ale tych z CAHOKA bolą opinie na temat powiększenia ligi. Do tego stopnia, że pan Królicki wsadził na swój portalik jakże obiektywną i nietendencyjną ankietę. Jej pytanie brzmi:
Czy PZHL powinien stworzyć ligę 4 zespołową "DLA BOGATYCH" i powiększyć limit obcokrajowców aby Polacy siedzieli na ławie?
odpowiedzi nie przeklejam, bo sa jeszcze bardziej tendencyjne
a potem jako "głos ludu" Królicki prześle jej wynik Hajdudze :P
-
-
liga powiekszona
nurek, Ciebie to chyba wszystko boli..? :) szczegolnie w tej kwestii - gdzie na tym samym bezmiarze glupoty jest 5 obcokrajowcow i powiekszenie PLH!
qba z sanoka. Boli mnie, że Królicki daje supertendencyjne ankiety
czesc, nie wiem dlaczego dodales "z sanoka"? :) w tej chwili to ja jestem z zupelnie innego miejsca na ziemskich globiem. to po pierwsze. po drugie, patrze na polski hokej troche szerzej niz sanok :) a po trzecie, druga czesc pytania zadanego przez sebastiana krolickiego jest, jak najbardziej zasadna: co zabija polski hokej oprocz nieodpowiedzialnego powiekszenia PLH?!?! podatnosc na partykularnego interesy klubow...
qba - ale niestety PZHL ,którego jedynym interesem jest dotrwanie do emerytury na rządowych etatach to jest ciało najbardziej szkodliwe.
A interesy Klubów? Ja jestem za tym aby rządzili Ci co wydają rzeczywistą kasę na naszą dyscyplinę. Tak jak zrobiono to w piłce odbierając Listkoludkom ekstraklasę.
khalid: przed ostatnimi wyborami w PZHL uczestniczylem w roznych ciekawych rozmowach - zniechecily mnie do wielu rzeczy. i nie mam dobrego zdania o osobach, ktore wtedy poznalem. niestety, byli wsrod nich rowniez ludzie zwiazani z cracovia. o sanoku nie wspominajac :)
a zgadzam sie z tym, aby oddac wladze w rece tych co rzadza dyscyplina - ale obawiam sie, ze nie potrafia - jeszcze - wzniesc sie ponad swoje prywatne interesy...
qba - to razcej błędne rozumowanie. Działanie PLH (tak jak extraklasy SA) właśnie powinno być wypadkową interesów Klubów. Ludzie wydający własna kase (a nawet nie swoją a ciężko pozyskiwaną od wielu reklamodawców) na pewno się dogadają, lepiej lub gorzej ale dogadają...tymczasem u nas decyduje kilku rezydentów z nikomu niepotrzebnej warszawskiej tzw "centrali"
masz racje :) pozdrowka :)
no to trzeba z KH i KTH zrobić K(T)H Sanok. Jedni dadzą nową halę, drudzy zawodników i uczciwie wywalczone miejsce w ekstralidze. Tylko, że w ten sposób zniknie kolejny klub i może ich braknąć do "powiększonej" e-ligi
A nasze forum jest czytane ;) Bo ta wyjątkowo obiektywna i nietendencyjna ankieta została zdjęta po niecałych 20 godzinach wiszenia. Brawo za decyzję
Kluby protestują przeciwko powiększaniu hokejowej ligi
W polskim hokeju wrze. Większość klubów protestuje przeciwko powiększaniu ekstraligi. Wygląda na to, że PZHL będzie musiał się wycofać z tego pomysłu.
Decyzja zarządu Polskiego Związku Hokeja na Lodzie, który wbrew woli klubów powiększył ekstraligę z ośmiu do dziesięciu drużyn, wzbudziła ogromne niezadowolenie środowiska.
Kluby po kolei protestują i ślą do siedziby związku pisma. W naszym regionie najgłośniej sprzeciwiają się pierwszoligowcy: JKH Jastrzębie i Polonia Bytom.
Zarząd JKH podkreśla, że takie zmiany powinny być ustalone z przynajmniej rocznym wyprzedzeniem. Jastrzębian irytuje też, że w przyszłym sezonie każdy zespół będzie mógł mieć w składzie aż pięciu obcokrajowców (dotąd było trzech). "Zredukowanie drużyn I ligi oraz sposób, w jaki to przeprowadzono, uznajemy za skandaliczny" - czytamy w piśmie klubu z Jastrzębia, który nie wyklucza, że jeżeli związek nie wycofa się z podjętej decyzji, zwróci się do ministra sportu z prośbą o ustanowienie dla PZHL-u zarządu komisarycznego.
