Mam takie pytanko odnośnie forum, założyłem sobie nowe konto i mam 99,999% wiadomości jako nieprzeczytane. Da się to jakoś odznaczyć ? Bo za cholerę nie mogę znaleźć
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
Twixxx: Nie tylko w krajach europy wschodniej. Mam znajomych w takiej francji, to goscie maja oprocz kompa po 5 roznych, najnowoczesniejszych konsol (bo ich na to stac), i zero orginalu - po kilkadziesiat DVDR do kazdej z nich
Nooky otworz każdy dział po kolei i zjedź na sam duł strony. Tam masz oznqazcanie wszystkiego jako przeczytane.
Twixxx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kup oryginal, nie kradnij wlasnosci
> intelektualnej, wtedy bedzie wszytsko dzialalo jak
> 3ba. A jesli nadal nie, to bedziesz mial mozliwosc
> reklamacji i pomocy technicznej... Kurde, kiedy w
> tych dziwnych krajach Europy Wschodniej i dziekiej
> Azji ludzie zrozumieja, ze piracenie gier i
> innnego softu = ukrasc chleb ze sklepu, korzystac
> z czyjejs ciezkiej pracy za darmo??? Juz predzej
> ten chleb kradziony moge zrozumiec, bo ktos moze
> nie miec kasy i zwyczajnie walczyc o przezycie,
> walczyc z glodem. Ale, zeby potrzebe zwyklej
> rozrywki zaspokajac kradzieza???
>
>
>
> Wiara w TEN KLUB, kiedy sie zaczyna - przechodzi
> dziedzictwem z ojca na Syna!
> Za NIC - NIE ZAMIENIE TEGO NA NIC!
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2008-12-25 12:43 przez
> Twixxx.
BartAcid Napisał(a):
> Nooky otworz każdy dział po kolei i zjedź na
> sam duł strony. Tam masz oznqazcanie wszystkiego
> jako przeczytane.
>
>
>
> Jedna miłość, jeden klub, jedno serce, jeden
> duch.
Bardzo dziękuje
Twixxx Napisał(a):
> bedziesz mial mozliwosc
> reklamacji i pomocy technicznej...
to ze jest mozliwosc, to nie znaczy ze jest to cos cennego, mamy w pracy teraz AutaCad Civil 2009, zainstalowaniem kupe problemow, jak cos nie dziala to pomoc niby jest ale taka na odpi... sie, przewaznie bardzo kiepska, a program kosztuje chyba 20000zl, zaden argument, szef smieje sie ze 10x prosciej instaluje sie piraty
BartAcid Napisał(a):
> Nooky otworz każdy dział po kolei i zjedź na
> sam [b]duł[/b] strony. Tam masz oznqazcanie wszystkiego
> jako przeczytane.
>
>
>
> Jedna miłość, jeden klub, jedno serce, jeden
> duch
;)
Właśnie zauważyłem co tez zrobiłem. Zdarza się czasem.
El Duce - popracuj jako tworca oprogramowania, posiedz nad czyms mnostwo czasu, a pozniej ogladaj jak wszyscy wokolo Ci to kopiuja za free, a do Twojej skarbonki nic nie wplywa... Podobnie z muzyka, filmami, etc... Jak to odczujesz na wlasnej skorze, zrozumiesz, ze jest to kradziez - taka sama jak jablek z ogrodka sasiadki... I zeby nie bylo - pracuje w IT, ale nie jtworze oprogramowania, wiec nie mam tu subiektywnego zdania i wlasnego interesu.
Dinth: piractwo jest wszedzie, to jasne, ale rekordy w rankingach i badaniach bija kraje z EU Wschodniej, Rosja, Chiny... Jesli mnie pamiec nie myli to w tych dwoch ostatnich jakies 90% ostatnio sprawdzonych firm korzystalo z nielegalnego softu... To temat rzeka, dajmy jepiej spokoj. Wy nie przekonacie mnie, a ja pewnie nie przekonam piratow do zcasu, az nie zaczna na tym tracic wlasnej kasiory;-)
PS. poza tym bawcie sie dobrze, kupujcie nowych zawodnikow i budujcie druzyne marzen na runde wiosenna! Ja znikam na pare dni...;-)
4 dni później
Mam plik wideo z napisami. Jak sie ich pozbyc?
11 dni później
Witam
Podczas uruchamiania niektórych aplikacji np.Counter-Strike:( wyskakuje mi błąd "Pamięć nie może być read", tydzień temu formatowałem dysk z powodu tego błędu, lecz on znów się pojawił. Oczywiście szukałem w sieci jakichś rozwiązań, lecz tak naprawdę nic odpowiedniego nie znalazłem. Może ktoś miał podobną sytuację i wie jak pozbyć się problemu.
Z góry dzięki za pomoc.
