Przegrana z Arizoną w dogrywce to słaby wynik Wings, trochę zadyszki jest, ale tak jak pisałem, młoda ekipa to jeszcze nieustabilizowana, na drugim biegunie Oilers - top Zachodniej konferencji, McDavid punktuje w każdym meczu od początku sezonu, czyżby po prawie 30 latach szykował się powrót Stanleya do Kanady? (Ostatnio w 1993 Montreal)
-
-
NHL
4 dni później
Z okazji Swieta Dziekczynienia mecze dzis wczesniej, jest w czym wybierac i pory ludzkie :)
Bruins-Rangers 19h00
Blackhawks-Blues 21h30
Wild-Jets 21h30
Flyers-Hurricanes 21h30
Ducks-Senators 22h00
Capitals-Panthers 23h00
Detroit przerwało serię porażek wygrywając z Blues, nadal nieźle to wygląda, świetnie punktują debiutanci - zarówno Raymond jak i Seider. Będzie z nich pociecha.
Natomiast w meczu Edmonton - Dallas (1-4) przerwana została seria 17 meczy z rzędu z punktem w wykonaniu McDavida - ale już nazajutrz w następnym meczu z Arizoną odbił sobie to zaliczając bramkę i 2 asysty. Dodać należy że były to asysty nr 400 i 401 w karierze :)
- Edytowany
Wygrana z Flyers 5-2 ale...
Odliczam dni do powrotu Hughes'a ...
Meczarnie, he he. Idzie jak po grudzie, dobre mecz przeplatane traficznymi, za malo tych dobrych na razie.
Kuriozum bo druga linia ataku wymiata totalnie (Mercer-Johnsson-Bratt) a pierwsza bardzo bardzo blado. Nr 1 draftu z 2017 Nico Hischier srednio daje rade jako kapitan. Inna sprawa (sporo takich glosw) , nie ma odpowiedniogo wsparcia. Tatar juz ciut lepiej ale ponizej oczekiwan.
Wiec wszyscy licza ze Hughes wniesie oprocz swiezosci troche swojego geniuszu i wprowadzi druzyne na poziom wyzej.
Poza tym gra w przewadze to na razie tragedia. Gdzies kolo 30 miejsca w lidze, a dzis w nocy kolejna bramka stracona przy przewadze, aj.
- Edytowany
Devils podpisali z Hughes'em 8-śmio letni kontrakt na 64 miliony dolarów. A wieczorem przedupcyli ze średnimi Sharks 2-5.
Graja straszna chujnie a ich PP jest zalosne,
Grrrrrrrr.
Raymond rookie of the month, Detroit gra zdecydowanie lepiej niż w ostatnich sezonach, niezwykle cenne punkty wywiezione z Bostonu :)
6 dni później
Asysta Zegrasa do Milano to temat dnia w NHL - sami zobaczcie
https://www.youtube.com/watch?v=7QAIDnaYGpM
Zegras to nasi kibice za bramką na D a Milano to Pelle Van Ammersfort - myśliwy.
9 dni później
Dziś forumowe Derby z Diabłem - RedWings vs Devils :)
a w oczekiwaniu na to spotkanie o zbliżającym się turnieju Olimpijskim w Pekinie - artykuł sprzed 2 miesięcy ale chyba nikt nie wrzucał - pierwsze powołania z NHL:
https://www.iihf.com/en/events/2022/olympic-m/news/29044/provisional_olympic_nhlers_named
- Edytowany
wez, mnie nie denerwuj ;)
kolejny sezon w plecy, teraz to juz totalny zjazd, zal patrzec... nie chce mi sie o tym rozmawiac, mam nadzieje ze sie doczekam kiedys odbudowanej druzyny i walki o cos.
Tacy Rangers pare lat temu przewietrzyli sklad i sa teraz spowrotem w czolowce, grrr
No i Kings Hrabiego mi polozyli kupon, myslalem ze wygraja z Hurricanes, ci bez Aho, Kings jakby ciagle w walce o play off. A tu becki 5-1.
Red Wings ciagle w walce, ale Bruins maja pare meczow zaleglych, na ich szczescie przelozone teraz. Covid ostro atakuje, wiekszosc meczow odwolywana.
Zobaczymy jak to wplynie na sezon.
ps. chyba to zle swiadczy o druzynie jesli w ciemno stawiam u bukow przeciwko nim i tylko rozkminiam podporki coby wyciagnac wiecej z kuponu...
Red Wings wylądowali na Covid protocol - przesunięte mecze z Colorado i Minnesotą
mam wrażenie że ten sezon może się różnie skończyć, dużo meczy przekładanych
zaraz może się okazać że zawieszą wogóle rozgrywki
Od dzisiaj do 26-go grudnia tylko 2 mecze w NHL reszta zawieszona
Łącznie już 49 meczów przełożonych w tym sezonie.
Zawodnicy NHL nie jada na olimpiade
Pytanie czy Igrzyska się odbędą w terminie
18 dni później
Gladiator
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-01/fb-img-1641764568604-jpg-64236154.jpg[/img]
Nicklas Lidstrom zatrudniony jako wiceprezes ds. sportowych w Detroit - podoba mi się jak wygląda ta wielka budowa, świetna grupa młodych, plus bardzo solidne podstawy w postaci zarządu :)
Trener Dallas Stars Rick Bowness po przegranym meczu z Saint Louis Blues na skutek utraty przez Stars dwóch goli w ostatnich kilkudziesięciu sekundach meczu wyładował swoją wściekłość uderzając kijem w bandę:
https://www.youtube.com/watch?v=tJLjBFJYyNY
Jak na razie Kings siódme miejsce w Konferencji Zachodniej i trzecie miejsce w Dywizji Pacyficznej. Z zespołów, którym kibicuję świetnie spisują się Tampa Bay Lightning i Carolina Hurricanes zajmując odpowiednio drugie i trzecie miejsce w Konferencji Wschodniej 🙂
2 bramki w 18 sekund ostatniej minuty trzeciej tercji prz prowadzeniu 1-0 to boli :)
Ciagle niby szanse sa dla Devils, ale srednio to wyglada,
2 miejsca wild card ciagle w zasiegu, ale Bruins punktuja, graja dobrze a Pingwiny po slabym starcie graja wrecz bardzo dobrze.
Dziwny sezon, przetasowania w skladach w zwiazku z Covidem sa tak ogromne, ze trudno powiedziec kto w jakim skladzie gra bo z dnia na dzien ktos wypada, ktos wraca i tak w kolko.
4 dni później
hm nie wiem co jest grane dzis w US/Kan ale meczyki o dziwnie ludzkiej porze, od 19 do 22, w sumie 5, miedzy innymi:
Sabres-Red Wings 19h00
Coyotes-Canadiens 22h00
Sharks-Kings 22h00
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)