Raczej sam nie przedłużył, ale po wygaśnięciu ważności przed przejęciem/stratą domeny jest jakiś okres dodatkowy (2tyg) dla danego abonenta.
> Gdzie mam patrzyć/kupić/wykupić jak gość nie przedłuży??
Obojętne. U wybranego przez Ciebie rejestratora. Np nazwa.pl, home.pl, 1and1.pl
Po wygaśnięciu cena zależy od tego, ile bierze pośrednik. Np 1and1 ma za 0zł domeny .pl na rok. Ale późniejsze przedłużenie jest droższe.
Cena rejestracji:
1&1 - 0 zł
Home.pl - 0 zł
Nazwa.pl - 0 zł
Cena odnowienia:
1&1 - 79,90 zł
Home.pl - 99 zł
Nazwa.pl - 100 zł
Ja korzystam z http://www.1and1.pl/Instant
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
Błagam pomóżcie. Mam taki oto problem. Pisząc gdziekolwiek(word, komunikator,forum) po naciskaniu na klawisza litery czasami automatycznnie włącza się spacja i oddziela litery tworząc takie cuda np . Cra c ov ia . Kasowanie BS praktycznie niemożliwe. Pomocy!
pytanie za 100 pkt:
jak wyłączyć z paska zadań w win 7 informacje o dostępnych aktualizacjach windowsa oraz aktualizacji nvidia?
wyłączyć aktualizacje całkowicie czy tylko powiadomienie?
powiadomienie wyłączasz wchodząc w centreum zabezpieczeń i tam po lewej w kolumnie "zmień sposób informowania o blblabla" klikasz i masz wszystko co sie pojawia systemowego.
aktualizacje wyłączyć to też tam i dodatkowo w usługach systemowych
powiadomienie o aktualizacjach nvidia odinstalować albo wyłączyć usługe (to drugie znacznie prostsze)
naciskasz windows+R wpisujesz services.msc enter i masz usługi.
Szukasz nvidia update tray enter i ustawiasz wyłączone ok i tyle. Z aktualizacjami to jak wyżej.
nazwe usługi pisze z głowy bo nie mam teraz opcji podglądu.
Kto zna dobry serwis tabletów w Krakowie? Alcatel nie reaguje na dotyk po locie koszącym, pewnie trzeba styk zlutować.
http://www.arvika.pl/
tabletami chyba też się zajmują
Wojto Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Błagam pomóżcie. Mam taki oto problem. Pisząc
> gdziekolwiek(word, komunikator,forum) po
> naciskaniu na klawisza litery czasami
> automatycznnie włącza się spacja i oddziela
> litery tworząc takie cuda np . Cra c ov
> ia . Kasowanie BS praktycznie niemożliwe.
> Pomocy!
To laptop ?
Psuje Ci się klawiatura, ścieżki przerywają, przepalają, są jacyś maniacy którzy potrafią znaleść taką ścieżkę, ścieżki i "naprawić", "udrożnić", ale chyba znacznie prościej i nie aż tak drogo wymienić klawiaturę samemu, po dokupieniu choćby na allegro.
pierwsze co robisz to podlaczasz zew klawiature i sprawdzasz czy problem znikl :)
proponuję odkurzacz
Po podłaczeniu zewnętrznej klawiatury problem zniknął. Dzięki za rady Panowie bo było to już bardzo uciążliwe.
no to teraz ściągasz klawe z lapka i czyścisz jak nie pomoże wymiana... koniec ;)
Gra ciągle minimalizuje mi się do paska. Myslałem, że to problem z grą ale z inną jest to samo.
Macie pomysł dlaczego?
wiLLu Napisał(a):
> [b]no to teraz ściągasz klawe z lapka i czyścisz[/b]
> jak nie pomoże wymiana... koniec ;)
Rozklejałeś kiedykolwiek folie w klawiaturze z lapka ?
Od razu mówię, że w chuj roboty ale da się zrobić - ogólnie robota dla hardcore'owców...
Wystarczy, że naciskam klawisze z góry, nie opierając rąk na lapku i da się pisać;d
Może masz jakieś przebicia :D
ciekawa sprawa swoją drogą z zależnością od ułożenia dłoni.
BartAcid Napisał(a):
> Może masz jakieś przebicia :D
>
> ciekawa sprawa swoją drogą z zależnością od
> ułożenia dłoni.
Nie ma w tym nic ciekawego.
Klawiatura nie jest brudna, tylko uszkodzona.
Nadpalone, uszkodzone ścieżki, kładzie dłonie, coś się ugina, robi się zwarcie, albo coś się tam rozłącza na jednej z nich i szaleje.
czyli jednak polecacie wizytę w serwisie?
Wojto Napisał(a):
> czyli jednak polecacie wizytę w serwisie?
To zależy, ile lat ma laptop, jak długo planujesz go jeszcze używać, gdzie go używasz, czy zewnętrzna klawiatura to duże utrudnienie.
Oryginalna klawiatura to koszt ponad 100 zł, 150 zł, oczywiście zależy od modelu. Serwis pewnie też weźmie kilkadziesiąt złotych za wymianę. Zamienniki, nawet za 1/3 można kupić, a wymianę bardzo łatwo zrobić samemu.
Spróbowałbym też przed wymianą poruszać, inaczej ułożyć wewnątrz tą taśmę od klawiatury, docisnąć jej końcówkę, a nuż pomoże.
Dlatego ja używam tylko zewnętrznej klawiatury :]
Hm...to już chyba wiem w czym tkwi problem. Z lewego dolnego rogu moja była swego czasu oderwała kawałek obudowy "bo odstawał" i teraz jak się położy rękę na lapku to praktycznie górna część styka się z dolną.....Więc tu raczej nie o wymianę klawiatury chodzi...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)