Tomecki - to czy Comarchowi się opłaca czy nie to teraz ma małe znaczenie. Teraz trzeba wybiegać, wyszarpać te 5 punktów. I mówiąc brutalnie cały Comarch może walnąć jedną wielką kupę albo może jej nie walnąć a i tak to nic nie zmieni...
Nie teraz, przedtem pewnie coś by to zmieniło, np. doszliby do wniosku że trzeba kogoś dokupić. Ale nie spadniemy i tyle.
CRACOVIA PANY!!!!!
-
-
Jakie mamy szanse - wyliczenia...
Kolego Tomecki co powinni robić to Potter już napisał, a o spokój to już bardzo trudno po ostatnich wynikach naszych piłkarzy.
jkm05 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Ale
> nie spadniemy i tyle.
Ot co!!:-)
Kurna, skąd ten optymizm! Po Zabrzu śmiałem się : "chłopaki robią sobie jaja". Po Łęcznej lekko zaniepokojony myślałem "chłopaki chcą coś pokazać profesorowi". Po Groclinie zacząlem się bać. Arka lekko przywróciła mi wiarę, ale po Odrze znów wróciłem do punktu wyjścia. I nie chodzi o 1 pkt. Zdobycie go i tak by niczego nie przesądzało! Ja boję się, że trzeba wygrać mecz, a tego już od dawna nie potrafimy! I ta wylicznka o 2 pkt w 2 najbliższych meczach może być przesadnym optymizmem. Tu nie tylko trzeba wygrać z Pogonią, ale i nie przegrać z Polonią (która ma b.dobry rozkład gier).
Tfu na psa (wiślackiego) urok JA TEŻ WIERZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tomecki doskonałe pytanie ,,co wg ciebie powinni robić?'(Filipiak z tobiaszem )',,tak jak ty lamentować na lewo i prawo''czy wtedy liga zostanie uratowana?.Moje propozycje powielane po raz enty to 1.ściągnięcie nowych wolnych zawodników (po kartce Wacka na prawą obronę nie mamy gracza)+napastnika który będzie tylko lepszy od Banii czy szczoty .To juz będzie na ten czas znaczące wzmocnienie !!!!!.Dla poprawy atmosfery tobiasz aut i powrót Misiora.I jeszcze jedno zapełnienie stadionu w 3 ostatnich meczach .Bilety na łuk za free albo za symboliczne 5 zł ,na pozostałe sektory 20 zł normalne i 10 ulgowe!!!!
Dla mnie najbolesniejszą sprawą jest utrata zaufania do trenera. On był moją nadzieją. Dramatycznie poszukuję twardego gruntu i ... jakoś go nie znajduję ale - Contra spem spero (wierzę wbrew nadziei) Tyle mi i nam pozostalo.
Gdyby podchodzić do naszych szans statystycznie, to po przeprowadzeniu analizy wielu tabel 16-zespołowych należałoby sformułować wniosek, że do utrzymania w ekstraklasie powinno na 99% wystarczyć zdobycie 32 punktów.
Przyjmijmy do porównań wskaźnik jakości równy różnicy rozegranych meczów i ilości zdobytych punktów. Obecna sytuacja jest taka:
11. GKS Bełchatów 25 29 (wskaźnik +4)
12. Cracovia 25 27 (wskaźnik +2)
13. Arka Gdynia 25 25 (wskaźnik 0)
14. Górnik Zabrze 24 23 (wskaźnik -1)
15. Górnik Łęczna 24 23 (wskaźnik -1)
16. Polonia Warszawa 25 20 (wskaźnik -5)
Po przeanalizowaniu około 20 przypadków z przeszłości (I-III liga z 90minut.pl) twierdzę, że jest taka statystyczna prawidłowość, że zdobycie 13-14 miejsca w tabeli odpowiada sytuacji równej ilości punktów i rozegranych meczy (wskaźnik = 0, czyli hipotetycznie sytuacji kiedy drużyna zremisowałaby wszystkie swoje mecze). W tej chwili taką pozycję (13-tą) zajmuje Arka, ale za nią są Zabrze i Łęczna mające po jednym zaległym meczu i po 2 punkty mniej. Jest więc około 40-60% szans że po rozegraniu tych zaległych spotkań Arka spadnie na 14 pozycję. O połowę mniej prawdopodobne sytuacje to pozostanie Arki na 13 miejscu albo spadnięcie na 15 pozycję.
Wnioski:
- Zdobycie w sezonie 30 punktów (co odpowiada wskaźnikowi = 0) nie zapewnia żadnego bezpieczeństwa, najbardziej prawdopodobna pozycja to 14 miejsce, mniej prawdopodobne to 15, lub 13 miejsce,
- Zdobycie 31 punktów (wskaźnik = +1) powinno dać 13-14 pozycję (na granicy bezpieczeństwa)
- Zdobycie 32 punktów powinno dać z dużym prawdopodobieństwem bezpieczną 12-13 pozycję.
Czyli tak czy inaczej te 5 punktów trzeba zdobyć a zacząć musimy od Pogoni.
