekać na odpowiedzi od pozostałych zawodników; z tego co wiem - w budżecie brakuje trochę grosiwa także każdy ale to każdy kontrakt jest ,,stykowy"; jak wszytko wypali to i opcja z New Targiem nie jest nie realna; niemniej czasy są takie, że każdy z zawodników liczy kasę - także nie którzy bedą czekać do ostatniej chwili żeby jeszcze coś ugrać, a i optyka się zmieniła bo już nie jesteśmy jedynym klubem który płaci dobrze i na czas.
    • jurassic

7K
      1.5K
    • 08.05.2012 o 13:50
      Post #827412 08.05.2012 13:50
    Ja bym się trzymał na razie tej wersji, że "czterech reprezentantów Polski na ostatnie mistrzostwa świata dywizji 1 gr. B w Krynicy. Rafał Radziszewski, Leszek Laszkiewicz, Damian Słaboń i [b]Piotr Sarnik[/b] dostali od trenera Rohaczka dłuższe urlopy" i może Piotrek w ramach urlopu sobie trenuje w Sosnowcu, a co nie wolno mu ? :D [b]No i trza by pomyśleć jak tu Mariuszowi Dulębie podziękować za wszystko co zrobił dla Pasów i dla nas kibiców ! Może jakaś ściepa na konto STC na upominek od kibiców dla Mariusza na koniec kariery ? STC: da się zrobić ?[/b]
    • qsss

2.3K
      7
    • 08.05.2012 o 14:40
      Post #827427 08.05.2012 14:40
    Jestem za!!! Jetstem za!!! Jestem za!!!
    • CHT

3.5K
      2.4K
    • 08.05.2012 o 16:45
      Post #827459 08.05.2012 16:45
    Leesior Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Sarnik - tu widzę aż trzy wersje :) - kończy > karierę, gra w Sosnowcu, gra u nas. Ta trzecia mi > się podoba. Nie wiem czy mamy to samo na myśli. Jeżeli chodzi Ci o artykuł, który zawierał w tytule "koniec kariery", to odnosił się do zakończenia kariery reprezentacyjnej. Faktycznie po tytule można było wnioskować, że do definitywny koniec, jednak Piotrek - niezadowolony z przebiegu MŚ - zastanawiał się nad zakończeniem kariery w kadrze.
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 08.05.2012 o 18:02
      Post #827476 08.05.2012 18:02
    Tak słusznie. Faktycznie chodziło o koniec kariery reprezentacyjnej. Zostają więc dwie opcje.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie