Zagłębie straciło kolejnego znanego hokeistę
2010-12-17,
Piotr Sarnik, doświadczony napastnik hokejowej drużyny z Sosnowca będzie teraz grał dla Cracovii
Adam Bernat, prezes Zagłębia przyznaje, że jest zaskoczony decyzją wychowanka klubu. - Ten sezon to jakiś koszmar. Problemy z pieniędzmi, kontuzje, strata czołowych zawodników... Mimo wszystko walczymy dalej - mówi.
info z G.W.
Witamy ,mam tylko nadzieję ze i bramkarz przyjdzie !!!!
Statystyki ,Sarnika -20 spotkań rozegrał ,strzelił 8 bramek i miał 7 asyst,na karze był 42 min.
Sarnik ,ze Słaboniem to juz cos:::)
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bramkarz był ale po 4 miesiącach trenowania nie
> doczekał się podpisu wiceprezesa. Spakował się
> i wyjechał.
>
> Trenuje z nami zdaje się Jiri Raszka - obrońca
> (kiedyś grał w Bytomiu).
no nie wiem czy obrońca z II ligi czeskiej (3 poziom rozgrywek) bedzie dla nas solidnym wzmocnieniem
T. Kozłowski ! to byłoby świetnie uzupełnienie za Mikołaja! ale narazie nie zapeszajmy :P
Sarnik miał być u nas juz kilka razy, może wreszcie trafi....
Info z oficjalki Zagłębia:
[b]Sarnik w Cracovii[/b]
sobota, 18 grudnia 2010 06:25
Udało nam się potwierdzić wczorajszą wieczorną informację dotyczącą Piotra Sarnika. Wychowanek Zagłębia rozwiązał kontrakt za porozumieniem stron i do końca sezonu będzie reprezentował barwy Cracovii. Wszystko wskazuje na to, że obie strony porozumiały się również w kwestii płacowych, które nie powinny wpłynąć na kolejne zakazy transferowe czy walkowery. W obecnym sezonie w 20 spotkaniach Sarnik zdobył 7 goli, a przy 5 asystował. Łącznie zgromadził na swoim koncie 42 karne minuty.
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/
Witamy więc ponownie :) - kiedy to Sarnik u nas grał ? 2005/2006 ?
Świetne info
A ja mam mieszane uczucia.
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witamy więc ponownie :) - kiedy to Sarnik u nas
> grał ? 2005/2006 ?
2004/2005 i 2005/2006 ;)
zobaczymy co pokaże :)
myślę że,będzie wzmocnieniem.
Ja jestem zadowolony ze Sarnik znów zagra dla Cracovii ,to zawodnik który potrafi rostrzygnąc sam losy meczu i n.p. rozumie się ze Słaboniem czy L.Laszkiewiczem .Pod czujnym okiem Rohaczka powinien być wzmocnieniem ,a nie tylko uzupełnieniem .Mimo to myslę ze na dziś bardziej potrzebujemy golkipera oraz ofensywnego obrońcę,czas mamy do 20 !!!grudnia bo porównując do ubieglego sezonu moim zdaniem napastników (szczególnie myslę tu o Kostuchu ,Martynowskim i Sarniku)mamy lepszych ale obrona (w tym bramkarze ) są sporo slabsi (brak mi Rączki Csoricha oraz Dudasa )jakoś ciężko kogoś mi z nowych ,zastępców porównywać do tych trzech ???
Trzeba zadbać o Kostucha i Martynowskiego, aby zostali, na przyszły rok! a może dłużej, choć Kostuch ma papiery na grę w lepszej lidze!
A Sarnik to jest wzmosnienie i uwaga na półfinał w Oświęcimiu - jak zagrają oświęcimianie w naszych barwach?
Wyobraźcie sobie, że nikt z PZHL nie rozmawiał z nimi o ich karierze reprezentacyjnej! ale czego spodziewać się po Pyszach?
20 koniec transferów ?!
Kostuch ma kontrakt do 2012 roku Martynowski ??
fakt wygląda to jakby Oswiecim budował na prawdę mocną ekipę ,i wygląda ze będzie to dla nas grożny rywal ??
kostuch ma z opcją przedłużenia o sezon, a Martynowski? nie wiem. wiem, że ta trójka Kostuch - Dvorak - Martynowski nabiła już tyle samo punktów co nasz drugi atak (jakby nie było dwóch aktualnych i jeden były reprezenant) - a jest szansa, ze jak zostaną, przejdą letnie przygotowania, to będzie radocha z nich
Witamy w Cracovii!
Po raz kolejny szykuje się chyba jakieś zamieszanie z tym Sarnikiem. :/
Wklejka z komentarzy z hokej.net:
Nie wiem skąd wzięły się informacje o Cracovii, na razie mogę potwierdzić tylko, że rozwiązałem umowę z Zagłębiem, z żadnym innym klubem jeszcze się nie związałem - mówi Sarnik
Niektórzy tam piszą, że niby Sarnik ma iść do Sanoka. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Sarnik u nas jest co miesiąc ;)
Nie jestem pewien czy Rohacek,go chce ,bo raczej relacje między Sarnikiem a Rohackiem nie były nigdy dobre.
Rohacek nie bardzo go lubi ale to juz chyba historia, co do bramkarza to jakos dziwnie sprawa z Rockim wygladala trenowal z zespolem
jako drugi trenerowi pasowal i nic.... mozliwe ze sprawe "zalatwil" pan Stajak z legi ktory nie wiem na jakiej podstawie
rosci sobie prawa do niego......no ale takie to srodowisko naszych dzialaczy juz jest.:)
Mniej niz 11 godzin do zamknięcia okienka transferowego i dalej nic nie wiadomo ,to samo w innych klubach !!
Byle by tylko nie było powtórki z ubiegłego sezonu jesli chodzi o Cracovię(brak konkretnych zawodników do gry) !!?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)