Moskit awansuje też na drugie miejsce w klasyfikacji strzelców (ma 5 bramek)
-
-
Wisła Płock - Cracovia (0:2)
.
Majewski zwanlnia Josefa Csaplára
Przebieg meczu w/g Gazeta.pl
93. min. Cracovia dobija płocczan! Wisniewski dośrodkowuje z prawej strony, a najniższy na boisku Moskała pakuje głową piłkę do siatki Gubca! Chwilę później sędzia kończy spotkanie.
90. min. Po rzucie rożnym groźnie zza pola karnego strzelał Michalek, ale piłka poszybowała metr nad poprzeczką.
89. min. Lekki strzał Peszki, ale Cabaj niepewnie odbija piłkę, ta jeszcze trafia w słupek i wychodzi na rzut rożny.
74. min. Wyśmienita okazja dla Cracovii! Gubiec wychodzi daleko z bramki, piłka mija go i trafia pod nogi Gizy, który strzela z 8 metrów prosto w stojącego w bramce w tym momencie Kazimierczaka!
73. min. dla Rachwała za faul na Pawle Nowaku.
71. min. Dobra okazja dla Wisły, ale nadbiegający Michalek nie zdążył do podania Gregorka
65. min. Ładnym technicznym strzałem zza pola karnego popisuje się Giza, ale Gubiec pięknie broni końcami palców.
64. min Dosek schodzi, wchodzi Obajdin
60 min. Seria rzutów rożnych dla Wisły, ale płocczanom nie udało się stworzyć zagrożenia pod bramką Cabaja.
59. min. Ni to strzał, ni dośrodkowanie Peszki i pewnie łapie Cabaj.
51 min. dla Romuzgi za faul na Szwajdychu.
50 min. Piekielnie mocny strzał Gedeona zza pola karnego, ale zablokowany przez obrońców.
47. min. Po dośrodkowaniu Rachwała z prawej strony, przewrotką próbował uderzać Geworgian, ale nie sięgnął piłki.
46. min. Bojarski strzela zza pola karnego, ale wprost w ręce Gubca.
44. min. Rzut wolny dla Wisły, ale Sedlaćek nieudanie dośrodkowuje.
35 min, Z boiska wieje nudą. Gospodarze nie potrafią otrząsnąć się po utracie bramki i nie zagrozili do tej pory bramce Cracovii.
24 min. Ładny strzał z dystansu Michalka, ale piłka poszybowała obok słupka.
20 min. Cracovia obejmuje prowadzenie. Romuzga nie powstrzymał Pawlusińskiego, a ten dośrodkował do wbiegającego Bojarskiego. Napastnik z Krakowa nie miał problemów z pokonaniem Gubca.
13 min. Pierwszy celny strzał. Po dośrodkowaniu prosto w Cabaja strzela Dosek.
9 min. Wisła nadal w natarciu, jednak w zamieszaniu podbramkowym żaden z zawodników Płocka nie odważył się uderzyć na bramkę
6 min. Dosek w polu karnym zamiast strzelać niecelnie podawał
1 min. Mecz rozpoczął się punktualnie
Ciekawe w końcu kto strzelił tego drugiego gola bo na onecie,interii,wp piszą że Baran
Było wygrać z Łodzią i Arką to o innych celach mogła być mowa...
Ale nie ma co narzekać. W tyle na zero!!!
W sumie nieważne czy Moskit czy Baranek,ważne przekonywujące zwycięstwo na wyjeżdzie na boisku gdzie nigdy nie wygraliśmy w ekstraklasie.Udany debiut Majewskiego i wreszcie gol Bojara mnie szczególnie satysfakcjonuje.A Was?
wazne ze z tylu na zero a z przodu na dwa, teraz mam nadzieje moze byc tylko lepiej
Bez jaj, Moskit strzelił.
