będzie tak jak z Tomaszewskim: punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia
-
-
WKRACZAMY W SEZON 2006/2007.
z Janowem gdzie gramy ?? bo nie ma nigdzie napisane
w janowie
To nie wydaje mi sie zeby nas wpuscili wkoncu Naprzód Janów to fc Ruchu Chorzów
Hokejowy mistrz Polski ComArch/Cracovia ustalił warunki rocznego kontraktu z obrońcą reprezentacji Polski Grzegorzem Piekarskim. "Pasy" będą musiały się jeszcze porozumieć z ostatnim klubem Piekarskiego Unią Oświęcim. Krakowianie chcą rocznego wypożyczenia, a oświęcimianie transferu definitywnego.
- Żądania Unii są merytorycznie i moralnie wątpliwe z dwóch powodów. Grzegorz dwa lata temu jako wolny gracz przyszedł z Żyliny do Oświęcimia, a Unia nie szkoliła go - wylicza szef sekcji hokejowej Cracovii Adam Zięba. - Rozumiałbym roszczenia Unii, gdyby miała podpisaną z zawodnikiem wieloletnią umowę. Kontrakt, wiadomo, rzecz święta. A tu jest na odwrót - wszystkim zawodnikom Unii kontrakty zostały wypowiedziane.
28-letni Piekarski trenuje już z Cracovią.
na stronie pzhl
http://www.pzhl.org.pl/term.php3
jest pełny terminarz ligi
ciekawy jestem czy mecze Cracovii beda przekladane bo lodowiska napewno nie bedzie na poczatku sezonu ?
JAW, gw:
[i]Ostro trenują hokeiści ComArchu/Cracovii. Trenują w klubowej siłowni, jeżdżą na rowerach w Lasku Wolskim, pływają kajakami po Wiśle. Z końcem tego tygodnia zawodnicy udadzą się na dwutygodniowe urlopy, a 24 lipca mają już wyjechać na lód. Tyle że hala w Krakowie będzie wtedy w trakcie remontu. - Jeszcze nie znaleźliśmy zastępczego lodowiska. Pod uwagę bierzemy obiekty w Oświęcimiu, Katowicach, Opolu lub słowackiej Żylinie - wymienia szef sekcji hokejowej Cracovii Adam Zięba. - Jeśli chodzi o rozgrywki ligowe, możliwa jest gra w trzech pierwszych halach.
Mistrzowie Polski mają jednak nadzieję, że uda im się pozamieniać gospodarzy meczów I rundy, którą w całości graliby na wyjeździe.
W połowie października "Pasy" czeka organizacja turnieju drugiej rundy Pucharu Kontynentalnego. W razie zwycięstwa miesiąc później krakowianie wezmą udział w kolejnej rundzie tych rozgrywek w Mińsku. W związku z tak napiętym terminarzem zawodnicy "Pasów" na pewno nie wystąpią w Interlidze. - Chcemy powalczyć w Pucharze Kontynentalnym, dlatego też nie zamierzamy łapać kilku srok za ogon - tłumaczy Zięba. Skład krakowian jest już praktycznie zamknięty, ale mistrzowie Polski rozglądają się jeszcze za dwoma młodymi napastnikami. [/i]
napastnikami? Nam potrzeba OBROŃCÓW...
potrzeba nam napastników :)
ale polemizował z nurkiem nie będę :)
Karvin - lód zweryfikuje Twoje słowa :P
ja chcę na czas remontu mecze w Krynicy a nie w Oświęcimiu !!!!!!!!
ciesz się, że nie w Żylinie ;)
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Terminarz PLH ustalony
Gdzie jest ten terminarz w całości?
Bo na Pasy.org ciągle stary
kliknij sobie w linka jaki zapodałem to go będziesz miał :)
Zakończono pierwszy etap przygotowań.
Jak donosi red. Andrzej Stanowski w dzisiejszym Dzienniku Polskim :
Hokejowe "Pasy" na urlopie.
Od 24 lipca na lodzie.
Kto będzie piątym obcokrajowcem?
Hokeiści Cracovii zakończyli wczoraj pierwszy etap przygotowań do sezonu 2006/2007. Zawodnicy rozjechali się na urlopy, spotkają się 24 lipca i wówczas mają się zacząć treningi na lodzie.
Przygotowania "Pasów" do sezonu zaczęły się w połowie maja. Nieco później dołączyli reprezentanci kraju (L. Laszkiewicz, Słaboń, Dulęba, Radziszewski), którzy grali w MŚ dywizji 1.
W maju i czerwcu treningi "Pasów" poświęcone były przede wszystkim budowaniu siły i kondycji. Zawodnicy ćwiczyli w siłowni, jeździli na rowerach w Lesie Wolskim, pływali kajakami po Wiśle, biegali w terenie.
