potter jedno jest pewne i mnie i tobie zalezy na tym aby mecze były wyrównane na wysokim poziomie i trzymajace w napieciu do samego konca.co do poborów Voznikan ..no nie wiem niewiem czy byłyby one duzo nizsze(a uwierz troche sie orientuje w tym)czy Wojasa stac czy nie stac?pewnie stac i otym jestem przekonany chociaz trzeba przyznac ze do majatku profesore JESZCZE MU TROCHE BRAKUJE:).co do tych 24 goli to odpowiem ci tak .jak bramkarze cokolwiek bronili to w meczach było 2-1 dla nas...a reszte niemusze pisac bo sam widziałes ale powiem ci że ogladałem juz pare meczy w wykonaniu Lemanowicza i jesli nagle nie straci formy i nie zapomni swojego rzemiosła to jestem w tym roku spokojny o nasza bramke:).ale jak bedzie naprawde to zarówno ty jak i ja przekonamy sie dopiero jak zacznie sie prawdziwe granie....czyli całkiem niedługo.
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
Piter nie zrzucaj wszystko na garb waszych bramkarzy.Prowadziliście owszem 2-1 tyle że jest pewne ale.Myśmy grali pod znacznie większa presją niż wy.Wy wchodząc do 4 w ostatnim momencie i tak już wykonaliście ogromny skok do przodu (awansowaliście szczęśliwie do play of).Nasi mieli spętane nogi -gdyż plan minimum przy tych nakładach to był finał.
Mecz wyrównujacy na 1-1 wygrał wam sędzia (2 bramki nieuznane i karny z kapelusza).W meczu wygranym przez was w Krakowie szczególnie w 3 tercji fizycznie totalnie puchliście .W tym meczu jeszcze się udało -ale w następnych zwyczajnie nie wytrzymaliście tempa.Zrzucanie wszystkiego na bramkarzy nie ma najmniejszego sensu .W meczu na przełamanie nasi wchodzili w waszą ,,galaktyczna obronę ''jak w masło.
Liga zapowiada się ciekawie .Wydaje mi się że 3 zespoły Cracovia,Tychy,Podhale bez problemu zapewni sobie awans do play of a o 4 miejsce powalczy Zagłębie i ,Toruń ,może stocznia .Unia i kth póki co raczej nie mają szans.Na razie bilans strat i zysków transferowych mamy zdecydowanie na + (z wami jesteśmy na x).Zabraliśmy wam Podlipniego(wg mnie lepszego hokeistę od M.Piotrowskiego )B.Piotrowski wydaje sie lepszy od Gila.Z Voznikiem sprawa roztrzygnie sie w tym tygodniu.Raczej wybrał pasy -bo po co by z nami trenował jakby miał iść do was?.Ja osobiście wierze że tytuł obonimy -mamy wszystko poukładane wysoki budzet który może być zwiększony w każdej chwili przez profesora,b.dobrego trenera i zawodników i świetnego dyrektora Ziębę.Choć zapowiada mordercza walka .
Piter1977 co do waszego litewskiego wzmocnienia to nic pewnego a i krecic naszymi
reprezentacyjnymi obroncami to raczej zadna sztuka.
Voznik i Piotrowscy to tez nie takie cuda i tym bardziej ze Voznik moze jeszcze w pasach zostac.
Co do mlodziezy to sie z Toba zgodze ,u nas mlodziez i wychowankowie wszystkim wisza
przeciez teraz jestesmy bogaci!!
Potterze,cieszy mnie niesamowicie wiara w naszego swietnego Dyrektora ,i az serce
rosnie jak w kazdym wpisie nie zapominasz o nim wspomniec.
