Wybór w 1-szej rundzie draftu przypadający L.A. Kings został oddany Minnesocie Wild jako część rozliczeń za Kevina Fialę. Moja drużyna nr 2 Tampa Bay Lightning wzięła w 31 picku lewego skrzydłowego Isaac`a Howard`a.
-
-
NHL
6 dni później
- Edytowany
No i dupa, po cichu liczyłem że Devils go wygarną.
Johnny Gaudreau, UFA, poprzednio Flames, podpisuje 7-io letni kontrakt o wartości 68 mln USD z Blue Jackets.
Edit:za to Devils ogłosili podpis innego UFA, Czech Ondrej Palat, z Tampy. Konkretny grojek.
9 dni później
Gruby ruch na linii Flames-Panthers.
Tkachuk za Huberdeau, +++
https://www.nhl.com/news/matthew-tkachuk-traded-to-florida-panthers-by-calgary-flames-for-jonathan-huberdeau/c-335072346
5 dni później
https://www.espn.com/nhl/story/_/id/34307876
34 dni później
O "aferze koszulkowej" w NHL z udziałem firmy Adidas:
https://hokej.net/artykul/afera-koszulkowa-w-nhl-adidas-konczy-wspolprace-z-liga
18 dni później
After 25 seasons of professional hockey 1,680 NHL regular season games, 200 Stanley Cup Playoff games, and hundreds of international games I am proud to announce my decision to retire from the National Hockey League. In doing so, I am honored to return to TD Garden today to sign a one-day contract with the Boston Bruins and officially finish my career with the team that has meant so much to me and my family. There are so many people that have helped contribute to my success, including all of you, and I look forward to properly thanking everyone this afternoon.
Thank you,
Big Zee
https://www.facebook.com/23050834961/posts/pfbid0B19CRAkb6CbxTxBxUWFYdb9ehpUBYQceDdWURQUqC22TMSSVXhKBaW8b37zLDrSDl/?sfnsn=mo
Legenda!
Mawiają ze powinien mieć co roku nagrodę FairPlay za to ze nie wkłada całej siły w bodiczki bo gdyby tak robił to kontuzje jego przeciwników sypałyby się non stop ;)
Wielki gracz (nie tylko wzrostem)
Uzupełniając - sorry ze post pod postem - jak donoszą statystycy (i to nie jest dowcip) - konsekwencja końca kariery Zdeno Chary jest również fakt ze nie gra obecnie w lidze żaden zawodnik który przegrałby serię playoff grajac przeciwko Toronto :)
20 dni później
Wystartowało NHL :)
Dziś w nocy Devils grają z Flyers na wyjeździe. Pewnie obejrzę , bo jutro mam wolne.
Co to transmisji to na razie Viaplay.
NHL.tv i tak nie działa, apka odsyła do regionalnych dostawców, co wcześniej nie miało miejsca. Chyba ma to związek z lokalnymi prawami w Ameryce Północnej, bo zarówno w USA jak i Kanadzie ktoś ma prawa do transmisji i nie ma opcji nhl.tv
Szkoda, bo lubiłem te apke, wszystko było jak należy.
Viaplay to nie dość ,że dyskusyjna jakość, to jeszcze tylko 48h na obejrzenie meczu z poślizgiem.
A ogląda ktoś NHL na StsTV lub fortunaTV? Jak to tam wygląda?
Ale Dwayne doyebal , zyl tyle lat w Toronto i nie wie jak doping chodzi na TML
Nie " Let's Go Leafs " tylko " Go Leafs Go "
https://www.youtube.com/watch?v=39cZjxhPpoA
Viaplay ujowe nadal i rozciaga sie to na nocne mecze NHL, wiec to juz dramat.
Pierwszy mecz Devils, najpierw pod meczem Devils mecz Buffalo, debile ogarneli sie w 5 minucie i poprawili stream, potem zaciecia itd
Dzis w nocy mecz Devils Red Wings podobnie. Transmisja poprawna (w sensie wlasciwy mecz, qrwa brawo!) ale sam mecz , ja pierdole. (poszedlem spac po 1ej tercji). Wywalalo mi transmisje tak 4-5 razy, pierwszy raz akurat tak ze mi umknela bramka, zaciecia itd
Ile jeszcze zeby ktos sie im dobral porzadnie do d...
- Edytowany
Transmisje wywalało - może dlatego ze oglądaliśmy ten sam mecz z jednego konta? 😎
Ale sam
Meczyk spoko - pierwsza tercja dla Devils - potem Red Wings doszli do głosu - podoba mi się jak ten sezon się zaczął dwie wygrane, widać glebie składu i ze ta drużyna ma potencjał na wygrywanie
Edit
A co do Dwyana to szkoda chłopa ze Stanleya nie zobaczy ;)
Ostatnio czytalem dyskusje na temat szans TML na Stanleya - jeden gość napisał ze Prędzej Lions wygrają SuperBowl niż Leafs Stanleya i dostał odpowiedz na to „Mysle ze Lions maja większe szanse na Stanleya niż Leafs”
[quote]#post1553013
Ostatnio czytalem dyskusje na temat szans TML na Stanleya - jeden gość napisał ze Prędzej Lions wygrają SuperBowl niż Leafs Stanleya” [/quote]
Bez przesady 😉
4 dni później
Kings dostali baty od Penguins.
