A wie ktoś co wg z Dulębą.Przecież nie wróci do Unii?
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
Reprezentacyjni obrońcy Grzegorz Piekarski i Jarosław Kłys po raz pierwszy trenowali wczoraj z ComArchem/Cracovią. Szanse na ich grę w "Pasach" są jednak znikome. Ich klub Unia Oświęcim żąda transferu definitywnego. Na rok przed wprowadzeniem prawa Bosmana w PLH krakowian taki układ nie interesuje.
Mistrzowie Polski poszukują dwójki klasowych obrońców. Dlatego pojawił się pomysł ściągnięcia Kłysa i Piekarskiego. Duet był skłonny szybko porozumieć się co do warunków gry w Cracovii. - Wartość każdego zawodnika określi specjalna tabela. Według niej możemy przeprowadzić transfer definitywny - powiedział krakowianom szef hokeja Unii Kazimierz Woźnicki.
- Nie bierzemy udziału w takiej imprezie - odpowiedział mu od razu kierownik sekcji hokejowej Cracovii Adam Zięba. - Żal mi tylko hokeistów, bo najwyraźniej przez rok przyjdzie im grać za amatorskie stawki. Chyba że któryś z innych bogatszych klubów się po nich zgłosi.
Na linii Kraków - Oświęcim iskrzy też z powodu innego reprezentacyjnego obrońcy Mariusza Dulęby. Wychowanek Polonii Bytom przyszedł do Unii na zasadzie wolnego transferu. Choć klub z Oświęcimia za niego nie płacił, w myśl przepisów PZHL-u dysponentem białej karty "Dulka" (to ten dokument decyduje o przynależności klubowej) jest Unia. Rok temu Woźnicki puścił go do "Pasów" tylko na roczne wypożyczenie, choć pan Mariusz miał w umowie klauzulę zezwalającą na darmową zmianę barw klubowych po wygaśnięciu kontraktu. Hokeista nosi się z zamiarem skierowania sprawy do sądu, wynajął już prawnika.
źródło:GW
Jesli nie przyjdą obroncy z Unii ,to zostają tylko obcokrajowcy!(2 wolne miejsca)
Na rynku krajowym juz chyba brak wolnych i ciekawych defensorow??
A jesli by juz wykupowac to podpisc kontrakty na dlugie lata by nie uciekli jakby juz bylo Prawo Bosmana
tak czy siak jest problem:P
W Polsce obecnie nie ma zadnego dobrego obroncy o ile jest 2-3 przyzwoitych bramkarzy
ze 4 niezlych napastnikow to defensorow brak i kierunek zagraniczny jak najbardziej
oby tylko nie goscie z lapanki na niemieckiej stacji benzynowej typu Patrika Scirbana!!
Karwin w poniedzialek jak chcesz na trening -jest o 9.30 na Wielickiej.Tyle udało mi sie dowiedzieć.Dziś mieli siłownie i jak udało mi sie dowiedzieć dostają niezły wycisk.Byłem za późno by zobaczyć wszystkich ale Voznik trenuje .Wygląda na to że wrócił mu rozum.Z woźnickim pewnie przepychanki będa do samego końca ale wierze że do nas trafią ich hokeiści.jesli nie to Zięba da rade kogoś znaleźć.Wyszukał Hartmana to i 2 obrońców z kapelusza wyciągnie .
Hmm potter pozyjemy zobaczymy , za Hartmana gratulacje ,jezeli oczywiscie bedzie
w pelni zdrowy!?Co do obroncow to jakos dobrego z czeskiego zaciagu w pasach
jeszcze nie widzialem,ale budzet mamy przyzwoity i moze zeczywiscie
uda sie kogos sensownego zakontraktowac.
Hartmann jak na razie (odpukać) jest w pełni zdrowy
W pelni!?
Masser jak coś sugerujesz to sugeruj głośno;)
http://www.wojas-podhale.z-ne.pl/dalej.php?link=news&szyld=aktualnosci&id=763.i wszystko jasne.....no chyba wszystko jasne....jest jeszcze Waldemar K tak na 90%.oj chyba walka w tym roku bedzie bardzo ciekawa
sytuacji z Piotrowskimi sie spodziewalem ale z Voznikiem :/ mam nadzieje ze to nieprawda
pilnie potrzebujemy wzmocnien w obronie :(
Leśniowski różne bzdury pisuje (np. że w Podhalu miał grać reprezentant Litwy, a co się okazało - wiadomo).
A Piotrowskich jakoś dziwnie mi nie żal
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Leśniowski różne bzdury pisuje (np. że w Podhalu
> miał grać reprezentant Litwy, a co się okazało -
> wiadomo).
> A Piotrowskich jakoś dziwnie mi nie żal
oj to chyba nie sa bzdury!a co do reprezentanta Litwy to owszem bedzie takowy a zwie sie BAUBA!!jesli ktos ma mozliwosc ogladniecia naszego meczu z Litwinami to popatrzcie sobie jak chłop naszymi niemiłosiernie krecił:)a Voznik no cóż super grajek ale wcale nie kupilismy go bo on poprostu jest naszym zawodnikiem!!!!!
Jakim waszym jest Voznik ?Zgadnij góralu gdzie trenuje?Tak miał niby się z wojasem dogadywać i co ?Jest u nas i u nas pozostanie.Za Piotrowskich mamy wcale nie gorszych Podlipniego i Gila .A to nie koniec naszych wzmocnień w obronie.Zięba załatwił Hartmana i jeszcze nas zaskoczy i to miło .Celuje bardzo wysoko.
