Marudzicie jak stare baby.Zięba to profesjonalista w każdym calu .Nie tak jak tobiasz.Myślicie że on nie widzi problemu obrony?Widzi -możecie spać spokojnie wzmocnienia w obronie będą i to solidne.Co do Radziszewskiego to dostal owszem 7 miesięcy ale PO ODBYCIU POŁOWY KARY wnioskuje sie o darowanie reszty .
W praktyce do tej pory we wszystkich przypadkach takie coś było praktykowane.Radziszewski w swojej karierze ma PIERWSZY PRZYPADEK DYSKWALIFIKACJI .Tak że po 3,5 miesiącach na 99,99%będzie grał niemal od początku .Oczywiście nie możemy dopuscić do sytuacji z ubiegłego sezonu .Musimy mieć 2 dobrych bramkarzy i będziemy ich mieli.
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
Czy ktoś wie, co z Potocznym?
Potoczny ponoć koniec kariery .Ma bardzo dobrze prosperujący biznes w Czechach.Ten biznes przynosi mu ponoć znacznie większe dochody niz gra w hokeja.
Rafał Twardy podpisał kontrakt w Zagłębiu Sosnowiec
środę podpisałem kontrakt z Zagłębiem. – powiedział 28 letni, Twardy. – Mam małe dziecko i chcę być na miejscu. Na pewno oczekiwano w Cracovii z mojej strony trochę lepszej gry m.in. przez kontuzje nie mogłem zaprezentować się z lepszej strony. – dodał zawodnik.
- Jestem zadowolony z warunków, jakie będę miał w Sosnowcu. Tworzy się tu ciekawa drużyna, zobaczymy o co będziemy walczyć, wszystko wyjdzie na lodzie. Wybrałem Zagłębie, bo tu mam dom i małe dziecko. Postanowiłem z żoną, że zostajemy tutaj a propozycje miałem też z innych klubów m.in. powrót do Gdańska. – powiedział Rafał Twardy.
W poprzednim sezonie w Cracovii Kraków wystąpił w 36 spotkaniach w których zdobył 10 bramek i zaliczył 7 asyst, na ławce kar spędził 8 minut. W sezonie 2004/2005 w Cracovii w 43 spotkaniach zdobył 9 bramek i zaliczył 8 asyst, na ławce kar spędził 18 minut kar. W barwach Stoczniowca (2003/2005) zdobył 29 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej (16+13) rozegrał 33 mecze i przesiedział 14 minut na ławce kar. W sezonie 2002/2003 występował w Zagłębiu Sosnowiec rozegrał tam 49 spotkań, strzelił 19 bramek a przy 14 podawał oraz 14 minut przesiedział na ławce kar.
hokej.net
Cóż, powodzenia Rafał, szkoda że wybrales właśnie Zagłębie...
dzis grając na Kurniku przypadkowo zgadalem sie z gostkiem ze Słowacji ktory wypowiedział sie na temat HARTMANA bardzo pozytywnie i okreslil go jako super zawodnika i nawet byl zdziwiony ze opuscil HK 36 Skalica
Zięba to jest menager i dyrektor super profesjonalista.Ma ogromne serce dla pasów i olbrzymią wiedzę.Załatwia sprawy transferowe metodą faktów dokonanych .Jeśli ktoś jest 13 w klasyfikacji kanadyjskiej w całej lidze slowackiej to nie jest ogórkiem tylko graczem pokroju L.Laszkiewicza.Oby udało się nam zatrzymać Laszkiwicza,Sarnika i pozyskać 2-3 dobrych obrońców +rezerwowego bramkarza byłbym raczej spokojny o obronę MP.
A pomyśleć jak to forum na Ziębie psy wieszało.... A Zięba tymczasem pocichutku (najpierw transfer a potem wywiad) z roku na rok coraz mocniejszych grajków z Rohaczkiem wynajdują. Co ciekawe ( od jakiegoś czasu się nad tym zastanawiam) jakoś nie słychać by w hokeju były tarcia między Prefem i Tabiszem a trenerem i menago tak jak to w piłce ostatnie 2-a sezony się dzieje....cuda jakieś Panie czy co;););)
Mi to sie tez bardzo podoba ze nie mowi za wiele nasz menager Zieba ,a jak juz cos zrobi (zalatwi kontrakt)to jestem milo zaskoczony .I mam nadzieje ze jeszcze przed obecnym sezonem zaskoczy nas moze jeszcze nie jeden raz
*REVENATOR* - ano właśnie "nie gada". To jest coś czego w sekcji piłkarskiej nigdy nie umiano. Gadano o wiele za dużo i za wcześnie a dziennikarze krążyli po Klubie jak chcieli zamiast gotowy servis informacyjny jak w profesjonalnym Klubie e-mailem dostawać. Oby nastąpiła poprawa.
