wiem, że naruszę Waścine poczucie humoru, ale doczytać doiczytałem. Niestety modom odświeża posty widać prędzej niż uzytkownikom forum :P
Broń Boże nie skreślam Gąski ani Landowskiego (i cieszę się że sa u nas młodzi zdolni, a jeden z nich jest nawet wychowankiem), ale może ich skreśić np. trener ;)
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
nie sadze żeby trener ich skreślił bo...
a nie bo będzie że wyciągam trupy z szafy :)
Dzięki za to że zmieniłeś, ale złośliwym nie musisz byc. Twoja postawa wobec Sanoka mnie nie interesuje każdy ma swoje zdanie. Raziło mi się w oczy Twoje nie podpisywanie dlatego Cię upomniałem. Dogadaliśmy się więc tematu nie ma już. pozdrawiam.
5 dni później
dzisiejszy Przeglad Sportowy pisze ze Sarnik podpisal z Tychami
bardzo duza strata dla nas :(
troche sie spozniłem no ale własnie może ktos z was Krak potwierdzic to info bo jakos trudno mi w to uwierzyc....
Karwin mozesz potwierdzić to info?
Golodajny atak Piotrowski - Voznik - Sarnik znikł jak kamfora. :(
Pozbyliśmy się wszystkich zawodników "do wypazyczenia", a na ich miejsce przyszli darmowi. Nie wydaliśmy na transfery nawet złotówki. Widać kierownictwo klubu traktuje ten sezon jako przejściowy i nawet utrata tytułu nie będzie dla prezesów tragedią. Byle odbudować tyły i zmodernizować bazę to jakoś to przeżyję.
Pozytywem jest za to niewątpliwie pozyskiwanie zdolnych dziewiętnastolatków na przyszłość. Widać że profesor nie zamierza zwijać interesu.
a ja tam wolę żeby rozwijali się tacy młodzi zawodnicy jak Pasiut czy Gruszka
najważniejszą rzeczą było zatrzymanie Leszka Laszkiewicza
dalej mamy bardzo silną jak na warunki PLH drużynę i biorąc pod uwagę rozszerzenie puli obcokrajowców nie znaczy że odejście tych trzech gości ma być osłabieniem...
dla mnie najbardziej przykre jest to ze w sumie pozbylismy sie 4 reprezetantow Polski bez wiekszej walki a w zamian przyszedl tylko Piekarski ktory na pewno nie zagra od poczatku sezonu
A tu wyczytalem z w Dzienniku Polskim
Hit na początek
;Telewizja publiczna pokaże 20 spotkań rundy zasadniczej hokejowej ekstraklasy. Na otwarcie mecz Cracovii z GKS Tychy.
Wszystko wskazuje na to, że nadchodzą lepsze czasy dla polskiego hokeja. Transmisje ze spotkań rodzimej ekstraklasy będzie pokazywać telewizja publiczna, o co przez wiele lat zabiegali działacze PZHL. Meczem otwarcia będzie pojedynek Cracovii z GKS Tychy, czyli mistrza z wicemistrzem.'
Niestety jest to najtrudniejszy rok dla dokonywania transferów,bo jak wiadomo za rok wchodzi prawo Bosmana i spełniane chorych rządań działaczy innych klubów w tym momencie mija sie z celem.Ja też jestem za tym ,aby w tym sezonie ogrywać młodych zawodników,z których jak pokazał przykład Pasiuta możemy mieć w przyszłości pociechę.I priorytet to hala nawet kosztem mistrzostwa.A skład mimo tych zmian uważam ,że mamy dalej bardzo mocny.A wracając jeszcze do Sarnika, to nie znalazłem nigdzie potwierdzenia tej informacji ,bo PS to nie jest raczej wiarygodne źródło, jeżeli chodzi o sprawy związanie z hokejem.
To, że Sarnik odszedł (?) nie znaczy, że nagle mamy słabą drużynę, bo kadrowo ciągle jesteśmy najlepsi. Szczególnie nasi obcokrajowcy robią różnicę a poza tym znowu Słaboń będzie dogrywał do Laszkiewicza więc nie ma się czym martwić:)
Karwin potwierdź albo zdementuj na 100% .Sarnik odszedł czy nie?Jesli tak to pytam jakim cudem skoro miał podpisany z nami 3 LETNI KONTRAKT!!!!!!.O tym 3 letnim kontrakcie pisano na hokej net i żalił sie niejaki Skowroński prezes Tychów.Zapewne za podpisanie takiego kontraktu wziął spora kasę.Pytam jak to wg możliwe by bez naszej zgody mógł podpisać kontrakt w Tychach?.
Tychy blokowały go bez
prawnie nie mając z nim kontraktu białą niewolniczą kartą 2 lata.Nasi włodarze wobec zaistniałej sytuacji powinni oddać sprawę pod międzynarodowy arbitraż i jednoczesnie polski sąd pracy .Powninismy sie domagać zwrotu kasy przez tychy za bezprawne wypozyczenia zawodnika co do ktorego Tychy nie miały żadnych praw.Co do samego Sarnika wniosek jest jeden -dyskwalifaikacja za podpisanie 2 umów.
Widocznie mało wiesz ale Sarnik jest zawodnikiem Tychów i to Cracovia bezprawnie podpisała z nim umowe 3 letnią, jakim prawem jak on był TYLKO wypożyczony na jeden sezon. pozdrawiam.
panie skh. Zawsze wydawało mi się, że dziennikarz (nawet portalu internetowego) powinien być obiektywny. Czemu nie pisze pan zatem całej prawdy?
