Ach, no, nie przepadam i już. Zakończmy temat ;) BTW Nazwa drużyny z Dallas też mi się nie najlepiej kojarzy ;)
PIngwiny awansowały po bardzo emocjonującym meczu. Cóż, sama końcówka sezonu, zostało tylko dwóch kandydatów i jeden puchar. Rekiny są rozpędzone, mają najlepszą ofensywę tych playoffów i weteranów, którzy są naprawdę zdeterminowani zdobyć ten puchar. Pingwiny mają linię HBK i młodego, BARDZO ambitnego bramkarza - Murraya.
Ten zbliżający się finał jest dla mnie zagadką pod każdym względem. Nie zdziwię się, jeśli będzie hokejowo wybitny, ani gdy będzie sportowo słaby. Nie zdziwi mnie ani wygrana Rekinów, ani Pinginów. Nie zdziwi jeśli ta seria będzie długa lub krótka.
Wydaje się, że po raz pierwszy od trzech lat mamy szansę na wyrównany finał. Ale czy tak będzie? Cholera wie..
-
-
NHL
To mamy sytuacje, jaka chcieliśmy, finał Sharks - Penguins! Masz racje, ze wszystko moze się zdarzyć. Po stronie Sharkow jest kilka plusów, ale są w finale po raz pierwszy i mogą być ... przemotywowani:)
Penguins znowu w finale po 7-miu latach. Nie jestem na tyle wciągnięty w hokejową statystykę by pamiętać, czy ktoś z obecnego Pittsburga grał w 2009? Strzelałbym w Crosby'ego i Kessela, ale niewykluczeni jacyś inni.
Wiem, ze mimo sporego nawału pracy, startującego niebawem Copa America i rozpoczynających się Mistrzostw Europy będę oglądał wszystkie mecze od pierwszej do ostatniej minuty. Byłbym przeszczęśliwy gdyby trafił mi się jakiś bilet. Trzeba się będzie porozglądać:D
My mamy emocje w play-off plastikowej z Sanokiem czy Tychami, to co tam się musi dziać.. ;)
Szkoda ze nie ma NHL w nc+ (vide koszykówka zza oceanu), bo na pewno by się to w jakiś sposób przyczyniło do propagowania hokeja, mimo ze półka nie ta.
G7
https://www.nhl.com/video/recap-tbl-1-pit-2/t-280813724/c-44087603
Bardziej mi się stara strona podobała..IMHO zmiana in minus.
Aleks załatwiaj bilety, bo takiej okazji możesz już nie mieć.
J&B, ja też jestem ciekawy jak ludzie tutaj będą reagować i co się w ogóle będzie działo:) Na normalnych meczach jest raczej spokojnie, "doping" robią organy, a ludzie reagują mocniej na jakieś szczególne sytuacje. Nie ma grupowych skandowań, śpiewów, bron Boże bębnów (zaraz wyprowadziłaby to policja), ludzie się cieszą ze strzelonych bramek, a jak są stracone, albo mecz przegrany to pocieszają się, że 'next time will be better' i nikt nie rozpacza, ani nie robi żadnych tragedii. ALE TERAZ JEST FINAL PUCHARU STANLEYA! Postawy ludzi mogą się zmienić, może będą nawet dopingować?:D
To, że w Polsce nie ma transmisji z NHL to jest normalny kryminał. Hokej się powinno popularyzować, pokazywać najlepszych, zachęcać do oglądania i chodzenia na mecze. Polska federacja, czy Związek Hokeja powinna stawać na głowie by transmisje były przekazywane! Na hokeju jest o wiele więcej emocji niż na plice, co chwile są akcje, w każdej minucie może wpaść bramka, niektóre padają w odstępach kilkunastosekundowych, są wspaniale obrony i parady bramkarzy, strzały z powietrza, z niebieskiej i czerwonej linii, no co tu dużo mówić, super sprawa!. W piłce czasem jest 5 celnych strzałów na cały mecz - w hokeju (przynajmniej w NHL) to niemożliwe! Tu każda z drużyn strzela ok. 30 x na bramkę przeciwnika.
Ja chodziłem na Cracovię jeszcze w połowie lat 60-tych, gdy było odkryte lodowisko, padał śnieg, mróz dawał ostro w kość, a wiatr bujał lampami zawieszonymi nad lodowiskiem. Ale trybuny na meczach były pełne!!!
Dzięki J&B za zachętę, wiem, że to niesamowita okazja. Mieszkając w Niemczech (w Stuttgarcie) bylem w 1988 r. na Neckarstadionie na półfinale ZSRR-Włochy, wygranym niestety przez ruskich 2-0. W 1994 mieszkając już w kalifornijskiej Bay Area (tzn. w Rejonie Zatoki) zaliczyłem na Stanfordzie mecz Mistrzostw Świata Brazylia - USA 1:0, no to teraz wypadałoby być chociaż na jednym meczu finału o Puchar Stanleya!
tylko pozazdroscic Aleks :)
platforma NHL Center to super sprawa, jak ktos chce to ma az za duzo :)
no ale fakt, tragedia, jakis durny super bowl pokazuja a nie mogliby chocby finaly plaoff pokazac?
a w sezonie NHL Game Center ma teraz przeciez mecze za friko , w wolnym pasmie, ale wie to ktos?
