Czy przez te 6 lat co jest u nas wyszkolił chociaz jednego młodego zawodnika żeby wszyscy piali nad nim z zachwytu i bili się o niego ,bo chcieli by takiego zawodnika mieć w swojej drużynie ???cCzy dostaje juz wyszkolonych i tylko sobie ich ustawia???Dla mnie idealny szkoleniowiec to taki ,ktory może się pochwalić gromadą super grajacych i wyszkolonych przez siebie zawodników,!!! "Gotowców "ustawic to chyba by kazdy potrafił,kto się na hokeju chociaz trochę zna.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
1. ktoś wołał na tym forum (chyba "bona") że trener jest niedoceniony no to chyba został doceniony !... choć nie ma info o tym czy dostał podwyżke czy nie
2. nie ma dwóch zdań iż jest to najlepszy trener jaki pracował w polskim hokeju w ostatnich 10 latach ! a ponadto olewa młodzież więc jest idealny dla organizacji Comarch Cracovia... to jest dobra decyzja dla Cracovii i dla polskiego hokeja Brawo Profesor Filipiak !!!! ale....
3. dramatyczna wiadomość dla tych co głosili iz trener jest wypalony, nic nie jest w stanie wnieść już do zepołu etc.
4. Profesor napluł w twarz gosciom co chodzili po Krakowie i p.i.e.r.d.o.l.i.l.i iż Rohacek jest zerem a zawodnicy sami ustalają taktykę... i w ogóle co mają grać (Profesorze jak Pan zmieni zdanie co do Rohacka i go zwolni to podam Panu którzy zawodnicy ustalają taktykę i pewnie znajdą Panu trenera)
5. Profesor chyba wynagrodził Rohacka za to iż mimo focha jakim obdarzył hokej od pamiętnego finału z Szarotkami (chyba słuszna taza Islandera) ten trener jakimś cudem z wynalazków kanadyjskich i z III ligi czeskiej (patrz za grosze - patrz nowa wersja produkcji zawodników netto) zrobił lidera PLH i drużynę o jeden mecz od Finału Continental Cup ! anie było tego w planie bo w pucharach mieli grać kopacze pod wodzą młodego anglojęzycznego trenera... ( jestem w szoku że Profesor toleruje Szatałowa i Rohacka trenerów co nie znają angielskiego !)
6. co nie znaczy iż Profesor zwolni Rohacka po przegranym finale (Profesor może wszystko - zarówno zbudować jak i s.p.i.e.r.d.o.l.i.ć)
7. krew zaleje niektórych byłych zawodników Cracovii - ich już dawno nie ma a Rohacek ma być jeszcze 3 lata !
8. chuj juz strzela tych co kochają młodzież, bo młodzieży nie ma a Rohacek nadal jest ! (tym co mi zarzucają pierdzenie w stołek przypomnę że jak proponowałem zrzutę na najlepszego trenera młodzieży jaki pracował w Cracovii tj. DSalamona odzewu nie było żadnego) a może Rohacek zgodził sie na taki kontrakt tylko pod warunkiem że Profesor z Jakubem postawią na młodzież zamiast na ślizgawki ? a może i Profesor i Jakub zaczną nie tylko płacić Rohackowi ale i go słuchać ?
9. ci którzy chcą wywalić Rohacka z Cracovii będą musieli się postarać o szybką klapę w play off bo inaczej jeszcze 3 lata...
Wiadomo może co z Wilczkiem ? Bo obrońców, to zbyt dużo nie mamy....
Choć w sumie widzę, że nie grali przecież ani Raszka, ani Landowski.
Wilczka dzisiaj widać w składzie w drugiej parze obrońców :)
Brak za to dzisiaj Piotrowskiego.
Kosidło za Piotrowskiego trener juz robi ustawienia na kolejny sezon?:P
Kosidło tylko na wypożyczeniu. A cena wykupu pewnie nie mała.
Coś mi się Klekot wydaje że masz na pieńku z byłymi zawodnikami ;), a i młodzież też ci wadzi.
