Wybór w 1-szej rundzie draftu przypadający L.A. Kings został oddany Minnesocie Wild jako część rozliczeń za Kevina Fialę. Moja drużyna nr 2 Tampa Bay Lightning wzięła w 31 picku lewego skrzydłowego Isaac`a Howard`a.
-
-
NHL
6 dni później
- Edytowany
No i dupa, po cichu liczyłem że Devils go wygarną.
Johnny Gaudreau, UFA, poprzednio Flames, podpisuje 7-io letni kontrakt o wartości 68 mln USD z Blue Jackets.
Edit:za to Devils ogłosili podpis innego UFA, Czech Ondrej Palat, z Tampy. Konkretny grojek.
9 dni później
Gruby ruch na linii Flames-Panthers.
Tkachuk za Huberdeau, +++
https://www.nhl.com/news/matthew-tkachuk-traded-to-florida-panthers-by-calgary-flames-for-jonathan-huberdeau/c-335072346
5 dni później
https://www.espn.com/nhl/story/_/id/34307876
34 dni później
O "aferze koszulkowej" w NHL z udziałem firmy Adidas:
https://hokej.net/artykul/afera-koszulkowa-w-nhl-adidas-konczy-wspolprace-z-liga
18 dni później
After 25 seasons of professional hockey 1,680 NHL regular season games, 200 Stanley Cup Playoff games, and hundreds of international games I am proud to announce my decision to retire from the National Hockey League. In doing so, I am honored to return to TD Garden today to sign a one-day contract with the Boston Bruins and officially finish my career with the team that has meant so much to me and my family. There are so many people that have helped contribute to my success, including all of you, and I look forward to properly thanking everyone this afternoon.
Thank you,
Big Zee
https://www.facebook.com/23050834961/posts/pfbid0B19CRAkb6CbxTxBxUWFYdb9ehpUBYQceDdWURQUqC22TMSSVXhKBaW8b37zLDrSDl/?sfnsn=mo
Legenda!
Mawiają ze powinien mieć co roku nagrodę FairPlay za to ze nie wkłada całej siły w bodiczki bo gdyby tak robił to kontuzje jego przeciwników sypałyby się non stop ;)
Wielki gracz (nie tylko wzrostem)
Uzupełniając - sorry ze post pod postem - jak donoszą statystycy (i to nie jest dowcip) - konsekwencja końca kariery Zdeno Chary jest również fakt ze nie gra obecnie w lidze żaden zawodnik który przegrałby serię playoff grajac przeciwko Toronto :)
20 dni później
Wystartowało NHL :)
Dziś w nocy Devils grają z Flyers na wyjeździe. Pewnie obejrzę , bo jutro mam wolne.
Co to transmisji to na razie Viaplay.
NHL.tv i tak nie działa, apka odsyła do regionalnych dostawców, co wcześniej nie miało miejsca. Chyba ma to związek z lokalnymi prawami w Ameryce Północnej, bo zarówno w USA jak i Kanadzie ktoś ma prawa do transmisji i nie ma opcji nhl.tv
Szkoda, bo lubiłem te apke, wszystko było jak należy.
Viaplay to nie dość ,że dyskusyjna jakość, to jeszcze tylko 48h na obejrzenie meczu z poślizgiem.
A ogląda ktoś NHL na StsTV lub fortunaTV? Jak to tam wygląda?
Ale Dwayne doyebal , zyl tyle lat w Toronto i nie wie jak doping chodzi na TML
Nie " Let's Go Leafs " tylko " Go Leafs Go "
https://www.youtube.com/watch?v=39cZjxhPpoA
Viaplay ujowe nadal i rozciaga sie to na nocne mecze NHL, wiec to juz dramat.
Pierwszy mecz Devils, najpierw pod meczem Devils mecz Buffalo, debile ogarneli sie w 5 minucie i poprawili stream, potem zaciecia itd
Dzis w nocy mecz Devils Red Wings podobnie. Transmisja poprawna (w sensie wlasciwy mecz, qrwa brawo!) ale sam mecz , ja pierdole. (poszedlem spac po 1ej tercji). Wywalalo mi transmisje tak 4-5 razy, pierwszy raz akurat tak ze mi umknela bramka, zaciecia itd
Ile jeszcze zeby ktos sie im dobral porzadnie do d...