A Devils po szosrstkim starcie (dwie porażki, w tym jedna forumowo derbowa z Red Wings) zanotowali drugą wygraną, tym razem forumowe derby z Islanders (sorki Islander ;)). Po rozszerzonym skrócie widzę, wygrana jak najbardziej zasłużona. Teraz kolej na mecz z Sharks, jutro o 19h00, więc pewnie na żywca obejrzę.
W zeszłym roku nhl tv mi działało bez problemu, ale teraz już jako mieszkańca Polski, odsyła do viaplay :(
Widać to uregulowali, szkoda, bo poziom usługi nieporównywalny, ale trzeba będzie się pomęczyć, nie chce mi się bawić w jakieś VPNy, choć mógłbym.
I tak co do meczów na żywo, to okazjonalnie a jak już częściej, to dopiero od PO.
4 dni później
Wpadka ze słabiutkimi Devils - martwi gra obronna no ale dopiero początek sezonu
- Edytowany
Ogórki wannabeesGreatagain ograne, w sumie sztycha nie zrobili oprócz objęcia prowadzenia na podnieceniu po pierwszym gwizdku, wynik 6-2 mówi sam za siebie. Diabelska młodzież się rozkręca.
;)
Phil Kessel rozegrał swój 990 z rzędu mecz NHL, bijąc rekord Keitha Yandle'a i został nowym liderem Ironman NHL. Przy okazji tego 990 meczu, strzelił 400 gola w karierze w wygranym meczu przez Vegas Golden Knights 4:2 z San Jose Sharks.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-10/kessel-jpg-95429256.jpg[/img]
6 dni później
- Edytowany
Trudno sie nie jarac, choc nie wolno, bo to dopiero 1/10 zasadniczego i nie takie rzeczy sie widzialo, totalne zjazdy czy mocarne powroty...
Po 🥒 z Detroit, Devils wygrali z mistrzami NHL, Avalanche skromnie 1-0 po bardzo emocjonujacym meczu, po czym zdemolowali Blue Jackets a dzis ograli w Vancouver Canucks.
No trudno sie nie jarac, ale to dopiero poczatek ;) Cos sie zazebia, ale ja nie jestem jak niektorzy koledzy co co rok mowia jak to hohoho teraz i juz a potem zonk... jest tzw momentum, bramkarze daja rade, wszystkie ataki cos od siebie dokladaja
Ottawa Senators na sprzedaz . 655 M . Pierwszy zglosil sie kanadyjski aktor Ryan Reynolds ale on takiej kasy nie ma . Jest tez bogaty gosc z Quebec City ktory chce powrotu Nordiques do NHL . Nowa hala juz jest . On raczej dostanie pierwszenstwo do kupna klubu .
Jutro o 18h00 derby forumowe, Red Wings vs Islanders. RW w kratkę ale po ograniu drużyny psa Putina, a Wyspiarze po serii 5 zwycięstw z rzędu, przegrany stawia piwo.
Trzy do jaja. 🙂
Wierzę, że Stevie Y wie co robi.
Jutro zlejemy drugą drużynę z NY - wszystko się rozwija we właściwym kierunku
Fuksem się NJ udało wygrać i teraz Diabeł się puszy :)
Brzmisz jak Stawowy po 1-6 z Lechem, ale nie będę się znęcał 😁
Są granice - i porównywanie mnie do wuefisty to ich przekroczenie 😉
19 dni później
Dziś z uwagi na święto dziękczynienia do wyboru do koloru meczów w wieczornej porze.
Mapple Leafs przerwali rekordową serie zwycięstw Devils, kiedyś trzeba było przegrać. Ale gramy o play off i tak trzymać 😊
Devils ograli Capitals 5-1 a Jack Hughes zanotował pierwszego w karierze NHL hat-tricka :)
https://www.youtube.com/watch?v=emRXV2xPJrc
Jest chłopak dobry, polecam obejrzenie brameczek, szczególnie dwóch pierwszych, gdzie nie ma wcale przypadku ;)
https://www.youtube.com/watch?v=emRXV2xPJrc
@MSC#10852
pamiętasz nasze przekomarzanie odnośnie piłkarskich samobóji? :)
Te 2 pierwsze bramki Hughesa obrazują moje zdanie, ponieważ uważam że podobne sytyacje też moga mieć miejsce w kopanej, a większa w nich zasługa strzelca niż "winy"/"interwencji bramkarza" ;) pewnie cie nie przekonam, ale lubię się podrażnic ;)
- Edytowany
Hokej to hokej a piłka to piłka. Inny jest przepis odnośnie zaliczania bramek samobójczych. Masz rację "zasługa" bramkarza żadna ale w piłce przepis klasyfikuje to jako bramkę samobójczą. Inaczej się nie da, trzeba by zmienić przepisy.
