A jaki jest poziom łotewskiej ligi ?
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Łotwa to SZEROKA czołówka światowa.... czyli zdecydowanie przed nami
O ile reprezentacja jest bardzo ok to juz liga troche lepsza od naszej ale bez rewelacji..
Poradzil sobie na Lotwie to i u nas poradzi
Nowy obcokrajowiec w Pasach!
Martin Dudas to nowy obcokrajowiec w kadrze Mistrza Polski! Czeski zawodnik podpisał kontrakt z naszym klubem na najbliższy sezon z opcją przedłużenia o kolejny.
- Cieszymy się z tego transferu - przyznaje drugi trener Comarch Cracovii Andrzej Pasiut. - Martin to zawodnik o świetnych warunkach fizycznych. Jest młodym i perspektywicznych obrońcą. Liczymy, że będzie wzmocnieniem naszej drużyny i jednocześnie w dalszym ciągu obserwujemy kolejnych graczy, którzy mogliby zasilić nasz zespół - dodaje szkoleniowiec.
Martin Dudas urodził się 17 marca 1987 roku w Czechach, mierzy 192 centymetry wzrostu i waży 100 kilogramów. Gra na pozycji obrońcy i jest leworęczny. Ostatnio występował w łotewskiej drużynie DHK Latgale. Ma za sobą również występ w Ekstralidze czeskiej w barwach HC Vitkovic oraz w pierwszej lidze słowackiej i czeskiej.
21-letni Czech to czwarty obcokrajowiec w barwach Comarch Cracovii. W Pasach są już bowiem: Marek Badžo, Jozef Mihalik oraz Rudolf Verčik.
Czy nie lepiej byloby kogos doswiadczonego sprowadzic na obrone??????
Mi osobiscie szkoda Burila czy nawet Stasa,ale moze akurat Martin Dudas zabłysnie w Cracovii
Wtedy narzekalibyśmy że ściagamy emeryta. jest młody i trzeba narzekać, że nie ma doświadczenia.
Nie wyglada na melepete, statystyki tez jakie-takie chyba cos zagra no tylko gral w stsunkowo jednak slabej lidze .Mikki od niego lepszy i jego to bedzie szkoda ale mam
nadzieje ze bedzie gral.
Rydwan73 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wtedy narzekalibyśmy że ściagamy emeryta. jest
> młody i trzeba narzekać, że nie ma
> doświadczenia.
osobiscie NIGDY nie narzekalem jak sprowadzalismy dobrych i doswiadczonych graczy (n,p.Horny ,Buril) w obecnym sezone oczekiwałem na Kacira lub Belice wiedzialem na co ich stac i czego mozna się spodziewac teraz jest niewiadoma ,moze zabłysnac jak kiedys Tomas ,lub grac na miernym poziomie Cernego .Dlatego wole juz sprawdzonych graczy w bojach na lodzie
Skoro w mocniejszej lidze niż nasza nazbierał w klasyfikacji kanadyjskiej 20 pkt, to myślę, że stać go na powtórzenie, a może nawet poprawienie tego osiągnięcia w PLH. A jeżeli tak sie stanie, to będzie można powiedzieć, że jego transfer był wzmocnieniem naszej drużyny.
Jedno co mnie martwi to kary.Miał ich najwięcej w całej lidze lotewskiej.Nic mnie tak bardzo nie denerwuje jak idiotyczne kary w środku lodowiska bądź w tercji rywala.
Łapał je Cerny i szybko nie trawiłem gościa,uważając go za hokejowego miernotę.Oby Rohaczkowi udało sie Dudasa poskromić!!!.
Zdecydowanie wiadomo na co stać Belicę
na dużo...
... drinków w barze...
weź Revenator już nie przesadzaj - o ile jeszcze Kacir to ok ale z Belicą to już walnąłeś taką bzdurę że hej...
ok myslalem o Baculu ,przeciez Belice wywalili z Sosnowca i parktycznie stracil caly ostatni sezon tak więc to tylko zwykla pomylka podobieństwo nazwisk na B,POZA TYM GRALI W JEDNYM KLUBIE wiec nie masz sie co bulwersowac ,uwarzam ze Kacir i Bacul!!!! to dwaj najlepsi napstnicy zagraniczni ktorzy grają kilka juz lat w Polskiej lidze na naprawde bardzo dobrym poziomie !!!
