sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zastanawia mnie co sanockich kolegów tak ciągnie
> do naszego forum?
> Czyżby shoutbox na hokej.net nie spełniał ich
> wysublimowanych potrzeb? :D
jeżeli chodzi o mnie to nigdy nie udzielałam się na shoutbox'ie na hokej.net. Widzę, że kolega lubi wrzucać wszystkich do jednego wora...
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Ale koleżanka nie odpowiedziała na pierwsze pytanie :D
Mnie to tylko zastanawia, ja na przykład, nie mam w zwyczaju codziennie wpisywać się na forum hokejowym, dajmy na to GKS Tychy.
sterby Napisał(a):
> Ale koleżanka nie odpowiedziała na pierwsze
> pytanie :D
>
> Mnie to tylko zastanawia, ja na przykład, nie mam
> w zwyczaju codziennie wpisywać się na forum
> hokejowym, dajmy na to GKS Tychy.
w takim razie przepraszam, więcej już tu nie napiszę. :)
lolipop Napisał(a):
> w takim razie przepraszam, więcej już tu nie
> napiszę. :)
to pa :)
a ja myślę, że lizaczek coś tam jeszcze skrobnie :)
[url=http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/patryk_wajda_zawodnikiem_ciarko_pbs_bank_sanok][b][u]Już oficjalnie - Wajda u Bankowców.[/u][/b][/url]
Żegnam, powodzenia nie życzę.
a jednak...myślałem że zostanie ze względu na fakt iż chyba kupił u nas mieszkanie i żona też tu pracuje.
halo przeciez to wlasnie ty pisales ze obnizyl loty to czego ci zal
a gdzie ja napisałem że mi żal ?
Dziękuję za grę. Sportowych sukcesów nie życzę.
http://www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/recap/6720.html?tx_ttnews
A w międzyczasie Nicolas w szerokiej kadrze Francji na MŚ. Warto zauważyć, że jest to jeden z ledwie dwóch zawodników PLH, który może wystąpić na Skandynawskich Mistrzostwach (obok T. daCosty z Tychów). Jako, że Francja nie obfituje w graczy NHL, którzy mogą dołączyć podczas trwania imprezy, a poadto regulamin w tym roku wyjątkowo upraszcza proces spadku do Dywizji IA i wydaje się, że pierwszy z decydujących o tym meczów Francja rozegra w drugiej kolejce, już trzeciego dnia imprezy - 6 maja z Kazachstanem, można zaryzykować stwierdzenie, że kadra o ile od początku nie będzie pełna, to będzie bardzo bliska pełnej. Powodzenia Nicolas. Oczywiście, z całego serca życzymy zajęcia w grupie miejsca w pierwszej czwórce, na co z pewnością Was stać i co udowodniliście już w zeszłym roku. Jednak należy też pamiętać, że wg rankingu IIHF drużyny bezpośrednio powyżej Francji znajdują się w grupie "Sztokholmskiej" i walka z Kazachtanem i Białorusią to podstawowy cel Nicolasa i jego Kolegów.
Islander Napisał(a):
> a ja myślę, że lizaczek coś tam jeszcze
> skrobnie :)
No i miałeś rację :) (w innym wątku skrobnął, a raczej podał link).
6 dni później
W dzisiejszym DP długi i ciekawy artykuł o naszej sytuacji kadrowej. Poniżej wklejam cały.
[quote="DP - Andrzej Stanowski"]
Wczoraj przygotowania do nowego sezonu rozpoczęli hokeiści wicemistrza Polski Comarch Cracovii. W zajęciach uczestniczyło 13 zawodników, w tym czterech nowych.
Pierwsze zajęcia odbyły się na siłowni, ćwiczono na urządzeniach TRX, które wzmacniają mięśnie głębokie, doskonalą koordynację ruchową.
- Przed nami dwa miesiące bardzo intensywnych zajęć, będziemy ćwiczyć do 7 lipca, często dwa razy dziennie. W planie obok siłowni mamy jazdę na rowerach, biegi w terenie, basen, gry zespołowe. Wszystko to ma wypracować siłę i kondycję. Na lód będziemy chcieli wyjść pod koniec lipca, w sierpniu planujemy rozegranie od 8 do 10 sparingów - powiedział nam trener Rudolf Rohaczek.
W zespole "Pasów" zajdą bardzo duże zmiany, wręcz można mówić o rewolucji personalnej. Z zespołem rozstało się wielu zawodników, w tym reprezentacyjny obrońca Patryk Wajda, który przeniósł się do Sanoka. Nie ma już czterech Kanadyjczyków: Rafała Martynowskiego, Nicka Sucharskiego, Joela Leniusa i Davida Kostucha. Pierwszych trzech na pewno nie wystąpi już w krakowskim zespole, sprawa Kostucha nie jest jeszcze zamknięta, choć sam przed wyjazdem z Polski mówił, że raczej zakończy karierę sportową.
