zeby tylko z Radzika nie zrobili,, kozla ofiarnego''
-
-
MISTRZOSTWA ŚWIATA
Radziszewski będzie wykluczony z reprezentacji
mibi 04-05-2006 , ostatnia aktualizacja 04-05-2006 22:00
PZHL zawiesił Rafała Radziszewskiego, a za tydzień zadecyduje, jaką karę na niego nałożyć.
- Rafał nie uniknie wykluczenia z kadry, a być może i kary finansowej - powiedział nam prezes PZHL-u Zenon Hajduga. Bramkarz ComArchu/Cracovii i reprezentacji podpadł nagannym zachowaniem podczas ceremonii zamknięcia mistrzostw świata I Dywizji w Tallinie.
- Musiałem się najeść wstydu przez niego. Wygłupy Rafała zauważył stojący obok mnie członek zarządu IIHF Meredith Frederick i obawiam się, że ta sprawa może być poruszona na dyrektoriacie międzynarodowej federacji - nie kryje prezes Hajduga i opowiada o "popisach" naszego bramkarza: - Najpierw Radziszewski złapał za szyję dziewczynę, która niosła tablicę z napisem "Polska". Szczeniacki wygłup. Później, gdy przemawiał Meredick, zerwał się w pojedynkę do składania gratulacji Austriakom z powodu awansu, z każdym z nich zrobił "niedźwiedzia", a przed bramkarzem wykonał głęboki ukłon.
Za tydzień Radziszewski stanie przed WGiD
Jak widać narazie kadrę ma z głowy....Choć myślę że i nasz klub powinien go w jakiś sposób ukarać...On przecież reprezentowal tam nie tylko Polskę ale i Cracovię.
szkoda ze Radziszewski nie chce tego zakonczyc i przeproscic, tylko brnie jeszcze w klamstwa...
Tacy dwaj, ja osobiście nie pisałem tej notatki na internet ale stałem ramie w ramie w autorem. Jezeli masz wątpliwości co do zachowania Rafała Radziszewskiego to zapraszam na forum hokejowe na stronie www.hokej.pl są tam zdjęcia mojego autorstwa i po ich obejrzeniu nie powinieneś mieć wątpliwości. A co do ataku na Cracovie to chyba coś sie Wam pomyliło bo Radziszewski był w tamtym momencie przede wszystkim reprezentantem Polski.
Ja nazywam się Adam Rozenberg (Gdańsk) i podpisuje sie pod wszystkim co napisane jest w notatce. Mogę również dodać ze jest ona i tak łagodna. Jezeli chcesz sprawdzic moje dane to Karwin zna mnie osobiście
Pozdrawiam
=>=>=> Rozi82
wielkie wyrazy szacunku za Twój post.
Ja nie miałem pretensji o Twoje i Twego Kolegi informacje ani o zdjęcia. Tylko i wyłącznie o to, że pzhl - wedle pierwotnych informacji - swoje decyzje podjął na podstawie tej informacji a nie na podstawie własnych obserwacji.
Gdybyś prześledził cały watek, dotyczący MŚ i Radziszewskiego to zauważyłbyś, że tuż po porażce z Austrią napisałem, że "wszystko będzie na Cracovię"... a tu doszła jeszcze ta przykra sprawa.
Pozdrawiam
Nie sądziłeś chyba że PZHL bedzie chciał sam od siebie cos zrobić, według mnie również Hajduga jest poniekąd winny (jednak najmniej) bo podczas rozdawania medali (Polakom właśnie on wręczał) mógł powiedziec lub nawet nakazać kierownikowi drużyny aby pilnował badz wręcz sciągnął Radzika z lodu. Nie umniejsza to jednak winy samego Radziszewskiego.
