WIELKA PROŚBA, niech kazdy kto był na meczu (lub go ogladanie w C+) napisze na koniec ocen cos optymistycznego (i nie chodzi mi tutaj o ironiczne wpisy). Wydaje mi sie, ze naprawde jest to nam teraz bardzo potrzebne, nam tzn kibicom.
Wiec w ocenach i komentarzach mozna sie wyzyc ale na koniec optymistyczny, happy end :)
skala 1-10
skład Pasów:
Cabaj -
Wacek -
(68. Drumlak) -
Skrzyński -
Karwan -
Nowak -
Pawlusinski -
(78. Szczoczarz) -
Giza -
Wojciechowski -
(68. Joao Paolo) -
Bojarski -
Moskała -
Bania -
-
-
Oceńcie piłkarzy! - sezon 05/06 - 23 kolejka (Groclin Grodzisk Wlkp.)
Na stadionie
Cabaj - 2
Wlasciwie to myslalem zeby dac 1, ale rozmawialem z dzialaczami z Grodziska i oni bronili cabaja ze to nie byly łatwe pilki do obrony... Ale z drugiej strony o ile dluzej ma pilka leciec do brami zeby ja Marcin zlapał? (apropos gola na 1-3)
Wacek - 4
No niby do przodu i do przodu tylko ze Rocki go robil jak chcial (patrz bramka na 0-2)
(68. Drumlak) - 5
Przyznam ze nie rozumiem zarzutow pod adresem Drumiego. Akurat on za Mikulskiego i Bialasa gra duzo lepie niz wczesniej... Mysle ze kluczem do karania go jest fakt ze ma wysoki kontrakt i Tabisz wietrzy okazje "przyoszczedzenia" na nim kaski...
Skrzyński - 5
Jakos nie mam sie do czego przyczepic za temn mecz... Poza tym ze te wrzutki to gdzies nad glową Skrzyni musialy przelatywac...Plus za wrzutko-strzal po ktorym byla brama.
Karwan - 3
O ja piedo.lę! To samo co w dniesieniu do Skrzyni (apropos wrzutek) plus jakas kompletna melepecja przy probach wybijani piły. Kazek nawet za 2 lata bedzie chyba lepszy od tego co gra pan Karwan na dzis...
Nowak - 4
To sie nazwya "pietno Albina"... Ja wiem ze nie ma kto biegac po bokach obrony, tylko ze Pawka w tej roli nic nie jest wstanie obronic, a do przodu tez jakby zgaszony. Choc z przodu cos pokazal.
Pawlusinski - 3
Plastik slabo.
(78. Szczoczarz) - bez oceny
Oszczedze Lukaszowi oceniania go, bo jaesli juz to bylo by to 1...
Giza - 4
Niestety Piotrek zamienia sie z wolna w holownik... Niestety znow slabo...
Wojciechowski - 2
Arek Baran to on nie był...
(68. Joao Paolo) - 4
Gosc zapierd.ala az milo... Troszke jezdziec bez glowy ale wg mnie powinien grac wiecej bo z tego chaosu moze cos wyniknac
Bojarski - 4
Bojar stracil miano pierwszeo holownika w Pasach, bo Gizmo go przebil i wiecej wozil pilke przy nodze. No ale jednak szarpał i jakby cos chcial...
Moskała - 4
Walczyl jak lew, zastawial sie biegal. Ale na wiecej niz 4 to to nie bylo...
Bania - 4
Najlepszy mecz Piotrka od nie wiem kiedy. I nawet nie chodzi o bramke.
Tylko ze najlepszy nie znaczy od razu ze to byl dobry mecz kapitana...
Trener Bialas - 5
Co mogl zrobic to zrobil. Juniorzy podobno na jakims zgrupowaniu wiec nie bylo opcji Uszalewski, Jelen, Tatara. A kiedy przy stanie 1-3 zmienil obronce na napastnika (w sensie ze nominalnego) i zagralismy juz tylko trzema broniacymi z tylu zdobyl moje uznanie, bo to bylo odwazne...
Tylko ze u nas nie ma takich wyg i cwaniaków boiskowych jak Gesior i Rocki
A tu znow sie okazalo ze doswiadczeniem i sprytem mozna sporo ugrac...
Kazek zamiast Karwana i nie przegralibysmy tego meczu...
Arka nas pyknie i jestesmy w stefie spadkowej...
Ale mialo byc optymistycznie.
No wiec to pierwsze 20 minut to bylo najlpesze 20 minut od 270 minut.
Cabaj - 5 widziałem powtórki w C+....bramki to wina obrony,Cabaj raczej bez szans
Wacek - 4 druga bramka jego,liczne kiksy
Drumlak - 5 rozruszał grę,pudło w II połowie to....hmm...
