Panie profesorze Filipiak wydawało się panu że jest pan mądrzejszy od wszystkich i wszystkie rozumy pozjadał .Stawowy z Misiorem długo zabiegali i prosili o to by podpisać z tym piłkarzem kontrakt.Jak sam się pan przyznał na spotkaniu z kibicami rozbojem niemal w biały dzień były żadania menagera 120 tys za 3 letni kontrakt z naszym klubem.
Tenże Chmiest najpierw poszedł do legii (tam sie nie przebił -ale konkurencja tam przednia).Teraz przed sezonem także była możliwość ściągnięcia go (nie sądze że Odra zapłaciła jakieś wielkie pieniądze za niego).
Oczywiście dalej i to publicznie zdyskredytował go pan jako piłkarza twierdząc na łamach prasy i na spotkaniu z kibicami pasów u pana w firmie (w dniu podpisania 10 letniej umowy -gwoli przypomnienia),,kto to jest ten Chmiest -sami widzicie jaki jest słaby'').
My kibice mieliśmy odmienne zdanie twierdząc panu wprost że to dobry napastnik a na tle naszych,,napastników''Banii i Szczoczarza to wiruoz piłki.Dziś ten ,,słaby''Chmiest pokarał pańską butę wpędzając nas w jeszcze większe kłopoty.Piszę to z żalem bo zależy mi byśmy w ekstraklasie pozostali .Mam nadzieje że choć to drugie pana zapewnienie ,,z ligi na pewno nie spadniemy -nie ma takiej możliwości ''zostanie dotrzymane!!!!!!.
Panie profesorze błądzić jest rzeczą ludzką -trzeba się jednak czasem przyznać do błędu ,nie wmawiać nam kibicom że czarne jest białę i najważniejsze UMIEĆ WYCIĄGNĄĆ Z KAŻDEJ LEKCJI WNIOSKI.
Wnioski są takie odkąd zaczął pan mieszać w sekcji piłki najpierw wyrzucenia kibico-działaczy potem Misiora i kolejna samobójcza bramka przyjęcie rezygnacji Stawowego w najgorzym z możliwym momencie staczamy sie na równi pochyłej niczym Titanik .Zastąpił pan ten cały sztab pracowitych ludzi ludzmi przypadkowymi ,dyletantami nieznającymi się na piłce z tobiaszem tabiszem na czele.W ciagu kilku miesięcy z drużyny walczącej o czołowe miejsca staliśmy sie chłopcami do bicia I POŚMIEWISKIEM LIGI!!!!!!!.
Panie profesorze czas najwyższy by powierzył pan los Cracovii sekcje piłki nożnej osobie która już u nas się sprawdziła i dzięki której razem z panem Cracovia z roku na rok rosła w siłę.Najwyższa PORA NA POWRÓT PAWŁA MISIORA!!!!.Jako dyrektora klubu ,osobę pomagająca w transferach.Celowym jest też zatrudnienie wysokiej klasy trenera od czerwca ,wzmocnienie składu -pozbycie sie 5 kolumny z drużyny.I najważniejsza sprawa bez dobrego menagera sportowego nikt do nas nie trafi-potrzebny nam na wczoraj!!!!!
-
-
Prof Filipiak pozdrawia pana golem wyśmiewany i niechciany Chmiest
Panie Filipiak, co z pana nieomylnością?
Potter podpisuję się w 100% pod Twoją wypowiedzią, tylko czy On to czyta ????
Potter szczera prawda co piszesz. Tabisz won. MISIOR wróć.
A jak tak dalej pójdzie to stoczymy się z powrotem do III ligi, ale mam nadzieje , że bez Filipiaka a szczególnie bez jego popleczników, dzięki którym jest teraz tak jak jest. Wolę III ligę na którą jeżdziłem 15 lat po różnych pipidówach, niż taką atmosferę jak jest dzisiaj.
ŚMIEJE SIĘ Z NAS CAŁA POLSKA. PRÓBUJMY COS Z TYM ZROBIĆ.
TABISZ WON... oskarzam CIE Panie TABISZ, oskarzam bardziej niz znanego z krewkich reakcji Profesora - bos Pan Panie TABAIASZ tymi reakcjami sterowal.
OSTATECZNY rachunek i tak wystawie po sezonie, ale juz dzis Panie TABISZ - publicznie CIE oskarzam i za wszystkie te porazki conajmniej posrednio obwiniam.
I nie o to chodzi, ze chciales Pan dobrze a wyszlo zle... moim zdaniem, Pan chciales zle - a co najgorsze, Pan chciales ZLE DLA MOJEJ, dla NASZEJ CRACOVII !!!
A koledzy kibice Cracovii.....Jak tak bez Filipiaka.. To jaką macie radę dla hokeja?
a ja sie nie podpisuje, potter straszna panikara z ciebie ! Płacz dalej i może zacznij chodzić na wisłe, bo profesora to ty nie zmienisz ! To jest człowiek który w życiu osiągnął wiecej niż wszysc tu na forum razem wzięci. Chciał Cracovie to ją ma i jego sprawą jest to co zrobi. A twoje nudne argumenty które powtarzasz conajmniej od roku nie dają żadnej gwarancji na sukces.
