no to mamy Daniela L.
mam nadzieję, że to skłoni Leszka do pozostania choć zapewne zechce więcej i nie wiadomo czy Filipiak na to pójdzie
aha i wbrew temu co piszą ci którzy rzekomo "o hokeju wiedzą wszystko" Daniel już kiedyś grał w Cracovii przez pół sezonu. Wypożyczono go z SMS Sosnowiec w roku 1997
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
Jak dla mnie D. Laszkiewicz to taki ligowy przeciętniak, coś jak Twardy czy Śliwa. A takich graczy mamy już całą szatnię.
HOKEJ Dopinanie składu
dziś
Drużyna mistrzów Polski w hokeju na lodzie, Comarch-Cracovia powinna w tym tygodniu mieć dopięty skład przynajmniej w 80 procentach. Problem stanowią obcokrajowcy, gdyż warszawska centrala jakby nie zdając sobie sprawy z tego, że drużyny powinny już przynajmniej od tygodnia mieć pełną jasność co do tego ilu obcokrajowców będzie dopuszczonych do gry, takową decyzją podejmie pod koniec maja. Stąd na razie można myśleć o trzech. W tym względzie działacze "Pasów" mają zamiar nie wyszukiwać graczy z czwartej piątki drużyn słowackiej czy czeskiej ekstraligi, ale mają to być naprawdę wysokiej klasy hokeiści.
Chociaż tak po prawdzie, bez względu na statystyki z poprzedniego sezonu, czy będzie to zawodnik o oczekiwanych umiejętnościach okaże się dopiero na lodzie. "Pasy" mają zamiar pozyskać w pierwszym rzędzie lewoskrzydłowego/centra ze słowackiej ekstraligi, 31-letniego, drugiego strzelca swojego zespołu z poprzedniego sezonu. Najprawdopodobniej chodzi o Richarda Hartmanna z HK 36 Skalica. Z polskiego podwórka. Potwierdziły się pogłoski, że w Cracovii będzie grał starszy z braci Laszkiewiczów, Daniel. Młodszy, Leszek czeka na sygnał od swojego menadżera przebywającego w Rydze, ale najprawdopodobniej ponownie występować będzie pod Wawelem. Cracovia absolutnie nie rezygnuje z Piotra Sarnika.
Hokeista na początku maja wziął ślub i daletgo dopiero teraz nastąpią konkretne rozmowy. Lista ewentualnych nowych graczy jest dość długa. Z Dworów Unii może zostać pozyskanych kilku obrońców (m.in Grzegorz Piekarski, Jarosław Kłys czy Patryk Noworyta). W przypadku Marcina Jarosa "Pasy" nie zamierzają kruszyć kopii z GKS-em Tychy. Ciekawa jest koncepcja z Przemysławem Witkiem w roli drugiego? bramkarza. Wydaje się, że powróciła, jak w poprzednich dwóch latach, sprawa pozyskania Michała Radwańskiego. Jak widać krąg zawodników którymi zainteresowana jest Cracovii jest spory. I może tak się zdarzyć, że Martin Voznik czekający na sygnał z węgierskiej Alby Volan, może "spóźnić" się z decyzją dalszej gry w Krakowie. Na 90 procent Adam Borzęcki w tym sezonie nie będzie grał w polskiej lidze.
(PG - Gazeta Krakowsk
Jeszcze o Danielu Laszkiewiczu.
On ze Stanisławem Urbanem i Marcinem Cieślakiem są kolegami z jednego rocznika w SMS.
Razem tworzyli reprezentacyjną trójkę ataku w młodzieżowej reprezentacji Polski.
Po ukończeniu Szkoły Daniel krótko grał w CRACOVII między innymi w słynnych i pamiętnych, obrosłych już legendą trzech meczach z Podhalem.
a co z Rózanskim ? :/ to byłby jAK dlamnie mega hicior zadne Laszkiewicze Daniele ,zadni Radwanscy lepiej by bylo sciagnac tylko jego z tej dwojki co do Sarnika to cos czuje ze bedzie bardzo ciezko no chyba ze teraz mu tyscy kaza podpisac kontrakt dozywotni, odnosnie zaciagu oswiecimskiego to 3ch obronców jaknajbardziej na TAK ale Jaros to niech lepiej idzie do TYchów to zadne wzmocnienie a patrzac co robił w tym sezonie powiedziąlbym ze wrecz oslabienie druzyny
natomiast obcokrajowcy? hmm cos czuje ze beda wymiatac :)
Różański powinien być celem nr 1 .To świetny gracz .Za żadne skarby nie wolno puścic Sarnika.O Jarosa bym powalczył bo to za dobry hokeista by trafił do Tychów.Jaros miał słabszy sezon ale to hokeista potrafiący nieraz sam roztrzygnąc mecz jedną indywidualną akcją.Przypomnijcie sobie jak nas dobił Jaros tutaj w Krakowie jak graliśmy półfinał z Unią.3 Obrońców Unii jak najbardziej na tak +Witek.