Klekot - opisal się i opisał powiedział co wiedział i nic z tego nie wynika.Rohacek obrońcy nie potrzebuje !!!obroni sie sam możesz byc pewny !!!
Cracovia w tym sezonie, o ile się nie mylę, nie zrobiła żadnych zakupów spośród czołówki tabeli. Na tym moim zdaniem polega wielkość Rohacka, że do większości naszych transferów wszyscy podchodzą z lekceważeniem, a on coś tam widzi w tych chłopakach, później zaś okazuje się że chłopaki zajmują pierwsze miejsce w lidze, zostawiając daleko w tyle zaciąg gwiazd z "galaktikos",czy Unii. Taki na przykład Kosidło, chłopaczyna z Orlika Opole, zdobywa dziś już drugą bramkę w ciągu swojej krótkiej kariery w Cracovii. Może ja się nie znam ale, na mój babski rozum, to najlepszy trener jaki mógł się nam w PLH trafić.
Z wychowanków Cracovii to Karcz chyba daje się zauważyć z dobrej strony.
To takie moje obserwacje, choć żaden ze mnie ekspert, więc mnie nie zjedzcie/zjedźcie:)
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kosidło za Piotrowskiego trener juz robi
> ustawienia na kolejny sezon?:P
E tam... :) Dał mu odpocząć. Podobnie jak Radziszewskiemu i Wajdzie.
Nie wiem co myśli Trener, ale jak dla mnie Brylant musi się bardzo starać w p-o jeśli chce przedłużyć kontrakt.
ALUNTA- Karcz to zawodnik z Krynicy,a nie nasz wychowanek.
Nie znam się za dobrze na nomenklaturze hokejowej, ale wydawało mi się, że jeśli chłop od 16 roku życia grał w Cracovii, to można go zaliczać w poczet wychowanków poniekąd...
Wychowankowie to są zawodnicy którzy od dziecka trenują w swoim klubie.
ok
Alunta-kolezanko niestety wychowanka nie mamy ani jedego i długo,długo jeszcze nie bedziemy mieli.
tornado Napisał(a):
> Alunta-kolezanko niestety wychowanka nie mamy ani
> jedego i długo,długo jeszcze nie bedziemy
> mieli.
chyba, że Romek się wreszcie zdecyduje :)
Chwila... a Mateusz Kulig?
Hmm, a tak z czystej ciekawości, może mi ktoś zacytować przepis dot. statusu wychowanka w plh? W stanach mówi się, że zawodnik jest wychowankiem jakiegoś college'u (chyba niewielu 16-latków dostaje się na studia, nawet za oceanem). W UEFA trzeba grać w drużynie co najmniej 3 sezony przed ukończeniem 21 lat, żeby ta mogła nazywać zawodnika swoim wychowankiem. Jak jest w polskim hokeju? (pytam tylko, żeby więcej gaf nie popełniać)
qsss Napisał(a):
> Chwila... a Mateusz Kulig?
Wychowanek Krynicy !
alunta Napisał(a):
> Hmm, a tak z czystej ciekawości, może mi ktoś
> zacytować przepis dot. statusu wychowanka w plh?
> W stanach mówi się, że zawodnik jest
> wychowankiem jakiegoś college'u (chyba niewielu
> 16-latków dostaje się na studia, nawet za
> oceanem). W UEFA trzeba grać w drużynie co
> najmniej 3 sezony przed ukończeniem 21 lat, żeby
> ta mogła nazywać zawodnika swoim wychowankiem.
> Jak jest w polskim hokeju? (pytam tylko, żeby
> więcej gaf nie popełniać)
nie ma statusu wychowanka w PLH.
To raczej kwestia umowna. Zwykło się mawiać że wychowanek to taki co go sobie klub macierzysty wyszkolił od dziecka.
Nasi najstarsi wychowankowie reprezentują barwy Unii Oświęcim w CLJ. Następni są w Sosnowcu oraz w Katowicach i dopiero najmłodsi reprezentują Cracovię w aktualnych rozgrywkach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)