Revenator: no ale my potrzebowaliśmy obrońcy, to raz. Dwa - wyjąć Tychom Bacula? To przecież wojna na całego, a i dlaczego miałby odchodzić do nas, on mówił, że z powodów rodzinnych chciałby bliżej domu.
A takiego jak Kacir jeszcze da sie znaleźć (ale czy na pewno potrzebujemy?). Ja bym się raczej zainteresował Bomastkiem.
Bacul jest owszem niezły ale mało skuteczny - przypominam też że mimo posiadania tak znakomitego obcokrajowca Tychy przegrały trzy finały z rzędu - w tych z Cracovią Bacul nie był specjalnie wyróżniającą się postacią w tyskim zespole (ok w 2006 było lepiej ale w ostatnim już nie) a powtórzę to co do znudzenia powtarzam MIARĄ PRZYDATNOŚCI ZAWODNIKA NIE JEST SEZON ZASADNICZY - PLAYOFF POKAZUJE JEGO WARTOŚĆ
Kacir? no cóż w playoffs grał nieźle - ale nawet w NT zastanawiają się czy to nie zasługa Różańskiego i Zapały że Kacir błyszczał... Teraz pytanie podstawowe czy on potrafi pociągnąć atak? Czy potrzebuje obok siebie mieć dobrych zawodników? Czy jest aż takim walczakiem jak Mihalik czy Badżo - śmiem wątpić - wreszcie czy kasa którą na pewno żąda za grę jest usprawiedliwiona i słuszna do wydania w obliczu zakontraktowania najlepszego zawodnika ligi Leszka Laszkiewicza, i wyróżniającego się obcokrajowca Josefa Mihalika - którzy za przysłowiowe "frytki" nie grają a i inni niskich kontraktów nie mają - budżet z gumy nie jest, a kluczowym było wzmocnienie obrony a nie ataku który mamy naprawdę dobry - i proszę nie pisz mi o Burilu, którego bardzo szanuję - ale jakoś nie martwię się tym że wybrał Toruń... jakoś wolę naszego nowego Czecha - nowe opcje należy testować... Niecierpliwie też czekam na rozstrzygnięcie sprawy z Finem - nie ukrywam że hokej fiński obok kanadyjskiego to mój ulubiony styl grania na świecie.
A co do tego że się przypieprzyłem do Ciebie o Belicę - znając Twoje pomysły typu zatrzymanie za niemałą kasę totalnie bezproduktywnego w playoffs Hloucha można się spodziewać każdego pomysłu ;)
Bacul to typ ,,pracusia ''on nawet nie strzela zbyt duzo bramek ,ale bardzo zapiernicza na calym lodowisku .jesli chodzi o Kacira to chyba nawet kiedys wkleilem wypowiedz Zapaly ,ze to wlasnie dzieki niemu (Kacirowi)Zapala gra i strzela sporo bramek dla Podhala w ostatnich sezonach ,Uwarzam ze Buril to najlepszy obrónca z zagranicy,to ze ma fochy to inna sprawa ,, drugi to JAKESZ(tego Ja nie lubie bo uderza w plekse prowokujac kibiców jak jest w Krakowie ) ,a nam potrzeba dobrych i doswiadczonych obronców,dlatego te bardzo oczekuje na tego Fina (no przynajmniej w jednym sie zgadzamy :P)!!!!!!!!
W dzisiejszym Dzienniku Polskim napisali ze blisko gry u nas jest Jakub Witecki z KTH Krynica. i że trenuje u nas Mikko Skinnari po treningach zapadnei decyzja czy zostanie u nas. Napisano ze prócz obcokrajowca sięgneimy prawdopodobnie po kolejnego obrońcę tak by było dziwięciu.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Fin trenuje w "Pasach"
http://www.hokej.net/news.php?id=6941&wys_licz=tak
druga liga angielska przez 9 lat - wcześniej belgijska... nie jest to imponujące - w jego lidze to nawet Sobała błyszczał, do tego to napastnik przerobiony na obrońcę
no ale najważniejsze co na lodzie pokaże... na razie nie zapowiada się na jakąs specjalną gwiazdę...
Wazne by byla mozliwosc w razie niewypału(nietrafionego transferu )zrobic wymianke ,by nie trzymac zawodnika do konca sezonu!!!
Karvinie , sprawdz dokladniej bo sie troszke mylisz...a Sobala nigdzie nie blyszczal
gral bardzo przecietnie ,nie jest to zawodnik klasy Stasa ale mysle ze sie troszke
zdziwisz...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)