Hej Diabel chętnie przyjmę Twojego laptopa. Kiedy będziesz w Krakowie?
😉
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
Hej, dzieki za interesowanie, zrobila sie juz kolejka ;)
Zapomnialem napisac, ze czyszcze go, coby upewnic sie ze nie zostawie jakis prywatnych danych, a lapek nie byl uzywany od lat, bo oprocz tego ze sie przesiadlem na stacjonarke, to mialem z nim sporo problemow.
Typu, ze mi sie zwieszal z jakimis smugami na ekranie, reinstalowalem na nim windows parokrotnie.
Format nie chce isc, jakis error mi wyskakuje, zobacze czy sie uda go uaktualnic do win10, bo teraz to nic nie chce dzialac.
Tak ogolnie, to rozwazalem uzycie mlotka na nim :)
Gdyby dzialal dobrze, to faktycznie dobra okazja, bo jeszcze ok 2014 ogladalem na nim NHL tv, netflix, gralem w WoWa etc, ale potem zaczal brykac.
Zobaczymy.
Dla potomnych. Format robi się z pod innego systemu, przykładowo tworząc pendrive Sergi Strelec i tam są takie narzędzia.
11 dni później
Siema komputerowcy
Mam zagwozdkę. Kupiłem se tablet, miałem go podłączać do tv przez kabel hdmi i wyświetlać w ten sposób prezentacje. Wszystko szło gładko do czasu aż podepnę kabel i nic sie nie dzieje
Jak podłączam telefon to wyskakuje mi od razu żeby się łączyć. W telefonie jest jakaś apka galaxy dex. Dzięki niej można też traktować telefon jak kompa.
Specjalnie kupiłem tableta samsunga galaxy a7 lite bo liczyłem na to samo. Jednak nic się nie dzieje. Próbowałem ściągnąć taką apke na tablet ale ani w sklepie play ani sklepie galaxy nie idzie tego znaleźć.
Podpowiedzcie coś. Wiem że można ogarnąć temat na smart tv ale głównie będę korzystać z rozwiazania na starszym trlewizorze który zdecydowanie nie jest smart
Próbowałeś coś w ustawieniach wyjścia HDMI?
- Edytowany
Nie masz Smart TV? DEX działa bez kabli też.
I nie potrzebujesz apki tylko szukasz w ściąganym z góry menu skrótów/funkcji czy jak to się tam zwie. Może masz nie włączone. Tablet, może nie mieć wyjścia HDMI w USB-C. Po WIFI będzie działać.
Ja tel z TV bezprzewodowo połaczeyłem. Ale nie wiem jak bo byłem na grubej bani już. Kliknąłem ikonke DeX w menu i już miałem obraz
To jest funkcjonalność sprzętowa, nie przez apke.
A z TV Samsunga to już bajka po prostu.
@KruszynaKSC#7322
Slucham Bodzio 60.. co Cię trapi?
szukałem jakiejkolwiek opcji znanej mi z telefonów ale właśnie sęk w tym, że nic w tym rozwijanym menu ani w ustawieniach na ten temat nie znajduję. dziwię się bo stary samsung galaxy chyba S9 podłączam i cyk dawaj samsung dex wybierz czy chcesz korzystac jak z kompa czy wyswietlac obraz z telefonu. a jak podłączam tableta to nic.
Bart szedłbym w opcje, że tablet nie ma wyjścia HDMI przez to usb-c ale co wtedy? są jakieś opcje? pytanie czy to możliwe na w miarę świeżym tablecie?
przez smart bym się jakoś połączył i przez wifi też. chciałem jednak z rozwiązania korzystać w szatni gdzie mamy stary telewizor i cudem jest, że ma wejście hdmi bo spodziewam się, że w latach jego produkcji to rozwiązanie było jakimś sztosem
Jak w szatni to tylko z laptopa, Stefan Ci doradzi.
P. S. Diabeł ma lapka na zbyciu to akurat.
- Edytowany
Nie wiem czy DeX nie jest tylko w sprzętach z S, a twój tablet jest A.
Dex to trochę co innego niż zrzucenie obrazu na/z kompa o czym często piszą.
Masz tam OUI 3.1 conajmniej?
