u pana Królickiego w komentarzach najlepsze jest to, że jak Podhale, Zagłębie czy Tychy biorą z Unii za darmo to jest OK i rozsądna polityka transferowa, ale jak Cracovia chce wypożyczyć (płacąc za to) a nie kupić z Unii - to huzia na józia.
ale na tym portaliku to (poza 4-5 rozsądnymi facetami) same dzieciaki komentują. Wszyscy mądrzy dają sobie powoli spokój.
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
[...]
nie wnikajac w dyskusje - odniose sie tylko do stwierdzenia odnoscie mlodziezy. liczba 30 osob grupy naborowej jak na Krakow jest liczba dobra. zmienily sie czasy, niestety. problem w tym, zeby taka grupa powstawala rok po roku. jak z kazdej ze 2-3 sie przebije do seniorow, to bedzie ok.
kolejna rzecz, to lodowiska. 1 lodowisko na 750 tys ludzi nie wyrobi. zwlaszcza, ze sa 2 sekcje lyzwiarstwa figurowego, kilka druzyn hokejowych musza powstac pelnowymiarowe lodowiska dzielnicowe.
a do dzialania przy mlodziezy zwyczajnie brakuje ludzi - rodzicow, dzialaczy, kibicow.
Masser Hartmana nie krytykujesz tylko wypisujesz banialuki .Piszesz jakieś bzdury o rzekomej kontuzji tego zawodnika nie wiem po co.Hartmann jest zdrów jak ryba -jeśli masz wątpliwości zapraszam na trening .Zobaczysz jak rzekomo kontuzjowany zawodnik biega ,podnosi ciężary i haruje na treningach .A może wymyślisz że na blokadzie trenuje?.W zasadzie masz wyraźną awersje do hokeistów z Słowacji i Czech -zupełnie bezpodstawną .Są zdecydowanie tańsi i wcale nie gorsi.W naszym budżecie nie stać nas na zakontraktowanie dobrych Rosjan (nie mówię tu o ekstralidze )ale nawet z niższej ligi.
Stawki płacone tam są wyższe niż u nas i perspektywa pokazania się i awansu do ekstraligi jest dla takiego zawodnika równie kusząca.Z Polskiej ligi do ekstraligi Rosyjskiej sie nie dostanie nawet jakby zdobył 100 pkt w sezonie .Powiedz mi kolego masser skoro uważasz że stać polskie kluby na rosjan to czemu nie biorą nikogo z tego rynku?.
Kiedy ostatnio w PLH miałeś wartościowego zawodnika z Rosji?.Ja mam propozycję dla Zięby by cię zadowolić jakością stranieri bierzmy zawodników z NHL .Jak szaleć to na całego !!!!.Jest to przecież TAKI SAM ABSURD jak ściągnięcie dobrego rosjanina do naszej PLH.Co do Zięby mam inne zdanie niż ty w kwestii znania sie na hokeju .W porównaniu z każdym innym klubem w Polsce mieliśmy najmniej transferów chybionych .
Co do Hornego to w tym tygodniu ma się ponoć wyjaśnić czy go bierzemy.Dlatego Zaglębie próbuje go zakontraktować.Horny ma 37 lat i wg mnie może być jeszcze sezon ale musimy mieć 6 stranieri czyli 1 więcej w odwodzie.Fizycznie nie wytrzyma bowiem całego sezonu.Widzieliście w tamtym roku zaczął z bardzo wysokiego pułapu a potem było coraz gorzej .Odpoczął, odżył fizycznie (nie grał w pierszych meczach play of )i potem wrócił do swej dobrej dyspozycji .Nie wytrzymał by już tempa play of wtorek ,piątek ,niedziela i np seria 7 meczy w play of pod rząd.Jeśli nie zakontraktujemy lepszych to Horny u nas zagra.
Nie mam specjalnej awersji do zawodnikow z Czech i Slowacji,sytuacja braku dobrych
rosjan w lidze wynika z faktu ze trenerami zagranicznymi sa glownie czesi , oraz
ze ustaly wlasciwie kontakty na tym kierunku.
W tutejszej nawet 1 - lidze jest duza konkurencja i poziom rozgrywek ligowych tej
klasy rozgrywkowej jest znacznie wyzszy niz w naszej ekstraklasie i wiez mi ze
daleko nie wszystkie kluby dobrze placa i sa wartosciowi i doswiadczeni zawodnicy
czesto z ekstraklasowa przeszloscia ktorzy chetnie ze 2 sezony zagraliby w Polsce
Kontrakt takiego zawodnika zamknalby sie suma 3-4 tys USD miesiecznie, to byly
ich wstepne zadania i mysle ze jezeli mogliby liczyc na premie za np majstra
to uwazam ze na kotrakcie mozna by sie potargowac!!