Twixxx Napisał(a):
> El Duce - popracuj jako tworca oprogramowania,
> posiedz nad czyms mnostwo czasu, a pozniej ogladaj
> jak wszyscy wokolo Ci to kopiuja za free, a do
> Twojej skarbonki nic nie wplywa... Podobnie z
> muzyka, filmami, etc... Jak to odczujesz na
> wlasnej skorze, zrozumiesz, ze jest to kradziez -
> taka sama jak jablek z ogrodka sasiadki... I zeby
> nie bylo - pracuje w IT, ale nie jtworze
> oprogramowania, wiec nie mam tu subiektywnego
> zdania i wlasnego interesu.
ale ja nie napisalem ze to nie jest kradziez. jest to kradziez. problem w tym ze nowy windows, albo civil albo jakies inne oprogramowanie ma czesto tyle bledow ze ja pier..., czy to w porzadku? placisz grube pieniadze, oczekujesz niezawodnosci produktu, a dostajesz produkt ktory wysypuje ci sie co chwile i pyta czy wyslac raport o bledach. zenada. wysylales kiedys raport o bledach? jesli nie to ci podpowiem ze pomoc techniczna w wiekszosci przypadkow to jedna wielka kpina. co najwyzej sa ci w stanie przyslac niedouczonego akwizytora, ktory po "dzien dobry" mowi ze on zna kupe innych programow ale nie ten. i przy tobie dochodzi z toba (z roznym skutkiem) do rozwiazania problemu, tracac twoj czas, przez ktory moglbys zrobic kupe innych rzeczy, a czas to pieniadz..
wiec skoro ktos swiadomie sprzedaje kulawe oprogramowanie, przez co tracisz kupe czasu (na ponowne instalacje, probowanie czegos na wlasna reke, w koncu dzwonienie z prosba o pomoc i wysluchiwanie akwizytora, ktory jak sie rozkreci to ci powie ze przeciez firma musi zarabiac rowniez na szkoleniach, z tych rzeczy ktorych nie ma w instrukcji,a powinny byc opisane a dojscie do nich samemu graniczy z cudem) to czy to jest okradanie klienta? (w koncu tracimi ceny czas czyli cenne pieniadze) pewnie wg ciebie nie, ale w kazdym razie jedno i drugie sa bardzo blisko siebie wg mnie
Sory El Duce, ale skoro nigdy nie wyslales raportu o bledzie, to jak mozesz wymagac zeby tych bledow nie bylo ?
Mat3king: jezeli blad jest powtarzalny, to zmien pamiec RAM. Jak nie pomoze to zmien plyte glowna i jeszcze raz pamiec RAM :) Na moj gust albo walnieta kopia jakiejs konkretnej gry (czy tam blad na dysku przy odczycie), ale to nie jest powtarzalne, albo uwalone ramy (co moze byc spowodowane uwalonymi kondensatorami na plycie)
RAM sprawdzałem programem, nie wykazał żadnych błędów, co najdziwniejsze w tym błędzie to to, że wyskakuje on tylko przy Counter-Strike, np. przy innej grze Steam Condition Zero nie ma już żadnych problemów. Co do zepsutego sprzętu to wydaje mi się, że taka możliwość odpada gdyż tydzień po formacie CS śmigał bez zarzutu i nagle zonk. :(
Błąd w grze? CS Steam mam od poł roku i wszystko było w porządku, w wersji NON-Steam wyskakuje ten sam błąd więc błąd w grze też wydaje się mało prawdopodobny.
[quote]Co do zepsutego sprzętu to wydaje mi się, że taka możliwość odpada gdyż tydzień po formacie CS śmigał bez zarzutu i nagle zonk.[/quote]
To akurat nie ma znaczenia.
[quote]CS Steam mam od poł roku i wszystko było w porządku, w wersji NON-Steam wyskakuje ten sam błąd więc błąd w grze też wydaje się mało prawdopodobny.[/quote]
Zaraz zaraz, Rozumiem ze steam smiga normalnie, a piracki non-Steam nie? Z tego co widzialem CS to przedewszystkim wersje steam i nonsteam to sa dwie zupelnie rozne wersje gry, wiec co ma jedna do drugiej? Po drugie jezeli masz pirackiego nonsteam i to pewnie jakas zje*** wersje to sie nie dziw tylko sciagnij inna :)
Nie źle mnie zrozumiałeś. Steam śmiga normalnie tylko CS nie.
Non steama nie mam w ogóle, tylko napisałem że gdy przed formatem postanowiłem sprawdzić czy piracki CS będzie działał, działo się to samo co z orginalnym, czyli wyskakiwał błąd pamięci.
Dzieje się to tylko przy CS.
Sprawdz to : [url]http://support.microsoft.com/kb/267858/[/url]
i to:
[quote]I ALMOST THREW MY HL CDS IN THE DUSTBIN...OK OK THE SOLUTION... CLICK PROPERTIES OF THE ICON U USE FOR RUNNING THE GAME. CLICK SHORTCUT TAB... IN THE TARGET ADD "-steam +mat_forcehardwaresync 0 +snd_async_prefetch_priority 1? WITHOUT QUOTES AT THE END INSTEAD OF JUST "-steam" "
Also, remove your windows temp files and have a clean installation. [/quote]
Niestety mój poziom angielskiego nie dorównuje Twojemu:D:D:D
"CLICK PROPERTIES OF THE ICON U USE FOR RUNNING THE GAME.,CLICK SHORTCUT TAB... IN THE TARGET ADD "-steam +mat_forcehardwaresync 0 +snd_async_prefetch_priority 1? WITHOUT QUOTES AT THE END INSTEAD OF JUST "-steam" "
To mnie przerosło, jakbyś mógł to przetłumacz ;) Resztę rozumiem :D
wejdz we wlasciwosci skrotu do counter strika i w rubryczce plik wykonywalny (czy jakkolwiek by sie to tam pod windowsami nazywalo) podmien "-steam" na "-steam +mat_blablablabal"
Niestety nic nie pomogło, chyba czeka mnie kolejny format
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)