Tylko tak szczerze z reka na sercu mi powiedz jaki procent naszych zagranicznych
transferow byl udany??
masser 100% poparcia!wasi strainieri niczym sie niewyrózniali(oprócz KARELA H)CO DO litwina to napisze tak .piszesz ze naszymi obroncami krecic to zadna sztuka ale zauwaz masser ze w lidze beda ci sami a nawet słabsi obroncy a wiec litwin znowu bedzie mógł sobie spokojnie hasac miedzy nimi.czyz nie tak?co sie tyczy młodziezy to nie moja sprawa ale czy nie lepiej byłoby czesc tego budzetu oddac na szkolenie młodziezy które zaprocentowałoby swoimi wychowankami co przy nie daj bóg odejsciu kiedys profesore nieoznaczałoby znowu wielkich kłopotów??zobacz massser my po odejsciu Kowalskiego tylko dzieki młodziezy przetrwalismy!!!a wiec chyba warto w te młodziez inwestowac.bo wszyscy dobrze wiemy ze bez wzgledu na to czy to z Cracovii,Tych,Podhala czy Torunia kazdy najemnik z chwila rozpoczynajacych sie kłopotów bedzie czmychał byle czym predzej.ale kazdy ma prawo myslec po swojemu...wasze 5 minut własnie trwa a wiec nie myslicie o tym co bedzie potem.takie wasze prawo!pozdrawiam
Akurat masser się z tobą nie zgadzam w kwestii stranieri.Weź ubiegły sezon Horny jak najbardziej trafione,Potoczny w sezonie zasadniczym nie błyszczał ale w play of czyli najważniejszym egzaminie był jednym z lepszych .Strzelił sporo ważnych goli .Według mnie też na tak.Potoczny miał jeszcze jedną super ceche potrafił poderwać zespół.Safaric trafił do nas w trakcie sezonu nieprzygotowany( między czasie będąc u nas trafiły mu sie kontuzje).Sezon miał stracony .
Rohaczek twierdzi że jak przepracuje okres przygotowawczy i ominą go kontuzje to będzie wartościowym hokeistą.Będzie miał czas by to udowodnić w sezonie regularnym -jeśli się nie sprawdzi to na play of będzie lepszy zawodnik .Póki co Rohaczkowi można zaufać jeśli twierdzi że Safaric będzie grał dobrze to raczej zna sie na rzeczy.Ścibran to typowy wyrobnik -najsłabszy był ze stranieri -tu mogę sie zgodzić że nie bylo trafione.Pawel Urban (grał w sez.regularnym i nie zawiódł).Zrezygnowali z niego z powodów pozasportowych.
Rok wcześniej mieliśmy dobrego Hornego ,Thomasa co w Polskiej Lidze był chyba najlepszym stranieri (wygrał nam play of z Podhalem i 3 miejsce z Toruniem ).Thomas był dużą indywidualnością.P.Urban grał w poprzednim sezonie dobrze .Pytam gdzie te niewypały transferowe?
Na ten sezon na razie nie mamy co narzekać. Zapytam który zespół ma Hartmana?Pinc tez sroce z pod ogona nie wypadł-statystyki ma bardzo dobre.Safaric to sie okaże -jak sie nie wykaże to go wymienimy.
Nie ma powodu narzekac na niewypały transferowe Zięby bo bylo ich na prawde nie wiele -suma + i - jest zdecydowanie po stronie (+).Zresztą jak porównamy nasze ,,niewypały ''do tych z Podhala to nie ma o czym dyskutować .Zapytaj kolegę Pitera ile mieli niewypałów transferowych w ostatnich 3 sezonów to dopiero będziesz miał liste.
Jak przyszedł Rohaczik mieli Moskala -wcale nie lepszego od Safarica ,Kacira w sezonie błyszczał ale w play of z nami totalnie zawiódł,Jakes im sie udał wyjątkowo (to był najlepszy obrońca całej ligi wg mnie).W ostatnich 3 sezonach ile dobrych stranieri było w Podhalu 2?.Jak przegrali z nami play of sezon wcześniej to nasi stranieri byli zawodnikami ciągnącymi gre a ich byli wyjątkowo kiepscy.Chyba że kolega piter ma inne zdanie.