Pożegnali się z Cracovią czeski obrońca Patryk Prokop, drugi bramkarz, z podwójnym polskim i czeskim obywatelstwem, Ondrej Raszka, obrońca Łukasz Kulik. Definitywnie zakończył karierę hokejową 37-letni Mariusz Dulęba.
Na wczorajszym treningu było czterech nowych zawodników - dwóch to reprezentanci Polski, obrońcy Jarosław Kłys i Patryk Noworyta. Są dobrze znani krakowskim kibicom, bowiem przez parę lat występowali w zespole "Pasów", w minionym sezonie grali w Aksam Unii Oświęcim.
- Obaj z Patrykiem mieszkamy w Oświęcimiu, stąd m.in. decyzja, by grać w Aksam Unii. Teraz jednak klub wypowiedział nam dwuletnie umowy. Dostaliśmy wolną rękę w poszukiwaniu klubów. Zdecydowaliśmy się na powrót do Cracovii, bardzo mile wspominamy czas spędzony w Krakowie. Jeszcze nie jesteśmy zawodnikami Cracovii, nie mamy podpisanych kontraktów, ale sprawa jest na dobrej drodze - powiedział nam Jarosław Kłys.
Miniony sezon Jarosław Kłys miał praktycznie stracony.
- W październiku 2011 roku doznałem poważnej kontuzji, zerwałem wiązadła krzyżowe w kolanie. Przeszedłem zabieg, jestem po rehabilitacji, od dwóch miesięcy już regularnie ćwiczę, myślę, że z nogą wszystko jest w porządku - mówi Kłys.
We wczorajszych zajęciach uczestniczyli Piotr Kmiecik i Robert Kostecki. Ten pierwszy ma 22 lata, w minionym sezonie grał w MMKS Podhale, 29-letni Kostecki był zawodnikiem Zagłębia Sosnowiec. Obaj są napastnikami. Kmiecik jest już w zasadzie dogadany z Cracovią, ale teraz muszą się porozumieć oba kluby. Kostecki też jeszcze nie podpisał kontraktu.
We wczorajszym treningu uczestniczył Daniel Laszkie-wicz, któremu wkrótce kończy się dyskwalifikacja.
- Kontrakt z Cracovią skończył mi się 15 kwietnia, czekam na ruch ze strony klubu - mówi Daniel Laszkiewicz.
Na razie nie trenuje z zespołem czterech reprezentantów Polski na ostatnie mistrzostwa świata dywizji 1 gr. B w Krynicy. Rafał Radziszewski, Leszek Laszkiewicz, Damian Słaboń i Piotr Sarnik dostali od trenera Rohaczka dłuższe urlopy, do treningów przystąpią za tydzień. Nie było też wczoraj Czecha Petra Dvorzaka, ale zostaje w Cracovii, jest w tej chwili jedynym obcokrajowcem w zespole. Paweł Kosidło, który studiuje prawo, ma ćwiczyć indywidualnie. Nie trenowali Łukasz Wilczek, Sebastian Biela, Łukasz Rutkowski - skończyły się im kontrakty, na razie nie doszli do porozumienia z Cracovią.
Trener Rudolf Rohaczek liczy na to, że do zespołu dołączy jeszcze kilku nowych zawodników. Nie chce jednak mówić o nazwiskach. Wiadomo, że Cracovia zainteresowana byłaby pozyskaniem jeszcze dwóch zawodników z MMKS Podhale - Bartłomieja Neupauera i Piotra Ziętary, sondowane jest ściągnięcie do zespołu Kanadyjczyka Kelly'ego Czuya, dobrze znanego z występów w Podhalu Nowy Targ.
- Chcielibyśmy podstawowy skład zamknąć do końca tego tygodnia. Potrzebujemy jeszcze co najmniej dwóch obrońców, rezerwowego bramkarza. Zostawiamy sobie kilka miejsc dla obcokrajowców, którzy powinni trafić do nas w sierpniu. Chciałbym mieć do dyspozycji pięć piątek, bo sezon jest długi, trzeba się liczyć z kontuzjami, chorobami - mówi Rudolf Rohaczek.
