uszkodzona grafika HP Pavilion - reballing czy wymiana BGA? Czy ktoś może naprawiał taką usterkę? Gdzie w Krakowie zrobię to najlepiej?(z co najmniej roczną gwarancją)
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
około 3 letni? bardzo czesta przypadłość HP, standard. Wymieniaj i nie baw się w reballing bo rzadko pomaga na stałe. Fabryczne wady układów od nVidi. Roczne gwarancje dają za dodatkową opłatą zwykle. Ok 400-450 netto z 6 miesięczną gwarancja. Gdzie ci nie podpowiem bo z Krakowem mam kiepskie rozeznanie. Może Willu czy Jarr cos polecą lub jeszcze ktoś inny kto już to robił.
Wojto Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jerr Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > W ogóle go nie widać czy nie rozpoznaje jako
> > pen'a ?
> > Jeśli rozpoznaje w systemie jako jakiekolwiek
> > urządzenie usb to jaki ma VID i PID ?
> > btw, jaka marka ?
>
>
> W ogóle go nie widac na żadnym urządzeniu.
> Marka nieznana, pen drive-gadzet.
Jak możesz to opisz w jakiej sytuacji przestał być widoczny.
Nie upadł przypadkiem ?
Oczywiście jeśli chcesz to mogę się podjąć próby odzyskania danych - w najgorszym przypadku pozostaje wylutowanie flasha i odczyt na programatorze - wszystko zależy od tego jak ważne masz tam dane...
Bart, kilka stron wstecz podobny problem z grafiką BGA - polecałem gościa z Zamoyskiego 7...
Ja niestety nie mam sit do tych grafik... Co innego xbox 360...
Nie przyczaiłem tego Zamoyskiego jakoś.
Mam kłopot z noym dyskiem 2,5 cala.
Po awarii dysku musiałem kupic nowy i okazało sie, ze żaden z komputerów nie chce go odpalić.
Stary go nie widzi - podłączałem przez USB a laptop twierdzi, że nie moze zainstalować WIN bo nie mam sterowników do CD/DVD.
Ściągnąłem oprogramowanie do dysku i do CD/DVD. W efekcie na obu komputrach pojawia się BLUE SCREEN OF DEATH i informacja, że dysk moze być uszkodzony. No i zrzut pamięci.
Czyżby dysk walnięty?
Dysk jest Sata II i powinien smigać. Kur.. po prostu zgłupiałem.
pomóżcie.
jak w Acerku padl mi mostek polnocny + grafa postanowilem naprawic (dosc mocny lapek na owe czasy) calosc w serwisie wyszla ok 500 zł ... nie pamietam nazwy serwisu ktory to robil gdzies w domu mam paragon znajde to zapodam :)
- od naprawy poki co dziala juz 1,5 roku i odpukac wszystko działa ;]
Dzięki za pomoc i informacje. Myślę, że w BTserwis jak poleca Jerr zrobię. Ale muszę jeszcze popytać w innych serwisach.
8 dni później
byla kiedys taka stronka do seriali do gier, programów itd jakby ktos znał taką to bym prosił. chodzi o serial do shape collage bo mi daje na kolaże pieprzone znaki wodne a jeśli nie to może jakis program do ich usuwania? w miare prosty bo robilem w photo stamp remover i psuło zdjęcie usuwanie tego znaku
tu nasz numerek do 2.5.3 i instrukcje
http://moncom.net/moncomcomputersmsgs.asp?topictoview=1162
2. copy und paste in the Hosts file: 127.0.0.1 www.shapecollage.com ???
nie bardzo rozumiem. mam zainstalowanego juz i nie działa ten klucz. moze drugi punkt wlasnie stoi na przeszkodzie?
Plik host znajduje się w win 7: C:\Windows\System32\drivers\etc
Wpis 127.0.0.1 www.shapecollage.com spowoduje, że wszystkie odwołania do strony producenta podczas instalacji, będą przekierowywane do localhosta i zapewne ma to istotne znaczenie, by nie doszło do sprawdzenia jakiejś tam aktualności.
Wydaje się, że powinieneś zainstalować program ponownie, stosując się do wskazówek.
A odinstalować go jakimś programem co pousuwa wpisy z rejestru by nie było tego co jest teraz.
Czy ten pad rzeczywiście będzie działał na PC dzięki takiej przejściówce? http://allegro.pl/sony-oryginalny-pad-dualshock-2-przejsciowka-pc-i2813867260.html
tak.
ja już od paru lat gram padem do PS2 na PC dzięki takiej przejściówce.
Dzięki. Już mam dość tych padów, które cały czas się psują a nie są wcale wiele tańsze.
idealne rozwiązanie, też tak pykam:-D
5 dni później
Mam panowie problem z Fifą 13 na PC. Otóż dzisiaj około godziny 16 grałem sobie normalnie przez neta, a jakieś 30 minut temu próbuję się zalogować do Origina(przez który się łączy Fifa) i ni chuja. Wchodząc na stronkę eafootball czy na stronkę origin mam błąd proxy. Jako, iż wiem, że google nie gryzie ;) poczytałem, że może to być problem z portem 80 lub z routerem i tu się pojawia moje pytanie. Czy dostawca internetu mógł zablokować to połączenie? Ewentualnie jak ten problem rozwiązać?
przy próbie zmiany hasła na stronie Origin wyskoczyło mi takie coś:
Proxy Error
The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request GET /us/account/reset-password.
Reason: Error reading from remote server
Apache Server at www.origin.com Port 80
siema, jakiej używasz przeglądarki i skąd masz neta?(IP lokalne czy publiczne) Może masz wbite w przeglądarce proxy? Sprawdź czy w innej przeglądarce działa.
Jak sprawdzić czy jest wpisane proxy?
http://proxy.net.pl/mozilla-firefox-6.html
http://proxy.net.pl/internet-explorer-5.html
http://proxy.net.pl/opera-11.html
Na routerze możesz ustawić sobie DMZ na swój lokalny adres IP przez co nie będziesz miał problemów z blokowanie portów u siebie.
edycja: widzę że dopisałem błędy jakie Ci wyskoczyły przy zmianie hasła czyli strona Ci się otworzyła:)
Z błędów wynika ewidentna wina po stronie serwera ww.origin.com
A ja kupiłem tego pada do PS2 z przejściówką i wszystko działa oprócz prawej gałki. Tzn ona działa ale źle bo kierunki są całkowicie pomylone w Fifie 13. W programie od starego pada pokazuje się, że wszystko jest ok. Miał ktoś taki problem i co ewentualnie można z tym zrobić?
m8k, czyli jest możliwe, że origin ma jakieś zawiasy na serwerze i dlatego nie śmiga?
Edit: Wszystko już działa jak należy :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)