Piter i Masser
przestańcie pitolić o młodzieży
w Cracovii jest grupa naborowa prowadzona przez trenera Jaracza - trenuje ok. 30 małych chłopców za pieniądze MKSu i klub o nich dba - że nie ma starszych roczników? A skąd się mają k... wziąć - mamy ich wyczarować - był okres zapaści hokeja w Cracovii i dobrze że wogóle jeszcze istnieje po tamtych latach - wedy nie było możliwości szkolenia młodzieży
a odbijając piłeczkę co robi Wojas Podhale w temacie "szkolenie młodzieży" - już odpowiadam jedno wielkie g... całe szkolenie w NT robi MMKS Nowy Targ finansowany z budżetu miasta do którego Wojas nie dokłada ani złotówki!!!
więc Piter nie pitol tutaj kto się zajmuje a kto nie wychowywaniem młodzieży...
Karwin jakie masz zdanie w kwestii naszych stranieri w ostanich 2-3 sezonach.Czy jest o co krytykować Ziębę wg ciebie?Czy podzielasz zdanie massera?To pytanie kieruje także do innych .Jestem ciekaw waszych opinii na ten temat. A co do młodzieży -serce rośnie że po wielu latach zapaści odbudowujemy sekcje mlodzieżowe .Na efekty trzeba poczekać ale one przyjdą.
a to nasza grupa naborowa:) Nareszcie :)
[img]http://img218.imageshack.us/img218/5222/11hx2.jpg[/img]
Obcokrjowcy - prześledźmy wszystkich którzy się przewinęli w ostatnim czasie przez naszą drużynę:
2003/04
Karel Horny - przez trzy sezony był wyróżniającą się postacią zespołu, walnie przyczynił się do awansu do ligi, jak i do brązowego medalu, w zeszłym sezonie jakby trochę przygasł - ale tło miał zdecydoanie silniejsze niż w latach poprzednich - mimo to potrafił i on parę razy błysnąć (pamiętacie jak sam wygrał mecz z Zagłębiem?)
Bohuslav Ptacek - Boguś był dobrym obrońcą spokój w grze dorby strzał szkoda że się nie dogadał z działaczami na następny sezon
Jurij Pecherin - Ukrainiec był pomyłką transferową, niestety tak wyszło, chłopak nie pokazał nic wielkiego, choć serca do gry mu nie można było odmówić.
2004/05
Pavel Urban - dobry obrońca, świetny strzał i wogóle gra ofensywna, niestety w defensywie był słabszy i robił błędy, jednak napewno jego gra przyczyniła się do zdobycia brązu - zdecydowanie lepszy pierwszy sezon
Dalibor Rimsky - no chłop coś tam nawet ustrzelił ale generalnie Dalibor nie był najlepszym pomysłem - ale któż mógł się spodziewać że w takim stopniu obniży loty? Mimo wszystko coś tam jeszcze wniósł do drużyny.
Roman Tomas - wbrew twierdzeniom Massera który Romana na żywo nie widział twierdzę że to najlepszy obcokrajowiec w Pasach z tego okresu. Nie była to co oczywiste klasa Primy, czy szczególnie Roszczina ale naprawdę dobry grajek - szybkość panowanie nad krążkiem to jego atuty - niestety wokół Romana wytworzyła się dziwna atmosfera - wręcz nagonka na niego powodowana nie wiadomo do końca czym dziwi mnie masser że dałeś się w to wciągnąć - Roman był najważniejszym elementem układanki która zdobyła dla Pasów brązowy medal w sezonie 2004/05 - szkoda że nie został na następny sezon - po słabym początku w Trincu udowadnia ze jest naprawdę dobrym hokeistą - tylko ma problemy z aklimatyzacją w nowych warunkach.