[/quote]
Podsumowując:
Wg powyższego artykułu z Cracovią pożegnali się:
- Rafał Martynowski
- Nick Sucharski
- Joel Lenius
- David Kostuch
- Patrik Prokop
- Ondrej Raszka
- Łukasz Kulik
[b][u]- Mariusz Dulęba - koniec kariery! - czy będzie oficjalne pożegnanie i podziękowanie?[/u][/b]
A to zawodnicy, którzy są bez kontraktu ale ich przyszłość nie jest jeszcze przesądzona:
- Paweł Kosidło - trenuje indywidualnie
- Łukasz Rutkowski - nie trenuje
- Sebastian Biela - nie trenuje
- Łukasz Wilczek - nie trenuje
- Daniel Laszkiewicz - trenuje
- Petr Dvorak - bez kontraktu ale ponoć zostaje w Cracovii
Oprócz tego na pierwszym treningu pojawili się dwaj nowi zawodnicy:
- Piotr Kmiecik - ponoć dogadany ale trzeba jeszcze dogadać się z MMKS
- Robert Kostecki - również jeszcze bez kontraktu
Kadrowicze wrócą do treningów za tydzień.
Cytat z głównej z wczoraj: "Patryk Noworyta zawodnikiem Cracovii" - wg. Kłysa (os obie i Noworycie): "jeszcze nie jesteśmy zawodnikami Cracovii".
Sarnik - tu widzę aż trzy wersje :) - kończy karierę, gra w Sosnowcu, gra u nas. Ta trzecia mi się podoba.
Więc w końcu dopiero z wywiadu dowiedzieliśmy się paru rzeczy:
- Dulek skończył karierę (będzie jakieś oficjalne pożegnanie?-zasłużył jak mało kto... planuje Klub jakoś wykorzystać jego umiejętności i doświadczenie, czy też stwierdzono, że jest potrzebny jak dziura w moście?)
- w temacie Kostucha jest jeszcze jakaś opcja, przynajmniej teoretyczna, więc jest nadzieja
- Raszka pożegnał się z Klubem - to stwierdzenie jest definitywne i bardzo szkoda...Podobnie Prokop (szkoda, chyba, że przyjdzie lepszy zagraniczniak, w co wątpię) i Kulik (to akurat może być w pewnym sensie "wzmocnieniem")
- Kłys nie ma podpisanej umowy, mówi, że jest zdrowy, ale co mam mówić? powinniśmy go na dziesiątą stronę przebadać zanim podpiszemy, i umowę ubezpieczyć, lub zawrzeć opcję płaca + premie/wejściówki z naciskiem na ten drugi składnik sumy (sorry, ale ja do Jarka już nie mam sentymentu...)
- w sprawie Kmiecika kluby na 99,9% do porozumienia nie dojdą, taryfikator PZHL jest jasny i skoro gość ćwiczy to rozumiem, że jesteśmy gotowi tą sumę wyłożyć
- adekwatnie - Neupauer i Ziętara, skoro jesteśmy zainteresowani, ale nie ćwiczą, to rozumiem, że tu albo jeszcze nie jesteśmy z nimi dogadani rozważają swoje możliwości, albo jeśli NT nie spuści z ceny nie jesteśmy pewni czy kasę wyłożymy - oby prawdziwa była tylko pierwsza opcja
- Kostecki ćwiczy, choć umowy nie podpisał, czyli jest dogadany. Wygląda to dobrze, ale oby mr T. nie pogrywał z nikim w tym roku jak z Aronem w zeszłym, bo nie każdy musi mieć taką determinację do gry u nas
- Kapitan ćwiczy i wygląda na to, że grał będzie, musi się tylko "za karę" wykazać cierpliwością (oby nie za długo...) i doczekać na umowę (takie sytuacje to jest parodia, normalna żenówa i obciach, że zaczynamy znów traktować takie rzeczy jako normalną rzeczywistość, shame on us...)
- Dvorzak zostaje i to jest jednoznaczne info i bardzo dobre info
- Kosidło ma trenować indywidualnie, czyli jest jeszcze jakaś możliwość, że nie zakończy kariery - oby, oby!!!!
- kadrowicze mają jeszcze wolne i urlopy, to jest ok, ale ciekaw jestem kto do ciężkiej ch0l3ry w Klubie udziela informacji o treści "Piotr Sarnik dostał dłuższy urlop i do treningów przystąpi za tydzień"?!?! Naprawdę bym chciał wiedzieć, bo jeśli ktoś takie info daje to albo utracił kontakt z rzeczywistością (99.99%), albo jest nagły zwrot w sprawie i będzie ok (szansa 0,01%) - w razie wątpliwości pracowników Klubu, ja służę informacją jak Sarnik spędza ten "urlop" (dla pełnej jasności - żadnego żalu do zawodnika - wszystkiego najlepszego Panie Piotrze!). I to nie wskazuje na rozpoczęcie treningów za tydzień...Jeśli natomiast dziennikarz wrzucił to "od siebie" to ja gratuluję profesjonalizmu i znajomości tematu, o którym pisze...Tak czy tak, wspaniale Klub podziękował zawodnikowi, który przejął funkcję Kapitana w trudnym momencie, wręcz zay3biście...