Skrzyński - 5 walczył
Karwan - 2 najslabszy no boisku,pięknie upilnował Gęsiora (dwie bramki głową)
Nowak - 4 dużo zaangażowania,mało efektów
Pawlusiński - 4 j/w
Szczoczarz - 2 pojawil się
Giza - 4 MŚ się oddalają błyskawicznie
Wojciechowski - 3 za cały komentarz niech posłużą słowa Groclinu"atakujcie go,on jest posrany!!!)
Joao Paolo - 5 rozruszał grę
Bojarski - 5 walczył
Moskała - 4 walczył...źle...ciągle biegał
Bania - 5 biegał,strzelił bramkę
---------------------------------
w przeciwieństwie do meczu z Bełchatowem....chcieli wygrać......
Nie będę oceniał bo zza kraty średnio widziałem, ale widzę dużą dozę optymizmu w ocenach jak na mecz przegrany u siebie 1-3
Cabaj - 4 - niestety czas na Olsze. Wybronił co prawda sam na sam ale pierwsza bramka jest całkowicie jego.
Wacek - 6 - "waleczne serce" dla mnie najlepszy w pierwszej połowie
(68. Drumlak) - 5 - lepiej niż w poprzednich spotkaniach ale za ten strzał z 6 metrów powinien trafic do programu "nie do wiary"
Skrzyński - 4 - chciał bardzo ale to cień Skrzyni którego pamiętamy z II ligi, cała obrona zagrała katastrofalnie
Karwan - 2 dramat
Nowak - 4 - bez rewelacji
Pawlusinski - 3 - jego największy problem to rozregulowany celownik!!
(78. Szczoczarz) - nie wiem czy miał w ogóle kontakt z piłką :(
Giza - 6 - dla mnie Giza naprawdę zagrał dobrze,
Wojciechowski - 2 - nie podzielę optymizmu Białasa, niepewny i nic konkretnego nie wniósł do gry
(68. Joao Paolo) - 5 - stara się chłop jak może, wydaje mi się że jego forma idzie w góre i przy naszych brakach kadrowych wkrótce bedzie wychodził w pierwszym składzie. Trochę za dużo kiwa... często o jeden raz za dużo...
Bojarski - 5 - dylemat, bo Marcin to mój ulubiony grajek, prawie zawsze gra na 120% możliwosci, tylko te możliwosci są jakby coraz mniejsze.
Moskała - 5 - bardzo waleczny, nie ma straconych piłek, niestety nic z tego nie wynika
Bania - 6 - i to z plusem, Piotrek zagrał bardzo dobry mecz. pojawiła się walka i ambicja, której tak bardzo brakowało w wielu poprzednich spotkaniach.
W wątku tym wpisałem się ponieważ jako jeden z nielicznych widziałem ten mecz na żywo.
Cracovia przegrała mecz przez fatalna defensywe. Wiem że to zabrzmi śmiesznie ale naprawdę nasza gra mogla się podobać. Największy problem to brak koncentracji przez 90 minut. Gdyby wszyscy byli skoncentrowani na maxa to nie stracilibyśmy tych głupich bramek a Moskała i Drumlak strzeliliby przynajmniej po jednej. Bardzo niepokoi postawa Karwana, który tak bardzo różni się od tego Karwana, którego oglądaliśmy zaraz po pojawieniu się w Cracovii.
Białas musi popracowac nad defensywą bo widmo II ligi zbliża się wielkimi krokami. Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej.