Jeszcze dalej poszli działacze Polonii, który rozważają wycofanie drużyny z rozgrywek. Sponsorzy klubu z Bytomia proponują działaczom PZHL-u, by zajęli się "Ligą Gry w Bierki".
Działacze KTH Krynica, beniaminka ekstraligi, zapowiedzieli, że jeżeli decyzja zostanie utrzymana, zarząd klubu w całości poda się do dymisji. Na zmiany nie godzą się też dwa najsilniejsze polskie kluby - Cracovia i GKS Tychy - oraz sosnowieckie Zagłębie.
Z naszych informacji wynika, że zarząd PZHL-u pod naciskiem klubów 26 czerwca ponownie zajmie się kształtem ekstraligi. Dwa dni później w Sosnowca ma się odbyć spotkanie Polskiej Ligi Hokejowej - niewykluczone, że właśnie wtedy zapadnie ostateczna decyzja o liczbie drużyn i sposobie prowadzenia rozgrywek.
Na ten dzień z niepokojem będą czekać w Janowie, który dzięki powiększeniu wrócił do ekstraligi. Nerwowe dni czekają szczególnie Marka Koszowskiego. Hokeista Naprzodu, gdy dowiedział się, że klub z dzielnicy Katowic ma szansę na grę w elicie, poprosił o rozwiązane dopiero co podpisanej umowy z Zagłębiem. W Sosnowcu przystali na takie rozwiązanie, zastrzegając jednocześnie, że nie ma mowy o powrocie.
źródło:GW
ze strony POdhala:
[i]Środowisko hokejowe się burzy. Działacze klubowi piszą protesty, zapowiadają zwołanie nadzwyczajnego Walnego Zajadu PZHL. Powód? Łamanie statutu związku. Zaczęło się przed dwoma laty, kiedy to w trakcie rozgrywek skrócono rozgrywki ekstraklasy o jedną rundę. Nikt nie wyciągnął konsekwencji, więc centrala się rozzuchwaliła. W minionym sezonie już po rozegraniu sezonu zasadniczego zmieniła regulamin awansów do mistrzostw Polski juniorów. Miały w finale występować cztery drużyny, a dopuszczono osiem. Najbardziej wtedy protestowała Krynica, powiadamiając o tym fakcie nawet ministerstwo. To też uszło płazem wodzom polskiego hokeja. Doszli do wniosku, że są nietykalni i mogą robić co żywnie zapragną. Dlatego po raz kolejny złamali statut. Podjęto decyzję o powiększeniu ekstraligi. Ta decyzja wywołuje niezadowolenie środowiska i coraz głośniej mówi się o buncie. Czyżby miało się potwierdzić znane powiedzenie `do trzech razy sztuka`? Czy ta decyzja okaże się gwoździem do trumny prezesa Zenona Hajdugi i jego popleczników? Czas na zmiany! [/i]
a grabarz hokeja swoje. Pewnie dostał łapówkę od Grycnera:
[i]Faktem jest zebranie, które odbędzie się 26 czerwca będzie dyskutować o powiększeniu ligi, ale co by miało ono zmienić… Jeśli się ligę powiększa to trzeba tej decyzji bronić. Zarząd podjął taką a nie inną decyzję i powinien być konsekwentny do końca. Na ocenę czy był to dobry pomysł czy zły przyjdzie czas po sezonie. – powiedział wiceprezes PZHL, Kazimierz Woźnicki.
- Przed rozmową z Panem, dzwonił do mnie prezes Naprzodu Janów, Janusz Grycner, który mówił, że z inicjatywą powiększenia ligi wyszły dwa zespoły z Sanoka i Janowa. Umowy ze sponsorami są podpisane na warunkach gry w Ekstralidze. Więc jeśli ktoś zmieniłby decyzje o ilości drużyn w Ekstralidze, to sponsor pomyśli, że ma do czynienia z niepoważnym organem sportu i się wycofa. Nie myślę, aby coś na zebraniu się zmieniło. Nie powinno się ujawniać ile osób było za a ile przeciw. Trzeba uszanować decyzje zarządu – wyjaśnia wiceprezes PZHL, Woźnicki.[/i]
pomyślał by ktoś, że trio Hajduga-Woźnicki-Molewski jest poważne :P
http://www.hokej24.pl/news.php?id=6014&wys_licz=tak
Cracovia, GKS Tychy i Wojas Podhale chcą się zaprezentować w rozgrywkach poza granicami kraju, ale na przeszkodzie stanęło powiększenie ligi. – Pragniemy coś zrobić w celu podniesienia poziomu, lecz hokejowa centrala robi wszystko, aby w tym przeszkodzić – twierdzi wiceprezes Podhala, Wiktor Pysz
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)