Przede wszystkim, to w tym sezonie wszystkie mecze PO były za 5$. Porównajcie to z cena PPV z sanockiej areny :D
gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przede wszystkim, to w tym sezonie wszystkie mecze
> PO były za 5$. Porównajcie to z cena PPV z
> sanockiej areny :D
Nie bardzo rozumiem. Chodzi o płatne transmisje Per-Pay-View z playoffów NHL?
Tak. Opłata za nhl.tv wynosiła 5$. Przynajmniej dla Europy ;)
Pisze, bo jest krotka przerwa przed power-play Pingwinów. Dotąd mecz bardzo wyrównany. Pittsburgh kombinuje, a Sharki graja szybkimi kontrami. W szansach jak dotąd 1-1, ale więcej strzałów miały Pingwiny.
W drugiej części 1-szej tercji:) Sharks w odstępie minuty stracili 2 bramki i zeszli na przerwę z tym wynikiem. Przy pierwszej bramce mocno "się machnął" szwedzki obrońca Sharkow Karlsson, który pod bramka nie trafił w - wydawałoby się - łatwy do wybicia krążek, a tam był zaraz zawodnik Pingwinow Rust, (co znaczy po angielsku-rdza) i z bliska strzelił. Pingwiny na fali rzucili się do ataku i zaraz wypracowali sytuacje, z której z prawej strony strzelił ich zawodnik 43 i zasłonięty Jones wpuścił strzał w prawe, górne okno.
Trzeba przyznać, ze Pingwiny przeważały w I-szej tercji, mieli o wiele więcej strzałów, ale w pozostałych elementach Sharks wcale nie byli gorsi.
Spodziewam się bramek ze strony Sharks w II-giej tercji.
Sharks spełnili moje oczekiwania:) i wygrali II-ga tercje 2-0 doprowadzając do remisu.
Sytuacja w tej tercji odwróciła się o 180'. To Sharks atakowali i strzelali, a Penguins bronili się kontratakując.
Na ile "się znam na hokeju", to Sharks wyglądają lepiej. Oczywiście wiadomo, ze to subiektywna opinia, ale przez prawie 30 lat oglądania NHL mam ustalone pewne kryteria i według nich oceniam to, co oglądam. Nie mogę powiedzieć ze dzisiaj, ale z tych 2-ch tercji mam wrażenie, ze to jednak San Jose wygra w tym roku Puchar Stanley'a:).
W dzisiejszym meczu Pinguins graja dobrze, konstruują akcje, strzelają, ale graja jednak zbyt koronkowo. Sharks są 'bardziej konkretni', niebezpieczni w swoich akcjach i myślę, ze kibice Pinguins naprawdę drżą o wynik. Trzecia tercja będzie niesłychanie ciekawa.
Pittsburgh wygrał ostatecznie 3-2. U Sharks pierwsze koty za ploty i dobry, wyrównany mecz. Pinguns są rzeczywiście szybcy i Sharks musza na to znaleźć receptę. Jeśli mają sobie ułatwić wygranie serii, musza zwyciężyć w środę. Podobnie było z S.L. Blues. Może i tym razem będzie podobnie?
Najlepsza defensywa tych PO czyli Sharks kontra najlepsze trzy ataki...póki co Pens 1-0 ale ten mecz mógł skończyć sie rożnie i podejrzewam ze kolejne spotkanie tez będzie bardzo wyrównane
Spore osłabienie defensywy Sharks na G2 z powodu śmierci i pogrzebu ojczyma nie wystąpi Justin BRAUN
Po 2,5 min dogrywki Pingwiny strzelają zlotego gola i podnoszą prowadzenie w serii do 2-0. Dobra zaliczka przed wycieczką do Kalifornii.
Dziś dosyc specyficzny mecz. Niby Pingwiny z gry miały więcej, ale to SJS niemiłosiernie ostrzeliwali słupki i poprzeczki. Wydaje mi się, że wygrał lepszy. Stan rywalizacji również IMO jest na chwilę obecną sprawiedliwy. Teraz bardzo ciekawy G3 się szykuje.
4 dni później
Metallica zagra hymn przed G4...jeden z moich ulubionych zespołów aczkolwiek Amerykanie mocno eksperymentuja z tym graniem hymnu przed spotkaniami wczoraj w NBA hymn zagrał Carlos Santana...
LET'S GO PENS! X(:)-D
4 dni później
Pingwiny mają to :) 4. w historii :)
Z dwojga złego to dobrze że nie jakiś kalifornijski wynalazek zbudowany na krzywdzie Minnesoty tylko solidny NHLowski klub z jakimi takimi tradycjami... Oczywiście lepiej by było gdyby to była drużyna z Original Six, albo przynajmniej jakaś z Kanady no ale cóż znak czasów...
graty dla Pens i Crosby'ego
Las Vegas jest juz bardzo blisko NHL-u , co moze byc oficjalnie ogloszone po spotkaniu "Board of Governors" 22-go Czerwca
Klub z Las Vegas ma do zaplacenia 500 mln wstepnego i bedzie mogl dolaczyc do ligi juz na sezon 2017-18.
w roku 2000 Columbus i Minesota zaplacily tylko po 80 mln. Nastepny klub w kolejce do coraz bardziej lukratywnej ligi
to Quebec City.
Gratulacje dla forumowych Pingwinow !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)