Pomocy! Potrzebuje pomocy....czy ktos.moze doradzic i wytlumaczyc krok po kroku jaki wybrac program do zapamietywania loginow i hasel na moim kompie?
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
5 dni później
Panie i Panowie, pomóżcie w Pasiastej sprawie !!!
Czym teraz ściągnąć mecze PP Cracovia - Tychy i Sanok-Cracovia ze strony sport.tvp.pl ? Dotąd dało się ściągać mecze i wszystko inne ze strony tvp programem Orbit Downloader, teraz niestety już się nie da !
Linki do meczów:
półfinał http://sport.tvp.pl/13474716/puchar-polski-12-finalu-comarch-cracovia-gks-tychy-mecz
finał http://sport.tvp.pl/13481614/puchar-polski-final-ciarko-pbs-bank-sanok-comarch-cracovia-mecz
Pomóżcie, póki mecze są na stronie !
[b]jurrasic[/b] PW.
Empe, podany przez Ciebie sposób nie działa, musisz mieć zainstalowane jakieś dodatkowe oprogramowanie !
Chodzi o to, żeby zapisać ze strony na dysku strumień *.wmv bądź *.asf (różne bywają te pliki źródłowe) bez żadnej konwersji !
Sorry was bardzo, ale znów mam mały problem. Działalność jednak pro-Pasiasta, więc pozwolę sobie pomękolić i poprosić o wsparcie. Czy jest ktoś kumaty w jutubie? Mam nagranie wav, normalnej, dobrej jakości, a jak wpuszczam je na jutuba pojawiają się różne zgrzyty i trzaski, co wygląda np. tak: [i][u][color=#FF0000][url=http://www.youtube.com/watch?v=KyRDR1sqFSs&feature=youtu.be]link[/url][/color][/u][/i] lub tak: [i][u][color=#FF0000][url=http://youtu.be/768kSZ7JMJc]link[/url][/color][/u][/i].
Postępuję krok po kroku wg porad jutuba:
- otwieram program "movie maker"
- dodaję tło graficzne
- dodaję plik wav
- kopiuję czas nagrania do czasu obrazu
- klikam "plik" -> "save movie" -> "recomended for this project"
- zapisany plik wrzucam na jutuba
Druga sprawa jest taka, czy da się to robić jakoś inaczej, znaczy szybciej? Bo zapisywanie pliku w "movie maker" trochę trwa i potem zapisywanie na jutubie drugie trochę...
Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc!
Maly problem.
Jak zmienic ikony na pulpicie mp3 z windowsa media playera na ikony mp3 winampa??
prawy klawisz myszy na danym pliku -> właściwości -> otwierany za pomocą -> zmień -> wybierz winampa i zastosuj, powinno zaskoczyć :)
Dzieki wielkie.
naprawdę nikt nie wie? :(
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sorry was bardzo, ale znów mam mały problem.
> Działalność jednak pro-Pasiasta, więc pozwolę
> sobie pomękolić i poprosić o wsparcie. Czy jest
> ktoś kumaty w jutubie? Mam nagranie wav,
> normalnej, dobrej jakości, a jak wpuszczam je na
> jutuba pojawiają się różne zgrzyty i trzaski,
> co wygląda np. tak: link lub tak: link.
>
> Postępuję krok po kroku wg porad jutuba:
> - otwieram program "movie maker"
> - dodaję tło graficzne
> - dodaję plik wav
> - kopiuję czas nagrania do czasu obrazu
> - klikam "plik" -> "save movie" -> "recomended for
> this project"
> - zapisany plik wrzucam na jutuba
>
> Druga sprawa jest taka, czy da się to robić
> jakoś inaczej, znaczy szybciej? Bo zapisywanie
> pliku w "movie maker" trochę trwa i potem
> zapisywanie na jutubie drugie trochę...
>
> Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc!
jak zrobić,żeby internet download menager działał normalnie ? co ściągam jakąs wersje z patchem to wyskakuje mi,że posiadam niezarejestrowaną wersje...to jest tak drażniące,że przestałem z niego korzystać...macie jakąś dobrą wersje ? chyba,że polecicie jakiegoś innego menagera ?
to ktoś jeszcze korzysta z takich download menagerów ? :)
po co ? :>
Jak miałem net liczony w kilku Mb to korzystałem z FlashGeta, dobry darmowy. Teraz problemem są serwery po drugiej stronie. Od Gigabyte najbardziej nie lubię ściągać.