Nawet remis w tym meczu nie musi być zły ale wierzę w wygraną bo to da nam spokój.
Merano pokazał od strony naukowej to co my czujemy - utrzymamy się.
CRACOVIA PANY!!!!!
zgadza sie, potrzebne jest 5 punktow , kluczowe beda mecze z Pogonia i z Kolejorzem, na wlasnych smieciach. Jak gramy na wyjazdach wiadomo, dlatego nie liczylbym np na punkt przywieiony z Warszawy. Osobiscie licze ,ze w srode Groclin zagra na powaznie i wywiezie punkty z łecznej.
Niestety powoli musimy zaczac patrzec sie na innych, bo przyslowie "umiesz liczyc, licz na siebie" patrzac na poczynania naszych grojkow moze nie wystarczyc
Wyjazdy - Polonia jest w dużo lepszej formie, Płock - bardzo trudny teren - punktów nie dadzą. Choćby jeden tam zdobyty to będzie ogromny sukces.
Dom - Pogoń - może trafić się im znowu dobry mecz, Lech - tutaj wietrzę szansę, Lubin - może coś wybiegamy.
Podsumowywując zakładam że zdobędziemy 1 punkt z Pogonią, 3 z Lechem oraz 1 z Zagłębiem.
W efekcie po meczu z Pogonią i Polonią mozemy nawet przez moment być na pozycji zagrożonej co spowoduje szereg zawałów po dobrej stronie. Jednak koniec musi być szczęśliwy.
CRACOVIA PANY!!!!!
Prezio stoi i nic się nie boi.
3 pkt z Pogonia , 1 pkt z Lechem , na wiecej nie licze , i oby to wystarczylo
potter Napisał(a):
> Tomecki doskonałe pytanie ,,co wg ciebie powinni
> robić?'(Filipiak z tobiaszem )',,tak jak ty
> lamentować na lewo i prawo''czy wtedy liga
> zostanie uratowana?.Moje propozycje powielane po
> raz enty to 1.ściągnięcie nowych wolnych
> zawodników (po kartce Wacka na prawą obronę nie
> mamy gracza)+napastnika który będzie tylko lepszy
> od Banii czy szczoty .To juz będzie na ten czas
> znaczące wzmocnienie !!!!!.Dla poprawy atmosfery
> tobiasz aut i powrót Misiora.I jeszcze jedno
> zapełnienie stadionu w 3 ostatnich meczach .Bilety
> na łuk za free albo za symboliczne 5 zł ,na
> pozostałe sektory 20 zł normalne i 10 ulgowe!!!!
A potter powinien zostać trenerem....
dolfuss Napisał(a):
> A potter powinien zostać trenerem....
zdecydowanie, także prezesem, scoutem, trenerem bramkarzy, fizjologiem i psychologiem, no i oczywiście głownym i jedynym sponsorem... dopiero wtedy Cracovia podniesie się z łopatek
My musimy liczyć na siebie koniecznie wygrać z Pogonią i z Leszkiem z Polonią i Plockiem remisik i ostatni mecz z Zagłebiem gramy na spokoju Zabrze iŁęczna w środe raczej wygrają !!!
LiDZ napewno Górnicy z Zabrza i z Łęcznej przy takiej dyspozycji nie wygrają meczów.
Myślę ,że nawet jak przegramy wszystkie mecze to i tak się utrzymamy.I teraz mamy dowód jakim dobrym trenerem był Stawowy bo gdyby nie zdobyte punkty za jego kadencji trenerskiej i w takiej ilości co może nam gwarantować utrzymanie się w ekstraklasie.
Teeraz mamy następnych trenerów ktorzy uzbierali raptem dwa punkty.I pytam się poco nam to było jak był Stawowy to mogliśmy walczyć nawet o puchary , a teraz co nam zostało walczyć tylko o utrzymanie.A jednak są ludzie na tym forum co podważają kwalifikacje trenerskie Stawowego.Panowie wstyd uderzcie się w piersi ,że nie maćie racji.Napewno jakby został Stawowy to z tymi samymi zawodnikami mimo że są żle przygotowani do sezonu jak uważacie zdobyłby wystarczającą ilość punktów jeśli nawet nie na miejsce pucharowe to na miejsce przyzwoite w lidze.
Jeszcze Przjdą Takie Czasy iż PASY BĘDĄ LIDEREM EKSTRAKLASY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Urbanowicz coś w tym jest ,popieram...
Urbanowicz...
Po pierwsze seria porażek zaczęła się już za kadencji wuefisty.....
Po drugie nie wszyscy piłkarze grali dla nowego trenera z takim samym zaangażowaniem jak dla wuefisty.
Po trzecie pojawiła się plaga kontuzji i kartek..
URBANOWICZ- napisz mnie czemu STAWOWY wypiął się na CRACOVIĘ i sam złożył rezygnację. Podejrzewam , że czuł pismo nosem - z tych grajków już nic więcej nie da się wycinąć.Teraz biadoli na lewo i prawo udając męczęnnika i bardzo skrzywdzonego ,ale ja nie bardzo wiem przez kogo.
http://www.cracovia-krakow.pl/index.php
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)