2005/06
Martin Potoczny - mówicie sobie co chcecie o Potoku ale chłop swoją wartość pokazał w playoffach, kiedy to po nierównym sezonie, w którym nie zawsze miał miejsce na tafli stał się liderem zespołu i poprowadził go do zwycięstw, może nie tak efektowny jak Horny ale rozegrał w decydującej fazie sezonu wspaniałe spotkania za co zresztą został nagrodzony przez kibiców w plebiscycie
Patrik Scibran - nie jest to zbyt udany transfer - ale brakowało nam obrońców - z Polski nie było kogo wziąć, to trzeba było brać obcokrajowca, rynek przebrany to akurat nam się Scibran trafił, Scibran który grał przeciętnie ale przynajmniej - szczególnie w drugiej połówce swojej gry w Pasach (w pierwszej grał słabo) nie popełniał błędów i stanowił dobre wzmocnienie naszej defensywy
Richard Safarik - najbardziej niedoceniony gracz naszej drużyny, jego piorunujące uderzenie z nadgarstka było bardzo dużym zagrożeniem dla przeciwnika, niestety w playoffie dostał krążkiem w twarz i już się nie pozbierał. Ale naprawdę wartościowy gracz, który po przepracowaniu całeych przygotowań z druzyną będzie jeszcze lepszy, teraz pamiętajcie że on pojawił się w środku sezonu, kiedy trdno jest wejśc do gry.
Nie napisałeś tego najważniejszego Karwin .Czy jest o co krytykować Ziębe w kwestii stranieri?Czy podzielasz zdanie kolegi massera?
Myślałem że to wynika z postu - myślę że Adam Zięba naprawdę dobrze prowadzi tę sekcję - zawsze to robił tylko wcześniej nie było takich możliwości - na 9 obcokrajowców 1 transfer ewidentnie chybioony to niezły wynik - w NT mają o wiele gorsze wyniki np. czy w Unii ;)
Khalid:
[i]a to nasza grupa naborowa[/i]
Parę dni temu Czerkawski w programie Wojciecha Manna w TVP ubierał młodego chłopaczka w strój hokejowy (koszulka NYI) i pokazywał mu niektóre hokejowe sztuczki jakie robi z krążkiem. Mniej więcej tak samo to wyglądało. Przywdziewanie różnych ochraniaczy i ubieranie się w ten cały strój to już samo w sobie duże wydarzenie dla chłopaków...
Absolutnie sie nie zgadzam z toba potter,nie oceniam transferow zagranicznych
Podhala bo mnie to malo interesuje, natomias u nas :
Horny - mam do niego szacunek bo to hokeista ktory ma inklinacje do gry kombinacyjnej
jak na nasze warunki dobrze wyszkolony technicznie jest a raczej byl ok.
Potoczny - showman , a hokeista bardzo przecietny , tylko uzupelnienie.
Safarik - tylko uzupelnienie , nawet nie showman.
Scirban- smiech na sali ,nawet jak na nasza lige.
Teraz moj ulubieniec Thomas - tyle juz o nim napisalem ,biedactwo w 1 lidze
rosyjskiej przez obroncow poniewierane, no niech bedzie w play of zagral ok.
Ale przy Leszku to on cienki bolek jest a przeciez to zawodnik zagraniczny!!
O Ptacku sie nie wypowiadam ,nie mam zdania .
Urban - taki sobie chociaz na nasza lige przy barku obroncow uzupelnienie.
Oceniasz zagranicznych hokeistow na zasadzie na bezrybiu i rak ryba to pewnie
ze oprocz Scirbana to kazdy z nich moze byc!!
Pozwole sobie tez slow pare o trenerze , mial zdecydowanie najsilnieszy sklad
w lidze i osiagnal w niezlym stylu majstra chwala mu za to ,natomiast oceniajac
troche szerzej ogladalem na zywo mecz z Litwa i tam juz bylo tragicznie tak
cienko i bezmyslnie grajacej kadry nie widzialem od paru lat!!
Czy wy wszyscy nie rozumiecie ze zatrudnianie w Polsce trenerow z Czech i Slowacji
to droga do nikad,tak to sa wielkie hokejowe potegi ale ten styl gry nie pasuje
do potencjalnych umiejetnosci i mentalnosci naszego hokeja a to ze jeszcze mamy
paru przyzwoitych grajkow to zasluga resztek naszej mysli hokejowej i wzorcow
wschodniej szkoly hokeja !!