żółta kaczka Napisał(a):
> naprawdę nikt nie wie? :(
>
> żółta kaczka Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Sorry was bardzo, ale znów mam mały problem.
> > Działalność jednak pro-Pasiasta, więc
> pozwolę
> > sobie pomękolić i poprosić o wsparcie. Czy
> jest
> > ktoś kumaty w jutubie? Mam nagranie wav,
> > normalnej, dobrej jakości, a jak wpuszczam je
> na
> > jutuba pojawiają się różne zgrzyty i
> trzaski,
> > co wygląda np. tak: link lub tak: link.
> >
> > Postępuję krok po kroku wg porad jutuba:
> > - otwieram program "movie maker"
> > - dodaję tło graficzne
> > - dodaję plik wav
> > - kopiuję czas nagrania do czasu obrazu
> > - klikam "plik" -> "save movie" -> "recomended
> for
> > this project"
> > - zapisany plik wrzucam na jutuba
> >
> > Druga sprawa jest taka, czy da się to robić
> > jakoś inaczej, znaczy szybciej? Bo zapisywanie
> > pliku w "movie maker" trochę trwa i potem
> > zapisywanie na jutubie drugie trochę...
> >
> > Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc!
Ja tam na tych dwóch plikach wrzuconych na youtuba nie słyszę żadnych trzasków. Nie znam się na youtubie, ale prawdopodobnie wrzucając tam plik youtube widząc wav kompresuje go. Być może powinieneś wypluć już z programu jakiś format skompresowany, może mp4, wówczas wgranie na youtube powinno być szybsze, bo nie będzie kompresował, jak również może będzie w 100% jakość taka jaką Ty otrzymałeś w movie maker.
Spróbuj darmowego JDownloadera. Korzystałem z niego swego czasu do ściągania z serwerów premium (mankamentem jest to, że uruchamia się dość długo, ale ze ściąganiem nie było problemów)
[b]Co to jest 1080p 24 Hz[/b] (właściwości obrazu Full HD 1920x1080 pikseli, wyświetlanego z blu-ray), bo nie rozumiem o co w tym chodzi ?
wiLLu Napisał(a):
> to ktoś jeszcze korzysta z takich download
> menagerów ? :)
> po co ? :>
po to,że moge wznawiać ściąganie jak np. wyłączam komputer...normalnie tego (chyba) nie ma...chyba że w cool novo jest to pisz bo to Ty mnie nią zaraziłeś :)
jurassic Napisał(a):
> Co to jest 1080p 24 Hz (właściwości obrazu Full
> HD 1920x1080 pikseli, wyświetlanego z blu-ray),
> bo nie rozumiem o co w tym chodzi ?
Obraz o rozdzielczości 1920x1080 pikseli z częstotliwością 24ramek (obrazów) na sekundę.
Czyli w ciągu każdej sekundy wyświetlane są 24 pełne ramki obrazu.
dzięki szpetota :)
Jakkolwiek dziwne to dla mnie, bo faktycznie teraz nie ma, a jak wgrałem przysięgam, że były takie elektroniczne traski, zwłaszcza przy początku każdego mówienia, może to kwestia niezresetowanego laptopa była? Nie wiem, właśnie to jest to, że się nie znam... Dzięki, naprawdę!
isaac Napisał(a):
> wiLLu Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > to ktoś jeszcze korzysta z takich download
> > menagerów ? :)
> > po co ? :>
>
>
> po to,że moge wznawiać ściąganie jak np.
> wyłączam komputer...normalnie tego (chyba) nie
> ma...chyba że w cool novo jest to pisz bo to Ty
> mnie nią zaraziłeś :)
wiem wiem jednak przy obecnych predkosciach netu ciezko znalesc plik ktory potrzebowal by wylaczania kompa zeby go sciagnac na raz ... a do reszty uzywam torrentow
natomiast w CN jest opcja pauzowania ale niestety po restarcie wymaga sciagania od nowa ;)
Jaka polecacie drukarke do domowego użytku aby pozniejsza eksploatacja nie była uciazliwa dla kieszeni?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)