Jak dla mnie Karwan to jakies totalne nieporozumienie.75% bramek tracimy przez tego chłopa!!!.Tylko ze kto ma grac zamiast niego??Kazek WRACAJ!!:)
na stadionie
Cabaj - 4 jeden kiks miał taki, ze "Hospody pomyłuj"
Wacek - 3 ocene obniza uciekanie przed Rockim
(68. Drumlak) - 3 za strzał z kilku metrów nad bramką
Skrzyński - 2 nie mamy obrony
Karwan - 2 nie mamy obrony
Nowak - 4
Pawlusinski - 4
(78. Szczoczarz) - bo
Giza - 5
Wojciechowski - 2
(68. Joao Paolo) - 5
Bojarski - 5
Moskała - 4
Bania - 5 biagał, naprawde biegał ;)
negatyw: nie mamy obrony, dalej póbują wjechać z piłką do brami (co raz sie Bani udało)
pozytywy: walczą, ambitnie grali na początku i na końcu
piłka odskakiwała im na zdecydowanie mniejszą odległość niz ostatnio
gdyby strzały z daleka były mocniejsze, a w innych sytuacja nie próbowali wjechac do bramki to wygralibysmy 4:3
no ale niestety
Cabaj-5 bez większych błędów,przy bramkach raczej bez szans
Wacek-5 duża wola walki
Skrzyński-4 brak komunikacji i asekuracji z Karwanem
Karwan-2 to co teraz gra ten chłopak to jest skandal
Nowak5-5 bez rewelacj
Pawlusiński-4 slabo jak na jego możliwości,dużo biega ale efekt żaden
Giza-5 jak na zawodnika z aspiracjami reprezentacyjnymi to mało
Wojciechowski-3 bladziutki ten debiut
Bojarski-5 za ambicję i walkę
Moskała-4 dużo walki ale nic z tego nie wynika
Bania-6 wreszcie więcej biegał a nie tylko statystował i jeszcze ta bramka
Drumlak(68)-4 lepiej jak we wcześniejszych meczach ale ten kiks z 6 metrów to jest sztuka
Joao Paolo(68)-5 wniósł chłop troszeczkę ożywienia no i ambitny
Szczoczarz(78)-b.o. no bo co tu oceniać,grał krótko ale nic nie wniósł i raczej już nic nie wniesie.Porusza się jak ciota
MÓJ KOMENTARZ JEST KRÓTKI: WIĘCEJ WALKI NIZ POPRZEDNIO ALE TO WCIĄŻ ZAMAŁO.TRZEBA POPRACOWAĆ Z LINIĄ DEFENSYWNĄ BO CHŁOPAKI SIĘ NIE ROZUMIEJA ALE POWIAŁO TROSZECZKĘ OPTYMIZMEM.CZUJĘ ŻE SIĘ UTRZYMAMY.
MÓJ APEL!
JAKO KIBIC... PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE (ZAWIESZENIE) NA JAKIS CZAS WSZELKICH DYSKUSJI W "WĄTKACH NEGATYWNYCH"
dołączmy wszyscy do "WĄTKÓW POZYTYWNYCH"
.... i może to właśnie będzie nasz, Kibicowski Udział w "dziele naprawy i ratunku"????
UWAGA: wpis ten powielony zostanie w wielu, wielu innych wątkach!
ten wątek nie jest ani pozytywny ani negatywny tylko w zamyśle autora obiektywny
a co do pomysłu tacy dwaj, to z całym szacunkiem ale nie popadajmy w skrajności
Cabaj - 3 może nie zawinił przy STRZAŁACH ale ustawić mógł się lepiej przy bramkach - poza drugą bramką rzecz jasna której "autorem" jest...
Wacek - 1 to co grał Tomek wołało o pomstę do nieba słabiuteńki mecz naszego prawego obrońcy
(68. Drumlak) - 3 Drumi dostałby 4 bo coś tam próbował - no ale zawalił taką okazję jakiej mu nie wolno było zawalić...
Skrzyński - 4 plus za akcję bramkową i pozytywne wyróznianie się na tle...
Karwan - 1 dno i metr mułu - Michał weź się w garść grać potrafisz - teraz to pokaż!!!
Nowak - 2 nic specjalnego siły na 60 minut
Pawlusinski - 2 Plastik tego meczu nie zaliczy do udanych, niepewny, bezproduktywny, jedno skrzydło było wyłączone
(78. Szczoczarz) - 1 no pojawił się na boisku, pierwszy kontakt z piłką mało się zakończył kontrą Groclinu - panie Stefanie nie wiem czy panu mówili - na ławce jest taki chłopak nazywa się Kacper Tatara - może wreszcie pan mu da szansę
Giza - 5 powoli acz skutecznie odbudowuje formę, widać że gra coraz pewniej, szkoda że nie wszedł mu ten strzał
Wojciechowski - 2 niestety zagubiony kompletnie na nietypowej pozycji dla siebie, nie można jednak wiele powiedzieć jeszcze na temat jego przydatności dla drużyny
(68. Joao Paolo) - 4 narobił trochę wiatru pokiwał kilku gości - bez efektów...
Bojarski - 5 no Bojar całkiem całkiem powiem że chyba wraca do dyspozycji w jakiej byśmy chcieli go widzieć, szkoda że poza Gizą reszta drużyny nie bierze z niego przykładu...