- Wilczek, Biela i Rutkowski "na razie nie doszli do porozumienia z Cracovią" - czy to znaczy, że być może dojdą? Rutkowski też? Klub złożył im jakieś poważne oferty i czeka na odpowiedź, czy to są oferty "na alibi"? Bo skoro chłopaki nie ćwiczą, to ja marnie widzę ich pozostanie i każdego żal...Nie wiem co z Wilczkiem (nasza obrona w takim bądź razie na teraz to jest fikcja i nic więcej) i Bielą, ale informacja o tym jak Rutkowski rozważa tą naszą ofertę też jest powszechnie dostępna i przyjmuję, że to nie wina Rutkowskiego (również wszystkiego najlepszego życzę!) tylko raczej oferty...
- pojawia się nazwisko Czuya, ale w kontekście "sondowania ściągnięcia" - nie podejmuję się rozszerzenia definicji "sondowania" , ponieważ obawiam się że jest ona znacząco węższa niż ja to rozumiem
- nie pojawiły się żadne z nazwisk: Dutka, Różański, Drzewiecki ani Dudas na które bardzo liczyłem i to jest bardzo źle. Dutka i Różak jeszcze nigdzie nie podpisali, więc jest jeszcze czas na zadziałanie - naprawdę to jest mega okazja, żal takie przepuszczać...
- pojawia się za to info o pięciu piątkach, więc rozumiem, że trenerowi to obiecano i trzymam sterników za słowo. Obawiam się jednak, że albo ktoś nie umie liczyć w zakresie do 27, albo wkraczamy na jakieś wyższe poziomy matematyki. W liczbach zespolonych istnieje coś takiego jak pierwstek kwadratowy z -1 i nazywa się to jednostką urojoną, obawiam się, że tym tropem idziemy i będziemy mieli np. "formację urojoną", albo i dwie od razu, a co!
a ja bym poszukał pozytywów w innym miejscu - skoro podpisali z Noworytą tzn. że odbyło się spotkanie zarządzających klubem dotyczące przyszłości drużyny i finansów na ten rok i teraz trzeba czekać na odpowiedzi od pozostałych zawodników; z tego co wiem - w budżecie brakuje trochę grosiwa także każdy ale to każdy kontrakt jest ,,stykowy"; jak wszytko wypali to i opcja z New Targiem nie jest nie realna; niemniej czasy są takie, że każdy z zawodników liczy kasę - także nie którzy bedą czekać do ostatniej chwili żeby jeszcze coś ugrać, a i optyka się zmieniła bo już nie jesteśmy jedynym klubem który płaci dobrze i na czas.
Ja bym się trzymał na razie tej wersji, że "czterech reprezentantów Polski na ostatnie mistrzostwa świata dywizji 1 gr. B w Krynicy. Rafał Radziszewski, Leszek Laszkiewicz, Damian Słaboń i [b]Piotr Sarnik[/b] dostali od trenera Rohaczka dłuższe urlopy" i może Piotrek w ramach urlopu sobie trenuje w Sosnowcu, a co nie wolno mu ? :D
[b]No i trza by pomyśleć jak tu Mariuszowi Dulębie podziękować za wszystko co zrobił dla Pasów i dla nas kibiców ! Może jakaś ściepa na konto STC na upominek od kibiców dla Mariusza na koniec kariery ? STC: da się zrobić ?[/b]
Jestem za!!! Jetstem za!!! Jestem za!!!
Leesior Napisał(a):
> Sarnik - tu widzę aż trzy wersje :) - kończy
> karierę, gra w Sosnowcu, gra u nas. Ta trzecia mi
> się podoba.
Nie wiem czy mamy to samo na myśli. Jeżeli chodzi Ci o artykuł, który zawierał w tytule "koniec kariery", to odnosił się do zakończenia kariery reprezentacyjnej. Faktycznie po tytule można było wnioskować, że do definitywny koniec, jednak Piotrek - niezadowolony z przebiegu MŚ - zastanawiał się nad zakończeniem kariery w kadrze.
Tak słusznie. Faktycznie chodziło o koniec kariery reprezentacyjnej. Zostają więc dwie opcje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)