Nawet ukraincy nas lotaja a tak naprawde to oni 2 kluby profesjonalne maja!
Kiedy polscy mlodzi hokeisci cos grali ostatnio a no wtedy kiedy trenerem byl
rusek!
Kiedy mielismy przyzwoicie grajacy w rozgrywkach europejkich druzyne : a no wtedy
kiedy w Unii byla kasa i trener? rusek!
Zapewne mam nadzieje ze znow bedziemy mistrzem, moze bedziemy mieli niezlych
obcokrajowcow , potem dostaniemy baty od jakiegos przecietniaka w Budapeszcie
i bedzie git, o to wam wszystkim chodzi zamiast wykorzystac swoje 5 minut
i stworzyc nowa jakosc w naszym hokeju!?
Karwin jak sie wybierasz na trening w poniedziałek to daj info czy dalej z nami Voznik trenuje.Według tych z podhala ma być na treningu u nich trenigu też w poniedziałek.Jak byś zobaczył i wypytał co Z chabiorem ,Dulembą i zawodnikami unii.
Jeszcze slow kilka o mlodziezy , pewnie ze lepsze to niz nic ale, 2 lata zostaly
zmarnowane a liczba 30 mlodych adeptow hokeja nawet jak na polskie warunki
raczej oszolamiajaca nie jest .
Oczywiscie to ze inne grupy wiekowe ledwo wegetuja nikogo nie obchodzi , bo jest
ladna fasada z dobrze wyposazonych i usmiechnietych dzieciakow.
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przywdziewanie
> różnych ochraniaczy i ubieranie się w ten cały
> strój to już samo w sobie duże wydarzenie dla
> chłopaków...
ale naszych przywdziali w medale i puchary. Też dla dekoracji? Więc jest to "prawie" to samo. A prawie robi różnicę
masser Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeszcze slow kilka o mlodziezy , pewnie ze lepsze
> to niz nic ale, 2 lata zostaly
> zmarnowane a liczba 30 mlodych adeptow hokeja
> nawet jak na polskie warunki
> raczej oszolamiajaca nie jest .
> Oczywiscie to ze inne grupy wiekowe ledwo
> wegetuja nikogo nie obchodzi , bo jest
> ladna fasada z dobrze wyposazonych i
> usmiechnietych dzieciakow.
To znaczy nie rozumiem Stary , mam się nie cieszyć ,że powstała po sezonach przerwy poważna grupa szkoleniowa? Tylko dlatego ,że narazie jest jedna taka?
A moze uda sie na powrót klasę hokejową odpalić? A może po tytule (mistrzowskim ...i mam nadzieje następnych) co dwa lata będzie się ze 30 chętnych zgłaszać....a może gmina dojrzeje i zacznie więcej pieniędzy na sport dla dzieci przeznaczać (co jest najlepsza możliwa profilaktyką uzależnień)...
Szkolenie młodych w Cracovii podupadło prawie 10 lat temu chyba...
nie powstanie znienacka wszystko . To "robota" na lata.
masser to może jak tak krytykujesz stranieri zgłoś swoją kandydaturę na zluzowanie Zięby.Przedstaw lepszych zawodników w tym budżecie co mamy to może przekonasz profesora.Prawda jest taka że na dobrych Rosjan nas zwyczajnie nie stać.Podhale chciało zakontraktować litwina i nie było wstanie bo jakiś klub lotewski przebił ofertę.Dopiero drugi znacznie słabszy może do nich przyjedzie.Tobie wydaje sie że mamy nie wiadomo ile środków i każdego możemy ściągnąć?.