A Majewski to człek z charakterem. Na konferencji prasowej po meczu powiedział, że dzisiejsze zwycięstwo to głównie efekt pracy Stefka Białasa. To samo powiedział wcześniej Jacek Wiśniewski. Jeśli chodzi o bramkę Moskita, to Majewski powiedział na konferencji, że Moskit powinien coś postawić Jackowi za wyśmienitą asystę.
Baran trzecie żółtko. Mam nadzieję, że z Koroną nie załapie, bo derby oglądnie na C+.
Moskałka mnie zaskakuje.Większość stawiała na nim krzyżyk po poprzednich sezonach,ja przyznam że byłem wśród nich a tu taka niespodzianka 5 goli w 10 meczach niezła średnia.Jakby tak dalej to na koniec miałby ich 15 i mógłby nawt mieć króla strzelców...
Dziesiąty mecz Pasy zdobywają bramki w kazdym to też powód do dumy:śrubujemy rekord?
Z POZDROWIENIAMI DLA PASIASTEJ BRACI
No Panowie pieknie!
Nie dosc ze zwyciestwo to pierwszy mecz raz od 19 spotkan wyjazdowy mecz na zero!
Ostatni raz bez starty bramki na wyjezdziezagralismy w Kielcach z Korona
na inauguracje poprzedniego sezonu :-)
Bramke na 0-2 wg Bernasika (Radio Kraków) strzelil Moskala.
Ale spiker w Plocku oznajmil ponoc ze to Baran.
Raczej wierze dziennikarzowi z Krakowa niz cieciowi z Plocka :-)
Jeszcze raz gratulacje dla chlopakow no i co
Panie Majewski witamy :-)
No no pierwszy mecz i już takie zmiany :).. Majewski zaczyna w świetnym stylu, piłkarze na zero z tyłu.. kiedy coś takiego miało miejsce wogóle ? :).. coś pieknego, oby tak dalej.. teraz Korona, która na pewno będzie podrażniona po porażca z Zagłębiem..
szkoda tych straconych punktów we wcześniejszych meczach.. z tym, że nie ma co rozpamiętywać tego już.. trzeba to nadrobić w meczach, w których teoretycznie łatwiej bylo o startę punktów (o choćby Korona czy Wisła) :)
No dobra , dobra to ile mamy straty do strefy pucharowej.
ALEŻ ulga
RybaKsC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 0:2 17' Giza 90'+2 Giza Śniło mi się tak , co do minut nie jestem pewien ale coś koło tego
Zwariowałem :) Dokladnie w tych minutach nasi grajkowie strzelali :) Sen proroczy :P
Szkoda ze Giza nie strzelił dwóch
Moskit na 100% druga brame zdobył. Na uwagę zasługuje bardzo ładne podanie- (wrzutka) Wisni. Początek serii!!!
po oglądnięciu w C+:
Bojar strzelił bramkę z najtrudniejszej sytuacji, jakie do tej pory miał w sezonie.
podanie Wiśni pierwsza klasa!!! jakby Moskała miał 140cm to też by to strzelił :)
nie mogę się doczekać meczu z Koroną!
moje spostrzezenia ameryki nie odkryje ALE :
skuteczny atak ( dwie bramki napastników )
bardzo dobra gra pomocników
dobre ustawienie Szwajdycha na boisku gracza którego w skladzie nie widział wuefista
na zero w obronie
jedna zmiana ale za to jaka
jak dla mnie Majewski poukładał ta druzyne i mysle ,ze bedzie juz tylko lepiej a cos czuje ze Majewskiemu uda sie przekonać Filipiaka do transferów w przerwie miedzy rozgrywkami
teraz mecz z Korona i jak przed meczem w Płocku byłem ciekawyi niepewny co zaprezentuja nasi kpacze tak teraz głownie dzieki nowemu trenerowi wierze ze w najblizszych meczach bedzie dobrze
wie ktos może gdzie można zobaczyć bramki??? pasiasty torrent nie działa :((
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)