a tu jeszcze wkleje dobre wiadomosci juz chyba na nowy sezon 2008\09?:) o braciach Piotrowskich
----------------------------------------------------------------
Bracia Piotrowscy: Chcemy znowu zagrać razem
Rozmawiał Adrian Grałek2008-01-17, ostatnia aktualizacja 2008-01-17 19:11
Pierwsze hokejowe kroki stawiali w Nowym Targu, ale po mistrzostwo Polski sięgnęli z Cracovią. Młodszy Michał nadal tu gra, Bartłomiej wrócił do Podhala. Bracia Piotrowscy znów staną naprzeciwko siebie (w niedzielę)
Adrian Grałek: Jak się gra przeciwko bratu?
Michał Piotrowski: Na lodzie za często na siebie nie spoglądamy. Staram się nie zwracać uwagi na to, co robi. Jeśli już dochodzi do starć między nami, to raczej się nie oszczędzamy, ale też nie skaczemy sobie do gardeł.
Bartłomiej Piotrowski: Zawsze gram na sto procent, nawet gdy na lodzie jest Michał. Traktujemy swoje obowiązki bardzo poważnie, ale krzywdy sobie nie zrobimy.
Przygodę z hokejem zaczynaliście razem w Nowym Targu.
M. P.: Wzorowałem się na starszym bracie. W Nowym Targu wszyscy młodzi chłopcy chcą grać w hokeja. Kilka lat później, kiedy byłem w czwartej klasie, a Bartek w piątej, tata przepisał nas do szkoły sportowej, a później trafiliśmy do SMS-u Sosnowiec.
B. P.: To dzięki tacie na poważnie zajęliśmy się hokejem. Na początku Michał był w młodszej grupie, ale później już graliśmy razem. Brat wolał występować w ataku, ja sprawdzałem się w obronie. Tak, że dobrze się uzupełnialiśmy.
Później Wasze drogi się rozeszły...
M. P: Na początku 2000 r. pojechałem do Stanów Zjednoczonych, żeby spróbować swoich sił w NHL. W sumie grałem aż w czterech klubach, ale po 1,5 roku wróciłem do kraju, do Podhala. Później pograłem trochę w Stoczniowcu i wyjechałem, tym razem do Francji. Z ASG Angers trafiłem do Cracovii.
B. P: W przeciwieństwie do brata nie jeździłem za dużo po świecie. Jakoś tak się złożyło, że poza jednym sezonem w Cracovii, całą karierę spędziłem w Podhalu.
Z Cracovią zdobyliście mistrzostwo Polski.
M. P: Bardzo miło wspominam tamte chwile, to był fantastyczny sezon. Gramy razem w reprezentacji, ale chciałbym jeszcze zagrać z Bartkiem w jednym klubie. Fajnie byłoby, gdyby znowu trafił do Cracovii.
B. P: Zdobyłem z Cracovią tytuł mistrzowski i poszedłem do Podhala, z którym rok później też wygrałem ligę. Teraz moja sytuacja nie wygląda najlepiej. Ostatnio trener Janczuszka nie stawia za często na mnie, gram mało i nie jest wesoło. Kontrakt kończy mi się w kwietniu i chciałbym zmienić klub. Cracovia? Trener Rohaczek powołał mnie ostatnio do reprezentacji na turniej na Węgrzech i spisałem się całkiem przyzwoicie.
W tym sezonie górą zdecydowanie Cracovia. Podhale wygrało tylko jeden z czterech meczów. Jak będzie w niedzielę?
M. P.: Mam nadzieję, że przełamiemy się po dwóch porażkach i wygramy w Nowym Targu. Derby Małopolski zawsze wzbudzają emocje. Kibice Podhala nie zawsze są mi przychylni, ale staram się nie zwracać na to uwagi.
B. P: Zagramy na 1000 proc. Będziemy chcieli się odegrać za porażkę z Gdańska.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
P,S.
potrzebuje 2 zł okolicznosciowe Sokół Wędrowny 2sztuki po przystępnej cenie
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
no i macie kolejnego zawodnika po Mihalku i Verciku...napewno najlepszy z nich nazwiska niepisze bo jeszcze przekrece ale ze mam racje przekonacie sie juz byc moze jutro!
ALE NIE MAMY BURILA BO DO WAS WRÓCIŁ
Skąd takie info ?.My nic nie wiemy ,a gość z nowego targu wie?Może jednak zdradził by kto to jest?.I jeszcze jedno ten hokeista musi być dobry bo Vercik i Michalik to są dobrzy hokeiści!!!!.