Moskała - 4 walczył, walczył i nic nie wywalczył, poza żółtkiem które eliminuje go z gry w Gdyni
Bania - 5 no dobra, strzelił bramkę, biegał starał się - może jeszcze nie ideał ale nieźle panie kapitanie...
aaa miało być coś optymistycznego
no tym razem było widać na boisku nie bandę mięczaków proszący o jak najmniejszy wymiar kary, tylko mięczaków któzy twardnieją z każdą minutą - więc idziemy w dobrym kierunku
a poza tym Lech Lech Kolejorz!!! (kurka zawsze ich lubiłem - tak kibice zza Błoń cieszę się z Waszej porażki, choć w większym stopniu ze zwycięstwa jednej z moich ulubionych po Cracovii drużyn)
Po obejrzeniu w canal plus:
Cabaj - 3 - ta trzecia bramka to raczej jego. Pierwsza chyba też, choć można się spierać
Wacek - 1 - beznadziejnie, szkoda, że nie zmieniony wcześniej
(68. Drumlak - 2) - nie przemęczał się, a ten kiks to mistrzostwo świata: stoi, nieatakowany, przed pustą bramką
Skrzyński - 3 - z przodu nieźle, z tyłu dramat. Denerwuje mnie to, że jak jest centra na pole karne to stoi za polem i się patrzy. Stoper chyba nie tam powinien być.
Karwan - 2 - jak wyżej. W drugiej połowie błędu nie popełnił, ale pierwsza... (może Skrzyński i Karwan powinni grać w pomocy?)
Nowak - 4 - nie najgorzej. Ze swojej strony zagrożenia stworzyć nie dał, chodził do przodu.
Pawlusinski - 1 - chyba najgorszy mecz Pawlusińskiego w Cracovii
(78. Szczoczarz) - 1 - jedno celne podanie, zepsuł dwie ładne akcje Heidemana, kilka podań do przeciwnika...
Giza - 4 - widziałem Piotrka w lepszej dyspozycji
Wojciechowski - 1 - zupełnie niewidoczny. Trema? Przeciez kilka meczy w I lidze już grał
(68. Joao Paolo) - 5 - kilka razy pociągnął, kilka dośrodkowań, za którymi nie nadążyli nasi. To po jego centrze przedłużonej przez Moskałe szanse miał Drumlak
Bojarski - 6 - chyba najlepszy w tym meczu w Cracovii. Żeby jeszcze tylko nie robił teatru po decyzjach sędziowszkich, bo przy innym sędzim mogło się to skończyć kartką
Moskała - 2 - słabiutko tym razem
Bania - 4 - jakoś miał dziwną ochotę do gry, tyle, że chyba umiejętności już nie staje (i szybkości też). Ale bramka ładna
Wyniki 23 kolejki:
Cabaj - 3,71
Wacek - 3,43
(68. Drumlak) - 3,86
Skrzyński - 3,86
Karwan - 2,00
Nowak - 3,86
Pawlusinski - 3,00
(78. Szczoczarz) - BO
Giza - 4,71
Wojciechowski - 2,14
(68. Joao Paolo) - 4,71
[b] Bojarski - 5,00 [/b]
Moskała - 3,86
[b] Bania - 5,00 [/b]
wyniki rundy wiosennej:
WSZYSTKIE WYNIKI UWZGLĘDNIAJĄ POPRAWIONĄ OCENĘ SKRZYŃSKIEGO Z KOLEJKI 22
1 Baster (2) - 5,84
2 Radwański (2) - 5,43
3 Giza (6) - 4,96
4 Baran (5) - 4,91
5 Moskała (8) - 4,85
6 Bojarski (7) - 4,60
7 Wacek (7) - 4,51
8 Cabaj (8) - 4,34
9 Pawlusiński (7) - 4,34
10 Rzucido (4) - 4,16
11 Joao Paulo (4) - 4,04
12 Skrzyński (8) - 3,92
13 Karwan (7) - 3,85
14 Nowak (7) - 3,81
15 Drumlak (7) - 3,61
16 Przytuła (2) - 3,21
17 Bania (6) - 2,72
18 Ulaszewski (1) - 2,50
19 Wojciechowski (1) - 2,14
20 Szczoczarz (1) - 1,00
klasyfikacja po 23 kolejkach:
1 Świstak (3) - 5,67
2 Pawlusiński (19) - 5,54
3 Baran (19) - 5,53
4 Cabaj (23) - 5,48
5 Bojarski (22) - 5,34
6 Radwański (17) - 5,30
7 Wacek (18) - 5,19
8 Giza (19) - 5,09
9 Nowak (20) - 5,02
10 Moskała (22) - 5,00
11 Karwan (22) - 4,94
12 Skrzyński (20) - 4,61
13 Baster (11) - 4,57
14 Przytuła (5) - 4,18
15 Rzucidło (4) - 4,16
16 Heideman (6) - 4,09
17 Drumlak (9) - 3,84
18 Bania (18) - 3,37
19 Uszalewski (1) - 2,50
20 Szczoczarz (8) - 2,20
21 Wojciechowski (1) - 2,14
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)