Potter czy uwazasz ze nas nie stac na takie pieniadze,pytasz mnie co ja bym zrobil
na miejscu Pana Zieby , dobrych obroncow staralbym sie zakontraktowac na kierunku
poludniowym , bo jest obecnie pewna dyproporcja w rosyjskim hokeju ze dobrych
napadziorow jest duzo do wziecia a juz wolnych dobrych obroncow mniej .
Napastnikow zagranicznych zdecydowanie szukalby na kierunku wschodnim.
Szczerze sie ciesze ze Hartman jest zdrowy i trenuje!!
Masser 3-4 tys dolarów miesięcznie za rosjanina.To mało realne i zdecydowanie za drogo jak na nasze możliwości.Zawodnicy z Czech czy Słowacji są tańsi i wcale nie gorsi.Są w naszej lidze trenerzy zza wschodniej granicy .Jest Miedwiedniew w Podhalu i trenerem TTH jest też niejaki Zaczesov .
I myślisz czemu tam kontraktują Czechów czy Słowaków?.Bo Rosjanie zwyczajnie są dużo drożsi a nie koniecznie lepsi.Do Podhala nawet litwin nie chciał przejść nie bynajmniej jakaś gwiazda .Wolał iść na Łotwę bo tam mu więcej zapłacą.Przyjeżdza do Nowego targu drugi litwin znacznie słabszy i sam jestem ciekaw czy będzie wg jakimkolwiek wzmocnieniem.
Toruń nawet nie sili sie na rosjan bo wie że nie stać klub na taki wydatek.Jakby w tych samych pieniądzach można było ściągnąć Rosjan to co myślisz że trenerzy ci nie woleli by trenować swoich rodaków.Skończ w końcu z tą demagogią.Czasy gdy w PLH grali dobrzy zawodnicy zza wschodniej granicy typu Fatikov,Agulin,Roszczin ,Gusov minęły bezpowrotnie liga rosyjska i nawet ligi łotewskie zwyczajnie dużo lepiej płacą a jeszcze dodatkowo zdecydowanie łatwiej się pokazać i awansować np do ekstraligi rosyjskiej.
Jeśli uważasz że w tym budżecie mógłbyś nam pościągać dużo lepszych zawodników z rosji to mam 2 propozycje ;1 .jako pasiak zadzwoń do Zięby i podaj konkrety (powiedz mam takich zawodników o określonej klasie sportowej)dużo lepszych od tych co mamy za te same pieniądze co damy słowakom.Sądze że Zięba w to wejdzie a i Rohaczek nie będzie sie upierał jak będą to zawodnicy o wysokiej klasie sportowej .
2.Jeśli się widzisz w roli Zięby skontaktuj się z profesorem i przedstaw mu swoją koncepcje rozwoju sportowego drużyny i sekcji .Jeśli w tych samych pieniądzach potrafił byś uczynić że będzie dużo lepiej (mocniejsza drużyna nie 30 a 300 trenujących mlodych adeptów hokeja TO PROFESOR W TO WEJDZIE NA 100%.
Karwin napisz jak byłeś na treningu kto trenował?czy był wśród trenujących Voznik ,zawodnicy Unii ,czy trenuje z nami Chabior ,Dulęba i czy pojawił się Horny?
Potter,ty wogole nie czytasz tego co do Ciebie pisze za takie pieniadze juz dawno,
proponowalem a za plecami uslyszalem : masser zapewne chce przytulic rosjanie
tyle nie kosztuja sa tansi!!
Na temat transferow czechow do nas wiem wiecej niz Ci sie wydaje ale to nie temat
na forum .
Tak, uwazam ze w tym budzecie mozna bylo sciagnac lepszych obcokrajowcow.
W roli Zieby sie nie widzialem i nie widze a poztym w tej chwili to bylbym
przynajmniej oficjalnie znacznie drozszy od Pana Kierownika no i jeszcze przytulic bym musial!!
