Co do 2 letniego kontraktu Kostucha, to Kontrakt w Europie nie równa się kontrakt na całym świecie, tam ligi nie są pod patronem IIHF!
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
MisiekMisiek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co do 2 letniego kontraktu Kostucha, to Kontrakt w
> Europie nie równa się kontrakt na całym
> świecie, tam ligi nie są pod patronem IIHF!
Comarch tam też ma swoich prawników :)
Zgodnie z oczekiwaniami: Bryła i Kozak wracają do KTH Krynica-http://www.sportowefakty.pl/hokej/2011/09/19/zgodnie-z-oczekiwaniami-bryla-i-kozak-wracaja-do-kth-krynica/
GUBIE SIĘ W TYM o co kaman ? !?!
I Karcz też.
3 zawodników mniej...
Co się dzieje?
i dobrze....tu by nie pograli, a w domu będą mieli okazję na gre. Sami też chcieli wrócić.
A co mieli mówić jak nie graja to po co mają siedzieć???
Najbardziej mnie "rozwaliło" to:
"[b]Szeroka kadra mistrzów Polski[/b], hokeistów ComArch Cracovii spowodowała, że zawodnicy ci nie załapali się do składu."
Gdzie ta szeroka kadra ?
Zgodnie z czyją zapowiedzią ?
Oczywiście na oficjalnej w składzie nadal są. "Brawo !"
[b]Prawdopodobnie[/b] Petr Seidler pakuje się do domu... (patrząc na to z innej strony - wzmocnieniem to on nie był).
Na osłodę i pocieszenie dodam: WZMOCNIENIA SĄ RACZEJ PLANOWANE!
bardziej się osłabić już ciężko by było, ponury to żart, ale prawdziwy...
o czym my piszemy - skoro na inaugurację sezonu - Mistrza Polski - podkreślę - pierwszy mecz po letnie przerwie - przychodzi koło 400 osób; nawet Ci co grają jest im trochę przykro, że na mistrzowską drużynę taka garstka przychodzi. Oczywiście można psioczyć na Zarząd, podejście Tabisza, Filipiaka i nie wiem kogo jeszcze (nie jest tak ,że ich w 100% popieram ale kasę mniejszą czy większą dają) ale jakby Ci co protestowali na piłce wyszli i przyszli kupili bilet na hokej i w ten sposób zaprotestowali i pokazli, że mi zależy na Mistrzach Polski - to w pełni taki protest bym poparł
Wojtek74C Napisał(a):
> o czym my piszemy - skoro na inaugurację sezonu -
> Mistrza Polski - podkreślę - pierwszy mecz po
> letnie przerwie - przychodzi koło 400 osób;
> nawet Ci co grają jest im trochę przykro, że na
> mistrzowską drużynę taka garstka przychodzi.
> Oczywiście można psioczyć na Zarząd,
> podejście Tabisza, Filipiaka i nie wiem kogo
> jeszcze (nie jest tak ,że ich w 100% popieram ale
> kasę mniejszą czy większą dają) ale jakby Ci
> co protestowali na piłce wyszli i przyszli kupili
> bilet na hokej i w ten sposób zaprotestowali i
> pokazli, że mi zależy na Mistrzach Polski - to w
> pełni taki protest bym poparł
prawda, smutna i gorzka ale trzeba przyznać, że prawda
qsss Napisał(a):
> Prawdopodobnie Petr Seidler pakuje się do domu...
> (patrząc na to z innej strony - wzmocnieniem to
> on nie był).
>
> Na osłodę i pocieszenie dodam: WZMOCNIENIA SĄ
> RACZEJ PLANOWANE!
Chyba "złapał" kontuzję na ostatnim meczu? Chyba, że udaje...? ;-)
qsss Napisał(a):
> Prawdopodobnie Petr Seidler pakuje się do domu...
> (patrząc na to z innej strony - wzmocnieniem to
> on nie był).
>
> Na osłodę i pocieszenie dodam: WZMOCNIENIA SĄ
> RACZEJ PLANOWANE!
Dla mnie sprowadzenie zagranicznego zawodnika ma sens jesli jest co najmniej równy w umiejętnosciach zawodników krajowych ,ale w sumie to powinien być po prostu lepszy !!
Jak na razie dla mnie Petr Seidler = D.Brodawski (choć tego ostatniego widziałem tylko w sparingach )
Na pewno mamy o wiele lepszych naszych rodzimych zawodników
jestem niemal pewny ze gdyby n.p. powrocili przed sezonem do Cracovii Kozendra ,Urban czy Sliwa ,byli by bardziej przydatni
Co prawda to wywiad z wybiórczej ale słowa Trenera chyba jasno mówią o statusie Kostucha. Niestety:(
Trener Comarch Cracovii ma problem, choć przestrzega, by po dwóch meczach nie wyciągać pochopnych wniosków. - Tak wyrównanej ligi nie pamiętam od 13 lat - przekonuje.
W niedzielę mistrzowie Polski wygrali ze słabym Zagłębiem Sosnowiec dopiero w rzutach karnych, a dzisiaj zmierzą się z silnym Ciarko PBS Bank. Do Sanoka jadą bez Davida Kostucha, Kanadyjczyka z polskimi korzeniami, który nagle oznajmił, że nie chce już grać w Cracovii i wrócił za ocean. Do tego krakowian dopadła plaga kontuzji.
Ciężkie mecze czekają dziś także MMKS Podhale oraz Aksam Unię. Nowotarżanie podejmują GKS Tychy (godz. 18), a drużyna z Oświęcimia zagra na wyjeździe z JKH GKS-em Jastrzębie.