- Edytowany
Transmisje wywalało - może dlatego ze oglądaliśmy ten sam mecz z jednego konta? 😎
Ale sam
Meczyk spoko - pierwsza tercja dla Devils - potem Red Wings doszli do głosu - podoba mi się jak ten sezon się zaczął dwie wygrane, widać glebie składu i ze ta drużyna ma potencjał na wygrywanie
Edit
A co do Dwyana to szkoda chłopa ze Stanleya nie zobaczy ;)
Ostatnio czytalem dyskusje na temat szans TML na Stanleya - jeden gość napisał ze Prędzej Lions wygrają SuperBowl niż Leafs Stanleya i dostał odpowiedz na to „Mysle ze Lions maja większe szanse na Stanleya niż Leafs”
[quote]#post1553013
Ostatnio czytalem dyskusje na temat szans TML na Stanleya - jeden gość napisał ze Prędzej Lions wygrają SuperBowl niż Leafs Stanleya” [/quote]
Bez przesady 😉
4 dni później
Kings dostali baty od Penguins.
A Devils po szosrstkim starcie (dwie porażki, w tym jedna forumowo derbowa z Red Wings) zanotowali drugą wygraną, tym razem forumowe derby z Islanders (sorki Islander ;)). Po rozszerzonym skrócie widzę, wygrana jak najbardziej zasłużona. Teraz kolej na mecz z Sharks, jutro o 19h00, więc pewnie na żywca obejrzę.
W zeszłym roku nhl tv mi działało bez problemu, ale teraz już jako mieszkańca Polski, odsyła do viaplay :(
Widać to uregulowali, szkoda, bo poziom usługi nieporównywalny, ale trzeba będzie się pomęczyć, nie chce mi się bawić w jakieś VPNy, choć mógłbym.
I tak co do meczów na żywo, to okazjonalnie a jak już częściej, to dopiero od PO.
4 dni później
Wpadka ze słabiutkimi Devils - martwi gra obronna no ale dopiero początek sezonu
- Edytowany
Ogórki wannabeesGreatagain ograne, w sumie sztycha nie zrobili oprócz objęcia prowadzenia na podnieceniu po pierwszym gwizdku, wynik 6-2 mówi sam za siebie. Diabelska młodzież się rozkręca.
;)
Phil Kessel rozegrał swój 990 z rzędu mecz NHL, bijąc rekord Keitha Yandle'a i został nowym liderem Ironman NHL. Przy okazji tego 990 meczu, strzelił 400 gola w karierze w wygranym meczu przez Vegas Golden Knights 4:2 z San Jose Sharks.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-10/kessel-jpg-95429256.jpg[/img]
6 dni później
- Edytowany
Trudno sie nie jarac, choc nie wolno, bo to dopiero 1/10 zasadniczego i nie takie rzeczy sie widzialo, totalne zjazdy czy mocarne powroty...
Po 🥒 z Detroit, Devils wygrali z mistrzami NHL, Avalanche skromnie 1-0 po bardzo emocjonujacym meczu, po czym zdemolowali Blue Jackets a dzis ograli w Vancouver Canucks.
No trudno sie nie jarac, ale to dopiero poczatek ;) Cos sie zazebia, ale ja nie jestem jak niektorzy koledzy co co rok mowia jak to hohoho teraz i juz a potem zonk... jest tzw momentum, bramkarze daja rade, wszystkie ataki cos od siebie dokladaja
Ottawa Senators na sprzedaz . 655 M . Pierwszy zglosil sie kanadyjski aktor Ryan Reynolds ale on takiej kasy nie ma . Jest tez bogaty gosc z Quebec City ktory chce powrotu Nordiques do NHL . Nowa hala juz jest . On raczej dostanie pierwszenstwo do kupna klubu .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)