Nasza porażka z Tychami wyszła nam na dobre.Wkurzyła i zmotywowała profesora!!!!
Trzeba za te wzmocnienia profesorowi Filipiakowi podziękować!!!!
Tak mocnego zespołu nie mieliśmy nigdy!!!.Rohaczek zaczyna mieć wręcz kłopoty bogactwa!!!!.Dziękuje profesorze Filipiak.
panowie info jest pewne tak samo jak bylo na temat Vercika i Mihalika.nazwiska niestety podac niemoge ,porpostu niechce go przekrecic .co do Mihalika to jesli prawda jest to co powiedzial pewniemn slowacki menago za za 3 miesiace dostal 14000 tys euro to naprawde poklon dla profesora,ale uw menago powiedzial ze gracz ten nie jest wart nawet polowe tej sumy(wybaczcie ja tylko powtarzam!~)moze na lodzie okaze sie ze wart jest kazdych pieniedzy!powiedzial ze Mihalik jest strasznie lasy na pieniadze i juz kilka klubow zostawil na przyslowiowym lodzie dostajac lepsze oferty.....z moich info ostatnia z waszych posil jest duzo duzo lepsza od mihalika!..co do Vlada to od samego poczatku bylo pewne ze wroci.....trener kolega rozumiecie:)
Profesora stać na te 14 tys euro .Czy jest wart tej kasy to się okaże.Czasem tak jest że nazwisko wielkie ,a nie pokazuje nic.Poza tym nie jest wcale pewne że ten menager sie nie myli w kwotach.Te rzeczy są tajemnicą handlową ,ale wg mnie jest to mało prawdopodobna kwota.
Co do tego nowego hokeisty możesz choć napisać czy to napastnik czy obrońca?I ciekaw jestem jaka riposta na nasze wzmocnienia będzie w Nowym Targu??
*KSC* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> D.Laszkiewicz-Słaboń-L.Laszkiewicz
> Csorich-(Cerny albo ktoś za niego)
> Drzewiecki-Pasiut-Piotrowski
> Marcińczak-Dulęba
> Hlouch-Badzo-Vercik Kuc-Kłys
> Mihalik-Kowalówka-Dubel
> Noworyta-Wajda
>
> Kogo sie tu wstydzić PIĘKNIE!
>
> w rezerwie Witowski,Urban,Cieślak,Landowski
>
>
Chyba Ci się na mózg rzuciło jak chcesz sadzać Sebastiana Witowskiego na ławce który ma życiowy sezon...
Mihalik to solidny zawodnik - nikt za darmo w pierwszym ataku Nitry nie gra...
A ten 3 nowy nabytek to obronca ,czy napstnik miasto hokeja-NT ??
w Nowym Targu?hmmm.no napewno wrocil Vlado co powinno poukladac gre z tylu....coraz glosniej mowi sie o Romanie Tomasie!:)a takze Marcinie Koluszu....no i 2 szwedow..tak tak to nie marzenia...ale co z tego wyjdzie ..zobaczymy aha jest jeszcze temat Marka Hovorki,zawodnik ten to ponoc kopia Franka tylko ciut nizszy...jesli sie to wszystko sprawdzi to powinnismy miec Play-offy na poziomie jeszcze u nas niegranym.pozdrawiam
bez przesady miasto hokeja napewno nie bedziecie miec na utrzymaniu 7-8 zagraniczniaków Wasz car nie jest zbyt hojny.NAPOSZMI TYLKO CZY DO CRACOVII PRZYJDZIE OBRONCA CZY NAPASTNIK???
szczerze to nie wiem...zapytajcie bylego rzecznika prasowego waszego klubu to wam powie bo wie ........ ale chyba napadziaor....takie krotkie ale trudne slowackie nazwisko..
cos takiego
To jak się tak powzmacniacie to tychy bać się was będą jak diabeł święconej wody i zrobią wszystko by na was nie wpaśc w play off.My kalulować nie będziemy i pewnie przedwczesny finał nas znów czeka.Z tą tylko rożnicą że w porównaniu z ubiegłym rokiem mamy DUŻO ,DUŻO LEPSZY ZESPÓŁ!!!!.Już nie macie co liczyć na to że jako stranieri będą u nas miernoty.
w tym roku gorszy od nitry jest tylko mikulas, ktorego poziom gry jest zatrwazajaco niski, takze z ewaulowaniem mihalika na tej podstawie radze sie wstrzymac, zreszta za 14 tys euro mozna bylo lepszego grajka sciagnac, no ale moze ten na polska lige juz wystarczy - mimo wszystko kasa niebagatelna
Nitrze nie idzie w tym roku.Ale mimo to do pierwszej piątki nie trafiają ochłapy.Na PLH to będzie mega wzmocnienie i wg mnie Rohaczek wie co robi!!!.
