To napiszę mu taki program za 50 zł :D
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
4 dni później
Czy najtańszy modem bezprzewodowy np taki: http://allegro.pl/bezprzewodowy-modem-mf112-7-2-mb-s-bez-simlocka-i1614624140.html wystarczy do tego żeby dało się normalnie korzystać z internetu np oglądać mecze itd? W play 1 gb danych kosztuje 30 zł, czy to wystarczy na mecz z Jagiellonią?
Wydaje mi się że że ten modem się nada, co do transferu do oglądania meczu - może wystarczy (ale to nie jest info telefoniczne więc nie jest pewne :D)
Transfer pewnie da rade na lajcie, tylko przy meczach czy innych filmach skonczy ci sie limit i bedziesz mial wielkiego dicka.
limit styknie spokojnie jednak problem jest inny ... czy ogladniesz czy nie decydowac bedzie jakosc polaczenia a z tym poki co jest ciezko w naszych PL warunkach ;) no chyba ze ktos wiezy w jakies 4g ;p
A jak się nie ma takiej wieży 4G to co wtedy?
to się ma co najwyżej 3G
No to z tego co czytam to w play są właśnie problemy z zasięgiem. Ale do takiego meczu wystarczy żeby było 1 Mb/s więc spróbuję. Dzięki za rady.
jak nie mieszkach pod antena ;p to ja strzelam ze niepoogladasz ....
1 Mb/s na laczu szerokopasmowym typu TP Netia a siec komorkowa nie sa sobie rowne ;)
Tak teoretycznie, stream w jakiejś słabiutkiej jakości 400kb/s (50 kB/s), zakładając oglądanie meczu przez 105 minut (dwie połowy i przerwa) ściągniesz 307,6171875 MB :)
Jednak to wyliczenia teoretyczne, nie wiem czemu stream`y te, przynajmniej u mnie, po włączeniu, zajmują praktycznie dwa razy więcej pasma, może są nieprecyzyjnie opisane i te 400 to nie 400, dochodzi jeszcze upload...
Nie wiem jak Play, ale na moim blueconnect`ie co jak co, ale streama to nie da się normalnie pooglądać, nie pomaga oczywiście nawet 3G. Internet ten jeszcze długo będzie służył do emaila, komunikatora, prostych www (skoki prędkości, zrywanie połączenia, duże pingi). Internet niewiele warty, do podstawowych zadań, gdy nie ma już niczego lepszego, za to ze świetnym (przesadzonym) marketingiem.
Kiedyś oglądałem mecz na takim internecie. To był iPlus i dało się oglądać mimo tego, że były tylko 2 kreski zasięgu. Tylko to było na kompie kumpla i nie wiem ile mu wtedy transferu zeszło, a miał abonament i zdaje się duży limit. Chyba i tak kupię taki modem tylko teraz pytanie czy można gdzieś znaleźć w podobnej cenie jak ten z allegro, który wkleiłem? Może na giełdzie mają? Niestety w sklepach to kosztuje ok 300 zł najtaniej, a to już się nie opłaca.
Modem... nie siedzę na bieżąco, na pewno są okazje, bo z tym internetem jest tak, że ktoś kupuje, klnie do końca abonamentu i zagryza zęby, wreszcie się uwalnia i sprzedaje za bezcen cały złom który dostał przy okazji i zapomina o koszmarze :) Jak kupisz coś słabego to słaby internet będzie jeszcze słabszy, jeśli już musisz z tego korzystać to uważaj na modem, ale na nich się nie znam... choć jak pisałem, dobry nie musi być drogi.
Aluminium, szkło, woda, komputer - dzieło sztuki. Konkurs Cooler Master Case Mod 2011 Competition pozwala zapoznać się z ciekawymi modyfikacjami komputerów. W tym roku jedna z nich naprawdę przykuwa uwagę i nie pozwala od siebie oderwać oczu. Peter Brands z Holandii stworzył sobie komputer, L3p D3sk, którego zazdrościć może chyba każdy.