Naszym sukcesem jest ekstraklasa co nie znaczy że odrazu musimy byc najlepsi.
KTO NIE WIERZY JEST ZA WISŁĄ HEJ, HEJ !!!
droit au but Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Chciał Cracovie to ją ma
> i jego sprawą jest to co zrobi.
Nie jest to tylko jego sprawa...
Chmiest w ciągu ostatniego roku strzelił może z 6 bramek. mniej niż Bania.
na forum znalazłem taką wypowiedź Chmiesta: [i]"Cracovia też zaproponowała mi takie warunki. Nie wiem, może taka moda teraz? Wybrałem Legię, bo to nazwa i tradycja. No i kibice."[/i] - ([url]http://forum.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1101149,1212798#msg-1212798[/url]) - no to niech spada na drzewo. tak samo pewno pomyślał profesor :)
poza tym potter, jak chcesz, żeby Twoje posty były czytane z uwagą (zwłaszcza w klubie), to popracuj nad interpunkcją, stylem i [b]odstępami[/b].
przepraszam źle to ująłem, poprawiam się : chciał Cracovie to ją ma i jest teraz władny aby działać według własnego uznania to on jest Prezesem.
A tu część kibiców próbuje pokazać że to oni znają się na rzeczy, potter rozmawialiśmy już kiedyś o tym. To jest biznes, a nie liga osiedlowa. Budowanie drużnyny na hura jest bezmyślne, nie potrzeba nam teraz zdobyć mistrza a za rok dołączyć do grona przeciętniaków, to nie ma być drużyna jednosezonowa. I ważniejsze aby stworzyć dobrze zarządzaną strukture + zaplecze sportowe, a nie kupowanie grajków którzy strzelają 5 goli na sezon. Potter zastanów się chłop dobijał w zamieszaniu prawie do pustej bramki a ty uważasz go odrazu za ronaldo! Wiem że ważne są punkty ale w tym momęcie ważniejsza jest atmosfera w drużynie a wyszukiwanie błędów każdego pokolei. A ty w zależności od humoru szukasz sobie ofiary.
Powinieneś wiedzieć że jak chcesz coś zmienić to zacznij od siebie a nie szukaj dookoła. A co możesz zmienić nie wiesz ?
Tacy jak ty tworzą negatywny wizerunek naszej kochanej CRACOVII, my kibice moglibyśmy pomóc naszej drużynie w czyszczeniu stadionu z frajerskiego ścierwa które pojawia się i próbuje zniszczyć to co się buduje.
Kto namieszał na derbach ? Przelicz wszystko na złotówki i się zastanów jak kibice okradli CRACOVIE !!!
...nawet w chwili złej nigdy nie opuszcze jej...
PASY-CRACOVIA
Nie wiem czy Chmiest jest cienki...
Ale po kontuzji jaka leczyl w Belchatowie, w szeregach legii i Odry gra kiche.
Jest jeszcze na tyle mlody ze moze zaczac grac dobrze
tylko ze wykorzystywanie jego bramki (zdobyta po dobitce a wiec zadne halo)
zeby przypomniec swoje argumenty jest troszke nie na miejscu...
Cokolwiek wydarzy sie do konca rundy
nie jest to w zadnym wypadku powod zeby wypisywac takie rzeczy
Ale Wiśnia, co by o nim nie sądzić ,przydał by sie teraz...
-
oby w lipcu miał już miejsce w składzie ,gdy wróci z Zabrza?
ipswich to że Wiśni nie ma to już napewno nie wina Filipiaka
a co do Chmiesta - wybaczcie ale ITI dysponuje większymi środkami i nas po prostu przelicytowali
trochę realizmu Panowie
a zresztą polecam wypowiedź knura Chmiest na razie strzelił nam jedną bra\mkę
nam drużyną dysponującą najsłabszą obroną w lidze i do tego strzelił ją bardzo szczęśliwie - przez cały mecz nie stanowiąc
ŻADNEGO zagrożenia dla nas...
Na wisłę sam w..aj druicie .Przez takich jak ty pacanów ,służalczych lizusów Filipiak może sobie mysleć tak jak piszesz ,,chciał Cracovię to ja ma jego sprawa co z nią zrobi''.Dobrze ci kibic z zakopanego napisał nie jest to tylko jego sprawa .Tak na prawdę ująłeś to tak jak myślisz .Dalej piszesz naszym sukcesem jest ekstraklasa co nie znaczy że od razu musimy być najlepsi.Ciekawe jak sie będziesz czuł jak spadniemy z ligi (póki co z tygodnia na tydzień jesteśmy coraz bliżej tego).