[quote]#post1559252 Jak w szatni to tylko z laptopa, Stefan Ci doradzi.
P. S. Diabeł ma lapka na zbyciu to akurat. [/quote]
tak, nie ten co pisalem wczesnie bo go planuje reanimowac i zachowac, ale mam po tesciowej:
Samsung R509
NP-R509H konkretnie, ktorys z tej rodziny
https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/samsung-np-r509-xa03pl-vhb.bhtml?gclid=CjwKCAiA7IGcBhA8EiwAFfUDsdq9ybIu7pUr2QxFu7GC6fvocMCY-1bpggv7ZHy4jpQeLzyskJggvxoCmg4QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Jesli ci pasi Santus, to mozesz go miec.
doszedłby tylko kolejny problem z officem :P
ok faktycznie dex dla S a nie dla A brzmi sensownie.
nie mam pojęcia co to jest OUI :D bo spodziewam się, że nie chodzi o język francuski :D
czy np. jakiś adapter nie byłby w stanie wykonać roboty?
One ui miało być. Tak się zwie ten system/nakładka od Samsunga.
Nie wiem czy ich adapterwk coś Ci da bo tablet ma defakto złącze usb2.0 i może być zbyt wolne do takich akcji. Najlepiej będzie zamówić na necie, sprawdzić i w razie czego zwrócić. Innej opcji nie widzę. Natomiast chyba gdzieś kiedyś czytałem że właśnie DeX ma być tylko w S bo reszta jest dla ludu.
no to grzejemy dalej temat ; )
byłem w Samsungu. Okazuje się, że mój tablecik nie łączy się nawet przez smart tv :D w ogóle nie ma takiej opcji. Adaptera, który byłby w stanie mi w czymkolwiek pomóc również nie produkują. Odesłał to elektornicznego.
Poszedłem do elektronicznego. Gość twierdził, że nie ma w tym urządzeniu jakiegoś mhl i że trzeba kupić adapter, który to ma. Ale oni w sklepie nie mają.
No i teraz wpisuję w sieć adapter mhl usb c i wyskakuje dziesiątki pozycji. Zastanawiam się czy one się czymś różnią? Bo ceny od 17 do 100
MHL powinien być w telefonie beż tego adapter nic ci nie da. Telefon bez mhl nie wie że ma wysyłać obraz na usb.
Ale tak jak pisałem. Kup przez net i przetestuj, a nóż.
66 dni później
kuku, które marki robiące kable , tutaj chodzi mi konkretnie o połączenie monitor(DP)-lapek,pc , ale też ogólnie, uchodzą za topowe?
coś mi szwankuje mój DP-usbc i się zastanawiam co kupić, nie chce jakiegoś badziewia tylko wolę wyższą pólkę żeby mieć z tym spokój.
Już tak kiedyś miałem że załaczony z urządzeniem kabel mimo ze nówka był zwyczajnie ujowy, bo jak przepiąłem na inny to problem zniknął.
5 dni później
Problem może być albo z wtyczkami albo z gniazdami. Ja nie kupuję drogich kabli, bo to nic nie daje ☝
No chyba, że ktoś chce poszpanować złotymi albo platynowymi kablami za tysiące złotych, ale po co ? 😃😆😂
117 dni później
Jest cos takiego jak soft ktory monitoruje w sposob ciagly jakosc polaczenia internetowego?
Tak, zeby zebrac dane dajmy na to z 24h i pokazac komuś , że nie działa jak powinno?
Szwagier się użera ze swoim dostawcą internetu radiowego, tamten twierdzi ze u niego ' w systemie' wszystko gra, a szwagier ma problem żeby otworzyć byle jaką stronę www...
[quote]#post1580402 Jest cos takiego jak soft ktory monitoruje w sposob ciagly jakosc polaczenia internetowego?
Tak, zeby zebrac dane dajmy na to z 24h i pokazac komuś , że nie działa jak powinno?
Szwagier się użera ze swoim dostawcą internetu radiowego, tamten twierdzi ze u niego ' w systemie' wszystko gra, a szwagier ma problem żeby otworzyć byle jaką stronę www...
[/quote]
A test prędkości robił szwagier?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)