[quote='isaac' pid='1216699' dateline='1486208018']
[quote='wiLLu' pid='1216664' dateline='1486191615']
[quote='isaac' pid='1216530' dateline='1486130714']
Ale ja mam tableta na windowsie to raz,a dwa to pisałem że to dość stary Samsung więc wifi nie ma :)
[/quote]
Kup sobie jakiś Wireless Display Adapter do TV (pod HDMI)
Będziesz mógł wysyłać obraz z każdego urządzenia od telefonu po tablet oczywiście po wifi ;)
[/quote]
nie chcę za bardzo dokładać tyle do tego :) naprawdę nie da się tego jakoś obejść ? jakieś kable,przejściówki
Najtańsza tego typu zabawka kosztuje.ok 30 zł więc w cenie kabla :D
[/quote]
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
30zł ? gdzie ? na allegro za ponad 150zł najtańszy
40 dni później
Osoba płci przeciwnej dorwała się do mojego kompa, coś nacisnęła i zniknął mi tradycyjny pulpit, z ważnymi folderami i skrótami.
Tzn. one się nie wykasowały tylko nie ma ich już na pulpicie. Za to na pulpicie pojawiły się jakieś kafelki i inne bzdety z WIN10.
Przywracanie systemu nie wchodzi w rachubę, może ktoś mi pomoże, bo szukanie każdego ważnego katalogu po drzewie windowsa jest mocno wkurzające.
Jeżeli masz siódemkę, to spróbuj:
- kliknąć prawym przyciskiem myszy na pulpit i wybierz "rozdzielczość ekranu",
- jak wyskoczy ci okienko to wybierz "ustawienia zaawansowane",
- jak wyskoczy ci okienko to wybierz zakładkę "Monitor",
- Zobacz na dole, powinieneś mieć wybraną głębię kolorów 32 bity.
- Sprawdź, jeżeli nie masz to zresetuj komputer, powtórz to wszystko, ustaw 32 bity i zatwierdź.
Dzięki, ale to nie działa. Ja mam 10 i prawy klawisz w ogóle nie odpala na pulpicie
[quote='sterby' pid='1227620' dateline='1489928150']
Dzięki, ale to nie działa. Ja mam 10 i prawy klawisz w ogóle nie odpala na pulpicie
[/quote]
Masz włączony tryb tabletu, nie wiem czy jest na to skrót, ale wyłączyć to można klikając w centrum akcji (kwadracik w prawym rogu na pasku zadań). Jest tam przełącznik "Tryb tabletu"
sprawdzałem, nie działa.
To dziwne, objawy które opisałeś, czyli brak klasycznego pulpitu, widoku ikon, katalogów, tylko kafelki windowsa 10, to właśnie włączony tryb tabletu.
Spróbowałem jeszcze raz i udało się.
Dzięki Marchewa.
33 dni później
Można drukować drukarką atramentową na śliskim papierze do zdjęć ? Wyjdzie coś z tego ? Podejrzewam że nie, ale chcę się upewnić na 100% :)
- Edytowany
nie, tusz się rozleje / rozmaże
do śliskiego papieru - wyłącznie termiczna.
sama drukarka jest tania, ale toner do niej (zazwyczaj sprzedawany razem z papierem) drogi.
mam taką
https://www.olx.pl/oferta/canon-selphy-cp510-CID99-IDlDOmy.html#11e27f000a
i jestem z niej cholernie zadowolony (jakość zdjęć wspaniała). Poza jednym, a mianowicie toner i papier w ilości wystarczającej na 108 zdjęć (*) kosztuje ok 125 zł
(*) 108 przy zdjęciach kolorowych. Jak kiedyś zacząłem drukować zeskanowane wcześniej stare zdjęcia czb - to jakość też była świetna (szczególnie zdjęć drużyny Cracovii z lat 30-tych ;) , tyle, że toner wyczerpał się szybciej - po jakichś 75 zdjęciach
natomiast atramentówką można drukować na papierze matowym. Kiedyś drukowałem hp-kiem na takim papierze (jest np. w Selgrosie 80 szt A4 za 22 zł), ale jakość byla średnia
Jak.o zdjecia ci chodzi to nie warto sie bawic przy cenach z labów.
Jak to się nie da ? Trza tylko kupić papier foto do drukarek atramentowych ! Moja leciwa HP930C drukuje zdjęcia cudownie ! :)
20 dni później
Pomocy :)
Zrobilismy ze znajomym nowy system na moim lapku...I jest problem....
Filmy z YT na Faceboooku czy z innych stron ;) ida a za chwilke zacina i kuniec... Pakiet kodekow mam jakis AMD... czy jest mozliwe ze to przez kodeki zacina?? Jesli tak to polecicie cos zeby bylo kompletne?? Z gory dziekuje za pomoc!
[quote='KruszynaKSC' pid='1241045' dateline='1494663814']
Pomocy :)
Zrobilismy ze znajomym nowy system na moim lapku...I jest problem....
Filmy z YT na Faceboooku czy z innych stron ;) ida a za chwilke zacina i kuniec... Pakiet kodekow mam jakis AMD... czy jest mozliwe ze to przez kodeki zacina?? Jesli tak to polecicie cos zeby bylo kompletne?? Z gory dziekuje za pomoc!
[/quote]
Nie, nie, nie, żadne kodeki nie są potrzebne. Youtube, faceboook to już tylko html5.
Zaktualizować przeglądarki, sprawdzić na kilku, zaktualizować sterowniki do grafiki. Włączyć, wyłączyć akcelerację sprzetąwą w przeglądarce, np w chromie.
- Edytowany
Jejku ale jasniej :)
Na Mozilli czy na E dzialaja normalnie ale ja korzystamz CHROMA..
Jak sie aktualizuje sterowniki do grafiki??
aKCELERACJE WYLACZYLEM
[quote='KruszynaKSC' pid='1241047' dateline='1494664195']
Jejku ale jasniej :)
Na Mozilli czy na E dzialaja normalnie ale ja korzystamz CHROMA..
Jak sie aktualizuje sterowniki do grafiki??
aKCELERACJE WYLACZYLEM
[/quote]
rozumiem, że nie pomogło?:)
Pomoglo :) Wielkie dzieki :)
Panowie, problem mam taki, że zacina mi sie facebook na Chromie.
Tzn zaloguje się, przewinę kawałek w dół i koniec, strona cała zawieszona.
Na Edge chodzi normalnie.
Jakieś pomysły, propozycje co zrobić?
To jeszcze jedno...
WEEB.TV dziala bez problemu na Mozilli czy na E a na CHROMIE go nie laduje... Nie wlaczasie jakby player?? jakies pomysly?? Inne strony z transmisjami na zywo dzialaja bezproblemu...tylko na CHROMIE taki problem??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)