Jeżeli w Nitrze bardzo go chcieli zatrzymać, a informacja o jego odejściu wisi do dziś jako najważniejsze info, to chyba jednak coś musi prezentować.Co do stwierdzenia ,że można było kogoś lepszego ściągnąć za takie pieniądze to pamiętajmy jednak ,że jest to końcówka sezonu i wolnych zawodników nie jest zbyt dużo na rynku.Przed sezonem za 14 tys euro (o ile prawdziwa jest ta kwota) można było mieć pewnie znacznie lepszego zawodnika,ale wtedy trzeba by było mu płacić taką kwotę przez przynajmniej 9 miesięcy, tak więc nie jestem pewien czy klub byłby skłonny wtedy zaproponować jakiemuś nowemu zawodnikowi taki kontrakt.
Panowie 14000 euro to nawet w europejskim hokeju za 3 miesieczny kontrakt zadne wielkie pieniadze Michalik to dobry zawodnik i napewno sie przyda , chociaz liga
slowacka to naprawde zadne cudo poziom 1 ligi ruskiej np szwajcarska jest lepsza.
Wzmocnienia wygladaja calkiem ciekawie chociaz nie ma sie co przypalac bo zawodnicy
ktorzy do nas przyszli to zadni tytani.
Takich mam nadzieje po zdobyciu majstra w tym roku zobaczymy w Pasach w europejskich
rozgrywkach lub w przyszlym sezonie....
jeśli dojdzie jeszcze ktoś wartościowy do nas, reszta potwierdzi planowane wzmocnienia to faktycznie może być playoff życia w naszej lidze :)
i bardzo dobrze się stanie...niech poziom ligi rośnie a wszyscy na tym skorzystamy.
może niebawem naprawdę dobrzy czesi,słowacy bedą wybierali Polskę.
Marcin ty z ksiezyca jestes?, ty chyba sobie nie zdajesz sprawy ze organizacyjnie
nasze kluby to epoka kamienia lupanego jest a dobrzy czesi i slowacy to tak wybieraja:
1-NHL
2-Liga Rosyjska
3-Skandynawia ,Szwajcaria,Niemcy.
4-Ligi europejskie Polska .
Wiec narazie o niebawem zapomnij...
no to teraz wiadomo dlaczeo Buril wybrał Podhale zalegają mu z kasą za poprzedni sezon Miejmy nadziej ze i Cracovia znajdzie odpowiedniego Obronce do konca stycznia
18.01.2008 12:41
Wybrał Podhale
Kategoria: Magazyn
Zakulisowa walka między Cracovią a Podhalem o słowackiego obrońcę Vladimira Buŕíla zakończyła się przegraną krakowskiego klubu.
Buŕíl miał trafić do Krakowa razem z Rudolfem Verčíkiem. Niespodziewanie okazało się, że rozmowy się przedłużają. Do gry przystąpiło bowiem również Podhale. Oba małopolskie kluby mają ogromne kłopoty z grą w obronie. Po zakończeniu kariery przez Jacka Zamojskiego i odejściu do Tychów Tomáša Jakeša Podhale prezentuje się jak dziurawy ser.
Niewiele lepiej jest w Cracovii. Ani Marian Csorich, ani Mariusz Dulęba i Okatwiusz Marcińczak nie prezentują formy z choćby poprzedniego sezonu. Rozczarował Aleš Černý, nierówno prezentowali się Jarosławowie Kłys i Kuc.
Nic zatem dziwnego, że przed play-offami Cracovia podjęła grę o Słowaka. W kuluarach mówiło się, że silniejszą pozycję ma Podhale, bowiem zalegało z pieniędzmi Buŕílowi jeszcze za poprzedni sezon. Słowak założy koszulkę Podhala. Będzie wyraźnym wzmocnieniem, bo mimo, że na karku już 38 lat, to jest obrońcą znakomitym. Cracovia natomiast jest pod murem. Na gwałt potrzebuje obrońcy. I z tego co wiadomo wciąż szuka?
(s)
(s)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)