Teraz hokeiści pojechali na urlopy. Np. najlepszy strzelec minionego sezonu w ekstraklasie, reprezentant kraju Leszek Laszkiewicz wybiera się z rodziną na krótki urlop do Hiszpanii.
Zawodnicy spotkają się ponownie w Krakowie 24 lipca. Wtedy mają się zacząć treningi na lodzie. Na pewno nie w Krakowie, gdzie zaczyna się wkrótce generalny remont hali przy ul. Siedleckiego. Gdzie trenować będą "Pasy"? W grę wchodzą Katowice, Oświęcim, Opole, być może Żilina.
Skład Cracovii na nowy sezon jest już praktycznie dopięty. Do zespołu doszli dwaj gracze Wojasa Podhala Zbigniew Podlipni i Piotr Gil, napastnik TKH Toruń Daniel Laszkiewicz (brat Leszka), dwaj czescy napastnicy Hartmann i Pinc.
Przed paroma dniami Cracovia podpisała kontrakt z reprezentacyjnym obrońcą Grzegorzem Piekarskim (Dwory Unia Oświęcim), ale w sprawie jego przejścia Cracovia musi się jeszcze porozumieć z klubem z Oświęcimia.
Ostatnio doszli młodzi gracze - 18-latkowie, reprezentanci kraju w tej kategorii wiekowej, obrońcy Landowski (ostatnio SMS Sosnowiec), Kruczek z KTH Krynica, napastnik Gruszka z MMKS Nowy Targ, bramkarz Witek z Wojasa Podhala.
W zespole jest jeszcze jedno wolne miejsce dla obcokrajowca, jest ich w Cracovii czterech, a zgodnie z nowymi ustaleniami PZHL może być pięciu. - Z pozyskaniem obcokrajowca jeszcze poczekamy - mówi szef sekcji hokejowej Adam Zięba.
Przypomnijmy, że Cracovia jako mistrz kraju zagra w Pucharze Kontynentalnym (od II rundy), nie wystapi natomiast krakowski zespół w hokejowej Interlidze. - Nie można łapać dwóch srok za ogon - mówią w klubie.
Oto, jak wygląda kadra Cracovii, bramkarze: Radziszewski (jest przez PZHL zdyskwalifikowany do 5 grudnia), Kachniarz, Witek, obrońcy: Dulęba, Csorich, Marcińczak, P. Gil, Kozendra, Chabior, Galant, Landowski, Kruczek, napastnicy: L. Laszkiewicz, Słaboń, Horny, Pinc, Hartmann, Szafarik, D. Laszkiewicz, Z. Podlipni, Pasiut, Witowski, Cieślak, S. Urban, Gruszka. (as)
skh.net pisze, że Chabior odchodzi z Cracovii
więc Karvin z tymi obrońcami jednak wychodzi na moje...
Adrian Chabior - Najpierw był napastnikiem, później trener Cracovii Kraków, Rudof Rohacek przekwalifikował go na obrońcę gdzie radził sobie bardzo dobrze. Teraz gdy nie dostał premii za Mistrzostwo Polski, postanowił wrócić do Krynicy gdzie ma zamiar podpisać kontrakt.
Jak na zawodnika który trzy lata temu miał roczny odpoczynek od hokeja (wyjazd za granicę) Chabior nieźle prezentował się wśród obrońców w Polsce. W ostatnim sezonie w 50 meczach zdobył 19 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej za 5 bramek i 14 asyst, na ławce kar spędził 16 minut.
- Najprawdopodobniej zostanę w Krynicy – powiedział 28-letni zawodnik. – Teraz mamy urlopy do 24 lipca i jeszcze kontraktu nie podpisałem. Po urlopach mamy podpisać umowy, bo wtedy będzie prezes. Odszedłem z Cracovii bo nie dostałem premii za mistrzostwo. Nie tylko ja bo też m.in. Piotrowscy i Twardy. A jeszcze do tego Pan prezes Adam Zięba chciał mi obniżyć kontrakt na nowy sezon na co się nie zgodziłem i wróciłem do Krynicy. – zakończył Chabior.
? Robi się tak jak w piłce...
oj panowie cos niedobrego dzieje sie u was.nieepowypłacani zawodnicy,dziwne praktyki płacowe.....no i powiem wam jeszcze ze Z Podlipni mimo iz sezon sie jeszcze nierozpoczał to juz mówi że żałuje że sie pospiesszył i podpisał kontrakt u was:(.czyzby pan zieba był z deka nieuczciwym działaczem??idac w kazdym klubie jest jednakowo i nie ma zadnych wyjatków nawet w waszej Cracovii
...ani w waszym Podhalu. Pan małecki (skoro ty z małej litery, to ja też) też świety nie jest
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)