Jarosław K. Kowal: Straciliście jednego z najlepszych zawodników poprzedniego sezonu.
Rudolf Rohaczek: Jestem zaskoczony zachowaniem Kostucha. Nie spodziewałem się, że po miesiącu treningów oznajmi, że wraca do Kanady. [b][u]Powiedział, że tam czeka na niego pracodawca i w poniedziałek rozwiązał kontrakt[/u][/b]. Dla nas to bardzo duża strata. Musimy znaleźć wyjście, ale nie potrafię powiedzieć, co zrobimy.
Jest szansa na znalezienie następcy?
- Zawsze jest. Pytanie tylko, czy na rynku są jacyś wolni zawodnicy klasy Kostucha. Będziemy szukać, ale boję się, że może być problem.
Wcześniej odeszli m.in. Jarosław Kłys, Patryk Noworyta czy Mikołaj Łopuski. Cracovia osłabiła się przed walką o obronę tytułu.
- To nie tak. Naturalne jest, że jedni zawodnicy odchodzą, a drudzy przychodzą. Takie jest życie. Przed sezonem udało się skompletować dobry skład. Teraz poza odejściem Kostucha martwią mnie kontuzje obrońców Patryka Wajdy i Łukasza Wilczka. Oby uraz Petra Dvorzaka nie okazał się bardzo poważny. Nie możemy jednak tylko patrzeć za siebie i narzekać. Trzeba iść do przodu.
Kilka drużyn wzmocniło się i wydaje się, że na starcie sezonu mają przewagę.
- Nad taką oceną trzeba poczekać. Liga dopiero wystartowała, a same nazwiska nie grają. Na pierwsze podsumowania przyjdzie czas dopiero po zakończeniu pierwszej rundy. Na razie wiadomo, że w stawce jest pięć mocnych zespołów, które chcą dostać się do finału, a takiej sytuacji nie pamiętam od 13 lat. Musimy przyzwyczaić się do tego, że żaden zespół nie będzie seryjnie wygrywał, a mecze będą wyrównane. To ciekawe dla kibiców, ale trudniejsze dla trenerów. Niejeden faworyt sparzy się w tym sezonie.
Do Sanoka jedziecie jako mistrzowie, ale nie faworyci.
- Mistrzami byliśmy w ubiegłym sezonie, a trwa nowy. Damy z siebie wszystko i postaramy się przywieźć stamtąd punkty. W niedzielę z Zagłębiem powinniśmy wygrać w regulaminowym czasie. Muszę porozmawiać z zawodnikami, by podobne błędy nie zdarzały się w przyszłości.
źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
I na koniec rebus. Skoro trener twierdzi, że rozwiązał kontrakt wczoraj to dlaczego do tej chwili nie ma o tym słowa na oficjalnej?
Viva la polityka informacyjna MKS-u!
Trener Rohaczek staję się coraz bardziej ostrożny w ocenach
Ciekawe co z kasą ktora szła na Pasiuta ,Klysa ,Noworytę ,i chyba (oby jednak NIE ) Kostucha ??w zamian wartosciowy tylko Besch
Budzet Cracovii musiał znacznie zostać uszczuplony ??
Czemu od razu uszczuplony...przesunięto środki tam gdzie dają lepszy efekt po prostu...Nykiel, Struna, Żytko, Kahlon, van der Biezen, Niedzielan i już masz pakę najlepszych wojowników, co tam Kostuch czy Pasiut. Może by ktoś kumaty zrobił akcję na derby, żeby hala była pełna jak na finale? Jest szansa, bo ten mecz i tak przyciągnie chyba trochę więcej publiki niż ostatnio, do tego piątek, ale sami z siebie to trybun nie zapełnimy, nie ma bola, a tędy chyba byłaby jakaś droga...
No to sobie gramy dziś w 16-tu plus dwaj bramkarze.
Tak sobie myślę o tym naszym składzie.
Za Kłysa i Noworytę przyszedł Besch - OK - i Kulik (średnio) - w sumie słabiej niż było.
Za Pasiuta i Łopuskiego - Sucharski (średni na razie) i Seidler (cienki) - nie ma porównania....
Za Simkę, Landowskiego i Guzika - nikt.
Kostuch nie gra.
Bryła, Karcz i Kozak - wracają do Krynicy.
Wygląda to na powolny rozkład drużyny.
Leesior Napisał(a):
> No to sobie gramy dziś w 16-tu plus dwaj
> bramkarze.
>
> Tak sobie myślę o tym naszym składzie.
>
> Za Kłysa i Noworytę przyszedł Besch - OK - i
> Kulik (średnio) - w sumie słabiej niż było.
> Za Pasiuta i Łopuskiego - Sucharski (średni na
> razie) i Seidler (cienki) - nie ma
> porównania....
> Za Simkę, Landowskiego i Guzika - nikt.
> Kostuch nie gra.
> Bryła, Karcz i Kozak - wracają do Krynicy.
>
> Wygląda to na powolny rozkład drużyny.
W tym momencie tylko strata Kostucha "boli", Bryła, Karcz i Kozak - żadna strata... podobnie jak Simka, Landowski i Guzik...
Akurat moim zdaniem Simka rokował...
qsss Napisał(a):
> Akurat moim zdaniem Simka rokował...
Simka dość poważne klopoty zdrowotne !
do druzyny trzeba sprowadzać konkrety typu Vozdecki,Vitek,Baranek ,
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)