Takie zachowanie Zięby to wielka cnota i wielka sztuka. Jest to facet który lubi mówić o faktach.Niepokoją mnie długie negocjacje z bramkarzem Ł. Kiedewiczem.To dobry solidny bramkarz z niezłymi statystykami w ubiegłym sezonie. Okazuje się że im więcej gra tym lepiej broni dostępu do bramki.Ma ogromne doświadczenie powinniśmy mieć z niego dobry pożytek.
Właśnie wracam z rolek. Nasi hokeiści ładnie trenują nad wisłą (rowery) :-)
mOŻESZ NAPISAĆ KTO TRENUJE I CZY BYŁ JUŻ HARTMANN?
Panowie nie wiem czemu ale ja nie jestem takim hura-optymista jak Wy! Narazie mamy Hartmana Pinca, Gila, Hajnosa. Nie mamz na pewno Twardego, Sliwki a nie wiadomo co z Laszka Voynikiem Sarnikiem, Piotrowskimi, Duleba, co do Kiedzia to ja osobiscie uwazam ze marnz bedzie z niego pozytek.Jak narazie nie mamy obrony, Podhale mocne Tychy tez oj bedzie ciekawie i mysle ze ciezko nam bedzie obronic tytul!!!
No chyba ze Zieba jeszcze cos wymysli
Hajnosa nie mamy ,tylko PODLIPNIEGO Poza tym spokojnie narazie jestesmy najlepisi w nowych zakupach,a czasu jeszcze troche zostalo z Unii nikt oficjalnie nie przeszedl nigdzie (poza Wołkowiczem),a jest tam kilku ciekawych gostkow:P
Bez paniki Zieba to nie tabisz.iotrowskich możemy stracić -ale na ich miejsce będą wcale nie gorsi.Laszkiewicz ,Słaboń ,Sarnik >Ten tydzień będzie decydujący i wierzę że to Zięba będzie królem polowania.
Potter weź pod uwagę, że ćwierkają wróbleki, że Unia znajdzie jednak sponsora, więc może się okazać, że na jej graczy nie będziemy mogli liczyć!Polska liga to nie Hogwart, Zięba to nie Dumbledor i z kapelusza zawodników nam nie wyciągnie.
Co do znalezienia sponsora w tak szybkim czasie na miare Dworów w Oświęcimiu jest to mało prawdopodobne. Ale oczywiście możliwe.Musimy czekać i życzyć łutu szczęścia Ziębie.Co do nie wyciagania zawodników z kapelusza to czasem Ziębie sie udaje .Hartmann jest tego ostatnim dowodem.
Co prawda nie został wyciągnięty z kapelusza ale.....z internetu.Sytuacja w naszym hokeju jest absurdalna .Krajowi zawodnicy niczym gwiazdy rodem z Nhl krążą jak pijawki z klubu do klubu w poszukiwaniu choćby o 100 zł lepszej oferty.Popyt przewyższa zdecydowanie podaż i czują sie niczym święte krowy.Całe szczęście że mamy 5 obcokrajowców a nie 3 .To daje klubom spore pole manewru.Na miejscu Zięby nie zawracał bym sobie głowy Piotrowskimi tylko zabrał bym im Jakesa i Kacira.Mielibyśmy 5 super obcokrajowców ;Hartmann,Pinc,Safarik,Jakes,Kacir.
Dziś trenowali na Wielickiej (rano ).Może ktos widział kto był w grupie trenujących?To dało by pewien pogląd na skład.Kotu niestety nie napisał kogo widział na rowerach w grupie trenujących.
HKSC Woźnicki powiedział że będzie szukał sponsora a nie że go znajdzie...
Karwin może wiesz kto aktualnie trenuje ?I czy sa wsród trenujących L.Laszkiewicz ,Hartmann,Słaboń?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)