COMARCH CRACOVIA KRAKÓW
PRZYBYLI:
Daniel Laszkiewicz - Napastnik - TKH Toruń
UBYLI:
ZAINTERESOWANIE:
Grzegorz Piekarski - Obrońca - Unia Oświęcim
Jarosław Różański - Napastnik - Podhale Nowy Targ
Michał Radwański - Napastnik - Podhale Nowy Targ
ODEJDĄ (?):
Piotr Sarnik - Napastnik - GKS Tychy (?)
Mariusz Dulęba - Obrońca - powrót do Unii Oświęcim (?)
Leszek Laszkiewicz - Napastnik - wyjazd za granice
------------------------------------------------------------------------------
poter zgadzam si e w 100% ale po tym co pisze hokej net widac ze chyba odpuscilismy WITKA z Uni a szkoda potrzba nam drugiego dobrego bramkarza oraz Kuca,a Cracovi potrzeba takich zawodnikow jak Rozanski czyli indywidualnosci.JAK NARAZIE TO W NOWYM SEZONIE BEDĄ SIE LICZYC TYCHY I CRACOVIA
Revenator - hokej.net to...
hokej.net :)
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Revenator - hokej.net to...
> hokej.net
>
>
>
wiem czesto tam jestem banowany :P
ponoć Podlipni chce grać u nas
a "hokej.net" to "hokej24.pl" :P
podobno tez Gil
jesli to prawda to dlamnie to zadne wzmocnienia jak narazie a Podlipni i Gil to gracze juz wiekowi i raczej juz wypaleni
dev Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> podobno tez Gil
>
> jesli to prawda to dlamnie to zadne wzmocnienia
> jak narazie a Podlipni i Gil to gracze juz wiekowi
> i raczej juz wypaleni
>
>
>
>
> Koło Łowieckie
napewno i lepiej mniej ,ale klasowych zawodnikow typu Rożanski,Kolusz ,tylko ze powolutku juz zaczyna brakowac takich zawodnikow na naszym rynku
Podlipni jeszcze cos gra (strzela bramki) ale Gil to by bylo chyba nieporozumienie przez caly ubiegly sezon nie strzelil ani jednej bramki i mial chyba tylko 4 asysty i mysle ze jak na tak doswiadczonego obronce stanowczo za malo
tu jest potwierdzenie moich slow http://www.wojas-podhale.z-ne.pl/dalej.php?szyld=rozgrywkiwojas&link=rozgrywki&kategoria=Ekstraklasa&sezon=2005/2006&link2=Statystyki&liga=Ekstraklasa&sort=punkty
no to już podpisali. I Podlipni (fajnie) i Gil (hmmm)
Laszkiewicz, Podlipni, Gil - kto następny?
Dwaj zawodnicy Podhala Nowy Targ – napastnik Zbigniew Podlipni i obrońca Piotr Gil podpisali kontrakty z mistrzem Polski Cracovią Kraków. Obaj posiadają tzw. „białe karty” (są zawodnikami GKS Katowice) i nie było problemów z przejściem do Krakowa.
- Początkowo rozmawiałem w Nowym Targu i nie mogliśmy dojść do porozumienia. Później mieliśmy rozmawiać po MŚ, ale do spotkania nie doszło. Dłużej nie mogłem czekać. Miałem kilka propozycji, ale wybrałem tą najlepszą. Wiadomo, że drużyny już trenują a ja bez kontraktu nie mogłem trenować, aby nie nabawić się kontuzji. Cracovia złożyła mi dobrą ofertę i jestem z niej zadowolony, znam tu większość zawodników i wiem, czego można oczekiwać od drużyny. – powiedział Hokej.Net, Zbigniew Podlipni.
Do Cracovii przeszedł także Piotr Gil. – Osobiście z Panem Wojasem nie rozmawiałem, wszystko było prowadzone przez Pana Pysza. Można powiedzieć, że nie było konkretnych rozmów na temat przedłużenia kontraktu, a ja wybrałem lepsza ofertę z Krakowa, którą dostałem. Na pewno, jeśli bym dostał dobre warunki w Nowym Targu to bym został, wiadomo, że najlepiej jest blisko domu. – powiedział, Piotr Gil.