W skład jego zestawu wchodzi między innymi pracujący z częstotliwością 4,5 GHz procesor Intel Core i7-980X, dwie karty graficzne ASUS GeForce GTX 580 (pracujące w SLI), przestrzeń dyskowa o pojemności 12 TB (w tym SSD systemowy) oraz dwa zasilacze o mocy łącznej 1,5 kW.
W komputerze zastosował system chłodzenia cieczą, a także wyjątkowo efektowne oświetlenie. Wszystko to zamknął w obudowie, która (zupełnie przypadkiem) służy też jako biurko. Na nim ustawione są trzy monitory - 23-calowy i dwa 17-calowe. Aluminium, szkło, woda, komputer - dzieło sztuki. Konkurs Cooler Master Case Mod 2011 Competition pozwala zapoznać się z ciekawymi modyfikacjami komputerów. W tym roku jedna z nich naprawdę przykuwa uwagę i nie pozwala od siebie oderwać oczu. Peter Brands z Holandii stworzył sobie komputer, L3p D3sk, którego zazdrościć może chyba każdy.
W skład jego zestawu wchodzi między innymi pracujący z częstotliwością 4,5 GHz procesor Intel Core i7-980X, dwie karty graficzne ASUS GeForce GTX 580 (pracujące w SLI), przestrzeń dyskowa o pojemności 12 TB (w tym SSD systemowy) oraz dwa zasilacze o mocy łącznej 1,5 kW.
W komputerze zastosował system chłodzenia cieczą, a także wyjątkowo efektowne oświetlenie. Wszystko to zamknął w obudowie, która (zupełnie przypadkiem) służy też jako biurko. Na nim ustawione są trzy monitory - 23-calowy i dwa 17-calowe.
[img]http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/vega/news/2011-05/lep_desk_3.jpg[/img]
wiecej zdjec
http://forum.coolermaster.com/viewtopic.php?f=49&t=14742&p=109879#p109879
wiLLu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> limit styknie spokojnie jednak problem jest inny
> ... czy ogladniesz czy nie decydowac bedzie jakosc
> polaczenia a z tym poki co jest ciezko w naszych
> PL warunkach ;) no chyba ze ktos wiezy w jakies 4g
> ;p
No i przy jakości transmisji 400 kbps działało, na transmisji 900 kbps trochę się przycinało.
no to tylko sie cieszyc :)
Czy da się ściągnąć za darmo pełną wersje sony vegas pro 9 lub 10? Ściągnąłem, wszystko zainstalowałem mam niby wykupioną licencje, a i tak mam wersje trial,demo.Jak by mi ktoś wytłumaczył jak zainstalować pełną wersje razem z licencją byłbym wdzięczny.Korzystałem już z kilku poradników i nici,a płacił za to nie będę bo trochę kosztuje.
masz wykupiona czy sciagnieta + crack ?
Ściągnięta z jakimiś patchami.Robiłem jak na tym poradniku http://www.youtube.com/watch?v=YXrAqUXJxl8 patrzyłem się na komenty i ludzie pisali, że mają pełne wersje, a ja mam dalej trial.
hmm ciezko powiedziec ja mam 9 na dysku ... po instalacji wgralem "patch" ktory pieknie wszystko aktywowal :) tak wiec moze lewy crack masz ...
7 dni później
Pany,mam problem...nie znam się na tym prawie wogóle,więc napisze to po swojemu :)
jestem w Norwegii i mam od ojca bezprzewodowy modem z kartą Telenor w środku...u ojca na laptopie Toshiby działa dobrze,a na moim netbooku Asusa jest tak,że jak właczam to zaczyna ładować strone,troche ściągnie i net przestaje dalej pobierać...speed jest 0b/s ale raz na pare minut skoczy troche do góry i strone dalej po trochu pobiera...ale zeby ją załadowałą cała to chyba z 15 minut musiałbym czekać...na laptopie ojca o wiele szybciej to idzie...dodam że nie chodzi o zasięg bo jesteśmy w tym samym miejscu...i laptop ojca ma gorsze parametry niż mój Asus...kupiony 3 lata temu a mój w tym roku...
sterowniki modemu poprawnie zainstalowane...GlobeTrotter HSDPA GIO225...
pomóżcie...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)