Mam dosyc juz tego tematu glowa sie muru nie przebije jest jedynie sluszna linia
i nad innymi wariantami nikt sie nawet zastanawiac nie chce , jest sukces, sa klakierzy
tylko k mac gdzie polowa z nich byla jak nic nie bylo??
stary, w piatek o 18 mecz w TV - ogladamy gdzies? nie mialem okazji jeszcze Ci piwa postawic :)
no i WALDEK K jest juz nasz:)
Woźnicki już coś wymyśli, żeby Ci tę radość zmącić :P
i trzeba będzie zmienić śpiewkę na "Prawda jest taka, że Hajnos..." :D
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Woźnicki już coś wymyśli, żeby Ci tę radość zmącić
>
> i trzeba będzie zmienić śpiewkę na "Prawda jest
> taka, że Hajnos..."
słabo sie orientujesz bo Hajnosa w Podhalu juz nie ma:):):)
jeszcze nie podpisał z KTH, więc jest :P
A co to wg za wzmocnienie klisiak .Stary dziad .Jak go widzisz fizycznie cały sezon i play of wtorek ,piatek ,niedziela i tak 6-7 meczy?U nas to samo bylo z Hornym fizycznie nie dał rady.W trakcie sezonu spuchł ,doszedł do siebie dopiero na 4 mecz play of jak wyleciał przez kontuzje Ścibran.
No cóż Piter, gratulujemy pozyskania fajnego gracza.
Jakiego to fajnego gracza Podhale miało by pozyskać?.Nawet stary dziad klisiak jak miał się pojawić to nagle znikł.
Karwin byłeś na którymś z treningów wczoraj albo dziś?Interesuje mnie co z Chabiorem ,Sarnikiem oraz Dulębą.Czy trenują z nami?
Voznik chyba trenuje z nami bo na trening Podhala nie dotarł.I mam nadzieje że już nie dotrze.
tak piter "cudze ściągacie, swego nie znacie":
[b]18-letni obrońca Tomasz Landowski odbył dzisiaj pierwszy trening z hokeistami Mistrza Polski – Cracovią Kraków. Młody nowotarżanin urodził się 11 grudnia 1987 roku (188 cm, 82 kg). Landowski występował w reprezentacji do lat 18 i 20.[/i]
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> tak piter "cudze ściągacie, swego nie znacie":
>
> 18-letni obrońca Tomasz Landowski odbył dzisiaj
> pierwszy trening z hokeistami Mistrza Polski
> – Cracovią Kraków. Młody nowotarżanin
> urodził się 11 grudnia 1987 roku (188 cm, 82 kg).
> Landowski występował w reprezentacji do lat 18 i
> 20.
>
no to moge ci jeszcze dodac ze to niejydyny młody zawodnik mmks Nowy Targ.zapamietaj tez nazwisko GRUSZKA tez bedzie grał u was.przyznam ze to boli ale no cóz graja tam gdzie ...ach szkoda gadac.ale niech sie chlopaki ogrywaja.a tak swoja droga czy nie siegacie po zbyt wielu Nowotarżan?czyzby to u nas grali najlepsi skoro tak czesto was prezesuni spoglada w strone Podhala?
po prostu wie, że Podhale swoich zdolnych nie chce. Woli emeryta z Unii ;). Więc bierze takich nie chcianych, bo to prostsze niż ciągłe wojny z Woźnickim czy Kosteckim.
Cóż pozostaje napisać Brawo sekcja hokeja.Bardzo miła niespodzianka te dwa chłopaki:)
Piter powaznie pisząc - zawodnicy z Nowego Targu (z Krynicy też zresztą) dobrze aklimatyzują się w Krakowie jak pokazuje praktyka (lepiej niż Sanoczanie np. - to jest absolutnie bez złośliwości wobec Sanoka, czy już napewno zawodnicy ze Śląska) - dopóki nie odbudujemy szkolenia to dla nas jedyna droga - czy będą się ogrywali? Raczej dostaną szansę na którą w rodzinnym mieście nie mogą jak pokazuje praktyka ostatnich lat liczyć...
Karwin czemu nic nie napisałeś odnośnie mojego poprzedniego postu?Nie wierz nic czy wierz a nie możesz z pewnych względów napisać obawiając się szpiegów (piter).A swoją drogą cieszy mnie bardzo jak tak górale szukają dziadków i emerytów a pod samym nosem Zięba podprowadza im młode talenty.Jak tak dalej pójdzie to Zięba stanie się najbardziej znienawidzoną osobą w Nowym Targu ,a jego podobizna będzie służyła do rzucania lotkami lub jako tarcza strzelnicza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)