Zbigniew Podlipni (33 lata) w poprzednim sezonie wystąpił w 47 spotkaniach w których zdobył 33 PKT za 16 bramek i 17 asyst. Na ławce kar spędził 26 minut kar.
Piotr Gil (34 lata) w poprzednim sezonie wystąpił w 42 spotkaniach w których zaliczył 4 asysty i 45 minut na ławce kar.
info hokej net
--------------------------------------------------------------------------------
dobrze ze przyszli za darmo z Podlipniego bedziemy miec napewno sporo korzysci
natomiast co do Gila to nie widze tego zbyt dobrze
COMARCH CRACOVIA KRAKÓW
PRZYBYLI:
Daniel Laszkiewicz - Napastnik - TKH Toruń
Zbigniew Podlipni - Napastnik - Podhale Nowy Targ
Piotr Gil - Obrońca - Podhale Nowy Targ
UBYLI:
ZAINTERESOWANIE:
Grzegorz Piekarski - Obrońca - Unia Oświęcim
Jarosław Różański - Napastnik - Podhale Nowy Targ
Michał Radwański - Napastnik - Podhale Nowy Targ
Richard Hartmann - Napastnik - HK 36 Skalica (Słowacja)
Patryk Noworyta - Obrońca - Unia Oświęcim
Jarosław Kłys - Obrońca - Unia Oświęcim
ODEJDĄ (?):
Piotr Sarnik - Napastnik - GKS Tychy (?)
Leszek Laszkiewicz - Napastnik - wyjazd za granice (?)
Patrik Scibran - Obrońca - powrót na Słowacje (?)
info za hokej net
--------------------------------------------------------------------------------------
Richard Hartmann - Napastnik - HK 36 Skalica (Słowacja)-pdoobno zawodnik ktory zająl 2 miejsce w w druzynie HK36 Skalnica jako strzelec bramek ,czyli typowy snajper A takich nam trzeba zawodnikow
no cóż wypada pogratulować udanego zakupu Piotr Gil to wyśmienity obrońca a statystyki ma oszałamiające w zeszłym sezonie rozegrał 41 meczy i strzelił 0 goli brawo!!!!!!
Gil mimo że nie strzelał goli jest solidnym obrońcą.W tym sezonie poprzeczka za sprawa Gks będzie podniesiona duzo wyżej .Do tego musimy mieć co najmniej 8 obrońców biorąc pod uwagę kontuzje ,kary meczu . Podlipni to klasowy hokeista .Rohaczek wielokrotnie jak wypowiadał sie o PODLIPNIM twierdził że ma reprezentacyjne umiejętności twierdząc że to JEDEN Z NAJLEPSZYCH HOKEISTÓW GRAJĄCYCH W LIDZE.
Zapytam was znawcy hokeja typu dudek 1933 czy uważacie że transfer dzieje sie bez aprobaty Rohaczka ?.A może to Zięba robi sobie samowolkę wciskając do drużyny złom. Wydaje mi sie że Rohaczek wie kogo bierze i co robi .My kibice powinniśmy nowych zawodników obdażyć szacunkiem i zaufaniem .Z oceną sportową nalezy poczekać.Kiedyś tez wydawało się wielu (jak przychodził Thomas) że to kiepski hokeista .Potem że wstydu chcieli sie zapaść.
Cieszę sie że trafili do nas D.Laszkiewicz,Podlipni i Gil .Uważam że to przystawka przed daniem głównym )zatrzynanie Laszkiewicza ,Sarnika ,pozyskanie kilku zawodników Unii i klasowych obcokrajowców.
Ja tam wcale sie ze wstydu sie zapasc nie chce, bo Thomas to jak na zagranicznego
grojka to bardzo mierny jest.
Natomiast Hartmann nie powiem statystyki ma ciekawe i moze byc konkret wzmocnieniem.
Jakoś nie jestem do dwóch nowych nabytków przekonany. Po pierwsze, przyszli do nas, bo Podhale ich nie chciało/nie dogadało się z nimi. Po drugie, tyle co oni się u nas nasłuchali:) Choć przyznać trzeba, że Podlipni powinien ok. 30 punktów w sezonie zdobyć. Na naszą ligę to ciągle dobry zawodnik, na pewno jest lepszym zakupem niż D. Laszkiewicz.
Richard Hartmann - Napastnik - HK 36 Skalica (Słowacja) http://www.hk36.sk/hrac.asp?id=10
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)