to klaskanie jeszcze musi być :) ludzie trochę się gubili tak jakby myśleli że to są dwie inne przyśpiewki i jakby byli zdziwieni że po Cracovia Pasy jest Cracovia wygra my wiemy to i po dwoch powtorzeniach ciagneli dalej :P ale sie nauczymy szybko :) juz na zaglebiu bedzie pieknie ;)
-
-
Perfekcyjny doping
tak o to mi chodzilo!!!dzieki ten widok jak wszyscy jest porazajacy MIAZGA chcialbym zeby u nas taak bylo znaczy lepiej:)
Podziękowanie dla wrzucających do puszek.
> Cracovia Pasy
> ale,ale,ale,ale,ale,ale,ale,ale,ale,
> Cracovia Pasy
> Ale,ale,ale alooo Cracovia wygra, my wiemy to,
> Ale,ale,ale alooo Cracovia wygra, my wiemy
> tooooooo ooo
> Cracovia Pasy
> Cracovia Pasy
> Ale,ale,ale alooo Cracovia wygra, my wiemy to,
> Ale,ale,ale alooo Cracovia wygra, my wiemy
> tooooooo ooo
>
> ...i aż do znudzenia..
z takim klaskaniem http://youtube.com/watch?v=itXClGuRFPA i bedzie naprawde zajebiscie!!!
Zamiast Cracovia Pasy bardziej pasuje Pasy Kraków bo tam jest miejsce na 4 sylaby,a poza tym tak już dawniej śpiewaliśmy i ludzie tak umieją.
Pasy Kraków ale ale alo,ale ale alo,ale ale alo
Pasy Kraków ale ale alo,ale ale alo,ale ale alo
i dalej refren ...my wiemy to....
"Cracovia Pasy" sie nie przyjmie. Kazdy odrobine starszy kibic kibic odruchowo zaśpiewa "Pasy Kraków". No i ta sylaba...
To też godom.A jak prowadzący to zaakceptują (raczej powinni),to mam jeszcze jedną propozycyjkę.
Mianowicie w refrenie fajniej by było
ALE ALE ALE ALO CRACOVIA WYGRA MECZ MY WIEMY TO,
ALE ALE ALE ALO CRACOVIA WYGRA MECZ MY WIEMY TOOOOOOOOOOOOO
TEFAL z tym "wygra mecz" to sie chyba zagalopowales, wczesniej Ci nie pasowaly sylaby w "Cracovia Pasy" bo byla jedna nadprogramowa, teraz ja sam dorzucasz... Jak spiewamy ze "Cracovia wygra my wiemy tooo" to chyba oczywiste ze mamy na mysli wygrany mecz, a nie wygrana Cracovii w totka.
Ekstra, że po ponad 4 miesiącach od podaniu nowej wersji Pasy Kraków przez Ś. wreszcie coś drgnęło w temacie :). Ja cały czas proponuję śpiewać Pasy Kraków zamiast Cracovia Kraków, słowo Cracovia pojawia się w drugiej części, rytm jest, jak już wcześniej Tefal napisał, na 4 sylaby i na pewno szybciej ta lekka zmiana przyjmie się niż całkowita przeróbka. Szczególnie na B, gdzie też wiele było głosów na nie przeciwko Cracovia Kraków. Myślę, że dołożenie tylko drugiej części, to będzie coś jak lekki 'lifting' i pozwoli jej być może stać się szybko naszym nowym przebojem. Mocno w to wierzę, co zresztą już napisałem jakieś 16 stron wcześniej :).
Oprócz tego oczywiście oklaski i można pomyśleć o wybijaniu rytmu na bębnie, dla ułatwienia synchro pomiędzy C i B.
meezeck Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> TEFAL z tym "wygra mecz" to sie chyba
> zagalopowales, wczesniej Ci nie pasowaly sylaby w
> "Cracovia Pasy" bo byla jedna nadprogramowa, teraz
> ja sam dorzucasz... Jak spiewamy ze "Cracovia
> wygra my wiemy tooo" to chyba oczywiste ze mamy na
> mysli wygrany mecz, a nie wygrana Cracovii w
> totka.
Jak policzysz sylaby to wychodzi po mojemu przenuć sobie lub kuknij na Lecha.
Tefal, pomieszałeś w drugą stronę, Lech ma 1 sylabę [b]mniej[/b]:
Ale - ale - ale - ale - [b]Nasz - Ko - le - jorz[/b] - ale - ale
Ale - ale - ale - ale - [b]Cra - co - via - wy - gra[/b] - ale - ale
ps edit:
Celowo dałem po wygra ale ale, bo końcówki nie mają znaczenia, my śpiewamy szybko 'my wiemy to' a Lech przeciąga alee aleeeee
Powiem jedno - Besiktas miażdży :)
bęben to synchronizuje i tak
z tym Cracovia Pasy a Pasy Kraków jest problem. bo rzeczywiscie jak spistak zaintonował na C Pasy Kraków aiea eia o to jak sie konczy ludzie spiewali ale le ale ale alo :P
więc też jestem za wprowadzeniem Pasy Kraków bo rzeczywiście jest jedna sylaba za dużo i też mi to nie pasowało ;)
Dziś bęben wymiatał(szacunek dla bęniarza, chłopak czuje rytm - tak trzymać).Z sektora B naprawdę super słyszalny. Doping jak na taką ilość wiary określiłbym na 4 ale za to z wielkim plusem(skala 1-5). Alealealeale gdyby śpiewało drugie tyle osó co dziś śpiewało myśle że ten kawałek byłby miażdzący w naszym wykonaniu. Trzeba nad tym popracować:)
Do boju Cracovio - Puchar jest Nasz!!!!
Doping dzisiaj wymiatal (tak jak prowadzacy Ś hehe) Cracovia Pasy alealeao
Wlasnie wrocilem z meczu i naprewde "Cracovia Pasy" spiewalo sie zajebiscie! szkoda ze B sie nie dolaczylo, ale ogolnie doping OK
Cudnie było...
Najbardziej podobało mi się jak wodzireje z gniazda z wielkim zapałem zachęcali wszystkich do śpiewania WTSK.
Wspaniały doping- gratulacje.
Już rozumien dlaczego brakło biletów na derby.
Były zarezerwowane dla kibiców dbających o wizerunek klubu...
Kiedy zachecali ? Co Ty pierdolisz?
Świstaku bardzo niesmaczne docinki apropo Prokocimia
co do zachęcania to byly takie żarciki ś i a ... ktosik nie zrozumial :P BYLO EXTRA DZIS
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)