Nie wiem Masser czemu takie bzdury wypisujesz o rzekomej kontuzji Hartmana.Trenuje regularnie i nic mu nie dolega .Wczoraj trenował na silowni z druzyną ,dzień wcześniej mieli 2 treningi (w tym jeden piłkarski).Skoro biegał za piłką i normalnie ćwiczył na siłowni to jest zdrów jak ryba.Powiem więcej dla niego zakończył się szybko okres aklimatyzacji .Jak widziałem go wczoraj po treningu to widać że z chłopakami znalazł wspólny język .
Szkielet drużyny mamy bardzo mocny .Brakuje rezerwowego bramkarza ,2 obrońców i 2 stranieri.Sarnika i Voznika zatrzymamy czy się to podoba wojasowi czy nie.Na ten czas absolutnie nie mamy co narzekać .To Zięba jest królem polowania!!!!.
piter1977 Napisał(a):
> nurek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> oj to chyba nie sa bzdury!a co do reprezentanta
> Litwy to owszem bedzie takowy a zwie sie
> BAUBA!!
Bauba owszem jest Litvinem, ale taki z niego reprezentant jak z Csoricha (coś ze trzy czy cztery razy zagrał w kadrze. A fakt, że kręcił "naszymi" w meczu? Kolumbijczycy też kręcili naszymi w pewnym meczu piłki kopanej). Stef@n twierdził że na 100 procent będzie Pliskauskas - ten jest rzeczywiście dobry
Co do Voznika - macie tylko relikt komuny czyli jego białą kartę. Oczywiście zgodnie z bzdurnymi przepisami możecie postawić na swoim, ale z niewolnika nie ma zawodnika, a Voznik w Podhalu grac nie chce.
A ogólnie - Pysz dużo gada, ale czy poza Różańskim Hajnosem, Zborowskim i Zamojskim ktokolwiek podpisał kontrakt? (juniorków z MMKS, których uważacie za swoich wychowanków nie liczę)
Top scorer EJC C2 1995
Top goal scorer EJC C2 1995
Most assists EJC C2 1995
Top goal scorer WJC C2 1995
Top Scorer (World Championship Division 2B 2001/02)
Best Forward (EEHL Div. B 2001/02) ponad 50 meczy w reprezentacji a wiec nieporownój go nurek do Marianka!!załaczam ci krótka notatke na jego temat,co do podpisanych kontraktów to zaswiadczam ci ze prawie wszyscy zawodnicy maja juz podpisane kontrakty a nasza obrona na chwile obecna w porównaniu do waszej to galaktikos.:)co do młodziezy..hm my chociaz mamy ta w MMKS a wy gdzie macie swoja??aha mozesz mi przypomniec co sietyczy młodziezy ile to CRACOVIA ZDOBYłA MEDALI W GRUPACH MłODZIEZOWYCH W ZESZłYM SEZONIE BO JAKOS NIEMOGE SIE DOLICZYC:):):)A co do Voznika to jeszcze sie okaze gdzie zagra.
Jakes i Kacir też mają podpisane kontrakty? Zaświadczasz? Wrócimy do tego posta po rozpoczęciu sezonu ;)
"...a nasza obrona na chwile obecna w porównaniu do waszej to galaktikos..."
Jako i w zeszlym sezonie była.
nurek Napisał(a):
> Jakes i Kacir też mają podpisane kontrakty?
> Zaświadczasz? Wrócimy do tego posta po rozpoczęciu
> sezonu
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2006-06-03 18:40 przez
> nurek.
czy ja ci gdzies napisałem że jakes z Kacirem podpisali???a swoja droga to jakos dziwnie spokojny jestem ze to zrobia:).co do tomka Jakesa to niedawniej jak kilka dni temu dyskutowwalismy i .....nie bede was denerwował po co macie miec jakiekolwiek watpliwosci ze tylko wy bedzie sie liczyc w lidze.a co do obrony ..no cóz przykre to ale w tamtym sezonie tez mielismy lepsza tylko jaokos dziwnie gralismy bez bramkarza a i tak napsulismy wam troche krwi:):):):).niewierzysz...zapytaj waszych zawodników kiedy mieli pod górke i z kim
Ano była 3 razy po 8 goli w 3 ostatnich meczach play of.Zawsze można wszystkie bramki zrzucić na nieudaczników Zborowskiego i Rajskiego .Wszak to oni zawalili te wszystkie 24 gole?Poki co wojas musi jeszcze sporo butów posprzedawać by konkurować o zawodników klasy Laszkiewicza .Pożyjemy i zobaczymy to galaktikos.
Dla nas dobrze by bylo by Podhale i Tychy dały nam duży kłopot przed play of.To oznaczało by zakontraktowanie 2-3 zawodników wysokiej klasy przed samym play of.Voznik -pożyjemy zobaczymy gdzie będzie grał.Nie sądze żeby chciał zarabiać mniej -idąc do was znacznie spadną mu pobory .Przy nawet porównywalnych kontraktach premiami bijemy was na głowę.Hokeiści mają furę kasy do wzięcia z lodu.
Co do tej obrony i porównywania jej siły to okres transferowy sie jeszcze nie skończył.Zięba zdaje sobie sprawę doskonale że potrzebujemy wzmocnień w obronie i takowe wzmocnienia będą.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)