Obie drużyny awansowały do 1/8 Pucharu Polski...
[dzięki za poprawienie błedów]
-
-
Górnik Zabrze - Cracovia 5 : 1
Jak to zmianie terminu?? Przecież podany termin był juz od dłuższego czasu znany.
awansowały do 1/8 pucharu, termin i godzina znana od dawna
Mecz ligowy z Zabrzem był przeniesiony na sobote. Wczoraj wrocil termin niedzielny.
zamieszanie z terminem meczu jest grube w terminarzu na stronie pzpn jest niedziela [url]http://www.pzpn.pl/terminarz2006.php[/url] na interii tak samo [url]http://pilka.interia.pl/liga/1/ter[/url] 90minut sobota [url]http://www.90minut.pl/liga.php?id=2525[/url].
Podejrzewam ze jest jak pisze Bergman w końcu interia i pzpn powinni mieć najpewniejsze informacje, chociaż mi sie wydaje że początkowo miał być w sobote potem przenieśli na niedziele. Ma ktos pewną informacje kiedy ma być??
A swoją drogą dają po piździe z tymi zmianami terminów, przecież ludzie też maja inne zajęcia, obowiązki, załatwia człowiek specjalnie wolne w pracy a tu tydzień przed meczem zmieniają termin i wszystko o d.upe rozbić. Podejrzewam że Canal plus macza w tym paluchy a oczywiście dziadki z pzpnu tak podpisały umowe żeby c+ robił co chciał z terminarzem, walić kilkadziesiąt tysięcy kibiców ważniejsi są wpierdzielacze popcornu na fotelach przed dekoderem canalu plus...
najważniejsze informacje ma kanał.. a tam podają, że mecz jest w niedzielę, 24-go o 15.00
Tylko pytanie dlaczego akurat w niedziele?? Przed sezonem cos tam mówili, że nie mogą tego samego dnia grać Odra i Zabrze ( u siebie), ale to akurat nie wchodzi w rachubę, bo Odra gra na wyjeździe.
Przed meczem z Pasami w Zabrzu trwa już naszywanie logo sponsora na koszulki.
Górnikowi Zabrze w końcu udało się zdobyć inwestora, którego logo pojawi się na koszulkach piłkarzy już podczas niedzielnego meczu z Cracovią. Zabrzanie związali się z browarem Van Pur, który swego czasu przejął Browary Górnośląskie w Zabrzu. Efekt współpracy jest taki, że przez 1,5 roku piłkarze będą grali z napisem "Karpackie" na piersiach. To marka sztandarowego piwa produkowanego przez Browar Van Pur.
- Myślę, że to będzie dla obu stron dobry interes. Zależało nam na wiarygodnej firmie, która zwiąże się z nami na dłużej. Ten efekt został osiągnięty - twierdzi Krzysztof Maj, dyrektor d.s. marketingu Górnika. Nieoficjalnie mówi się, że kasa klubu w tym czasie może wzbogacić się o milion złotych. Umowa będzie obowiązywała do końca sezonu 2007/08.
To zresztą nie koniec współpracy browaru z 14-krotnym mistrzem Polski. Mniej więcej za miesiąc na rynek powinno trafić piwo "Górnik Zabrze", z którego klub miesięcznie powinien dostawać konkretną kwotę. - Jakość piwa będzie przednia i mogę ten napój polecić każdemu kibicowi. Trudno jednak ukryć, że oferta jest kierowana głównie do fanów Górnika, których na Śląsku nie brakuje. Od każdej sprzedanej puszki trafi do klubu konkretna kwota - dodaje Maj.
źródło: Sport
i bardzo dobrze - taki klub jak Górnik powinien walczyć o najwyższe cele a nie bronić się przed spadkiem - od dzisiaj w moim menu pojawia się Karpackie
Ja też życze Górnikowi jak najlepiej.Klub z takimi tradycjami nie powinien sie pelentac w ogonie tabeli i "bidować" co sezon.....Do zobaczenia w Zabrzu :)
W Zabrzu sędziuje nam Marek Mikołajewski z Ciechanowa.
za www.opravcy.pl
"Mając na uwadze poprzednie mecze w Zabrzu i fakt, że na maszcie wywieszano flagę, która miała niewiele wspólnego z barwami Cracovii, Opravcy postarali się o uszycie nowego sztandaru i z dniem dzisiejszym wysłali go do klubu z Zabrza. Mamy nadzieję, że tradycja wywieszania barw będzie kontynuowana i że teraz nie nastąpi już żadna pomyłka. Przesyłka powinna dotrzeć już jutro, a klub Górnika został o wszystkim poinformowany."
wielkie brawa dla opravców ...
kolejny raz staja na wysokości zadania ...
tak trzymac ...
:)
z SE ale sympatyczne
Podróż sentymentalna Wiśniewskiego
Super Express | 2006.09.23 08:23 W barwach Górnika rozegrał ponad 130 meczów w I lidze. Czy można się dziwić, że serce Jackowi Wiśniewskiemu (32 l.) krwawi? Obrońca Cracovii zapowiada, że nóg ani rąk nie będzie w niedzielę oszczędzał. Skoro teraz reprezentuje "Pasy", zrobi wszystko, aby jego klub zdobył trzy punkty. Choć doskonale wie, co go czeka w Zabrzu!
- Czeka na mnie orkiestra górnicza. Bez niej nie wyobrażam sobie meczów na Górniku - śmieje się popularny "Wiśnia". - Poza tym na pewno czekają tam na mnie rodzina i znajomi.
REKLAMA Czytaj dalej
Z synem spotka się już na boisku. Przemek, jako wychowanek Górnika, będzie wyprowadzał na murawę ekipę gospodarzy.
- Będzie za rękę trzymał Artura Prokopa - dodaje Jacek. - A w domu już mi zapowiedział, że na boisku ręki mi nie poda. Taki zadzior - śmieje się Wiśniewski.
Więcej w Super Expressie
składy za oficjalną:
Górnik: Sławik - Cios, Radler, Prasnal, Bednarz, Łuczywek, Juszkiewicz, Prokop, Andraszak, Moskal, Aleksander
Cracovia: Olszewski - Rzucidło, Wiśniewski, Karwan, Radwański - Bojarski, Zimoń, Giza, Baran, Szwajdych - Moskała
Olszewski, i Szwajdyszek grają, brawo! Pawlusińskiego zastąpił Zimoń...
kuuuurrrrr
Kur...niewykorzystany karny:-(
kto nie strzelil?!?!
Bojarski
Bojar
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)