Nadal ja jak i wielu Polskich kibiców czeka na przeprosiny ze strony Rafała Radziszewskiego
ale na tych zdjęciach nic nie ma .Jedno jest że się pochylił, drugie że podniósł ręce do góry ,a trzecie że idzie . Czy to jest dowód ? Wątpie na podstawie tych zdjęć nic nie da się wywnioskować i co najważniejsze są wątpliwości bo ja podnosze teraz ręce do góry i się zginam a za chwile pójde sobie do kuchni a nie jestem pijany.
a po za tym pod zdjęciami są komentarze które sugerują zachowanie zawodnika, czyli mam przeczytać i dopasować do zdjęcia.
maaciek przeczytaj wywiad z Radziszewski a szczegolnie zdanie gdzie mowi ze zadnych pokłonów nie oddawał a potem popatrz na zdjecie na którym jak mowisz "pochylił sie" dla mnie wlasnie ukłonic sie przed kims to znaczy pochylić sie przed nim. A poza tym ja tam byłem i widziałem, jezeli masz znajomości w Polsacie Sport mozesz poprosic ich o materiał bo kamerzysta wszystko nagrywał a Poslac wykupił materiał z zakończenia. Jezeli nie wierzysz zdjęciom, opini świadków to już Twoja indywidualna sprawa.
"są tam zdjęcia mojego autorstwa i po ich obejrzeniu nie powinieneś mieć wątpliwości."
twoje słowa tak czy nie? Ja nie neguje że tak było jak ty piszesz z Radziszewskim w ostatnim swoim poście.Ja po obejrzeniu tych zdjęć mam wątpliwości, może po obejrzeniu filmu lub relacji świadka którego znam rozwiałbym je.Ale zdjęcia nie dokumentują tego co się stało, widziałeś to dobrze zdjęcia nie oddają jednak tego o czym mówisz.To wszystko
a czy nie można pochylić się poprzez potknięcie w wyniku stracenia równowagi wtedy to nie jest pokłon ,równie dobrze może coś mu spadło albo się żle poczuł i musiał sie pochylić nie oddając przy tym pokłonów.
Trochę denerwuje mnie jednoznaczne ocenianie zachowań w wyniku obsewacji i styl w jakim to robisz.
W sumie dajmy już spokój bo zaraz będe wnioskował że tak naprawde to Jola Kwaśniewska i Shazza to jedna i ta sama osoba.
Są dwie możliwości.
Albo ktoś (bardzo się stara tacy dwaj) udowodni że Radziszewski miał "pomroczność jasną" i jest niewinny, albo tego nie udowodni i zawodnik powinien zostać bezwzględnie wyrzucony z Cracovii.
Głosie Rozsądku, to do jakiego klubu ma CRACOVIA wyrzucić bramkarza ?
AjKot Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Głosie Rozsądku, to do jakiego klubu ma CRACOVIA
> wyrzucić bramkarza ?
To nie ma "pomroczności jasnej"?
Nie moja sprawa "DO" jakiego. Napisałem "Z" jakiego klubu powinien zostać wyrzucony. Z Cracovii.
A moze Radzik bedzie grac w rezerwch Cracovii
co niektorzy by chcieli by wyrzucic Radzika z Cracovi i potem by go chetnie wzieli do swoich do swoich drurzyn ,ale nic z tego :)
[b]Pseudo-nick[/b] Głos Rozsądku napisał:
[i]Albo ktoś (bardzo się stara tacy dwaj) udowodni że Radziszewski miał "pomroczność jasną" i jest niewinny...[/i]
[b]argumenciki proszę.. cytaciki...[/b]
bo widzisz Głosie Rozsądku:
czym innym RZECZYWISTA wina z którego ma wypływać SPRAWIEDLIWY osąd i związana z tym SPRAWIEDLIWA kara i jej uzasadnienie
"nie używaj nicku [i]tacy dwaj[/i] nadaremno.. bez argumentów"
Jasne, nie ma sensu wyważać winy, dawać szansę poprawy, najlepsza jest od razu "kara główna". A prawo łaski zastosuje sobie później ktoś inny... za darmo.
Ja też jestem za tym żeby wyrzucić Radzika i za kare niech dzisiaj broni z Lechem!
Głosie rozsądku Jaskierni i Babija też nikt nie wyrzucał :-)
Zdjęcia widziałem ale niezauważyłem skandalicznego zachowania Radzika?
Wszystkie fora hokejowe robią z tego wielkie halo na podstawie kilku zdjęć!Mniejsze zamieszanie wywował ewidentnie pijany Kwaśniewski w Katyniu, mimo tego iż był materiał filmowy:-), niż Radzik!
Rafał na prezydenta!!!!!!!
Więcej się nie wypowiem na ten temat bo jest żenujący!!!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)