Dalej piszesz ,,to nie ma być drużyna jednosezonowa i ważniejsze żeby stworzyć dobrze zarządzana strukturę+zaplecze sportowe.Ta dobrze zarządzana struktura to tobiasz tabisz ,mikulski jako super menager i super trener a potem na powrót menager i zero osoby w zarządzie sekcji znającej sie na piłce.Ta struktura jest o krok od wpędzenia drużyny do 2 ligi.Dalej piszesz ,,tacy jak tworzą negatywny wizerunek naszej Cracovii''.
Przepraszam wobec tego jaśnie pana prezesa Janusza Filipiaka że wg śmiałem skrytykować -pozbycie sie kibicodziałaczy ,Misiora ,Stawowego w najbardziej nieodpowiednim momencie czyli przed runda wiosenną.Niedoceniłem profesorze pana genialnej znajomości piłki ,zawodników chyłe czoła i obiecuje poprawę.Obiecuje przejść przeobrażenie i na prywatnym forum (już nie Cracovii a tobiasza)pisać już tylko dobrze.
zuberereg piszesz,, jak bez Filipiaka jaka macie rade dla hokeja''Filipiak to nie ptak co potrafi obrazić sie za wypowiedzi na forum na cały świat .Nikt tu nie chce by odszedł -a jedynie by w KOŃCU PRZEJRZAŁ NA OCZY I ZROBIŁ PORĄDEK W SEKCJI PIŁKI .W hokeju kolego mamy (i obyśmy nadal mieli osoby kompetentne)Jest to trener Rohaczek i Zięba.Dzięki nim +pieniądze mamy sukces.Jestem w 100 % pewien że jakby do hokeja desygnować tobiasza zamiast Zięby to nawet medalu by nie było mimo największego budzetu.Forum jest i powinno być dla profesora pewnym ciałem doradczym jak kibice widzą pewne rzeczy .O tym że dzieje się w piłce źle wiedzą wszyscy .I trzeba niejako do bólu przypominać profesorowi że czas najwyższy na radykalne decyzje .Nie możemy leczyć gangreny maścią na odciski.
Sprawa angażu Marcina Chmiesta do Pasów rozgrywała się już w styczniu 2005 r. Chmiest przyjechał wówczas do hali Tomexu na finał Turnieju im. Kality. Czekał tam (w towarzystwie Marcina Makucha, który już nie grał w turnieju) na rozmowę z profesorem Filipiakiem i trenerem Stawowym. Sam widziałem że rozmowa z trenerem Stawowym odbyła się w hallu na stojąco i była kilkuminutowa. Profesor siedział z Tabiszem na widowni i chyba z Chmiestem w ogóle wówczas nie rozmawiał. Widziałem jak Chmiest bezpośrednio po rozmowie ze Stawowym wyjechał z hali.
Na drugi dzień podano w prasie, że kontrakt wstępny z Pasami podpisał tylko Pawlusiński, a Chmiest w wywiadzie dla którejś z gazet oznajmił, że zdołał zaledwie zamienić kilka słów z trenerem Stawowym i że nic nie ustalono. Jednocześnie ogłoszono też, że Makuch został wypożyczony do Podbeskidzia biorącego udział w tym turnieju.
Chmiest to burak pamiętam jak dostał propozycje z cwelki to powiedział że do Warszawy może iść na kolanach on bał się przyjść do nas bo miałby konkurentów w osobach Bania Moskit czy Szczota pozatym krzyknął zajebistą kase!!!
Potter jedna uwaga - nie nazywaj Stawa kibicodziałaczem bo nim nigdy nie był
LiD.Z. to co ty piszesz to jest szczyt obłudy.Chmiest krzyknął zajebistą kasę ?To piramidalna bzdura wyssana z palca .Nie wiem po co takie bzdety wypisujesz.Nic bardziej prostego zapytaj Misiora na najbliższym meczu z Pogonią(to tak stare dzieje że pewnie ci powie nie szczegóły ale tak albo nie ) .Dalej ta wypowiedź do warszawy może iść na kolanach .
Zapytam cię który zawodnik nie chcę grać w tak bogatym klubie jak legia.Część tych rzekomo jego wypowiedzi było tak na prawde wypocinami pismaków.A jak juz czytam że bał sie u nas konkurencji to nie wiem czy sie mam śmiać czy płakać.A w legii to miał mniejszą konkurencję?.
karwin stawa nie nazwałem kibico działaczem?Musiałeś źle to odebrać.
potter Napisał(a):
> .A jak juz czytam że bał sie u nas
> konkurencji to nie wiem czy sie mam śmiać czy
> płakać.A w legii to miał mniejszą konkurencję?.
>
no tutaj sie zgodze przecierz Staw miał Szczoczarza i Banie a ich to by ze składu nie wygryzł ;)
"pozbycie sie kibicodziałaczy ,Misiora ,Stawowego w najbardziej nieodpowiednim momencie"
tak to odebrałem - ale może masz rację że źle...
pozdrawiuam
ale i tak nie do końca się zgadzam ze sprawą Chmiesta - uważam że przypadkowa bramka strzelona najsłabszej obronie w lidze nie jest powodem żeby wytykać Filipiakowi że to jakiś koszmarny błąd
co innego "nos" pana Stawowego co do Piechny ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)