Się uwziąłeś, nie było takich interpretacji pare lat temu, to świeże, nikt nie okradał debilnie piłkarzy ze zdobytych bramek
Nie było ale teraz są, żeby tak nie było trzeba by to zmienić.
18 dni później
Dziś w nocy Los Angeles Kings pokonali po karnych lidera całej ligi pod względem zdobytych punktów Boston Bruins, dzięki czemu awansowali na drugie miejsce w Dywizji Pacyficznej i 4 miejsce w Konferencji Zachodniej 🙂
- Edytowany
Tak, widzialem, ladnie. ;)
Devils złapali cos zadyszke, 4 porazki z rzedu.. choc jedna w OT a wszystkie mecze oprocz moze Islanders dosc zaciete. Dzis w nocy siedzieli na Flyers caly mecz by dostac gonga z kontry, 49 strzalow czy jakos tak, ja prdl, troche obawy przed koszmarem poprzednich lat sie budza, nic nawet polowy sezonu nie ma, wciaz lider Dywziji i drudzy w Konferencji.
Ale teraz ciezka seria meczow przed nami, 2x Bruins, Penguins etc
Teraz to zauważyłem przeglądając sytuację w tabelach. Już 5 z rzędu a patrząc w kalendarz trudno będzie przerwać serię. Do 11 stycznia 3 razy Caines (którzy są w sród kilku drużyn które lubię i kibicuję im w PO) 2 razy Bruins, Pingwiny, derby z Rangersami (których tez lubię), Floryda i Karvinowe Red Wings.
Nie wiem co się dzieje. Bastian wypadl, niby 3-4 atak , ale bardzo zgrana trójka McLeod-Bastian-Wood miała dynamikę często zajeżdżając przeciwnika na śmierć, co całościowo dawało efekt głebokiego składu i przynosiło rezultaty. Był moment, że 4 atak wykręcał lepsze liczby niż 2 i 3 ;)
Ale nie znam się aż tak na hokeju, żeby umieć to ocenić, w sensie zdiagnozować przyczyny obniżki formy. Poczytuje czasem forum Devils oraz grupe na FB, ale tak jak u nas napierdalanka po serii porażek sięga zenitu i nie mam na to siły ;) zacząłem sezon stoicko, zaczęło się jak zawsze, potem szalona seria i zrównany rekord klubowy serii zwycięstw... miły szok, no a teraz kryzys, sezon jest długi.
Karvin też ucichł, Red Wings ciut spuścili z tonu, choć nawet jak nie byli spuścili to daleko im było do Devils, kogucikowate puszenie owszem, lvl Master, jak to Karvin ;)
- Edytowany
Karvin oglądał Mistrzostwa w piłce - Red Wings maja lekka zadyszkę ale się odbija - najwazniejsze jest to ze widać stały progres - ostatnio oglądałem analizę glebi składu - jest moc - może się nie uda w tym roku (wiadomo ze trzeba nakręcać atmosferę) ale przyszłość jest w jasnych barwach - bardzo dobry sezon Larkina cieszy - no i mimo zadyszki jeszcze nie odpadliśmy z PO
Edit
A od Devils jesteśmy lepsi zawsze i wszedzie :)
- Edytowany
Red Wings puknęli w dośc widowiskowy sposób Tampe, a Devils fatalną przerwali serię i wygrali na Florydzie.
Bardzo zacięty i ostry mecz. Panthers mieli ale do Hischiera po ostatnim meczu w Newark, kiedy to podczas jednego z face-off tak machnął kijem że zahaczył centra Panthers Barkova, wyłączając go z gry. Ewidentnie nieszczęśliwy przypadek, bo Hischier to nie bandyta, ale mimo to miał wczoraj spekcjalne traktowanie i cały mecz na niego polowali.
Devils pomimo dwukrotnego gonienia wyniku wyszli w końcu na prowadzenie i przypieczętowali wygraną bramką do pustej.
Ja pierdziele, niby jeszcze ok 50 meczów do konća sezonu zasadniczego, a mnie ten hokej kosztuje tyle nerwów kibicowskich że hej.
No ale o to chyba też chodzi, isnt it? Są emocje. ;)
edit: ach, a jeszcze Devils prawie cały mecz grali 5-tką obrońców po tym jak na początku Greaves wywalił w bande i nie mógł wstać z lodu
6 dni później
Red Wings przegrywali po pierwszej tercji z Pittsburghiem 0-4 ale zacisnęli zęby i wygrali w OT 5-4, brawo za walkę, na ten moment ciężka sytuacja w tabeli ale nie beznadziejna. Szanse na playoff są nadal :)
4 dni później
Brawo Boston, trzeci mecz na zewnątrz i trzecia wygrana.
W forumowych derbach, Red Wings - Devils 1-5
Dość przekonywujące zwycięstwo patrząc na rozszerzony skrót, RW doszli do głosu dopiero pod koniec.
Dojebiemy im w playoffie cytując klasyka ;)
Gz Diablo :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)