Ten budżet jest na naszą lige wysoki ale biorąc pod uwagę byle nawet nie ekstraligowy klub rosyjski jest żenująco niski.Myślisz czemu nie walczymy o Piotrowskich ?Odpowiedź jest prosta -bo nie dość że trzeba by płacić co najmniej wypożyczenie albo transfer definitywny Bartka to byli oni jednymi z lepiej zarabiających w drużynie.A nasz budżet nie jest z gumy.Zięba ma określone pieniądze i w nich musi sie zmieścić -nie ma zmiłuj się.
Nie pisz głupot o ściągnięciu w tym budżecie dobrych Rosjan .To tak samo realne jak pozykanie ronaldinho do drużyny piłki.Doprawdy nie wiem jaki masz cel ciągle i wszystkich krytykować .Stranieri same miernoty od lat, Zięba też zły,Rohaczek też sie nie nadaje . Wydaje ci sie że jak przyszedł Filipiak to powinniśmy mieć nie 30 a 300 młodych zawodników.Ja się cieszę z tego co mam czyli z tej 30 bo wiem że to początek drogi po latach zapaści.I uważam że mamy właściwe osoby na WŁAŚCIWYCH MIEJSCACH DOBREGO TRENERA ROHACZKA ,dyrektora Ziębę i grupę dobrych zawodników.Tą grupę wyniki bronią !!!!.
Khalid oczywiscie ze nalezy sie cieszyc ze powstala nowa grupa szkoleniowa,
nalezy tez zauwazyc ze sa jednak zawodnicy innych rocznikow ktorymi z moich
informacji klub interesuje sie tak sobie !?
Chcialbym Ci tez przypomniec ze ja nie tylko krytykuje bo jak zapewne pamietasz
chwalilem Pana Ziebe za sprowadzenie Laszkiewicz i Pasiuta gdzie na poczatku niektorzy
szczegolnie do tego drugiego nie byli przekonani ale to byl dobry pomysl.
Poterze,powiem dosadnie bo naprawde wiem co mowie, nie pieprz mi blagam ze nie stac
nas na niezlych rosjan bo to bzdura!!!!
Stac nas, bo mozna zakontraktowac dobrago zawodnika ponizej kontraktu Laszkiewicza
a Hartman to co za drobne grac przyjdzie ,chociaz tego transferu jak widzisz nie krytykuje.
Poprostu nik nie chce w Cracovi nawet rozmawiac,zaprosic zawodnikow na testy
bo Trener oraz Pan Kierownik tego nie chca , ja nie twierdze ze kierunek poludniowy
nalezy zaniechac , ale niestety u trenera Rochacka nie zagra zaden Rosjanin
chociaz by byl dwa razy lepszy od Czecha lub Slowaka!
Co do trenera to coz w Pasach wykonal zadanie dobrze ale juz ze znacznie trudniejszym
jak prowadzenie reprezentacji radzi sobie zdecydowanie ponizej oczekiwan.
Powiem wiecej ,niektore Polskie kluby zaczynaja narazie sondazowo interesowac
sie rynkiem rosyjskim i wszystko wskazuje na to ze jezeli jeszcze nie w tym
sezonie to w przyszlym zobaczycie niezlych zawodnikow z tego kierunku
na polskich taflach i wtedy zobaczymy kto mial racje.
Pan Kierownik to bardzo dobry organizator ,wrecz speec od zalatwiania trudnych spraw
i tego nie neguje , natomiast na hokeju to zna sie delikatnie mowiac srednio,czyli
na tyle ile mu trener powie.
Co do zawodnikow to coz wybor krajowych zawodnikow naprawde niezly ,a starinieri
generalnie nie bardzo i gdyby nie Radziszewski,Laszkiewicz i Sarnik moglo wcale
nie musialo byc tak rozowo.
Natomiast forum jest do tego aby wyrazac swoje opinie ,nawet jezeli sie one komus nie
podobaja i nie sa zgodne z jedyna sluszna linia!!
Tym bardziej ze uwazam ze nikogo nie obrazam swoimi wpisami.
Jeśli chodzi o mlodzież to aby naprawdę ruszyć trzeba by jeszzce jednogo lodowiska w mieście...Najlepiej w hucie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)