Sarnik przyszedł do Cracovii 2 lata temu mając jeszcze rok kontraktu z GKS. Wypożyczono go, mimo, że tow. Skowroński w ostatniej chwili podbił cenę o 25 tys.
Po roku kontrakt z GKS mu się skończył, więc podpisał nowy z Cracovią. W tym momencie tow. Skowroński ze swoim kolesiem zenusiem zrobili megaprzekręt. Wymyślili,że uznają ten kontrakt za ważny jeśli Sarnik... podpisze jeszcze 2 letni kontrakt z Tychami. Nie wiem czemu Cracovia poszła na ten chory układ (może po o, aby zawodnik mógł grać). I to był błąd. W efekcie Sarnik jeszcze przez rok faktycznie jest zawodnikiem GKS, tylko sprawa wygląda inaczej niż pan to przedstawił. Krótką ma pan pamięć, panie SK. Sam pan o tym na swoim portalu pisał :P
A nielegalnie to jest SKH Sanok w ekstralidze w tym sezonie :P
Cała sytuacja odbije się źle na zawodniku. W Tychach - poza Skowrońskim i Pawlikiem - nikt go nie chce. A przepychanka jest nie po to aby wzmocnić GKS, lecz by osłabić Cracovię. Matczak go posadzi na ławie i zawodnik grać nie będzie. A jeśli będzie to na zasadzie "z niewolnika nie ma zawodnika"
To wszystko oczywiście dodatnio wpłynie na poziom polskiej reprezentacji i hokeja.
Ale skoro w naszym hokeju tacy ludzie jak Woźnicki, Hajduga, Skowroński czy Molewski nic sobie nie robią z prawa, które sami ustanowili i narzucają różne kretyńskie zmiany (skrócenie rozgrywek w ub. sezonie, "powiększenie" ligi za łapówę, rządzenie losami zawodników wg własnego widzimisię) - to nie ma się co dziwić, że jest jak jest.
Tak bylo zresztą od dawna. Jak drużynka synusia Hajdugi mimo wielkich nakładów przegrała baraże o ligę - to Zenuś ują jednoosobowo powiększył, bez czyjejkolwiek zgody. To był początek staczania się polskiego hokeja.
W piłce też jest bagno, ale przynajmniej tam zasady rozgrywek i transferów są jasne i czyste. Dlatego kopacze od czasu do czasu grają w elicie. W hokeju - dopóki u władzy będą prezesi klubów - będzie coraz gorzej.
I to bez względu na to czy liga będzie po każdym spadku SKH Sanok powiększana czy też nie.
PS: żeby pan nie mowił, ze się czepiam pańskiego ukochanego klubu. Gdyby przy powiększaniu ligi zrobić baraż z udziałem: SKH, Naprzodu, Polonii i Jastrzębia (wchodzą 2 najlepsze) -n to miałoby to pozory przyzwoitości.
tzw "zarząd" pzhl pokazuje, że nie liczy się z nikim i z niczym. Z poczuciem przyzwoitości też.
Szkoda, że robi się wielkie halo odnośnie tego co dzieje się w naszej piłce, a nic nie mówi się o przekrętach w pzhl:/
1) Sorry Nurek, ale nie jest tak jak napisales... jedyne co laczy Sarnika z Tychami to biala karta podpisana po przyjsciu do GKSu, a nie jakis kontrakt podpisany rok temu. Nie powiem, ze mi sie to wszystko podoba... ale tez Skowronski ma swoje racje... niby dlaczego ma oddawac za darmo zawodnika ?? Cracovia mogla go definitywnie wykupic, ale tego nie zrobila. Mysmy jakos wykupil Parzyszka&Gonere. Z tego co wiem Sarnika wcale nikt nie przymusza go do gry u nas... i nie jest tak jak napisales z tym niewolnikiem...
soryy ziomalu z Tych, ale specjalnie zrzucałem sobie doniesienia prasowe z tego okresu. Wiem, że Was boli utrata tytułu, ale żeby aż na pamięć wpływała? A Sarnik? Pogra dotąd, dopóki mu Sk. będzie płacić (może 2, może 3 rundy). Takie są realia niestety
w tym sezonie kasa dla hokeistow z Tychow idzie z budzetu miasta Tychy, nie od Skowronskiego.
z budżetu miasta Tychy zostało jednorazowo wypłacone 150 tys., które poszło na pokrycie zaległości i już ich nie ma niestety. A browar w Tychach woli finansowac pseudokopaczy z <...> i pseudoreprezentacje kopaną niż hokeistów ze swojego miasta
Nurek, moze zapytaj Karvina... prosze Cie - bo bardzo sie mylisz. SArnik podpisal biala karte u nas, a biala karta jest obowiazujaca az do wprowadzenia Bosmana. Takze chocbys nie wiem jak obracal kota ogonem, racja jest po tyskiej stronie. Jeszcze raz powtarzam, ciesze sie ze za rok powinno byc normalniej. Co do Twojego zrodla "prasy". Prasa pisala ze taki pomysl byl ale do niego nie doszlo, radze sie wczytac jeszcze raz.
Kasa z budzetu miasta to stypendia rzedu 1500 miesiecznie na zawodnika, czyli tylko czesc pensji, Browar wciaz sponsoruje GKS i jest najwiekszym sponosrem. Oprocz niego jest jeszcze kilkunastu ktorzy daja wieksze kwoty. Takze sorry, ale jak juz staracie sie cos pisac to RZETELNIE !!! Do tej pory takie to bylo forum.
"Wiem, że Was boli utrata tytułu, ale żeby aż na pamięć wpływała?" ... szkoda komentowac
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)